Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Suli Újság

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Iskolaújságunk 2. helyezést ért el a Tehetségkutató Diákmédia Pályázaton "Az év online diákmédiuma" kategóriában. Az ünnepélyes eredményhirdetés az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon történt meg, és sok értékes ajándékkal gazdagodtunk. Nem csak az eredményhirdetésen vettünk részt, hanem a…..
      Megjelent a májusi rejtvényünk!   Az alsós feladványt megtaláljátok a Portánál a faliújságon, a felsőst pedig a felsős aulában!   A megfejtéseket mindannyian a "REJTVÉNYLÁDÁBA" dobjátok!   A helyes megfejtők között ismételten ajándékot sorsolunk ki, de az összes, jó választ beküldő…..
Ha szeretnél indulni az iskolai tojásdíszítő versenyen, itt van néhány tipp a tojások kifújásához:   Mindig egy nagy tál felett végezd a műveletet! Egy tűvel fúrj egy-egy lyukat a tojás két végére! Egy vastagabb tűvel, szöggel vagy fúrófejjel óvatosan tágítsd ki a lyukat! Fújj…..
  Az iskola Húsvétra való hangolódás jegyében tojásdíszítő versenyt hirdet diákjai számára!         Milyen alkotásokat várunk?   - Kizárólag akasztóval ellátott – kifújt, esetleg fa, műanyag vagy hungarocell – tojásokat fogadunk el!    - Bármilyen technika használható a díszítéshez!   -…..
Megjelent a márciusi rejtvényünk!   A feladványt megtaláljátok a Portánál a faliújságon!   A helyes megfejtők között ismételten ajándékot sorsolunk ki, de az összes, jó választ beküldő tanuló se marad ki a jóból!   Mit kell tenned? 1, Keresd meg a rejtvényt! 2, Fejtsd meg! 3.…..
     ..
  Itt van végre a karácsony! A Karácsony lényege mára jelentősen, sajnos rossz irányba megváltozott. A mai korban sokat azt tartják fontosnak, hogy minél nagyobb felhajtás vegyen körül minket. Szinte versengenek abban, ki mekkora ajándékot tud adni szeretteinek. A szeretet mértékét az ajándék…..
  Az utolsó adventi gyertya színe újfent lila. Amikor pedig a negyedik gyertya lángja is felragyog, eszünkbe juthat a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogása. Ha tehát már mindegyik gyertya ég, ez azt jelenti, hogy elérkezett a karácsony: boldogan ünnepelhetjük Jézus Krisztus…..
    2021.12.15-én szerdán az földszinti aulában felállításra kerül egy DÖK által üzemeltetett stand, melyhez szeretettel várunk minden érdeklődőt. Szerdán az első három órában minden tanuló küldhet EGY embernek szaloncukrot ajándékba. Ha mindenki küldött már egy szaloncukrot, akkor a maradék…..
Miért rószaszín a harmadik gyertya? Az adventi koszorún lévő gyertyák színe szimbolikus jelentőséggel bír! Az adventi koszorú hagyományosan három lila és egy rózsaszín gyertyából áll. Az advent nemcsak a  várakozás, hanem a bőjt ideje is. A koszorún lévő egyetlen rózsaszín gyertya az örömöt, Szűz…..
  Advent második vasárnapján szintén lila gyertyát kell meggyújtani, mely a reményt jelképezi. A reményt, hogy eljön a Messiás. A második gyertya arra emlékeztet minket, ahogy az angyal hírül adta Máriának, majd Józsefnek is az örömhírt, hogy ők nevelhetik fel Isten Fiát, Jézust. Az ádvent…..
  A hétfő folyamán ( 2021.11.29.) kihelyezésre került egy "Ötletláda" a titkárság előtti szekrényre. Várjuk azokat az ötleteket, amivel szerintetek jobbá lehet tenni az iskola életét. Javaslatot tehettek az iskolai programokkal, a közösségi élet építésével kapcsolatban. A láda mellett található a…..
  Advent első vasárnapján lila színű gyertyát kell meggyújtani. A lila az egyház ünnepi színe, a gyertya a hitet jelképezi, Ádámot és Évát. Isten nekik jövendölte meg először a Megváltó eljövetelét. A négy eljövetel alapgondolata a megtestesülésben közénk érkező Krisztus várása volt, a középkorban…..
Pestújhelyi Suli Újság Advent 2021.11.28 09:43:41
Az advent szó jelentése a latin „adventus Domini” kifejezésre utal, ami annyit jelent: az Úr eljövetele. Ez a  várakozás megelőzi a Messiás, a Megváltó érkezését. A négy hét alatt felkészülünk lelkileg, hogy méltó módon tudjuk befogadni a kisgyermekként közénk érkező Istent, az Élet, a FÉNY…..
A halottak napja keresztény ünnep az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért. Szent Odilo clunyi apát kezdeményezte, hogy miután mindenszentek ünnepén az Egyház megemlékezik a mennyország szentjeiről, másnap az összes halottról is emlékezzünk meg. A katolikusok…..
  November 1-je mindenszentek ünnepe, a keresztény világban. Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A 4. században mindenszentek ünnepét a pünkösd utáni első vasárnap ülték meg, az ortodox keresztény egyház…..
Iskolánkban 2021 évben október 25 hétfőtől november 1 hétfő estig tart az őszi szünet. November 2-án kedden már tanítás! Ne felejtsetek el korán kelni és időben beérkezni az iskolába! Mindenkinek kellemes őszi szünetet kíván a DÖK!..
Nemzeti ünnepünk alkalmával az iskolába ünneplőben kell megjelenni ! 1989. október 23. óta ezt a napot kettős nemzeti ünnepként tartották számon Magyarországon. Az 1956-os forradalom kitörésének valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napja, melyet az 1990. évi XXVIII. törvény…..
Pestújhelyi Suli Újság SzakMázz 2021.10.19 22:00:13
Kedves Pestújhelyis diákok!   A mai napon (2021.10.19.) ellátogattunk a Budapesti Olimpiai Központ BOK "C" csarnok SzakMázz rendezvényére. Aki nem tudná ez a rendezvény évente kerül megrendezésre. Általában a 7-8. évfolyamosok látogatnak el ide nagy ritkán a 6. évfolyam is. A rendezvényre…..
Szerintem mindenki tudja, hogy a felsősök órarendje változott, ez azért van mivel jött az iskolába egy angol és egy rajz tanár. Mivel ők óraadó tanárok így csak egy-két napot tudnak bejönni az iskolába ezért az órarendet hozzájuk kellett  igazítani. Sokan panaszkodtak hogy a KRÉTA nagyon sok…..
  Sziasztok pestújhelyis diákok! Üdvözöllek Titeket a Pestújhelyi Általános Iskola 2021 októberében először megjelenő, elektronikus úton elérhető suliújság honlapján. Azért hoztuk létre ezt az újságot, hogy az iskolában terjedő fontos információkhoz több csatornán keresztül is hozzájussatok.…..