Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M3physto

369 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A zöld technológia összefoglaló név azokra a környezetbarát és fenntartható módszerekre, termékekre és szolgáltatásokra, amelyek csökkentik az emberi tevékenység káros hatásait. Célja a természeti erőforrások megőrzése, a szennyezés csökkentése és az ökoszisztémák védelme - ám fontos szempont, hogy…..
A TP-Link egysége akár száz kütyüt is kezel egyszerre, és az Űrgolyhókból idézve el-kép-zel-he-tet-len sebességgel. Amennyiben egy halom olyan dolgunk van otthon, melyek vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikálnak egymással, akkor nem árt, ha mindezt kellő sebességgel teszik, és nem lesz…..
Ízletes és aromás halétel, amit egytálételként süthetsz és tálalhatsz! Hozzávalók: 4 db halfilé 2 ek olívaolaj 1 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 kk őrölt kömény 1 kk pirospaprika fél kk kurkuma fél kk őrölt fahéj ízlés szerint cayenne bors 1 db (400 g) hámozott kockázott…..
Amerikában valódi nagyhatalom a Consumer Reports: a fogyasztóvédelmi magazin mindenféle terméket tesztel, és ami nem tetszik nekik, annak az eladásain ez általában látszik is. A Tesla Model 3-mal akadt néhány problémájuk. Az első, és legfontosabb a hosszú féktávolság: a Consumer Reports saját…..
Az Arizonai Egyetem csillagászati laboratóriumának (LPL) tudósai megállapították, hogy egy egyelőre nem látható objektum rejtőzhet a Kuiper-övben, a Neptunusz mögötti kisbolygóövben, ahol többezernyi jeges aszteroida, üstökös és törpebolygó is található. 2016 januárjában egy másik kutatócsoport…..
A betont az építőiparban való széleskörű alkalmazása miatt annyira természetesnek vesszük, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, előállítása mennyire megterheli a környezetet. A rendkívüli elterjedtsége miatt mára a világ széndioxid-kibocsátásának 5%-a kapcsolódik hozzá, így minden…..
A Földön fellelt marsi eredetű meteoritok és a NASA Spirit szondája által a vörös bolygón megvizsgált sziklák közötti különbségek alapján a Marsnak 4 milliárd évvel ezelőtt oxigénben dús légköre lehetett. A Földre hullott marsi meteritok vizsgálatából és a NASA-nak a vörös bolygó felszínén…..
Nem volt sima a videokártya rajtja, az NVIDIA nem részletezett okokból kénytelen volt heteket csúsztatni a saját márkanév alatt piacra dobott GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition előrendeléseinek a kiszállítását, és egyelőre a gyártópartnerek készletei is rendkívül végesek. Most egy ennél is…..
Nem titok, hogy a Tesla éves szinten milliárd dolláros nagyságrendű veszteséggel működik, és Elon Musk zseniális reklámfogásai nélkül már rég elsüllyedt volna. És az alapító ismét megmutatta, milyen ügyes bűvész: a világ leglátványosabb showját produkálta, hogy senki ne figyeljen, amikor bejelenti a…..
Krémes olvasztott sajt, némi fokhagyma és rozmaring, valamint isteni méz. Ennél finomabb parti ételt el sem tudunk képzelni. Tökéletes kísérője egy pohár finom bornak és a meghitt baráti beszélgetéseknek.  Hozzávalók: 1 darab camembert sajt 1 ág friss rozmaring 2 gerezd szeletelt…..
Sokan a digitális forradalmat látván nem is olyan rég még azt vizionálták, hogy az e-book olvasók és hasonló eszközök elterjedésével éveken belül gyakorlatilag teljesen megszűnhet az igény a papírra, amivel rengeteg fát lehetett volna megkímélni. Friss adatok azonban azt mutatják, hogy a játszma…..
Egy annak idején nagy hírverést kapott zsarolóvírus babrált ki a céggel. A múlt hétvégén óriási zűr támadt az elektronikai eszközökbe lapkákat gyártó TSMC-nél: a vállalat történetében először számítógépes kártevő miatt álltak le egyes üzemeiben a gyártósorok. A TSMC rengeteg ügyfélnek készít…..
Kaliforniában fotózták le a sorozatgyártás előtt álló Tesla Model 3 egyik szériaközeli tesztpéldányát. A Tesla 2016-ban minimalista belsővel mutatta be a tömegeknek szánt elektromos autója prototípusát, de úgy tűnik, a gyártó azóta sem változtatott a koncepción. A Kaliforniában lefotózott…..
A brazilok kedvelt steakje, a picanha vagyis a keresztfartő. A húson található vékony zsírréteg ízletessé teszi az omlós húst, amelynek karakteres aromájához jól illik a mustáros szósz! Hozzávalók: 1,5 kg picanha steak 2 ek bbq fűszerkeverék 115 g majonéz 1 ek dijoni mustár 1…..
A fenti fotón egy a mi Tejútrendszerünkhöz hasonló objektum, az Androméda-köd látható.  A mi Tejútrendszerünkhöz hasonló objektumok, az extragalaxisok számát több milliárdra becsüljük. Az égbolton látható számtalan fényforrásról csak a távolságuk meghatározása után lehet eldönteni, hogy azok a…..
Akkuméret:71 (64,7) kWh / 95 (86,5) kWh Hatótáv (WLTP):280 km / 370 km Ár:26 149 300 Ft   Az Audi első, kizárólag tisztán elektromos meghajtásúnak épített, sorozatgyártású modellje. Az autó 2020-ban Norvégia legnépszerűbb elektromos autója lett. Az Audi teljesen új platformot fejlesztett…..
A műanyag a világ jelenleg ismert legsokoldalúbb anyaga, nem véletlen, hogy olyan széles körben, az élet szinte minden területén alkalmazzák. Van azonban egy nagy probléma vele: használati ideje összehasonlíthatatlanul rövidebb teljes élettartamánál. MÍG EGY MŰANYAG ZACSKÓT ÁTLAGOSAN 12 PERCIG…..
Mindenképpen szemrevaló a LaCie külső merevlemeze, a Blade Runner nevű 4 TB-os háttértár. A magyarul Szárnyas fejvadász elnevezés itt talán nem teljesen fedi a lényeget, itt tényleg a rácsok “pengéire” gondolt Philippe Starck designer, akinek a tervei alapján készült a limitált kiadású alumínium…..
A nyolc cefeida típusú változócsillag radiális sebességének nagyon pontos mérésén alapuló eredmény szerint a Tejútrendszer forgása kevésbé bonyolult, mint ahogyan eddig gondoltuk. Henrietta Swan Leavitt 1912-ben fedezte fel, hogy az ún. cefeida típusú pulzáló változócsillagok esetében szoros…..
Egyszerű, de ízekben nagyon gazdag zöldséges köret brokkolival, naranccsal és szójával! Hozzávalók: 250 g brokkoli 2 db narancs 2 ek olívaolaj 3 ek barna cukor 3 ek szójaszósz 1 ek fekete és fehér szezámmag 3 gerezd fokhagyma 2 kk bbq szósz 120 g mézes, pörkölt mogyoró 1 kk piros…..
napi hardver Top 5 mobil HDD 2024.02.16 18:46:00
Mutatjuk a CES-en bejelentett 5 legérdekesebb mobilwinyót, HDD-t, hordozható háttértárat. A legvékonyabb 7mm-es, a legszínesebb, a vezetéknélküli, a 8TB-os, a Lacie tükrös dizájner verziója, illetve a legstrapabíróbb, amin akár egy autóval is áthajthatunk. Lássuk. SEAGATE SEVEN A CES-re időzített…..
A húsipar több üvegházhatású gáz kibocsátásáért felelős, mint a világ össze autója, repülőgépe, vonata és hajója együttvéve. Emellett az iparágat sokszor az állatokkal folytatott bánásmód miatt is kritika éri. Ezekre jelenthet megoldást a "cellular agriculture" (sejt-mezőgazdaság) technológia,…..
A nagy galaxisok kialakulására vonatkozó elméletek nem egyeztethetők össze a Tejútrendszer közelében levő törpegalaxisok kémiai összetételével. A jelenlegi galaxisképződési elméletek egyik nagy csoportja szerint az Univerzum története során először a kisebb galaxisok alakultak ki, később pedig…..
Ahogy sejteni lehetett, a villanyautók terjedésével a kedvezmények szép lassan eltűnnek. Az ELMŰ-ÉMÁSZ most a fizetős töltés bevezetésével kísérletezik. Egyelőre öt töltőoszlopon tesztelik a megvalósítást, ami tíz töltőpont jelent, és mindössze 10 Ft/kWh-t számolnak fel a töltésért. A…..
Intenzív marha íz kávés beütéssel, ami igazán különlegessé teszi ezt a tri-tip steaket. Hozzávalók: 1 db tri-tip steak 3 ek kávés bourbon 2 ek kávés steak fűszerkeverék 2 kk só 2 ek marha faggyú zsír Elkészítés: Melegítsük elő a grillt 220°C-ra, és készítsük elő indirekt sütésre. A…..