Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cromwell2.0

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi köze a fenyőfának egy olyan különös istennőhöz, mint a frígiai/anatóliai Kübelé, akit a rómaiak Magna Materként, Nagy Anyaként tiszteltek, és akinek kultuszához hozzátartozott, hogy papjai saját magukat fosztják meg férfiasságuktól? Ki volt Attisz, és mi köze volt…..
Szinte már közhely, hogy ami katonai és különleges, abban szinte biztos szerepel az ejtőernyő. Az ejtőernyősök népes családjában vannak haditengerészeti kommandósok, mélységi felderítők, célmegjelölők, zöldsapkások, bordó barettesek, de még különlegesen képzett…..
cromwell2.0 2013.12.23 13:36:45
Mindenkinek kellemes téli napfordulót kívánok - az ugyanis ma, december 22-én van. Mint már korábban meséltem róla, a keresztény karácsony csak egy a sok solstitiumhoz kötődő vagy arra ráapplikált ünnep közül. Számos istenséget lehet ehhez a pár naphoz kötni, például…..
Már három poszt óta nélkülöznötök kell a Bibliát, most ezért bónuszként jöjjön egy "rövid" ószövetségi sztori a két, állítólag legősibb mesterség képviselőinek főszereplésével. Nem tartozik a legismertebbek közé, de szerintem zseniális, és számos értelmezési…..
Jelek, melyekből arra következtethetsz, hogy a roma pop műfaj előadója vagy: 1. a cipőd alapanyaga pár napja még kafferbivalyokból lakmározott; 2. Jézus a vállán cipelte a négyméretes keresztet, te a nyakadban hordod; 3. bebalzsamozás után sem feltétlenül hagynál fel a bulizással. Nos, Kis Grófóra…..
Egyetlen, Portugáliáról szóló beszámoló sem lehet teljes a bacalhau megemlítése nélkül. Portugália bacalhau nélkül olyan lenne, mint Franciaország bor, Anglia köd, vagy Magyarország hazudós politikusok nélkül: elképzelhetetlen és unalmas.A posztot - teljes terjedelmében - ide…..
cromwell2.0 2010.08.30 19:56:02
Nekünk, magyaroknak nem kell különösebben magyarázni, milyen érzés apró nyelvi szigetként létezni egy minden részletében idegen lingvisztikai környezetben. Végigszopva ezeregyszáz évet az indoeurópai nyelvcsalád három nagy ágának, a szlávnak, a germánnak és az újlatinnak az…..
Katonatörténetek 164. - Kannibál 2010.05.14 08:00:00
Vérnűsző Barom – a tőle megszokott stílusban és fordulatokkal – egy alkalmi ismerőséről mesél ma nekünk, akinek élettörténete első blikkre is megérdemelne szerintem egy minimum tízrészes sorozatot valamelyik reality csennelen. Tényleg jó lenne tollvégre kapni; aki…..
cromwell2.0 2010.05.16 16:38:18
A pontosan 150 éve elhunyt Gróf Széchenyi Istvánról az utókor az íróasztalánál körmölő nagy gondolkodó képét alkotta, a közvélekedés szerint a legnagyobb magyar a béke embere volt és idegenkedett a háborúskodástól. Ezt a képet kicsit árnyaljuk a következő cikkben,…..
cromwell2.0 2010.05.10 23:07:01
@Pukker: No meg Nagy Lajosunk...
A csurtusblog hosszú menetelésének újabb mérföldkövéhez érkeztünk: mai, Szent Patrick-napi posztunk a kerek ötszázas sorszámot viseli, s ebből az alkalomból (az íratlan, de annál szigorúbb szabályoknak megfelelően) egy kis statisztikával és számvetéssel fárasztjuk…..
cromwell2.0 2010.04.13 16:11:26
@tiboru: Boldog névnapot kívánok neked! Csurinak pedig boldog szülinapot!
Obsitos történeteinek főszereplője Merész honvéd, akinek mai sztorija azt a furcsa kijelentést mondatja ki velem, hogy néha 10 nap fogda is jótéteményként fogható fel; persze kell hozzá egy bevállalós bajtárs is... Az élet folytatódott, az idő sem állt meg. Mondtuk is, hogy…..
A 340 lakosú (2008) település Tolna és Somogy megye határához közel, a Koppány folyó mellett fekszik. Nevét már a XIII. században említik, amikor 1234-ben II. Endre jóváhagyta a hahóti (Zala vm.) bencés apátság alapítását Hahót nembéli Buzád fia Arnold számára és a Tolna…..
cromwell2.0 2009.12.24 11:24:32
2007 egy szomorú napján úgy gondoltam elindítom a blogot, akkor nem gondoltam volna, hogy megéri a második születésnapját. Pedig ma lett 2 éves a Zskategória! 874 poszt született eddig és remélhetőleg ez a szám továbbra is nőni fog. Szeretném mindenkinek a kitartását és a…..
Egy kis lustálkodás után újabb, itt eddig még nem szerepelt ország szubjektív bemutatása, újabb személyes élmények és vélemények megosztása következik a Csurtusblog olvasóival. Október közepén a szocialista világforradalom utolsó bástyáinak egyikében jártunk. Szöveggel…..
cromwell2.0 2009.10.25 08:34:56
Mai rövidke posztunkban (amelyben szervesen ötvöződik a magaskultúra iránti igény, a fegyverkezés elleni harc, a teológiai érdeklődés és a turisztikai látnivaló) egy sokkoló shkodrai vizuális élményünkről számolunk be hűséges olvasóinknak.A poszt - teljes terjedelmű -…..
Kifőzde A csevap 2009.09.13 05:00:00
  Szezonzáró kerti sütést tartottunk. Régóta készülök arra, hogy csevapot készítsek, és most alkalom is adódott hozzá. Eredeti, autentikus csevap receptet ne is keressünk, mert még Horvátországban is ezernyi változata létezik. Szinte ahány ház, annyi családi receptúra.…..
Következő "sorozatunk" (valószínűleg nem lesz túl hosszú) a román történelem 'nagy' alakjaival foglalkozna. Miután a címben, és az első mondatban már hemzsegnek az ironikus megfogalmazások (és nem ígérhetem, hogy ez nem lesz részben így a továbbiakban), azért vegyük…..
Hogy ne érje szó a ház elejét, most ismét egy saját katonaemléket osztok meg veletek. A színhely továbbra is egy szomszédos állam egykori hadserege (nem lesz olyan nehéz kitalálni, de gyengébbeknek az illusztrációk is segíteni fognak), az időpont pedig – amit joggal…..
Tiboru/Csurtus a blog.hu egyik legtermékenyebb összeesküvés-érzékeny had-és rendvédelmi utazó töribloggere, csak hogy megpróbáljuk összefoglalni 15 blogjának témáját. Tudja-e rólad a környezeted, hogy blogolsz? Mit szólnának a szüleid, családod ha kiderülne? A szomszédok…..
cromwell2.0 2009.05.24 06:57:17
Nem felejtjük! 3321 Egerbakta 2009.04.18 16:00:00
Egerbakta Heves megyében, Egertől északnyugatra, a Bükk és a Mátra hegység találkozásánál fekszik. Eger felől, a 24-es úton lehet megközelíteni, csupán 8 km választja el a várostól. A falutáblánál egy faragott falucímer fogad minket. Az utcák neveit is díszes fatáblák…..
cromwell2.0 2009.04.19 06:48:34
Régóta fontolgattam, hogy a Barátok köztről is összedobok egy aranyos posztot, mivel ez az a sorozat ami betöltötte a Szomszédok által hátrahagyott űrt a magyar lélekben. A mi Dallasunk! A sorozat egyszerű: van egy nagy bérház, amiben laknak családok. Az induláskor az összekötő…..
cromwell2.0 2009.03.27 23:38:52
Csurtusék elhatározták, hogy az idei csillagászati tavasz első napjait a szomszédos (jaj-jaj, bocsánat, elnézést szlovák szövetségeseinktől), szóval a baráti Lengyelország egykori fővárosában, Krakkóban töltik, s ha már úgyis ott járnak, élményeiket – ahogyan azt…..
Kedves olvasóink!Van az úgy, hogy a tennivalók egy kicsit túlnőnek az emberen. Ilyen helyzetbe kerültünk, ezért a csurtusblog egy kis időre felfüggeszti a frissüléseket.Reméljük, nem tart sokáig. Igyekszünk felülkerekedni mindenen, amin felül kell kerekedni. Egy jó hét - tíz nap…..