Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aliz

29 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1....a Dódi bácsitól kapta azt az órát a nagypapa. Persze az oroszok elzabrálták. Kisgazda volt, meggyőződéses kisgazda. Mindig azt mondta, hogy lehet szőlő nélkül élni, de nem érdemes. Aztán 1950-ben a kommunisták elvették a szőlőt, meg a présházat a pincével. Belehalt. Ezt…..
aliz 2012.10.22 15:06:51
@jotunder: :))
Kettős Mérce Nem az én nevemben 2010.07.29 08:00:00
   Személyi kultusz Kedves barátaim, az első lépést megtettük! A Kettős Mérce mögött tornyosuló, reméljük majd egyre növekvő blogger-koalíció öncélú jelöltje Weisz Manfred (egyes hírek szerint Mansfeld) Huba felkerült a CivilBudapest nevű oldal jelöltlistájára!…..
aliz 2010.07.29 12:00:23
The Walrus nyugat 2010.03.09 19:12:00
ezer év kuss után jó hírekkel jövök. megyünk hódítani. első célpontunk már fixált, egy ötvenezres városka a francia-svájci-német hármas határ közelében. ami tuti, hogy a neve belfort és sok francia lakik benne, valamint erős a gyanúnk, hogy finom a croissant-juk. május 21…..
Henry Rollins - Spoken Word @ A38 2010.02.07. Valahol Kaliforniában, pontosabban a Sonoma Egyetemen, idén nyáron végzett egy évfolyamnyi mázlista. A diplomaosztójukon ugyanis a bal fülkagylón be-, majd minden élettani hatás kifejtése nélkül a jobb hallójáraton kiáramló,…..
aliz 2010.02.09 14:55:35
@Lamorak: Jézus ereje, blaszfémia a köbön! egyébként én hihetetlenül irigylek/értékelek mindenkit -így HR-t is - aki képes relatív egyszerűen és határozottan fogalmazni (ki tudja miért...?) :D
aliz 2010.02.09 15:11:28
@BWG: egyezzünk ki abban, hogy egyiket is, másikat is - attól függően, kinek éppen mi birizgálja az aktuális fantáziáját.
aliz 2010.02.09 16:19:27
@WE: bocs, nem én írtam a leadet. VHK többször is szóba került. 20 éve, mikor gyakran járt erre - zenélni és egy német szervezővel annak magyar nőjét látogatni - játszottak együtt, bejött neki a kaotikusságuk. Mit mondott még? Kiváncsi volt, mi lett velük, aktívak-e még, aztán üzent a közönségen keresztül egy jókora üdvözlést.
Electrotype Plus, Placebo & Indie party @ Mappa, 2010.02.06. Újabban képtelen vagyok szombat esténként kimozdulni. Pénteken még elementáris erővel győz meg a lezáruló munkahét ténye afelől, hogy érdemes alászállnom a város egyik vagy másik füstös likába kortyolgatni,…..
aliz 2010.02.09 14:18:47
@onlythenames: a változás kb annyi, hogy szélen van a pult és nem középen, némi csicsás-csempés lépcsővel kiegészítve, több a box és nincs a színpad mellett "ál-backstage"... Amúgy szerintem az a tükör nagyonvicces tud lenni, jó hogy megmaradt:D
Vannak édességek, amik egyértelműen a karácsonyi időszakhoz kötődnek - az illatuktól kezdve az édeskés díszítésekig minden fenyőtűket és csomagolópapírt idéz. A saját hagyományaim a mézeskalács és a grillázs mellé ebbe a kupacba száműzték a florentin szeletet is.…..
Food for Thought Rúzsból receptet 2010.02.05 13:54:00
Nővérkém néhány hete (őrült előrelátással) befirkáltatott velem a telefonom naptárába a tegnapi napra egy koncertidőpontot. A telefonom mindenható nagyúr, ami egyszer belekerül, kőbevésetik - nincs kibúvó. Úgyhogy hiába fagyos utca és fáradt fej, elkúsztam a Nyár utcába,…..
Food for Thought Paprikavörös 2010.02.04 15:31:00
Háttér: az egyetemi baráti társasággal az utóbbi évben alaposan és mulatságosan rákaptunk a hoch-gasztronómiára. Új szavakat integráltunk a kollektív szókincsbe (mislen-csillag, hogy csak egyet említsek), megtanultuk becsülni a szép, de szívfájdítóan apró ételadagokat - és…..
Food for Thought Mese habbal 2010.02.04 12:14:00
Nem azért eszünk, hogy életben maradjunk - azért maradunk életben, hogy ehessünk még.Az evés közösségformáló, ihlető és borzasztó elégedetté tesz (jó esetben, persze.) Mondja ezt egy olyan nő, aki vélhetően az indokoltnál pont hetvenkétszer többször pillantott…..
Imádom a gombát, komolyan. Tudom, hogy vannak, akik irtóznak tőle, tipikus "nemszeretem" kaja. Pedig illatos, könnyű, nem hízlal, de laktat. Legfőképpen illatos. Az erdei gombák közül legjobban talán a vargányát és a tinórut szeretem, a mindennemű vásárcsarnokokba…..
Egy kedves barátnőm kedvéért került a palettára ez az igencsak amerikáner édesség. Ő először a hétker egyik aprócska terén evett az én brownie-mból, zacskós tejet is vittem hozzá (kifejezett parancsára). Szédült DJ-k megvesztegetésére is kiválóan alkalmas, nem utolsósorban…..
A levelesteszta egy igazan remek talalmany. Mindenhol kaphato, fagyasztva is, tehat elall, lehet belole korlatlanul tartani otthon-raadasul kis lapoz doboza siman elfer a legzsufoltabb fagyasztoban is. Az a jo benne, hogy gyakorlatilag barmilyen toltelekkel tomheto, es mutatos, finom sutikeket…..
Közreműködött, tehát megírta teljesen: lucidalabbraItt sincs ekezet, utalom ezt, a romai nem csak a sajat nyelvèt csamcsogja szanaszet, a mienkbe is belerondit.A magyar ekezet nelkul olyan, mint egy igazi olasz teszta parmezan nelkul.Nyelheto, emesztheto, de konyorgom....Anna hussal indit, en…..
itt nincs peldaul ekezet.no mindegy, meselek nektek egy kicsit a baromfirol, ahogy azt korabban Knak beigertem.Itt most baromfi alatt a csirket es pulykacskat fogom erteni, azok (tudom am, hogy allati sokan vagytok); akik azert latogattatok el hozzank, hogy alis nenitol kacsa-, galamb-, furj-…..
Nem vagyok vallásos. Nem neveltek annak. Az egyik nagymamám hitét nagyon komolyan megélő katolikus volt, a másik nagymamám pedig a bejárati ajtaján mezűzét tartó, külön tejes és zsíros mosogatót tartó zsidó, aki egyetlen imádságot mondatott el velem, évente párszor,…..
aliz 2010.01.22 16:14:04
A Lángoló Gitárok szerkesztősége is visszatekint 2009-re, meg kicsit előre is az idei évre. Megmondjuk mi tetszett nekünk tavaly a legjobban a megjelent lemezek közül, mik voltak a legrosszabbak, mik a csalódások, mik voltak a jó koncertek, mik voltak a szánalmas pillanatok és mit is…..
aliz 2010.01.06 07:47:10
@fraulein praxa: en a jobb szo hijan bulvárpánk, the_grenma nevu fortelemre tippelnek.
aliz 2010.01.06 15:33:29
@B.sz: szerintem, minden szándékos pejoratív felhang nélkül - szerintem ez nem az színvonal, ahol komolyan lehet venni bármilyen kategorizációt.

amúgy meg: annyira rühellem őket, hadd higgyem már azt, hogy valaki őket oltja. hogy derűsebb napom legyen:)
Lovasi András: 20 év dalai @ MÜPA, 2009.12.29. Október eleje óta tudom, hogy hangversenytermes Kispál-koncert helyett Lovasi szerzői est készülődik évvégére. Ugyancsak október eleje óta káromkodom változó intenzitással azért, mert már három hónappal a fellépés előtt sem…..
aliz 2010.01.02 18:29:37
@on the other hand: avval nem értesz egyet, hogy lovasi körül egyáltalán kialakult ilyesmi, vagy avval, hogy ez szerintem nem feltétlenül szerencsés?
Kispál és a Borz @ BME Fesztivál 2009.09.16 "A nosztalgia az előrehaladás halála." Kicsit zavarba jövök olyankor, amikor Lovasi így nyilvánul meg két szám között. Most akkor vagy egy százszor temetett életérzés-zenekar önkritikája támadott meg, vagy csak a…..
Leonard Cohen @ Papp László Sportaréna 2009.08.31. Sokszor eszembe jutott már, hogy a zene kicsit olyan, mint a szerelem. Majdnem annyi befejezhetetlen beszélgetést hallottam már arról, mi tesz egy tökéletes számot tökéletessé, mint arról, mi tesz egy embert vagy egy érzést…..
Nincs is szebb annál, amikor az elemek kísérletezgetnek a fesztiválozók jókedvével és kalandvágyával. Reggelre majdnem felszáradt a tegnapi bulin uralkodó, egész estét betöltő sártenger - közlekedni már lehet, iszapbirkózás nélkül is. A táborban mindenfelé…..
Elbűvölnek az olyan helyek, amiket látszólag nem emberkéz, kamionsereg és közgazdaságtudomány alkotott, hanem csak úgy kibújtak a földből, maguktól. Ahol nincs éles határ a természetes és a mesterséges között, elmosódnak a városi "szabályok", és a szabadság…..
aliz 2009.06.23 17:43:42
@borisz: rémlik, hogy egyszer megúsztuk, talán pont tavaly. most nem fogjuk: ciki poncsóval, elősározott bakanccsal és nagyim fürdősapijával készülök...
2009.05.29. Magashegyi Underground Hol: Budapest, Dürer-kert Mikor: 2009.05.29. Mennyiért: ingyenes Fő attrakció: A Kaukázus zeneszerzőiből és Bocskor Bíborkából álló, valamint vonósokkal és fúvósokkal kiegészülő zenekar új dalokkal rukkol elő a pénteki…..
Különös képzetei vannak az embereknek a népzenéről. Amondó volnék, hogy erről nagy százalékban az iskolai oktatás legkínosabb pillanatai tehetnek - engem legalábbis biztosan megnyomorított egy életre, amikor jegyre kellett elénekelnem csengőnek nem nevezhető hangomon az Aki…..
Az a közös a fenti két dologban, hogy annak ellenére okoznak kislányos örömet nekem, hogy idővel elszédülök tőlük, és fejfájásom is kialakul. Ilyen módon szoros rokoni kapcsolat fűzi őket a hosszú hétvége randomizált eseménysorozatához. Majális, a teljesség igénye…..
Pécsi Egyetemi Napok 2009.04.25. Kapásból az elején ferdítek, nekem a legkellemetlenebb - hisz valójában a Gödörnél már eddig is számtalan kellemes percet ajándékoztak nekem a szállítható szargyűjtők. Ami igaz: szombaton megesett az év első teljeskörű fesztiválélménye, a…..