Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Timi, Debrecen

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az unalom vajon milyen jelzőt kaphat? Elképzelhető, hogy egy elsőre negatív jelentéstartalommal bíró fogalom az egyik leghasznosabb eszközünk lehet az életünkben? Hol kezdődik a kiégés? Vajon a technológia, az IT iparág milyen specifikus problémáira adhat választ a semmittevés, a kikapcsolás, az…..
"Mit csinál a ..." sorozatunkban, ezúttal rendhagyó módon nem egy IT-s területet mutatunk be, hanem egy pénzügyes szerepkörben dolgozó EPAMossal, Reskóné Vékony Tündével beszélgetünk a Finance terület sajátosságairól kifejezetten a tech világra szűkítve, illetve hogy milyen embereket várnak erre a…..
Számos karrierváltó történetünk van; sokaknak az autodidakta tanuláson keresztül vezetett az útja a fejlesztői pályafutásig. De vajon a nulláról - átlagos felhasználói szintű technológiai ismerettel - hogyan induljunk el? Melyek a legeslegelső lépések? Milyen buktatók övezik az otthoni, önfejlesztő…..
Kiss Kata nem először szerepel a LifeInTech műsorában, karrierjéről, szerepköreiről már mesélt korábbi epizódokban. Ezúttal azonban nem elsősorban EPAM-os szerepköréről mesél, hanem arról, hogyan tudta megélni szakmai fejlődését párhuzamosan anyai teendőivel, milyen hibákat kellett elkövetnie ahhoz,…..
A Coolest Projects egy globális kezdeményezés, melyhez az EPAM már többször is csatlakozott. Itt nem a versenyzés a lényeg, hanem, hogy a gyerekek szabadjára engedhessék a fantáziájukat. 18 év alatt bárki jelentkezhet egy kreatív és innovatív projekttel vagy akár csak egy ötlettel. 2022-ben már…..
Mára már köztudott tény, hogy az elmúlt évtizedekben kialakított életmódunk a számtalan egyszer használatos és le nem bomló termékeivel nem fenntartható hosszútávon. A legtöbbünkben már meg is fogalmazódott a vágy arra, hogy ezen változtassunk, hisz senki nem akar olyan világban élni, ahol folyóink…..
Lovász Kristóf, junior szoftverfejlesztő a Debreceni Egyetemen tanult mérnök-informatikusként, tanulmányait jelenleg is folytatja, MSC-n. Az EPAM-hoz a cég Mentorprogramján keresztül került. Segítségével – mint a programban részt vett, a céghez felvételt nyert fiatal szakember - összegyűjtöttük a…..
Bölcsész, magyar - angol szakos diplomával, irodalomtudományi PHD-vel, egyetemi karrierrel. Így indult Séra-Ferencz Anna pályája a 2000-es évek elején. Ma, 2022-ben a világ egyik legdinamikusabban fejlődő és globálisan majd’ 60,000 alkalmazottat számláló IT óriásnál, az EPAM-nál 300 ember vezetője.…..
Új fogalmakat, új életmódot és ezzel együtt korábban kevésbé megszokott munkamódszereket hozott az elmúlt néhány év. Ezek egyike a "full remote", magyarul, amikor a munkavállaló, bár egy szervezet alkalmazottjaként végzi feladatait, helyileg akár egy másik városban is tartózkodhat és az otthona…..
Gyöngyi, Csaba, Balázs és Kristóf; mindannyian informatikusok. Ahogyan azonban eljutottak ehhez a hivatáshoz, az négy merőben különböző történet. Történeteikből kiderül, hogy nincs jó vagy rossz tapasztalat, bárhol jársz épp az életedben, az IT mindenki számára tartogat lehetőségeket. Csaba, a…..
Minden EPAM-os története más. És minden EPAM-os nő története más. Azonban mindannyian egy olyan világ részei, melyben sokáig a férfiak voltak és vannak még most is arányaiban többen. Ma még ez a helyzet. De ők már annak a tendenciának a részei, melynek nyomán egyre több és több nő dolgozik az…..
A más országokban már évek óta jelen lévő Coolest Projects – azaz “Legmenőbb Projektek” pályázat tavaly hazánkba is megérkezett. A hagyományos versenyekkel ellentétben a Coolest Projectsben nem csak a végeredmény, hanem már maga az ötlet is számít. Ha van egy jó infós projekted, amit megvalósítottál…..
Bangha Zsolt egyike azoknak az EPAM-osoknak, akikkel már másodszor beszélgetünk és nem a véletlen hozta úgy, hogy újabb interjú készült vele. Az EPAM kultúrájában nagy szerepet játszik a folyamatos fejlődés; annak a lehetősége, hogy változzunk és saját magunk alakítsuk karrierünk irányán. Zsolttal…..
2020 tavasza, a járvány kidobbanása óta volt időnk hozzászokni és kialakítani azokat az íratlan szabályokat, melyeket illik betartani, amikor online kommunikálunk egymással. A kezdeti időkhöz képest, több tapasztalat birtokában, most már kissé másként fest az online etikett, így összegyűjtöttük egy…..
A LifeInTech podcast csatornánkon nemrégiben egy új formátummal jelentkeztünk, melyben röviden, mindössze tíz percben mutatkozik be egy-egy EPAM-os szakember, és mutatja be egyúttal azt a szerepkört is, amiben dolgozik. Ezzel párhuzamosan friss rovat indul itt a blogon is, így ezek a beszélgetések…..