Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Waclav Kamel

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Sugár Meliton él és virul! 2010.09.20 08:30:00
Sugár Meliton, aki blikkfangos nevét az árvaházban kapta és akinek maga Szily Katalin volt a gyámügyi előadója, a 90-es évek pesti éjszakájának egyik legjellegzetesebb figurája volt (a rózsát áruló 900 éves bácsi mellett). Saját verseit árulva/tarhálva járta végig a kor…..
Bolti tolvajok a lopás után pakolják az autójukba a lopott holmikat Budapesten, Kőbányán.  ..
Kenderzsupp Hasis = szex? 2010.02.03 10:40:00
Az internet mocsarából bányásztam elő nektek ezt a gyöngyszemet. Faludi Kálmán világcsavargó 1922-ben kiadott jelentése a hasis nevű szerről, ami a "legképtelenebb nemi vágyakat" képes elővarázsolni az emberből: Hasis... Már a neve is kábító. Hogy honnan hozták be…..
A faszirigy lány a legrosszabb természetű Bridget Jones, melyet hátán hordott a Föld. Igazi férfigyűlölő, "ha neki nem jut pasi, másnak se jusson" hárpia magatartású.Miről ismerszik meg a faszirigy lány?Hazarángatja a barátnőjét a buliból, mert "nagy a füst és…..
A Radio Café Szinkrontolmács című műsorában június 26-án Bródy Jánossal együtt voltunk vendégek, természetesen az egyik főtéma a sokat vitatott fájlcserélő-ítéletek ügye volt. Bródy ugyebár a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület elnöke, így idehaza ő tekinthető a…..
Tamás szomorúan tapasztalta, hogy a válság a postára is begyűrüzött. Mostanra már a szétlopott csomagok felét hasznosítják újra az ebayen vagy kitudjahol, a másik felét pedig visszaborítják a dobozba, hogy többnek nézzen ki:December közepén elhatároztuk, hogy rendelünk egy…..
A Diesel márka 30 éves lett. Szép, kerek évforduló, ami akár ijesztő is lehet, hiszen sok márka ennyi idő után simán elfárad, elkényelmesedik és bepunnyad. De nem a Diesel, amely amúgy is az extravagáns, merész, polgárpukkasztó kampányairól híres. Mivel is ünnepelhették volna…..
killtheradical 'pia a fejekben 2008.08.19 06:19:00
Gondolkodtam erősen, hogy írjak-e az Olimpiáról, ha már nem nézem gyerekkorom óta. De milyet írjak? Éljenzőst? Fikázóst? Kínásat-tibeteset? Doppingosat? Magyarázkodóst, hogy akkor tulképp miért nem nézem? Aztán eszembe jutott egy dolog, amit nem nagyon szokás emlegetni: a…..
Waclav Kamel 2008.08.19 13:56:40
Engem megragadott a kung-fu mester példája., meg a sport hozzáértőinek szempontjai. Gyerek fejjel sosem értettem,hogy egy ilyen iszonyúan képzett karatemester, aki hihetetlen technikával bír, miért nem verekszik soha?Fel kellett nőnöm,hogy megértsem.Szóba került a sport mint műélvezet,mint művészet, amikor a hozzáértő észrevenni véli az ihletett pillanatokat a futó mozgásában.Szerintem a cikk írója pont azért nem nézi a sportközvetítéseket-amiért egyéként én sem- mert ebből, ami itt zajlik, pont a művészet hiányzik.Ez így csak vetélkedés, ami szerintem alacsonyabb rendű megélése a mozgásművészetnek.Gyakorlati példával élve,ez csak alkalmazott művészet.Kell hozzá ugyanaz a képzettség,munka,mint a másikhoz, de a célja már egészen más.A motiváció egészen más, a versenyző ( már a szó is milyen abszurd) etikailag egészen más platformon áll.A K1 is a harcművészeteken alapszik ( az egyszerűbbek el is hiszik,hogy az), valójában annak csak egy alacsony szintű célokért történő alkalmazása..A kung-fu mester, ha az egyetlen tanítványának mutatja be a dárdahajlítást,azt azért teszi, mert ezen keresztül valamit tanítani akar. De nem fog kiállni a porondra, hogy eldicsekedjen a nézőknek, mit tud, mert akkor csak jól képzett bohóc lenne.Pont a belső motiváció különbözteti meg az igazi elhivatottat a pusztán győzni akaró elit sportolótól.Vagyis-szerintem-aki dobogóra vágyik az elég alacsony szinten éli meg a sport lényegét. ( Jellemző például, hogy ha nem bír nyerni, akkor boldogtalan.)