Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Örökségek nyomában

10 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt egy szót is említenénk az általunk választott városokról, szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a lista teljes mértékben személyes vélemény alapján készült, a sorrendnek nincs semmilyen rangsorolási jelentősége.   Nagyszeben Az egykor Magyarország részét képező Nagyszeben története a XII.…..
Útjaink ismét Kolozsvár utcáira vezettek minket. Egy csodálatos épülethez, amely az Egyetem utca és a Jókai utca sarkán található meg és amely több mint 120 éves múltra tekint vissza. Ezzel a rövidke írással pedig szeretnénk titeket visszavinni egy kicsit a múltba, hogy megismerhessük ennek a…..
Az idei év utolsó állomása a hepehupás vén Szilágyságba vezetett, pontosabban Zilah városába. Zilah viszonylag kevés műemlékként nyilvántartott épületi örökséggel rendelkezik, amit egyesek a város a Meszes hegységbéli átjáró melletti fekvésével magyaráznak. A kevés épületi műemlék ellenére a város…..
Az utazásaink során többször visszalátogatunk bizonyos városokba. De vajon miért? Egyeseknek csak néhány órájuk van arra, hogy körbejárják a város központját és meglátogassák a város legnépszerűbb látványosságait, ezért már a hazafelé vezető úton arra gondolnak, hogy mikor is térjenek vissza.…..
Ahogy már a közelmúltban tettük, úgy a jelenlegi blogunkban is ellátogatunk Sepsiszentgyörgy környékére. Pontosabban a kisvárostól nagyjából 4 kilométerre fekvő faluba, Sepsiárkosra, ahol megtalálható a Szentkereszty-kastély, amely felbecsülhetetlen történelmi értékekkel bír. Az eredeti épületről…..
Mivel elvarázsoltak minket Temesvár gyönyörű épületei és a mesébe illő utcái arra gondoltunk, hogy újra meglátogatjuk a várost. Amikor utoljára itt jártuk, megismertük a város egyik legszínesebb örökségét és megtanultunk felfigyelni a kevésbé szembetűnő részletekre. Rájöttünk arra, hogy mennyire…..
Örökségek nyomában 2021.12.10 10:10:35
@Szkeptikus nick: Valóban, a sokak által használt megnevezés (Casa cu iederă) kicsit megtévesztő. Köszönjük szépen az észrevételt!
Örökségek nyomában 2021.12.11 21:28:32
@gigabursch: Igaz, a ház falait valóban vadszőlő borítja, kijavítottuk az elírást. Köszönjük szépen az észrevételt!
A következőkben bemutatott örökség bár ott a szemünk előtt, mégis sokak számára rejtve marad. Amikor múzeumokról beszélünk, gyakran a bennük rejlő régiségekre, a történeteket hordozó ereklyékre vagy a rég elfeledett múlt halvány szikráira gondolunk.  De megeshet ugyan, hogy nem csak a múzeumokban…..
Egy utazás során legtöbbször csak az ismert turisztikai lathányosságok szerepelnek a bakancslistánkon. Általában meglátogatjuk a legnépszerűbb helyeket és elsétálunk a mesébe illő utcák és épületek mellett. Vajon ezek a látnivalók elegendőek ahhoz, hogy megismerjük a várost? Sokszor arra gondolunk,…..
Örömmel értesítünk titeket, hogy megkezdtük felfedező utunkat az elfeledett vagy akár kevésbé ismert örökségek nyomában. Első állomásunk Temesvár egyik ékkövéhez és legszínesebb épületéhez, a Brück Salamon Palotához vezetett. A mesébe illő épület már több évszázad óta ékesíti Temesvár történelmi…..
Sokat gondolkodtunk rajta, milyen név is írná le legjobban azt, amivel kapcsolatban tartalmat szeretnénk megosztani veletek. Ami magába foglalja azt a sok megmaradt örökséget, amelyek mellett nap, mint nap elsétálunk, legtöbbször figyelmen kívül hagyva sok gyönyörű részletet. Végül megtaláltuk a…..