Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tenger alatt járók

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülök, hogy az oldalon üdvözölhetlek, ami azt jelenti, hogy más is érez valami olyat az irodalom iránt, amit nem feltétlenül tud szavakba önteni. Mielőtt belekezdenénk az elemzésbe, meg kell említeni bizonyos információkat Pilinszkyvel kapcsolatban, annak érdekében, hogy érthetőbbek legyenek a…..
Pilinszky János a 20. század kiemelkedő költőalakja, aki nehéz, de annál különlegesebb nyelvezettel és költészettel rendelkezett. A hagyományoktól és a vallásos formától sok esetben eltérő stílusa modern és újszerűnek ígérkezett, öntörvényűség jellemezte. A lírai műnem jellemzőinek minimalizálása…..
Pilinszky egyik meghatározó jegyeként kell megemlítenünk a hiányos szerkezet használatát, amely rengeteg versét, versmondatát jellemzi. Következetes költői szabadsággal nem tartja be a természetes nyelvhasználat, az irodalmi nyelv szabályait. Számára ez sokszor azért fontos, mert így fejezi ki a…..
Ha csak 5 szóval kéne kifejezni Pilinszky János költészetét, vajon melyikek lennének azok? Szerintünk: én, vallás, hallgatás, magány és figyelem.   Én –  Pilinszky alkotásainak jellegzetessége: a költői én folyamatos, intenzív jelenléte a szövegekben, amelynek grammatikai mutatója az egyes szám…..
Számos előadót, zenekart megihlettek már a költők híres versei, sokan mondják, hogy a versek dalszövegek, csak nincsenek megzenésítve. A legjobbak, a legdallamosabbak azonban zenei alapot kapnak és új életre kelnek, új kontextusban ismerhetjük meg őket. Több emberhez és korosztályhoz is el lehet…..
Ha esetleg egyáltalán nem ismernéd ezt a hihetetlen költőt, a Wikipédia helyett inkább ezeket olvasd el róla! Két érdekes cikket is…..
Szia! Rögtön egy alliterációval kezdtünk, ha már ekkora művészet függők vagyunk. :) 4-en kezdtük el ezt a blogot és most csak Pilinszky János lesz a téma. Mindenkinek ajánlunk mindent, nemcsak meghatározott tulajdonságú egyéneknek, szóval ha egyáltalán nem érdekel az irodalom, akkor is várunk az…..