Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krumplimackó

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály újabb alapos cikke ezúttal az M0 körgyűrű problémáját, illetve különböző tervezők megoldási javaslatait járja körül. Előrebocsátjuk, hogy egyesületünk nem ért mindenben egyet az itt bemutatottakkal, például mi alapvetően nem közúti megoldásban gondolkozunk: szerintünk…..
1952. Riporterek és fotósok figyelnek egy atomrobbantást a nevadai kísérleti telep közelében ..
Megszokhattátok tőlünk, hogy próbálunk minden jeles évfordulóra odafigyelni, legyen az egy ikonikus film, vagy egy színész születésnapja. Igazából szeretek utánaolvasni ezeknek az évfordulóknak, és főként azért, mert ilyenkor egy cseppnyi történelem is megelevenedik a szemem előtt. A mai nap pedig…..
1930. Fügekaktusz gyűjtése állati takarmányozáshoz a texasi szárazság idején..
krumplimackó 2022.01.20 20:32:06
@Guillam: Putyinnak semmi szüksége sem volt arra hogy többszáz orosz panellakót öljön meg csak azért, hogy beavatkozhasson Csecsenföldön.A csecsenek bőven adtak okot enélkül erre, pl.megszegték a haszav-jürt-i megállapodást amikor Baszajev csecsen parancsnok betört kétezer harcossal Dagesztánba,és elkezdett gyilkolászni.
Január 12., a doni katasztrófa napja, mert 1943 január 12-én a 40. szovjet hadsereg, Kirill Moszkalenko tábornok vezetésével az Osztrogozsszk-Rosszos hadművelet keretében megtámadta a Don folyó partján állomásozó 2. magyar hadsereget, amivel történelmünk eddigi legnagyobb katonai veszteségét (és…..
krumplimackó 2022.01.15 14:26:45
@kéki béla: Csecsenek, balti népek, ukrán nacionalisták...nekik a Wermacht felszabadító volt.
Tegye fel a kezét, aki várta már az új év első Napi érdekes posztját! Letehetitek, én is kíváncsian vártam, mit dob majd a gép. Hát íme itt van, és ezzel kívánunk Nektek és minden kedves olvasónknak, támogatónknak, követőnknek Boldog Új Évet! Az idei évben nagyon szeretnénk már újra élő előadásokat…..
Richard Marcinko élete A SEAL-ek kapcsán már bemutattam Roy Boehm nem mindennapi élettörténetét, de ha már itt tartunk, sort kerítek egy másik, hasonlóan híres-hírhedt tengerészkommandósra is, akinek nevét regényeinek köszönhetően hazánkban is ismerik… Marcinko az 1990-es években..
krumplimackó 2022.01.06 21:59:59
@g.d: A viet-kong meg a hadüzenet...jópofa vagy.Ilyesmi talán az első VH-ban volt utoljára,de az egy más világ volt..ezzel együtt vannak valamilyen elvárások a reguláris hadseregekben hogy mit tehet meg a katona és mit nem.Én is tudom hogy a csata második percében mindkét fél túllép a szabályokon és azt csinál amit akar,de komolyabb hadsereg ad rá hogy ne lehetőleg rablóbandaként tekintsen rá a világ.Amire kíváncsi lettem volna hogy milyen magasról kaptak felhatalmazást kulacsba épített bombákra, álcázásként viselt viet-kong ruházatra.
/Politológus-történész elemzés egy esetleges orosz - ukrán háborúról/ A 2013 november 21-én kezdődő "Ukrán forradalom" mely Kijev főterén a Majdanon fegyveres összecsapásokat is hozott, végletesen megrontotta Ukrajna és Oroszország viszonyát. A konfliktus hármas következménnyel járt: egyrészt…..
krumplimackó 2022.01.01 16:21:38
@Fritz Gerlich: Biztos hogy meg is jelennek,de ehhez alighanem előbb kell egy ukrán akció a Donbass ellen.Vagy valami hasonló horderejű lépés pl. egy amerikai hadosztály megelenése Ukrajnában.
krumplimackó 2022.01.01 20:47:57
@chrisred: Nekünk azóta rágják a fülünket hogy vegyünk fegyvereket, amióta NATO tagok vagyunk...csak nem vettünk.Most már úgy ahogy de van pénz a kasszában,és a helyzet változott körülöttünk.Mellesleg a szomszédék is vásárolgatnak ezt azt.Az ukránok meg nem egyszerűen nem érzik magukat biztonságban, hanem vissza akarják venni azt amit a magukénak gondolnak. Benne van a lehetőségek között hogy megrohanják a Donbasst,persze úgy próbálják intézni hogy lehetőleg az oroszok tűnjenek agresszornak.
Ez a kötet több szempontból is rendhagyó számomra, egyrészt mert egy osztrák férfi írta le a nagyapja elbeszélései alapján annak háborús emlékeit, Hans Kahr a német hadseregben harcolt Gebirgsjäger-ként, vagyis hegyivadászként a Vörös Hadsereg ellen. Másrészt azért érdekes, mert a nagyapa részt vett…..
1958. Karácsonyi nyüzsgés. Marion, Indiana, Egyesült Államok..
krumplimackó 2021.12.27 16:02:04
@Suzumebachi: Az is rasszizmus ám ha fehérként bemész a fekete negyedbe, és belédkötnek aztán pocsékra vernek a bőrszíned miatt...és ez van bizony Európában sőt Mo.-is...Állami támogatás nélkül.
Érdekes videó látott napvilágot a napokban, mégpedig egy teljesen váratlan helyről. Juhász Péter, az egykori Együtt párt elnöke ugyanis fülest kapott, elment külföldre forgatni, és talált egy rendkívül érdekes ingatlant, ügyes kis hálóval körülötte. A háttérben is található egy szürke eminenciás.....
1863. Szaloniki városfalai a tenger felől. Az akkor oszmán fennhatóság alatt álló görög város bizánci falai a 3. században épültek. Az oszmán hatóságok lebontatták 1867-ben. Régen volt már kérdés! Legyen hát most az, hogy honnét fotózhatták a várost?..
krumplimackó 2021.12.14 21:37:26
@Generic Jingle: Az nem a vezető, hanem a parancsnok. Alighanem másképp nem tudott volna eligazodni a harctéren, de ezzel együtt is valószínűleg a fotósnak megjátszott jelenetet látunk.
Minden politikai rendszerről vonható valamiféle mérleg, az előnyei, sikerei és bűnei illetve hibái alapján. Így van ez a Horthy-rendszerrel (1920-1944), a Rákosi-diktatúrával (1947-1956) és a Kádár-rendszerrel (1956-1988) kapcsolatban is (hogy csak elmúlt 100 év legfontosabb korszakait nézzük). A…..
Köszi a fizetésemelést, azaz a semmit Friss hír, miszerint a fogyasztói árak 2021-ben egy év alatt 7,4 százalékkal emelkedtek. A magyar Nemzeti Bank előrejelzései alapján pedig jövőre 5 % körüli infláció várható. Ezzel szemben a pedagógusok legyenek boldogok és elégedettek, hogy sok év után kapnak…..
1905. Orosz kém lefejezése a japán-orosz háborúban, a kínai Kaijuan városa mellett..
krumplimackó 2021.12.09 06:40:46
@bioLarzen: Vagy fordítva...néhány szénné égett katona után: - akkor hajtsanak át rajtuk a tankok,ha másból nem értenek -
Mit varhatunk szociáldemokrataként egy Márki-Zay kormányzattól? Tegyük fel nyer  az ellenzék, tegyük fel az új parlament őt választja meg miniszterelnölnek. A sajtóban az ellenzéki pártokat a jobbik kivételével  baloldalinak nevezik, ami gazdaságpolitikájukat tekintve semmiképpen nem helytálló.…..
Az előző részben Léon Degrelle politikai pályafutásáról volt szó. Ebben a részben bemutatom, hogy a rexista vezér hogyan lett a Vallon Légió közlegényéből a Wallonien-SS Standartenführere, majd jól menő építkezési vállalkozó Spanyolországban.  A Barbarossa hadművelet után Degrelle engedélyt kért…..
Bevallom, mindig érdeklődve olvasom, milyen benyomásokkal gazdagodnak a Magyarországra látogató határátkelők. Érdekes ugyanis látni, mi az, ami szerintük jól működik, mi tetszik és mi nem. Így voltam Steve történetével is, ők most ősszel töltöttek egy hónapot Budapesten...
Ma a konditeremben egy haverkomával beszélgettem, mikor a zasszony <3 rámírt, hogy „tudtad-é, hogy ma lenne 100 éves Charles Bronson. Kellene írni egy cikket nem?” Köszönöm az emlékeztetőt ezúton is, meg itt ül mellettem a drágám, szóval… Ekkor elmondtam a 16 év körüli gyúrós kollégának, hogy…..
A történelem számtalan érdekes sztorit rejt, melyekre a filmvilág is gyakran "lecsap" egy-egy ütős és látványos filmet készítve a nagyközönségnek. Néha azonban a valóságot elferdítik ilyen vagy olyan okból és a végeredménynek már kevés köze van a tényleges eseményekhez. A napokban három ilyen…..
krumplimackó 2021.11.01 10:19:31
@Örömhernyó: Nem a történelmi hitelességét vitattam,(azt nem is lehetne...)hanem rávilágítottam hogy Tarantino nem politikai kívülállóként készíti a filmjeit.
krumplimackó 2021.11.01 12:41:13
@vanRob: Gyurcsányt nem kell démonizálni,aki emlékszik a kormányzására, az tudja ő maga a démon. Az Ekxrtuk arra jó hogy kinyissa a szemét a fiataloknak és az emlékezetkiesésben szenvedőknek kicsoda is, és mi a múltja a magát demokratának mondó,de a hatalomhoz tűzzel- vassal ragaszkodó politikai hamiskártyásnak.
1945. április 14. Franklin Roosevelt amerikai elnök temetési menete a Fehér Ház felé, Washingtonban Az elnök a jaltai konferencia után hazatérve folyamatos fáradtságra panaszkodott. Március 29-én birtokára, a georgiai Warm Springbe utazott pihenni. Április 12-én ebéd után egy portréhoz ült modellt,…..
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..
krumplimackó 2021.10.17 10:46:08
@fonaktamas75: Ahhoz hogy megtanuljon valaki írni- olvasni,aligha kell egy polgárháború....keres valakit a falujában aki hajlandó megmutogatni a betűket, slussz.
1898. Az alaszkai aranyláz idején Dyea településre érkező színésznők vagy táncosnők kelnek át a Taiya folyón. A nők valószínűleg a klondike-i területre, Dawson Citybe tartottak..