Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_blue

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Van, aki bélyeget gyűjt, más esetleg ritka sörösüvegeket, de ma talán legtöbben lájkot gyűjtenek munkaidőben megosztott poénvideók és subbaposztok alá – én egy ideje magyar vezetékneveket gyűjtök. Az alábbi pársoros baromi rég készül-bővül, többnyire véletlen…..
A magyarokat az arabkérdés leginkább a benzinár által érinti, de ennél sokkal tanulságosabb, ami odaát történik. Közvetett hatásait majd hosszas átfutással tapasztalja az ország.   Mindenekelőtt nyugi. Az arab forradalmakkal kapcsolatos leggyakoribb félelem, miszerint…..
_blue 2011.03.09 22:39:57
@Tóta W. Árpád: Hát nekem pedig a szövegkontextus egy kicsit lazának tűnt az adott helyen... de jó, ne rugózzunk ezen.
_blue 2011.03.09 23:01:21
@xboxer: Tény, hogy szürkébb lenne az élet nélküle. Ezért is vagyok itt. De ha már az írói vénánál tartunk, az építő kritika teljes hiánya férevisz. _S_Z_E_R_I_N_T_E_M_ arról van szó, hogy egy bizonyos intellektus mellett bizonyos poénokat egyszerűen nem sütünk el, mert... egyszerűen ciki. Persze vannak, akik máshogy gondolják. Akik azért is megmondják, durván, a közepébe. És akkor ezekről a valakikről megint mások azt gondolják, hogy amazoknak nem volt gyerekszobája, de az ezt gondolók 95%-a képmutató béna. És mégis, a dolog mélyén a _H_U_M_Á_N_U_M_N_A_K_ mindig ott kell lennie. Ezért nem lehet az igaán jó író, stiliszta olcsó. Mert az olcsóság szinte mindig dehonesztáló valakire másra nézve. De ha máshogy gondolod, én tiszteleteben tartom a véleményedet, pláne stíluskédésekben felesleges vitát nyitni.
Jó, nyilván senki nem kap a szívéhez, ha arról hall, hogy a dobozos tej nem száz százalékosan tej ‒ ott az a sok tartósítószer, meg víz, meg "inkábbnemakarjuktudnimi", de az a Homár kérges szívét is megdobogtatja, ha csak 51% benne a valódi tej. A Pista által…..
Az alábbi bejegyzés a magánnyugdíj-pénztárban   maradás egyfajta jogi vetületét taglalja. A Zugügyvéd a felvetést társadalmi vitára bocsátja.Kedves Zugügyvéd!A magánnyugdíj-pénztárban való maradást szeretném felvetni ezen a fórumon, természetesen kizárólag jogi…..
_blue 2011.01.05 22:37:27
@nemini teneri:

Ők is házhoz mennek, ha kell:

2010. évi CLIV. törvény
a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról

18. § Az Mpt. 24. § (10) és (11) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:
(10) A 23. § (1) bekezdés f) pontjában meghatározott esetben a magán-nyugdíjpénztári tagnak a magánnyugdíjrendszerben fennálló tagsági jogviszonya fenntartásának szándékáról - ha e törvény eltérően nem rendelkezik - személyazonosságának ellenőrzése céljából személyesen, a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervnél kell nyilatkoznia. Azt a magán-nyugdíjpénztári tagot, aki a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv előtti nyilatkozattételben testi fogyatékossága, egyéb egészségügyi ok miatt vagy azért akadályozott, mert személyi szabadságát korlátozó büntetés vagy intézkedés hatálya alatt áll, nyilatkozattételének lehetővé tétele érdekében - kérésére - a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv felkeresi (a továbbiakban: helyszíni nyilatkozattétel). A helyszíni nyilatkozattétel lehetőségét a magán-nyugdíjpénztári tag 2011. január 21-éig írásban kérheti a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervtől. A nyilatkozattételre rendelkezésre álló időtartam alatt tartósan külföldön foglalkoztatott, tartós külföldi szolgálatot teljesítő vagy külföldi tanulmányokat folytató magán-nyugdíjpénztári tag (a továbbiakban: tartósan külföldön tartózkodó pénztártag) nyilatkozatát személyesen a Magyar Köztársaság külképviseletén is megteheti.
Nincs vidámabb dolog, amikor az ember elindul munkába, és ezt látja. Pláne, ha ez a munkába indulás majdnem délben van, mert hajnal négyig írt. Először a Skodát láttam meg, mivel ez egy nálam lévő tesztautó volt. Már csak meg kellett volna csinálni róla a külső fotókat, és…..
_blue 2010.10.04 16:06:47
@Captain Chaos: ad 2.: fényképezd körbe alaposan, mielőtt kijavíttatod. Szerintem érdmes megcsináltatni, nehogy rozsdásodni kezdjen vagy ilyesmi... persze a sérülés mértékétől is függ...
_blue 2010.10.04 16:14:04
@papass: meg ugye van még a sav.. illetve a mindent-oldó-festékleoldó, nem tudom, miből van, de vélhetően savas, na, az nagyon durva szerintem...
Michael Knight Veszélyes hatályok 2010.07.31 20:45:00
Hanem van abban azért valami hányaveti kivagyiság, valami hallatlan nagyképűség, ahogyan a Fidesz a törvényeket módosítja. Aktuális napi igényei szerint. És mindezt olyan pofátlanul, hogy minden eddigi gyakorlattal, normával és szokásjoggal szembe menve már Pali bácsi lehet az,…..
_blue 2010.08.04 07:14:57
Szer@ClearWater: Azt gondolom, korunk egyik - politológiai és jogtudományi értelemben egyaránt - legjelentősebb kérdésköre került itt felszínre, és már az is jelzés értékű, hogy mindez kiket (hányakat) érdekel.
A posztoló példája - bár egyszerű - szerintem nagyon plasztikus.
Különösen érdekes kérdés, hogy hogyan fog összeállni az új jogalkotási törvény (a 121/2009. (XII. 17.) AB határozat 2010. dec. 31-ével azt megsemmisítette), amelynek néhány értelmes szabálytól eltekinve ma már tényleg nem sok haszna van.
Az egyik konkrét esethez akkor nézzük a konkrétumokat
- vegyük pl. a felmentési pénzek megadóztatását:

"133. § A II. Fejezet e törvény kihirdetését követő 44. napot követő hónap első napján lép
hatályba, rendelkezéseit a 2010. január 1-jétől megszerzett, a II. Fejezet hatálya alá tartozó
jövedelmekre kell alkalmazni."
Különösen pikáns: alkalmazzák a 45 napos szabályt, amit az AB arra dolgozott ki, hogy MÉG UTÓLAG SEM alkotmányos egy adójogszabály, ha a kellő felkészülési időt nem bizosíja (így került be ez a szabály az Art.-be), majd utólagosan :-) az egészet elrendelik alkalmazni januártól. MI A *** VAN??!!
Nota bene: a 2010 januárjában átszervezés miatt kirúgott orvosra, tanárra, közszolgára is, alkalmani kell, aki azóta lehet, hogy elköltötte a felmentési pénzét/szab.megváltását/végkielégítését, oszt most meg retteghet meg tökölhet, hogy miből visza a másfél millát, ami a gyereknek ment az egyetemre/albi helyett kis lakásra, stb.. Nagyon jogállami.
Budapest belvárosában tegnap a késő esti órákban,  bestiális kegyetlenséggel, egy IFA féltengellyel verték agyon Bede Márton internetes újságírót. Kollégája, Tóta W. Árpád az alábbi, rendhagyó nekrológgal emlékezik meg indexes főmunkatársáról:   MATULA…..
  Az tehát látható, hogy maga az ötlet jó. Önmegoldó feladat, odafigyelve automatikusan működik, bolondbiztos, mégis tartalmazza a korrekció lehetőségét. Mai cikkünk blogposztja...
Michael Knight Tranzfikció 2010.06.03 18:52:00
- Halló, Zolikám. Itt Kamarássy beszél.- Jelentkezem, képviselő úr!- Zolikám, akkor ahogy megbeszéltük, megvan az euró?- Természetesen, képviselő úr. Átváltottuk.- Mennyin, Zolikám?- Kettőszázhetvenhármon, képviselő úr.- Jól van, rendben. Mert egy óra múlva bejelentem.-…..
_blue 2010.06.07 07:17:16
Ha volna ateista egyház, abban bizonyára minimum plébános lennék. Úgy nyüzsögnek itt a Trianon-törvény megszövegezése óta a báránykák, mintha ettől legalábbis dzsihádot kellene hirdetni, indításnak pedig felgyújtani a Bazilikát. Nyugi, gyermekeim. Nem lesz semmi baj. Sőt,…..
_blue 2010.06.07 01:27:46
Nincs harag Mark Webber és Sebastian Vettel között az isztambuli karambol miatt, az istálló csütörtökön közös fotóval bizonyította, minden oké. A kép alá azt írták, "Shit Happens", az NS-es Izsányi kolléga találóan úgy fordítja, "Néha szarul sülnek el a…..