Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shaft

0 bejegyzést írt és 150 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az ősszel Megasztár, Gigasztár, Buzisztár de, ami a legfontosabb, hogy jön a Drogsztár bébi :D! ..
Jogosan, tegyük hozzá. A 17 éves Fei Lam interneten, pontosabban a whiteiphone4now.com-on árulta a fekete iPhone 4-ből fehéret varázsoló csomagját, az Apple gyáraiból származó elő- és hátlapokkal, valamint egyéb szükséges eszközökkel. Korábban már írtam, hogy 130 ezer…..
Subba Napi gif: Áááá 2011.05.09 12:35:54
shaft 2011.05.09 17:17:53
Mostantól ha bekötnék  a szememet, megpörgetne valaki, majd útnak eresztene a városban, bármelyik irányba is mennék, maximum 10 perc múlva lefejelnék egy forraltboros vagy puncsos standot, és csak nagyon kevés mellett nem lenne adventi piac. Ízlés kérdése, hogy ki mennyire…..
Subba A hét rendszáma: Asshole 2010.11.24 16:31:00
Istenem, ha fele ilyen laza lehetnék, akár csak egy pár napra!..
shaft 2010.11.24 18:14:22
comment:com Hírek kávé mellé 2010.11.19 09:30:00
Adrianne Palicki a Lone Star buktája után a gyilkos elmékben lesz látható legközelebb, ráadásul abban az epizódban, amiben a készítők Oliver Stone Született gyilkosok című filmje előtt tisztelegnek, és igen, Palicki lesz az egyik sorozatgyilkos. 2011 elején láthatjuk majd ezt a…..
shaft 2010.11.19 11:12:15
A Propellerheadesek megépítették a világ legnagyobb dobgépét. Nincs további megjegyzésünk...
shaft 2010.08.25 09:34:08
Ebben a videóban azt prezentálom, hogy lehet egy közönséges képből afféle Hollywood Look képet csinálni, vagyis olyat, mintha mozifilm lenne. Egyszerű tutorial kezdőknek, akik jónéhány gyorsbillentyűt és különféle technikákat megtanulhatnak belőle.   ..
shaft 2010.08.20 23:46:09
sziasztok!

légyszi segítsetek nekem. van egy nagyon jó kép amit háttérképnek szeretnék betenni, 1440x900 a felbontásom, a kép pedig itt van

handras.hu/stuff/timessquareipad.jpg

milyen programmal tudnám úgy átméretezni, hogy pont passzoljon háttérnek?

mert ha méretezés nélkül próbálom, úgy alul-felül fekete csík van, ha nyújtással próbálom, akkor meg csúnya...

kérlek segítsetek
shaft 2010.08.21 11:40:11
Subba Meddig bírod? 2010.08.18 14:00:00
Klikk a képre!..
50 éve alakult a Beatles, és 33 éve halt meg Elvis Presley...
shaft 2010.08.17 21:07:34
Érhetné a Modorosblogot az a vád, hogy szép, emberi dolgokat tesz nevetség tárgyává - esetleg túl negatív, szarkasztikus a hangvétele. Hogy bebizonyítsuk, mi is érző emberek vagyunk: szeretnénk mindenkivel megosztani ötven kellemes gondolatot, amit már biztos sokan évekkel…..
Subba Szexi Szerda 2010.07.21 10:09:00
 ..
shaft 2010.07.21 13:19:28
Ismét elsőkézből, az elképesztően pozitív visszajelzést kiváltó táncházba járós után itt van a fesztiválajánló - a rejtélyes kilétű, ám annál cinikusabb Muddytól. Örömmel látjuk, hogy nem érte utol a rettegett "néptáncos bosszú".Én komolyan nem is értem,…..
shaft 2010.07.19 08:51:57
Néhány praktikus tanács egy alkusztól a kötelező biztosításokkal leggyakrabban előforduló helyzetekre. Például miért érdemes február közepéig befizetni a csekket: Úgy gondoltam talán szerény közönségüket is érdekelheti, a másik oldal... Az alkuszok sötét és…..
shaft 2010.07.16 23:33:23
shaft 2010.07.17 00:15:04
Azt, hogy a kereskedelmi tévék reggeli műsorai arra valók, hogy az ember két kávéval kevesebbet igyon, alaptétel. A tájékoztatlanság, a butaság, a rihi-röhi évek óta "nemzeti minimum", de a ma reggeli Mokka azt hiszem, ebben a műfajban is elment a végsőkig. Hogy a…..
Cecília csak szerette volna tovább használni az internetet, mert már úgy megszokta a pajkosan villogó reklámokat, de sajnos erre nem volt lehetőség. Miután a DigiTV átvette a Rubicom hálózatát, 2 hónapja várja, hogy kiépüljön az új hálózat, mert a régihez inkább nem nyúlnak.…..
shaft 2010.07.15 11:16:19
Érdekes felmérésről számolt be a Mediaweek.com: egy ún. Rasmussen Report nevű közvélemény-kutatásban azt kérdezték az amerikai tévénézőktől, hogy melyik sorozat fog nekik a leginkább hiányozni az idén leköszönő/elkaszált szériák közül. Képünkön a Hősök egyik random…..
shaft 2010.07.10 12:08:57
A Blikk Nők új gasztronómiai kiadványa maga a súlyos középszer: negyed kiló igénytelenség egy teáskanálnyi ízléstelenséggel összekeverve, és már lehet is tálalni. Mármint a standokon, még szerencse, hogy a borítója alapján úgyse fogja senki megvenni, legalábbis nehezen…..
Saját háttérrel alkalmazott rendszer, korábbi beküldőnk második asztala. Bár nekem annyira nem tetszik az ikonos dock megoldás. Amúgy nem rossz a háttérkép.Hello, itt a második desktopom amit érdemesnek találok arra hogy felkerüljön a blogra. Ez volt az első:…..
shaft 2010.06.25 09:21:53
Subba Hamarosan: I LOVE GJONI 2010.06.24 14:33:00
Azt hitted a Győzike show bukásával annyi lesz, és békén hagynak? Készülj fel a következő csapásra! JÖN A GJONI SHOW! Videóért klikk ide!Jelentkezni pedig itt lehet! Gjoni és felesége hosszú ideig igyekeztek haldokló házasságukat feléleszteni, ám…..
Modorosblog Sörmodor 2010.06.22 07:00:00
A borászoknál mindig csak néztünk és kis arccal, kívülállóként néhol irigykedve mosolyogtunk a kedves olvasók által összeválogatott szóvirágokon. Nem nagyon értünk hozzá: vörös-rozé-fehér, száraz-félszáraz-édes. Hosszúlépcső, krúdyfröccs, vadász, viceházmester…..
Styxxnek köszönjük szépen ismét a zseniális ötlet mesteri megvalósítását! TOLDI KOMMENTÁROK Arany János Toldi …………………………………….…..
shaft 2010.05.14 16:23:23
atom modoros hozzászólás: "Nos, azt aláírom, hogy nem fogalmazok a legegyszerűbben, viszont tüzetesebben kellene olvasnod engem, valószínűleg a vehemenciám elnyomta a tartalmat. Elnézést, csak kissé felhúztam magam. A szótárral lehet jönni, de az órák esetében - amennyire én tudom - a replika egy adott gyártó régebbi termékének 'rebornja', újragyártása. Minekután jó pár éve kifutott termék, így olcsóbb, a felhasznált anyagok ugyan itt jók - bár az eredeti kiadásúaktól nem tudom mennyiben eltérőek. Egy-egy gyártóra levetítve valaki ezt ismertethetné.

Csak ismételni tudom az előttem szólóakat: egy jó minőségű - nevezzük utánzatnak? - óra árából eredetit is kapsz, igaz kisebb nevet. Nem a papírokról van itt szó - persze ilyen pénzekért nyílván én is alaposan átnyálazom a certifikátokat, noha nem vallom magam órabuzinak. Egyszerűen csak - férfi lévén - ami igényes gép, az vonz. Az óra is egy gép, ékszer s, s társadalmi pozícionáló eszköz, és itt nem csak a legrosszabb értelemben vett sznobizmus kellene, hogy beugorjon a fejekben! Az a gond, hogy egy hamisítványon hiába van ott a név, az nem az ami, értelmét veszti az egész. Játék mobiltelefon gyerekeknek. Teljesen ugyanaz a kategória (ez nem lenézés, csak van aki ebből egész egyszerűen nem képes kinőni). Gyerekként sokszor kaptam Q&Q-t , Casiot, akkor nem is tudtam nagyon más gyártó létezéséről, elmentek, órák voltak, kész. Aztán telt-múlt az idő, egyre több infóval kerültem szembe, cseperedtem, s végül kiválasztódott az irány ami tetszik, amivel meg tudom magam mutatni a környezetnek. És ez megint csak nem feltétlenül egyenlő a hivalkodással, a sznobizmussal! Az öltözködéssel is kifejezes magad, az ezen túli, addícionális eszközökkel való önkifejezés olyan nagy bűn, s elítélendő lenne? Sokak szemében igen, szerintem nem.

A replikákat nem tartom hamisítványnak, mert nem is azok. Az utánzat/hamisítvány esetében viszont te a -látszat, s -kifelé élő olcsó emberekhez pozícionálod magad. Biztos ez kell? Jobb-e az, ha van egy mutatós (bár meddig is? kopik mint állat) gagyid, mintha egy szolíd, visszafogott, formatervvel rendelkező és koncepciózus eredeti eszközöd? Hány esetben történt velem is, hogy lekínai piacosozták a Pierre Carden öltözékem? (Nem jellemző, hogy ilyenekben flangálok, de van ilyenem is, s szivesen hordom). Te ezen berágnál?? Egy ilyen triviális dolgon? Vagy totális nyugalommal csak egy alig észrevehető mosollyal nyugtáznád a dolgot. Aki érzéketlen, nem fogékony ezekre, a büdös életben nem fogja érteni a csíziót - de ezeknek mindegy is! Ők csak egy általános suli szintet hoznak, s prezentálnak magukból a világ felé: húú,ez eredeti, fúú amaz meg nem, s gagyi. Egyébkén minden gagyi amit ők nem ismernek, s minden eredeti/menő amit a környezetük annak tart.:) A termék valóját hírből sem ismerik, de nem is érdekes ez számukra. Te is e társadalom "magas" eszméinek fogságában élsz, s ehhez próbálsz alkalmazkodni. Tökéletesen megértem, s átlátom, hidd el. Kevés ember képes árnyaltan gondolkodni erről (is). De van kiút.

Szóval aki meg kicsit is 'értő' az meg úgy is tudni tudja mi a stájsz. Én ezt gondolom, ezt vallom, akik azonos miliőből kerültek ki úgy is megtalálják egymást - ebben kétségtelenül segít(het)nek a külső jegyek: ruha, óra, stílus, mozgás, beszéd. Mind mind. S hogy megkönnyítjük a dolgunk, netán egy olyan órával amit még kényelmes is viselni, tetszik is - ez szerintem teljesen rendben van. Sokak szemében hivalkodás, ők ezt nem értik, nem tudnak különbséget tenni, árnyalni. Nem érzik a szinteket. Ez van. S ha a fentieket épp egy replikával valósítjuk meg mert Magyarországon élünk, az is rendben van - szerintem. De sokak számára a replikák is elérhetetlenek. Ez megint egy jó kérdés - tyúk és tojás esete -, hogy az eleve pénztelenség miatt ismeretlenek a nagyobb márkák idehaza, vagy ismerik azért, igény lenne rá, csak az alacsony keresetek miatt elnyomódnak az álmok. Tény,hogy más országokhoz képest az ilyenirányú kultúra (luxustermékek), meglehetősen kifejletlen hazánkban. Az a kis réteg, kinek pedig tudomása van a dolgokról, s jártas benne, vagy bérbeli buta sznob, vagy statisztikailag kimutathatatlan. Hát ebből tevődik nálunk össze az értő közönség.

Szerinted hányan gagyizták már le a Débaufrémat? Szerinted érdekelt? Tudatlanok. Nekem meg tetszik, s örömmel hordom, azt az órát nekem találták ki, én vagyok, s ezt meg is tudom mutatni. Úgy egy buszmegállóban mint egy bevásárlás közben vagy egy fogadáson. 14-16 éves koromig - csurranó csepenő pénzekből ami akkortájt azért nem túl sok - 2 évig gyűjtöttem egy videóra. Az órámra 1 évig tettem félre havonta, megszorításokkal. Sokan szerintem attól félnek, hogy valamiféle csalódást kapnának a hőn áhított termék áráért cserébe, mivel 'túl nagy ár' - mármint a gyűtögetés, a várakozás mértékéhez képest. Azt már kevesebben veszik számításba, hogy utána hány évig hordhatja s szolgálja majd ki. Na meg persze egy eredetit/replikát is azért el lehet adni évek múlva, is. Te meg épp a ma oly népszerű, népekbe igen sikeresen belevert birkaeszmét akarod gyarapítani: "vegyünk szart, nem baj, ha elromlik, jövőre veszünk egy újat!" Hát milyen jó is az ÚJ érzése, nem? Najah! Csakhogy fullgagyi kivitelben? Igaz ez minden szórakoztatóelektronikára ma, de szinte akármilyen területet említhetnék. S a legcsodálatosabb a dologban, hogy öntudatra szinte soha nem ébrednek az ezt követők: tökéletesen elégedettek ezzel a rendszerrel, hogy környezetükben folyton folyvást cirkulál a gagyi. Milyen is lenne az már, ha nem újúlnánk meg évente, s vághatnánk fel társaink előtt a legújabb zörgő-csörgő ócska "technika csúcsával". A gond gyökere pedig ott van, hogy a saját személyiség el van nyomva. Nem lép egyéni utakra a kedves vásárló, így önmagának megtalálására esélye sincs: nem azt az órát/terméket fogja választani ami eddigi életének tapasztalatai során önmagára formálódott énje ösztönösen kíván és igenli, igényli azt: hanem, amit a környezete szerinte elvár tőle. Legyen ez üzleti tárgyalásokra vásárolt vagy 'csak' egy 'partyóra'. Hidd el, ha megtaláltad önmagad, létezik az az óra, ami első látásra szerelem. És nekem nem a Patek az. Talán mert nem a prezstizvágy vezérel? Ha a Patek vagy más eszement árú konstrukció lenne az, bevallanám. És nem, nem elnyomás ez a sóvárgás elkerülése végett. Örülök, hogy találtam olyan órát, amit elérhettem eredetiben, s tetszik is; valóban 'én vagyok'.

Te miért akarsz mindig megújúlni óraszinten? Na persze, az egyetemisták még csak részben kiforrott korban vannak - azért én sem vagyok vén még -, ez részben magyarázat lehet a dologra. Ha igazán lenézel önmagad mélyére, érezni fogod, hogy a látszat nem jó. Ahogy mondani szokták: csal. Önmagadat csalod el vele olyan utakra, ami nemhogy nem vezet sehova, de végeredményben neked lesz a legszarabb, plusz még a hatad mögött is összesúgnak. Aki meg csak márkás dolgokat nézi egy emberen, s csak ez számít neki, ez alapján az üresfejű rendre. Nos mindezek után tudsz olyan okot mondani ami okán neked feltétlen egy bóvlit kell vásárolnod?:)
A fentiekkel persze nem azt akarom mondani, hogy egy embernek ne tetszhetne több óra és ne lehetne több órája. Gyerekkorban nekem is a karórák jelentették A technikát, én is szeretek bütykölni, menükben barangolni, de nyilván megfelelő helyre/alkalomra megfelelőt ildomos felvenni. Illetve hát ahogy érzi az ember saját maga.

A sorjás már tényleg a legalja, de nem csak ez a szint van; ismét árnyalni kell! Ezt lehet átoknak is nevezni de én kiszúrom mi miből van, egyszerűen az összhatás megmondja. Aztán persze le lehet bontani részekre, hogy mi mennyire szól bele a teljes képbe, s hogyan. Ez az élet többi területére is igaz - és ez egyáltalán nem önfényezés - nekem a legnagyobb szívás, hogy tulajdonképpen nincs pénzem arra, hogy ezeket az igényeimet kielégítsem, kivétel az említett órám. És igen, nem vagyok elég ügyes/tehetséges vagy szerencsés ahhoz, hogy ezeket elérjem. Spórólni azért megtanultam. Tehát megvolt ez, hogy kézbefogás, szemrevételezés, kipróbálás. Tudod ezek ilyen 1 másodperc alatt realizálódnak, hogy mi milyen. Még mindig nem ítélkezem. Téves érzet benned ez.

Nem azokból az emberekből van elegem akik nem engedhetik meg maguknak a hőn áhított tárgyakat. Amint azt írtam is, az önámításből van elegem, onnan meg már igazán csak egy kis lépés az álszentség, azt meg minden eszközzel írtanám. Az én hitvallásom szerint egy olyan világban - és országban - élünk ahol rendkívül sok bűncselekmény megúszható -> nem jó a közbiztonság. Az ember ne hordja magán a vagyonát. Én sosem voltam magamutogató, hivalkodó, sosem hordtam még egy szolíd nyakláncot sem. Az óra kivétel lett most. Miért? Emeli a mindennapok fényét, mindig karnyújtásnyira (se) van egy gépész szemmel is kiváló remekmű, s a már említett önkifejezés. A hivalkodást is jó lenne, ha a helyére tennénk: az valami olyan, ami az eszmei értéket javarész nélkülözi, kerüljön jó sokba, legyen mutatós. De még azt is megkockázatom, hogy egy extragyámántezüst fullarany akármi hivalkodását is megkérdőjelezhetjük, ha amögött áll koncepció - mondjuk a gyártó részéről, s főleg állnak gondolatok, _igazi_ miértek - a felhasználó részéről. Én, amennyit utánajártam s tanultam az órám márkájáról, annak történetéről - pusztán azért mert érdekelt honnan jött, mi is ez tulajdonképpen - s ha ezek után lehivalkodózik valaki az engem már nem húz fel. El kell jutni erre a szintre is, hasznos: nem akarsz többé kifelé élni, s biztos vagy magadban - ezeket hozza magával. Meg gondoljunk csak bele, hosszas tervezgetés, olvasgatás, ábrándozás után, műszaki tartalmat, megoldást s az igényes kinézetet értékelve (e 2 tulajdonképpen egybefolyik nálam) nem-e értékesebb, kedvesebb számunkra az a produktum - jelen esetben ugye az óra - mint egy igénytelen, "csak mutassa az időt, ennyi elég"-tipusú embernél? Ők ezeket az örömöket soha nem fogja érzékelni. A 'igénytelen' itt nem feltétlenül pejoratív - lehet, hogy fogékony lenne a dologra, csak egész egysszerűen eddig nem jött szembe vele a prémium kategória - bár ez randa, kereskedelmi kifejezés.:P Szóval a gond űvelük az, hogy az én fajtámat mindig is fanatikusnak, szőrszálhasogatónak fogják titulálni:/ Ami hát tulajdonképpen a különbségeket elnézve a felfogásban írtózatos egy nagy szakadék. Ami természetes, mert szines a világ, de miért kell ezért bántani a másikat? Bár inkább legyen ez, minthogy egy hamis viselmény miatt szóljanak meg. Leszögezném, hogy én senkinénel nem tartom magam felsőbbrendűbbnek, csak valahogy sokat szopok a butaság miatt, elnézést.

"Tudod én nap mint nap érintkezem emberekkel, számtalan dolog történhet - megtámadnak és az órámat ellopják, verekedés ahol megsérülhet, vagy csak egyszerűen beverem a metró ajtajába felszálláskor." - igen, ezt az állapotot nevezik úgy, hogy élet. Nincsenek fix dolgok, ezt felejtsd el... változás van, az viszont állandó.:P

Nem ismerem az Alpha márkát.. látatlanban azt mondamám, hogy egy 30ezres, Swatch-csal ér fel. De elnézést ha ez nem így van, mondom, nem ismerem. Nem az Európai gyártáson van itt a hangsúly, keletről is jönnek minőségi termékek, csak épp nem ebben az árszegmensben. Ha van még valami amit fejtsek ki, azt mondd!

Még néhány szó az egyediségről. Vannak ugye a lifestyle vonalak, mindenféle téren, amit azok vesznek, kik szeretik popójuk alá készen kapni az élményt, legyen összerakva mindens, csak működjön. Egyedinek eladott formaízlés. Aztán ottvannak a különféle koncepcióval megáldott dolgok - órák esetén hangzatos történetek és adatok pilótákról, búvárokról, tengeralattjárókról, évfordulókról - az magasabb szinten gyártott órák PR-ja ez. Nekem is van olyan koncepció ami megfogott, s tetszik, még ha bűzlik is, s frusztrál a marketing bullshit, még egy igényes darab körítéseként is. Amire ki akarok lyukadni azaz, hogy a koncepció mögé nekem ottlegyen a minőség is, akkor ér valamit az egész. A vásárlóközönséget az ideákkal lehet megfogni, ami itt az alapötletre épített reklámszöveg közvetít feléjük - kevesebb az aki a műszaki mivoltát látja,s ezért veszi meg. Alapvetés még a hagyományokkal való dobálózás. Na szerencsére kevés esetben alaptalanul.

Mindezeket meghaladva(?) jutunk el az abszolút high-endhez, az egyedi részre gyártott órák világába. Őszintén, lehet én vagyok kevés a dolog megértéséhez de miért kell ez? Azt mondják, minden ember az egyediségre törekszik. A gond szerintem ott kezdődik, hogy ezt nagyon sokak kizárólag a tárgyakon keresztül tudják prezentálni, úgy a külvilágnak, mint saját maguk felé egyaránt. Egyfajta visszahatás. Engem ez sosem vonzott, talán mert meg sem értettem sosem. Vagy fordítva, lehetne ezt még csavargatni, mindenesetre úgy érzem van elég szellemi tőkém az agyi önállósághoz, nem érzem, hogy szükségem lenne bármi, rajtam kívülálló dologra is, hogy ebben megerősítsen. Különben is: ha megveszel egy - pláne idehaza - ismeretlen márkát amiben megtaláltad önmagad úgymond, s viseled, az a nép szemében - ha csak épp nem a már említett legagyizásba (persze rendre írígységből) fordul a dolog - ugyanolyan egyedinek fog hatni mintha tényleg személyre szabott produktum lenne. Már aki egyáltalán elgondolkodik ilyenen.
Persze itt most lehet azzal jönni, hogy akinek affinitása és érzéke van hozzá - nameg pénze természetesen - terveztethet is akár magának egy saját órát, azaztán valóban ő maga lesz. Az ember korlátokkal él, akármilyen hihetetlen, képtelen is lenne máshogy, én személyszerint alárendelem magam a tervezőknek - s a meglévő készletből válogatok/válogatnééék, ha most keresnék órát.
Nem tudom mit gondoltok ezekről a felsőbb régiókról, de jó lenne ha leírnátok. Egészen érdekes pszichológiája van a dolognak egyébként, amit itt csak pedzegettem, akit érdekel adok irodalmat is hozzá.

Ja, én egy replikát is tudnék szeretni! Egyébként te DJ vagy? Tehát nem csak lélekben, hanem zenélsz is, aktívan?"
shaft 2010.05.14 16:25:14
Saját szerzeményem, A kommentelő után folytassuk Márk írásával az aktív olvasókról.  A MODOROS HOZZÁSZÓLÓKorábban már szó esett a modoros bloggerről, most jöjjenek a modoros hozzászólók. Mert önmagában már az is modoros, hogy a hozzászólót…..
shaft 2010.04.08 11:19:55
Sziasztok!  A Control Freak (Irányításmániás) után feleségem megesküdött, hogy bosszút áll. Nem ijedtem meg, jogász, képes olyasmiket is leírni, hogy olvasásra alkalmas fényű olvasólámpa. Ha elkezdene valamit megfogalmazni, valószínűleg soha nem érne a végére,…..
shaft 2010.03.02 14:35:17
Subba TUDTAM! Bungeeboy 2010.01.11 10:30:00
A bungee jumpingra többek között az is jellemző, hogy kurvára ott van mindenki nyelvén amikor ilyesmit néz, hogy tudtam bazdmeg! El fog szakadni az a kibaszott kötél. És tessék, itt a videó ami mindenki fejében megtalálható! Ez játszódik le neked minden egyes alkalommal amikor…..
shaft 2010.01.11 10:35:05