Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DREKiadványok

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Steinbach József: Hűséges cseresznyefánk Meditációs imádságok a Kossuth Rádióban   A címben szereplő cseresznyefa ott áll a parókia udvarán. Aki látta, pontosan érti, amit a szerző az előszóban így fogalmaz meg: „remény koronáját fonva égbe nyújtózó tornyaink köré...” Telente korhadó, öreg…..
DTREK Kiadványok Re-konstrukció 2023.06.20 09:22:10
Köntös László: Re-konstrukció Főtiszteletű Köntös László a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzőjének kerek születésnapjára jentette meg ezt a kötetet az Egyházkerület, hálát adva mindazért, amit általa kapott a dunántúli reformátusok közössége. Köntös László hitvalló és hitvédő közéleti…..
Nagy István: Szemelvények a keresztyén prédikáció történetéből   Nagy István igehirdetéstörténete az a boldog tapasztalatot mutatja, ahogy Isten népe évszázadokon keresztül megtapasztalta a megtartó Isten szeretetét a Krisztusban és ujjongva adta tovább ezt a bizonyosságot másoknak. A hit emberei…..
Nagy István: A kazuáliák homiletikuma Dr. Nagy István „A kazuliák homiletikuma” című munkája a „Szólj!” – Homiletikai tankönyvek sorozat 16. köteteként jelent meg. Nagy István professzor úr három alapvető homiletikai tankönyvet írt, amelyek a mai napig alapművek a homiletika hazai oktatásában,…..
Steinbach József: Jóra fordította sorsunkat az Úr Rövid áhítatok Jób könyve alapján Ezek a rövid áhítatok 2011-ben és 2017-ban íródtak, mindkét esztendőben végigolvasva Jób könyvét, és az egyes fejezetekből egy-egy igeverset kiemelve megosztottak üzenetmorzsákat ebből a csodálatos bibliai…..
Kamarás István OJD – Steinbach József: Meghívás beszélgetésre   Ebben a könyvecskében műalkotásokól beszélget egy református lelkész (aki egyházkerülete egészének lelkipásztora) és egy szociológus (a műalkotások befogadásának kutatója). Beszélgetésük tárgya József Attila, Pilinszky János, Weöres…..
Zsengellér József: Egy ószövetséges homiletikája „Szólj!” – Homiletikai tankönyvek 13. kötet     Dr. Zsengellér József nemzetközileg elismert bibliatudós, ószövetséges professzor kötete az igehirdetés, a keresztyén bizonyságtétel örömére segít bennünket, azaz Isten dicsőítésére, hiszen az…..
Vajs Tibor: Életformáló tanúságtételek  A bibliai történetek élénk, mozgalmas elbeszélési módja magával ragadja az olvasót, formálja az önmagáról alkotott képet, a világgal kapcsolatos gondolkodást és látást. Mindhárom személy élő hitű és istenfélő emberré vált. Ruth, Naámán és a samáriai asszony…..
DTREK Kiadványok A két Blumhardt 2022.03.03 19:33:18
Márkus Jenő: A két Blumhardt  A keresztyénség története nagyon sokszor nem annyira az egyház és az egyházi intézmények, mint inkább nagy személyiségek erőfeszítésének a története. A keresztyénség utóbbi évszázada nem egy nagy személyiséget termelt ki, akik úgy magaslanak ki a tömegből, mint a…..
Steinbach József: Legyetek alázatosak!Püspöki igehirdetések a 2009. esztendőből szolgálati naplóval  Nagyon szeretnénk örülni az életnekDe minél inkább akarjuk ezt az örömöt, annál inkább „kicsúszik” a kezünkből.Olyan ez, mint amikor el akarjuk kapni a madarat, és az egy moccanásunkra messze…..
DTREK Kiadványok Szikla és patak 2022.03.02 19:03:21
Zsumbera Árpád: Szikla és patak Medgyasszay püspök a második világháború tövében és a világháború alatt szolgált egyházvezetőként, igen próbatételes időkben. Ugyanakkor élete nyolcvanöt esztendeje (1868–1952) átfog szinte egy évszázadot; a kiegyezéstől, két világháborún és más megpróbáltatásokon…..
DTREK Kiadványok Megmenteni 2022.02.17 07:35:15
Steinbach József: MegmenteniÉletmentő örömüzenetek Márk evangéliumának első nyolc fejezetéből „Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt.” (Márk 8,35)  Életmentő örömhírre van szükségük azoknak, akik folyamatos…..
„Szólj!” – Homiletikai tankönyvek 12. kötet(Fordította: Horváth Gabriella; sorozatszerkesztő: Steinbach József) Magyar nyelven először megjelenő kötetet vehet kezébe az olvasó.Az eredeti, német nyelvű kiadás 1965-ben látott napvilágot. Alapjául Barth 1932/33 tanévben tartott homiletikai…..
(Egyházkerületi prédikációs kötet sorozat) „Az Úr beszéde megmarad örökké”68 dunántúli református lelkipásztor igehirdetése a karantén idején A Dunántúli Református Egyházkerület vezetése 2009-ben kezdeményezte egy prédikációs kötet - sorozat elindítását, amelyben az egyházkerületben szolgáló…..
(Egyházkerületi prédikációs kötet sorozat) „Én vagyok a feltámadás és az élet...”83 dunántúli lelkipásztor temetési igehirdetése A Dunántúli Református Egyházkerület vezetése 2009-ben kezdeményezte egy prédikációs kötet - sorozat elindítását, amelyben az egyházkerületben szolgáló lelkipásztorok…..
(Egyházkerületi prédikációs kötet sorozat) „Tegyetek tanítvánnyá minden népet...”55 dunántúli lelkipásztor keresztelési igehirdetése A Dunántúli Református Egyházkerület vezetése 2009-ben kezdeményezte egy prédikációs kötet - sorozat elindítását, amelyben az egyházkerületben szolgáló…..
(Egyházkerületi prédikációs kötet sorozat) „Jézus Krisztus tegnap, ma, és mindörökké ugyanaz”76 dunántúli lelkipásztor reformációi igehirdetése A Dunántúli Református Egyházkerület vezetése 2009-ben kezdeményezte egy prédikációs kötet - sorozat elindítását, amelyben az egyházkerületben szolgáló…..
(Egyházkerületi prédikációs kötet sorozat) A könyörülő Isten31 dunántúli lelkipásztor igehirdetése a Róma 9,16-ról A Dunántúli Református Egyházkerület vezetése 2009-ben kezdeményezte egy prédikációs kötet - sorozat elindítását, amelyben az egyházkerületben szolgáló lelkipásztorok elhangzott…..
(Egyházkerületi prédikációs kötet sorozat) Lélekben és igazságban41 dunántúli lelkipásztor igehirdetése a samáriai asszony történetéről A Dunántúli Református Egyházkerület vezetése 2009-ben kezdeményezte egy prédikációs kötet - sorozat elindítását, amelyben az egyházkerületben szolgáló…..
(Egyházkerületi prédikációs kötet sorozat) „Legyenek láthatóvá tetteid szolgáidon”Nyugdíjas dunántúli lelkipásztorok igehirdetései A Dunántúli Református Egyházkerület vezetése 2009-ben kezdeményezte egy prédikációs kötet - sorozat elindítását, amelyben az egyházkerületben szolgáló lelkipásztorok…..
(Egyházkerületi prédikációs kötet sorozat) Megjelent az Isten üdvözítő kegyelme72 dunántúli igehirdetés a karácsonyi ünnepkörből A Dunántúli Református Egyházkerület vezetése 2009-ben kezdeményezte egy prédikációs kötet - sorozat elindítását, amelyben az egyházkerületben szolgáló lelkipásztorok…..
(Egyházkerületi prédikációs kötet sorozat) „Szenvedjétek el egymást szeretetben”68 dunántúli esketési igehirdetésA Dunántúli Református Egyházkerület vezetése 2009-ben kezdeményezte egy prédikációs kötet - sorozat elindítását, amelyben az egyházkerületben szolgáló lelkipásztorok elhangzott…..
Rudolf Bohren: A boldogságrólIgehirdetések a bibliai boldogmondásokról„Szólj!” – Homiletikai tankönyvek 11. kötet  A magyar fordításban először megjelent kötet Rudolf Bohren 1959-1961 között, a bibliai boldogmondások alapján elhangzott igehirdetéseit tartalmazza. Bohren Máté evangéliuma 5. része…..
Steinbach József, Felemelten, Rádiós imádságok (2020-2021) Reggeli imádságok a Kossuth rádióban pár percben. A kötet bibliai igékből kiinduló, rövid meditációkat és ahhoz kapcsolódó imádságokat tartalmaz, színes illusztrációkkal, kiegészített templomi és alkalmi imádságokkal, amelyek 2020-2021.…..
Steinbach József: „Istenből szólunk” A kötet Steinbach József homiletikai tanulmányait és 1990-2015 közötti szakmai publikációs jegyzékét tartalmazza. A tanulmányok igen sokszínűek. Megtalálhatók a homiletika történetét áttekintő, a bibliai szövegek homiletikumát részletező, Farkas József és…..