Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vader nagyúr

0 bejegyzést írt és 246 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hírszerzéstörténelem szakemberei váltig állítják, hogy a mások titkainak kifürkészésére irányuló erőfeszítések egyidősek az emberiséggel, s ezek intenzitását talán csak a párosodás iránti igény múlja felül. Ezért szokták a kémkedést a második legősibb foglalkozásnak nevezni, hiszen a prostitúció…..
Vader nagyúr 2017.06.29 21:15:52
Először üdvözölném a blog olvasóit, másodszorra köszönet a szerzőnek a hiánypótló cikkért!

A katonai és a civil élet olyan szinten különálló élettér, ami szerintem indokolja a katonai és civil titkosszolgálatok elkülönülését/elkülönítését. Ez kb. mindig így volt és azt hiszem, lesz is, akár közigazgatási, akár jogi/igazságügyi téren. És ha jól sejtem, a vérmérséklet terén is vannak különbségek. El tudjátok képzelni, hogy az egész bagázs a belügy, vagy a hadügy alá tartozzon? A magam részéről kizártnak tartom.
Az már más tészta, mennyire indokolt a felderítő és elhárítási feladatok elkülönítése. Attól félek, itt is igaz, hogy sok bába közt elvész a gyerek: minél több a szervezeti egység, annál nagyobb az esélye, hogy az információk megosztásának elve sérül. Pláne hogy tudjuk, hogy állnak egymáshoz a szolgálatok... Jó lenne, ha a működési területek elméletileg tisztázott elkülönítése mellett lenne a szolgálatok közt egy hallgatólagos megállapodás, mi kinek is a dolga. Így talán nem lenne annyira presztízs, ill. büszkeségbeli kérdés a vélt/valós sikeresség, információk megosztása, stb. (Mivel abszolút laikus vagyok, nem tudom, talán létezik is ilyen?)

Személy szerint zavarónak tartom, hogy az IH a miniszterelnökséget vezető miniszter alá tartozik. Minek? Miért? Hogy kerül oda? A magam részéről politikai okot sejtek a háttérben.

A TEK-et személy szerint egy kicsit erőltetetten létrehozott sima beavatkozó, "majd-jól-berúgjuk-az-ajtót" egységnek tekintem, ahol a valódi titkosszolgálati feladatokhoz szükséges "szoftver" egyszerűen nincs meg. A neten valahol volt is már szó arról, mekkora megütközés is kísérte külföldi titkosszolgálati szervek oldaláról a TEK-es fiúk egy-egy megnyilvánulását.

Ami a civil szervezetek AH-s nyektetését illeti, fene megette. Simán el tudom képzelni, hogy maguk az AH-sok is rühellik. Az egész körül akkora cirkusz van mostanában, ami pláne titkosszolgálati szempontokat nézve messze több kárt okoz, mint amekkora haszonnal kecsegtet. Ekkora visszhang mellett a magam részéről nehezen tudok elképzelni ténylegesen hatékony titkosszolgálati tevékenységet.
És persze annak a veszélye is simán belefér a képbe, hogy az AH úgymond "megrendelésre" vizsgálódik majd, mint pl. a NAV.
Nem irigylem mostanság az AH-sokat... nem lehet egyszerű a dolguk a Gránitszilárdságú Alaptörvény szellemében eljárniuk akkor, amikor a jogalkotás/jogalkalmazás több esetben is nyiltan alkotmány- és jogellenes...
Közel nyolc év szünet után visszakerülnek a Magyar Televízió képernyőjére a labdarúgó NB I mérkőzései. Az m1 minden vasárnap egy találkozót élőben sugároz. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az OTP…..
Vader nagyúr 2011.07.13 20:35:35
@desmondwallace: hát kérlek...

a királyi tv gáz. nagyon. szerkezetileg és tartalmilag is. gondolom az mostani elbocsátások nagyban javítanak majd ezen...
de mindez nem lenne baj, ha NEM A MI ADÓNKBÓL menne a hülyéskedés!

Kb. ugyanez vonatkozik a magyar focira is.

Nem tudom, ismered-e pl. az ORF (Österreichische Rundfunk) 1-es csatornáját. Én olyannak szeretném az m1-et. Nézhető műsor, közszolgálatilag is OK, a 2-esen pedig kultúra és elemzés.
Az Inside és az Alias című sorozatok mutatós szőkenője, Rachel Nichols lesz a Gyilkos elmék új állandó női szereplője AJ Cook helyén. Azt ugye eddig is tudtuk, hogy Cook szerződését nem hosszabbították meg, és azt is, hogy Paget Brewster  kevesebb epizódban kap szerepet…..
comment:com Hoki, foci, jócsajok 2010.02.28 16:34:00
Még tart a Téli Oilmpia Vancouverben, így mindenképpen ezt javalljuk elsőre: 21:15-ös kezdettel az m1 műsorán (HD-ben) feszül egymásnak a kanadai és az amerikai jégkorong-válogatott - a csoportkörben a jenkik egyszer már elkapták a házigazdák grabancát, hátha így lesz a ma esti…..
Subba BAFLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER 2010.01.27 14:04:00
Eztet nééézzed keleti blákk!!!!!! Plusz: Bufler HNG oldal, és a főnök további munkássága itt   ..
Egy ideje mindenki tudja, hogy a Bumeráng testületileg átbatyuzott a Neo FM-re, de ma kiderült a bulvárlapokból, hogy mégsem a teljes csapat folytatja az új adón, ugyanis Gombos Edina nem tart Bochkorékkal. A Blikknek adott nyilatkozatai szerint Gombos Edina döntése mögött…..
Egy nagyon lelkes olvasónk ötlete volt, hogy felidézze ifjúkora kedvenc sorozatait, azokat, melyeket mi is néztünk, csak nem merjük bevallani. Wilson (w576.tumblr.com) írása következik, jó szórakozást hozzá! Televíziós ikonokból nincs hiány, az elmúlt 40-50 év alatt minden évre…..
Az előző részben mindenki hazudott, a férjem csak szívjóságomból lakik velem, a barátommal nem dugunk, én meg szeretlek Dániel, szívbűl, nem pinábúl - ehhez hasonló tragikus események kellett ahhoz, hogy a régen sejthető döntő kialakuljon, azaz Editnéni, a "tantra vagy…..
comment:com Hírek kávé mellé 2009.04.20 09:27:00
Nu, Ellen Pompeo is terhes, kiváncsi vagyok (oké, hazudok, leszarom) mit jelent majd ez a Grace klinika szempontjából. A csaj egyébként idén negyven éves. Az ABC ad még egy esélyt az Unusals című zsarus sorozatának, és jövő héten kedden is ad belőle egy epizódot a szokásos…..
comment:com Hírek kávé mellé 2009.03.10 09:22:00
Az idei Idolból hetente kieső versenyzőket egy új dallal, a Mötley Crüe Home Sweet Home (Otthon, édes otthon) című nótájával búcsúztatják majd, amit Carrie Underwood énekelt fel. Mi az eredetit szeretjük, itt meg lehet hallgatni. És ha már itt tartunk, akkor ezt is tessék…..
A mai nap is főleg a sorozatoké, ez van, ezt kell szeretni, ha valaki mozizni vágyik, nyomjon be egy dvd-t, vagy művelődjön, és válassza az ismeretterjesztő filmeket, amiből szintén akad pár. A délutáni tévézést szokás szerint kezdhetjük A simlis és a szendével (Duna, 16:25), de…..
Nem krimi, nem is szappanopera, és mégis a Másfélmillió lépés Magyarországon az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar sorozat. 1996-ban Magyar Örökség-díjjal tüntették ki, de születése nem ment könnyen, és a forgatást is hosszú munka előzte meg. Az…..
Így a négynapos ünnep végére bunkó módon beszomorkásodott az idő, rossz hír, hogy nem is találtunk semmit kora estére, hacsak nem a Levelek Ivo Dzsimáról-t, ami jó filmnek jó film, sőt, szuper, csak hát a Cinemax nem mindenhova van bedrótozva (Cinemax, 17:40). Hét körül már…..
comment:com Szex, horror, Demsa 2008.05.18 16:25:00
Hiába jó az idő, hiába dúlnak 29 fokok, szerintem egy ilyen szép májusi délutánon nincs is jobb dolog, mint egy TH&BS-filmmel eltölteni az időt egy elfüggönyözött szobában, nagy lavór bóléval a fotel mellett, amibe időnként belecsapjuk a merőkanalat és átöntjük a…..
Szerintem molotovkoktéllal fogják betörni a Comment:com szerkesztőségének ablakát, ha nem első helyen említem a Barcelona - Manchester rangadót (m1, 20:10). De nézzük, mit néznek azok, akiket nem érdekel a foci, vagy esetleg azok a csajok, akik bezárták a klotyóba a férjüket, és…..
Hétfő van, a bűn és a munka napja, nézzük, mivel büntetjük magunkat ma este. A Tv2 lerakja a szokásos csomagocskáját az asztalra, NCIS (21.10), Gyilkos számok (22:10), Különleges ügyosztály (23:10). A Dunán Derrick (18:00). Az m1-en pedig a TV ügyvédje (20:10), és a Kékfény…..
Vader nagyúr 2008.04.21 20:29:56
Kérem szépen, a kisebbik/nem annyira nézett kertévé, a TV2 megint nekiesik a műsorrendnek, és kicsit belenyúl, mert ha már kihajítottak annyi pénzt a Hal a tortán című gasztrorealityre, akkor nem nézhetik tétlenül, hogy sorozatosan szívjon az RTL hasonló műsorával szemben. Az…..
Ha most gyorsan bekapcsoljuk a tévét, akkor James Bondot láthatjuk. A TV2 nem adta le az összes Sean Connery részt, gyorsan váltott Rogerre. Ma a A View to a kill megy, magyar címén Halálvágta, amelyik nem rossz rész, de a legrosszabb zenéje van a klasszikus epizódok közül, hála a…..
Pár hete erősen rajtolt az RTL-es Vacsoracsata, mivel az első héten sikerült olyan celebeket bevetniük, akik serényen munkálkodtak azon, hogy tönkrevágják egymás estéjét, szóval pont jó helyen volt ez a dolog Balázs-show helyén. De amint a celebeket felváltották a civilek - ami a…..
Vader nagyúr 2008.04.03 19:42:27
Egy vasárnapi ajánlót nem is kezdhetünk mással, mint a Tűzvonalban-nal (m1, 19:55). Nem csak azért, mert az egyik legjobb magyar sorozat, nem csak azért, mert függők vagyunk, hanem azért is, mert végre a 8. részre kezdenek bedurvulni a dolgok. A múlt részben Zolikát az asztalhoz…..
Vader nagyúr 2008.03.02 17:58:10
comment:com Hadas Kriszta felébred 2008.01.14 15:45:00
A Naplóban nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal. Hadas Krisztina igazságot oszt, csak azt nem tudja, miről. Gyorsan szögezzük le, hogy ez a poszt nem arról szól, hogy Tánczos Gábor bűnös-e, és ezt még sokszor el is fogjuk mondani a biztonság kedvéért. És azt sem vitatjuk, hogy a…..