Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pater Paulus

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egész akkor kezdődött, mikor a Silverland webshopjában (vegyétek meg!) megpillantottam, hogy kapható a Harc és Varázslat. Az első magyar szerepjáték. Amiről valószínüleg nem is tudnék, ha nem olvasom a Kard és Mágia köszönetnyilvánításában.  A feleségem áldásával megrendeltem hát és onnantól…..
Pater Paulus 2021.11.04 14:17:58
Üdv Xinaf! Üdv az összes olvasónak és hozzászólónak!

Kedves feleségem küldte el ma az interjú linkjét, hogy feltétlen olvassam el... Na mondom, mi lehet oly fontos, hogy figyelemmel kell kísérjem? Megint valami karácsonyi ajándéklista, vagy hogy mit ajánlanak a facebúkon túlsúly ellen...
És nem! Megdöbbenve olvasom az írást, és el el morzsolok egy könnycseppet. Visszaidézi a fiatalságomat, mikor még fejjel mentünk neki a falnak, hogy megváltsuk a világot. Nem a fantasztikust, hanem a valóst! Örülök, hogy nem felejtettek el a srácok. Nem hittem volna, hogy még előkerül a játékunk, és megmondom őszintén, a harminc éves évforduló is kiment a fejemből. Pedig nagyon izgalmas időszak volt a játék készülte. Sok munka, vér és verejték van benne. Visszatekintve kicsit olyan volt, mint egy brazil szappanopera, jókkal, rosszakkal, ellenfelekkel, haverokkal, hűséggel és cserbenhagyással. Még szenvedélyes hölgy is akadt benne, mostani feleségem személyében.
Kezdem a végén: hol kúrtuk el? Dávid és Góliát harcban persze mi voltunk a Dávidok, csak parittya nélkül. Sokan meglátták a szerepjátékban a pénzt, és nem naívan álltak hozzá. Akkoriban is hasonló volt a világ, mint most, ismerős, "támogató", ás anyagi háttér nélkül nem nagyon lehetett ugrálni. Talán manapság könnyebb támogatót találni egy-egy ötlethez, mint akkor a rendszerváltás után. Nos, Gyurcsány szóhasználatával szabadon: ott kúrtuk el, hogy nem jó kiadót választottunk.
Pedig elég szép ívet jártunk be. Tamás ötlete volt, hogy kezdjünk valamit a felszedett tudással, legyünk mi az első magyar szerepjáték megalkotói. Mikor kiderült, hogy oké, csináljuk, de ki a túró írja? Mert sok haver veregette Tamás vállát, segítünk, persze, segítünk... Tamás hozzám fordult, hogy próbáljuk valami formába önteni az egészet. Sose felejtem a Dunaújvárosi marathon-t, mikor pár nap alatt be kellett verni a gépbe a szövegeket. Még akkor is változtattunk rajta... Szegény leszólt térképeket otthon rajzoltam műszaki rajzlapra tussal, nem volt más, aki megcsinálja. A 10 oldalú kocka ötlete onnan jött, hogy kitaláltam, minden esélyt meg lehet határozni százalékban, így ez a legegyszerűbb megoldás. Vorg is valami bevezetésnek kellett. Akkoriban írtam pár novellát, próbáltam ide is valamit sercinteni. A Kocka Lovagjai nevű kiadványban jelentek meg írásaim, ha esetleg még van valakinek egy példány kérem jelezze... :D
Sokan segítettek, hálám üldözni fogja Attiláékat. Sajnos messze laktak tőlem, a város másik végén így ritkán találkoztunk. Beindult az életem, apám kis lakótelepi lakását kellett felújítani, nem volt időm foglalkozni a dologgal. Ha volna olyan varázslat, amivel az időt lehet visszatekerni, abrakadabra, megtenném. Gondolom, nem csak én... Időt kellett volna feccölni a játék népszerűsítésébe, és még több időt a fejlesztésbe és javításba. Sajnos ennyire telt. Még egy dolog eszembe jutott: a több hónapos munkánk nem maradt jutalom nélkül... A részemből tudtam venni egy belorusz Minszk típusú hűtőgépet a lakásba.
Sajnos nagyon régen jöttünk össze játszani, a haverok megnősültek, megöregedtek. Néhányukkal tartom a kapcsolatot, egyikük lett a lányom keresztapja.
Tamással sok éve találkoztunk, ott akadt el a szerepjátékunk története talán végleg. Tomi felajánlotta, hogy kivásárolja a részem. Bennem volt annyi, hogy inkább nemet mondtam. Ha arra kért volna inkább, hogy folytassuk együtt, talán másképp döntök.
Sajnos nem így történt.
Örülök, hogy legalább képeken látom a srácokat! Megnyugodtam, hogy nem csak én vénültem meg... :)
Elnézést a hosszas hozzászólásért, de tudjátok hogy van, öreg ember sokat beszél.
Ha esetleg keresnétek, a profilomban talán benne van a mélcímem.

Jó játékot mindenkinek!

Pater