Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sült Párizsi

27 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára sokatoknak ismerős az érzés, amikor egy pörgős buli után annyi kalóriát égettek, hogy úton hazafelé a barátokkal egy kiadós gyrossal, vagy ahogyan felénk emlegetik "shaormával" koronáztátok az estét. Ma ennek a receptjét hoztuk el nektek, hiszen ha otthon elkészítitek, akkor az egész…..
A szalmakrumpli sokunk kedvencei közé tartozik, amit ehetünk önmagában vagy akár köretként is. Egyetemistaként általában az előbbi érvényesül, hiszen húsokra nem mindig marad idő avagy büdzsé. Gondolom, ennek ellenére mégis meglep most titeket, hogy egy garnélás receptet hoztunk, de ezzel szeretnénk…..
Ha túl vagytok a szilveszteri bulin és valami gyors és finom ételre vágytok, van egy kitűnő recept ötletünk számotokra. Előre szólunk, hogy az alábbi receptre érvényes a mondás, hogy "ahány ház, annyi szokás", hiszen többféle elkészítési módja is létezik. A következőkben bemutatjuk nektek, hogyan…..
Ha még azon gondolkodtok, hogy mit lehetne a szilveszteri teritékre tenni, ez a cikk hasznos lehet. Szilveszter éjjelén az egyik legkézenfekfőbb megoldás, ami szinte már hagyomány is, a hidegtál. Egyetemistákként persze se kedvünk, se pénzünk mindenféle sültekkel és fasirtokkal babrálni, így a mi…..
Sült Párizsi Mézeskalács 2021.12.23 21:20:43
  Bizonyára sokan próbálkoztatok már a tökéletes mézeskalács elkészítésével, amely nem csak, hogy egy igazán finom ünnepi édesség, de rendkívül mutatós is! Azonban, hogy szép is és finom is legyen, az már jelenthet egy kis kihívást, de aggodalomra semmi ok, ha pontosan követed az alábbiakban leírt…..
Sült Párizsi Egyszerű focaccia 2021.12.21 19:20:08
Kívánsz valami olasz kelt tésztát, amit gyorsan elkészíthetsz és csak 5 összetevő kell hozzá? Próbáld ki ezt a egyszerű focaccia receptet, amiben a legbonyolultabb lépés a várakozás, amíg megkel a tészta. Meg fogsz lepődni, milyen gyorsan lehet gourmet kaját csinálni. Elkészítési…..
Ha már meguntad az egyszerű bundáskenyeret, ezzel az édes fordulattal újra érdekessé teheted ezt a gyors reggelit. Messzire sem kell menned, mert ez az édes hozzávaló a kamrádban is megtalálható. Elkészítési idő: 15 perc Ár: Kb. 750 Ft (vagy 8-10 lej) Hozzávalók: Pár szelet kenyér…..
Valószínű, hogy a világon kétféle ember létezik: aki szereti a brokkolit és aki nem. Ebben a posztunkban azokhoz szeretnénk szólni, akik nem vetik meg (sőt, talán szeretik is) ezt a zöldséget. Bár rengeteg módon el lehet készíteni, mi most azt szeretnénk bemutatni nektek, hogy hogyan készíthettek…..
Ha farkas éhes vagy, de tényleg csak 5 percnyi szüneted van, egy makarónit bármikor összedobhatsz. Előző posztunkban egy picit extrább változatot írtunk le, azonban most az alapoknál maradunk. Két változatot is hoztunk, hogy a sósat és édesset kedvelőknek is ötletet adjunk. Mindkét recept esetén…..
Sült Párizsi Tonhalas makaróni 2021.12.12 17:13:22
Már csak 1-2 hét kell karácsonyig, és a karácsonyi finomságokig. Itt van egy szupergyors makaróni-fövésnyi-idő alatt elkészíthető egyészséges vacsora, amiért nem kell a kiürítened a pénztárcádat, és még finom is. Elkészítési idő: 15 perc Ár: Kb. 1000 Ft (vagy 12-14 lej) Hozzávalók…..
Kirúgnál már a hámból és belenyúlnál az egyetemista pénztárcád mélyére, avagy készítenél hétvégén egy egészséges kaját, ami túlmutat a vajas kenyeren mégsem kell hozzá séfnek lenni? Erre a kérdésre hoztunk egy megoldást, ami mindössze 3 fő hozzávalóból áll.   Hozzávalók 2 adaghoz: 500g…..
Sült Párizsi Almás palacsinta 2021.12.07 19:31:59
Instagramon ismét megkérdeztünk titeket, hogy szeretnétek-e tudni, hogy hogyan készítjük az almás palacsintát. 95%-otok szavazott az igenre, úgyhogy most örömmel meg is osztjuk veletek. Ezeken a hideg téli napokon mindig jól esik egy finom friss süti. Amellett, hogy várjuk a Karácsonyt és készítjük…..
Egy örök klasszikus, ami nem maradhat el egy egyetemista kamrájából sem (a zakuszka mellett) az a zacskós leves. Rengeteg ízben kapható, olcsó, szuper gyorsan elkészül, és egy adagból jól is lakunk. Ez ismét egy olyan kaja, amit nem lehet megunni, mivel rengeteg féle képpen lehet variálni. Ráadásul…..
Végre lejártak az aznapi óráid és összedobnál egy finom vacsorát, anélkül hogy rengeteget költs speckó alapanyagokra? Ilyen esetekre hoztunk nektek néhány ötletet, méghozzá egy fő alapanyaggal: tortilla lap. A tortilla lapot rengeteg recepthez fel lehet használni, ma egy top 3-as listát hoztunk…..
Sült Párizsi Spenótos palacsinta 2021.11.25 12:29:29
A napokban instagramon megkérdeztük, hogy szeretnétek-e tudni hogyan készül a spenótos palacsinta. A szavazatok alapján 67%-otok kíváncsi rá. Mivel köztudottan nagyon sokan utálják a spenótot, meglepett minket ez az eredmény, de a recept után hátha mégis meggondolják magukat a „spenótellenesek” is.…..
Ha valami egészségesre vágysz és nincs időd sokat a konyhában forogni ezt a könnyen elkészíthető saláta receptet neked ajánljuk. Elkészítési ideje csupán 10 perc és még a zsebünket sem kell kiüríteni az alapanyagok megvásárlásához, hiszen nagyjából 15 lejből (kb. 1000 Ft) elkészíthető és még a…..
Hiányzik egy kis fesztiválozás? Ennél valamit, ami arra emlékeztet, de most épp nincsenek fesztiválok? Itt egy klasszikus lángos recept, amit ha elkészítesz a lakótársaid sorban fognak állni érte! Elkészítési idő: Előkészítés: 30 perc + 30 perc kelesztés  Sütés: 20 perc Hány darab…..
Sült Párizsi 2021.11.21 16:08:17
@sóskatáska:

Kedves Olvasónk!

"Köszönnyük" az észrevételt! Javítottuk!
Sült Párizsi Hamburger 2021.11.16 10:50:55
Lejárt a félév első fele, eddig nem csináltál semmit, és most összecsaptak a fejed fölött a hullámok? Ezt a receptet nyugodtan elkészítheted két projekt között egy pihenés alkalmával, hogy újra erőre kapj. A minap épp bevásárolni voltam, és megakadt a szemem egy doboz gyorsfagyasztott hamburger…..
Valami egyszerű, pár perc alatt összedobható édességre vágysz, amire ráadásul még egy vagyont sem kell költened? Ebben a posztban olvashatsz egy 5 perc alatt elkészíthető pohárdesszertet, ami végtelen módon variálható, na meg kevés mosatlant is generál. ;) Hozzávalók 1 adaghoz: keksz joghurt…..
Egy egyszerűen elkészíthető, gyors reggelire vágsz, ami eltelít míg hazaesel ebédelni? Vagy éppen hazaértél, de az ágyba dőlés előtt megennél valami sósat? Mindkét esetben jó választás lehet egy sajtos-sonkás omlett, amit kiegészíthetsz azzal, amivel csak szeretnél - meg amit persze megtalálsz…..
Sült Párizsi Húsleves 2021.11.06 20:15:10
A hétvégén nem sikerült hazautazni, viszont hiányoznak az otthoni ízek? Esetleg a túlélőcsomag még nem érkezett meg? Ha netalán másnaposság gyötör vagy csak egyszerűen hiányzik anya vasárnapi húslevese mindenképp ki kell próbálnod ezt a receptet. Ha a vasárnapi ebédre gondololunk, mindenkinek…..
Sült Párizsi Zabpalacsinta 2021.11.09 18:52:21
Bizonyára sokatok próbál figyelni a helyes és egészséges étkezésre, azonban órák előtt vagy között, vizsgaidőszakról ne is beszélve, az ételkészítésre szánt idő igencsak csekélynek bizonyul. Azonban, ma egy rövid időn belül elkészthető gluténmentes, cukormentes és mégis szuper finom receptet hoztunk…..
Sült Párizsi Smoothie receptek 2021.11.04 22:48:21
Ha nincs sok időd reggelit készíteni, mindig tökéletes megoldás a smoothie. Gyorsan elkészül, szuper egészséges, és bármilyen szezonális gyümölcsből elkészíthető. Ha van otthon egy kis keksz, banán, és tej, csak összezúzod, és kész is a reggei. Ráadásul, ha beteszed egy kupakos pohárba, már Smoothie…..
Végre itt a november és a halloween-i buli után valószínűleg már nem sok kedved maradt főzni. Talán már jól esne valami ami a Karácsonyra emlékeztet? Egy szuper gyors, olcsó és elronthatatlan bügrés süti receptet hoztunk nektek, amit akár a koleszben is elkészíthetsz (ha van mikród), még akkor is,…..
Te is fel vagy már pörögve a hétvégi Halloween-i bulira? A kaja már megvan, mert láttad az előző bejegyzésünket, de nem tudod mi legyen az italokkal? Ebben a cikkben különböző koktélokról fogunk írni, hogy ne maradjanak szomjasak a vendégek. Biztosan te is unod már a gyümölcsleves vodkát és a boros…..