Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chiro2

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szombati Fehérvár FC–Dunaújváros NB II-es labdarúgó-mérkőzés 88. percében pályára lépett a fiatal tehetség, Orbán Gáspár. A számára jutó 120 másodperccel ügyesen sáfárkodott, volt egy rövid sprintje, egy jó passza, és közös erővel szerelte az ellenfél…..
A Zugügyvéd itt is közzéteszi az Élet és Irodalomban írt publicisztikáját a kommentek jogi kezeléséről. Néhány héttel ezelőtt a vezető jobboldali napilap nekiment az index.hu internetes hírportálnak, hogy eltűri az uszító tartalmak megjelenését, mi több, a fórum- és…..
Bár már néhány blog felkapta a szarozós TASZ videót, a Zugügyvéd is kiposztolja, főként, hogy először ez a blog kezdett foglakozni az üggyel, és a Zugügyvéd, mint védő is érintett. Íme a felülvizsgálati kérelem: A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága részére a…..
Chiro2 2011.07.22 10:43:50
@Mj: Nem, Magyarországon nem bűncselekmény azt mondani, hogy a bor szar. A sarló-kalapács viselése sem. Ez gránitba van vésve. Kérlek, a tények szellője legalább libbentse meg a hajadat! vagy ha úgy gondolod, hogy ezek bűncselekmények tegyél feljelentést!
Chiro2 2011.07.22 19:29:48
@Mj: Szerényebben. Ha ezt a témát szeretném boncolgatni, hidd el, nem a te irományaidat kezdem bújni. Én csak szóltam, hogy tök mindegy, mit gondolsz, ez nem bűncselekmény.
Chiro2 2011.07.31 20:35:09
@Mj: De, kizárólag ez volt a bajom vele. A határtalan önteltség.
Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) helyretette azt az ítéletet, amely elmarasztalta Uj Pétert rágalmazásért amiben az egyes tokaji borok ízvilágát kritizálta.A strasbourgi székhelyű bíróság elismerte ugyan az érintett cégnek azt a jogát, hogy megvédje magát a rágalmazó…..
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
Egy brooklini genget éppen egy térfigyelő kamera alatt ért a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. Üldögéltek, aztán az egyik gondolt egyet, hozott egy fejszét, hogy kivágja a járdán a fát, amihez egy kerékpárt láncoltak. A fa tíz perc alatt meg is adta magát, derékba tört.…..
Lisa Edelstein, a House-ban Cuddy-t alakító színésznő alaposan megfontolta a sorozatot gyártó Universal új ajánlatát, aminek nagyjából az volt a lényege, hogy az eddigi 175 000 dollár per epizódos fizetését csökkentik, ráadásul kevesebb időt is fog a képernyőn tölteni (ha…..
Chiro2 2011.05.18 10:18:51
@dollarpapa: Te zsidóztál, komám.
Chiro2 2011.05.18 10:32:26
@nokeka: Amit meg kellene tanulni, vállalni a felelősséget azért, amit mondunk, nem pedig "nem és a nevem, káposzta a felejem"-et játszani.

Persze, szabad zsidózni, orrot túrni, gatyába szarni. No meg erről véleményt alkotni is.
Chiro2 2011.05.18 10:35:26
@nokeka: No meg azt is meg kellene tanulni, hogy ha kimondunk valamit, azt vállaljuk fel, ne játszunk utána "nem ér a nevem, káposzta a fejem"-et.

Igazad van, lehet zsidózni. És orrot túrni, gatyába szarni is, meg erről véleményt alkotni.
(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója, és e blog állandó szerzője.)  Közép- és hosszú távú közlekedési vízióval rukkolt elő az Európai Bizottság, amely szégyenszemre újfent évtizedekkel tolja ki a városi közlekedés…..
A Tv2 vetélkedőjének legutóbbi adásában volt egy kérdés, aminek láttán a Sándor-palotában biztos a süppedős szőnyegre köpték a pezsgőt. Helyesírás volt a témakör, a kérdés pedig, amit az egyik bevallottan diszlexiás és diszgráfiás versenyzőnek feltettek, magyar szavak…..
Chiro2 2011.03.22 09:34:57
@Mezőhegyessy Nimród: Szomorúan kell megállapítanom, hogy (az általam nem túl sokra becsült) a köztársasági elnök úr bizony helyesen írta le a mondatot. Az "államfői" szó írásánál még nagy rosszindulattal bele lehet magyarázni, hogy nem hosszú l-lel van írva (bár az előtte lévő "első" szó rövid l-jének írásmódját nézve nem éppen), de az "állomásán" esetében nem is értem, hogyan merült fel, hogy nem hosszú l-lel írta. Személyes tapasztalatom, hogy a magyar újságírás szánalmas állapotban van.
Chiro2 2011.03.22 13:41:31
@Hungeralien: Végül is eljutottunk a jereváni rádió szintjére.

A Hír: Schmitt Pál helyesírása (értsd: szellemi színvonala) egy másodikos elemista szintjén van.

Ami kisült belőle: Schmitt Pál trehányul írt egy emlékkönyvbe.
Infographics Mi vonzza a nőket? 2011.03.19 14:23:00
 Mi vonzza a nőket a férfiakban? Dr. Cindy Meston a Texasi Egyetem klinikai pszichológusa a téma szakértője, a Miért szexelnek a nők? című könyv szerzője, aki az alábbi infografikában összefoglalja az általa végzett kutatások szerinti kilenc legfontosabb dolgot. Számos oka…..
A Sorozatjunkie-n olvastuk tegnap, hogy Bordán Lili, számos magyar mozifilm és külföldi sorozat (Law&Order SVU, Robin Hood, Painkiller Jane, Silent Witness, stb.) után jelentős szerepet kaphat a BSG Blood and Chrome című spinoffjában. Ő lehet Beka, akibe majd az ifjú Adama szerelmes…..
Istene ugyan nincs, viszont egy élhető világ képét kínálja a híveknek, ezért az egyházfő szerint az alakulóban lévő vallási közösség "kis hiányossága ellenére" sikerre van ítélve. A Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház idén már miséken, saját nyilvános…..
Chiro2 2011.01.09 00:04:55
@Hollandexxonvaldez: MINDEN mai 65 éves vagy idősebb ember egész életében bringával kínozta magát. És nem sebváltóssal, hanem libakergetővel. Mert, tudod, csak pár évtizede nem lehet élni autó nélkül. De te csak hízlald a valagad az autóban az egészséges érdekében. A rák, amit a rohadt kipufogógőztől lehet kapni, nyilván nem betegség.
Kaptam egy bírósági idézést Pécsre. Számíthattam volna rá, hiszen megadtam a rendőrnek az adataimat, és nálam közelebbről aztán senki se látta a balesetet, de mindez már másfél éve, 2009 májusában történt, úgyhogy szépen elfeledkeztem róla. Kérdeztem ügyvédemet,…..
Chiro2 2011.01.02 17:54:07
@Pasas: Az a kérdés, hogy vezetted-e jogsi nélkül a motorodat. Ha igen, akkor mire vergődsz? Az igazságosság is elég alapvető jogelv.
Chiro2 2011.01.07 21:52:08
@Pasas: Látom, hogy a prókátorod rendesen megetetett, még szerencse, hogy csak téged.
Chiro2 2011.01.07 21:55:16
@Moka_Miki: Abban a kultúrkörben, amelybe tartozom, a nők nem járnak kocsmába. És nem is átkozódunk. Ez igazán érdekes folklórbemutató volt.
Évek óta megy huzavona a Margit híd körül, lementek a pályázatok, készültek a szakmai anyagok a kerékpárosok fogalom számára használható infrastruktúra megteremtéséről. Egy ideje úgy tűnt, a viták után végre biztos, hogy lesz kétsávos kerékpárút a kiszélesített északi…..
Chiro2 2010.11.23 16:09:43
@vuk_: Attól tartok, Pesten az autósok nem tartanák tiszteletben a kerékpérsávot. Mert egyébként Az tényleg jó megoldás. A bicajosoknak is. Onnan ugyebár be lehet sorolni középre is nagyívű balkanyarnál, bicikliútnál meg találd ki, hogy kavarodsz át.
Chiro2 2010.11.23 16:13:54
@GG81: A sporttudomány jelenlegi állása (illetve a NG vagy a Spektrum) szerint a legjobb zsírégető edzés a szobakerékpár hajtása változó nehézségi beállítással, illetve 1-3 perces erős hajtással, majd pár másodperces megállással. Valamiféle hasonlóságot vélek felfedezni a városi kerékpározással...
Chiro2 2010.11.23 16:16:04
@GG81: Na ja, ahhoz kéne némi spiritusz, de az csak a fasza gyerekeknek van, ugyebár.
Vasárnap volt az utolsó Kultúrház, de Winkler Nóra szerencsére nem marad műsor nélkül. A Kultúrház utódjában, az Aranymetszésben feltehetően nem lesz benne, de most csütörtöktől Szélesvászon címmel új filmes magazinműsort vezet. A kéthetente, csütörtök késő esténként…..
Chiro2 2010.09.08 21:09:47
@kennimekkormikk: Szövegkörnyezettől függően nagyon is jelentheti azt. A fenti posztra reagálva célozgatni Winkler Nóra származására pedig az elképzelhető leggusztustalanabb zsidózás. Remélem, nem olvasta a fenti förmedvényeket. Ha meg igen, csak legmélyebb együttérzésemmel (és szégyenemmel) tudok szolgálni.
Az előző svéd-magyaron még csak gumicsizmás parasztok voltunk, legalábbis a meccset felvezető vicces kisfilmekben, ma este viszont a svéd tévések arról adtak tanúbizonyságot, hogy halvány segéd fogalmuk sincs arról, mi történik tőlük délre, vagy egyszerűen csak szarnak az ilyen…..
Chiro2 2010.09.04 08:33:25
@elgondolkodo: Elégtelenre vizsgáztál magyar irodalomból. Ennyit ér a magyarságod.
Négy évet is kaphatott volna, de szabadon távozhatott a bíróságról Patrick Pogan, korábbi New York-i rendőr, aki egy youtube-os videó miatt lett közismert, főleg a biciklisek nemzetközi világában. A rendőr 2008-ban szándékosan és durván fellökte a Critical Mass egyik…..
Chiro2 2010.07.18 08:38:40
@Stock: Nem az átagemberre jellemző, hogy napi 60-300 km-t kell közlekednie nagy csomagokkal. Én napi 20-25 km-t közlekedem csomaggal, gyerekkel. Ez simán megoldható kerékpárral. Ha mindenki, aki napi 15 km-nél kevesebbet közlekedik, kerékpárra ülne, az autósoknak is sokkal jobb lenne. Neked mi lenne jobb? Ha fele ennyi kerékpáros, vagy fele ennyi autós lenne az utakon?
Chiro2 2010.07.18 13:38:59
Chiro2 2010.07.21 20:13:11
@Attilajukkaja: 30 km/h-s sebességgel akarta kikerülni, úgy, hogy jól látta, hogy feléje tart a rendőr. Bringával így nem illik kerülni, mert megijeszted a gyalogost. Szerintem ez cseszhette fel a rendőr agyát, akit ezért - nagyon helyesen - ki is rúgtak.
Argentína Igen, vége. 2010.07.03 21:18:00
Kedves, drága egyetlen barátaim!Senki, ismétlem senki nem akar nálamnál jobban elkezdeni köcsögbírózni, videobírózni, vakasszisztensezni, bundát kiáltani, hentesekről, bekkelő parasztokról ordítani, ne adj Isten, nác  bunkónémetezni. De nem tehetem édes egyetlen…..
Chiro2 2010.07.07 11:12:19
@robot_: Dehogy érted. Ha úgy gondolod, hogy egy Veron, egy Palermo vagy bárki nem látta azt, amit te itt revelációként megfogalmazol, akkor nagyon ostoba embereknek gondolhatod őket, ha úgy rajongtak érte, ahogy láttuk. A Nagyság természetrajzáról némi ízelítőt ad Esterházy Péter: Utazás a tizenhatos mélyére.
Chiro2 2010.07.07 13:57:49
@robot_: Vonja le mindenki maga a saját konklúzióját! Az én konklúzióm, hogy Maradona megoldotta az argentin válogatott mindenkori legnagyobb problémáját, a nagy sztárokból csapatot tudott formálni, élvezték a játékot, ráadásul nem is volt szükségük arra, hogy Messi vigye őket a hátán. Visszanézve bármelyik (mondjuk a 2002-es) argentinokat, az nem kis eredmény, amit kidobni az ablakon legalábbis meggondolandó. Nem vagyok szakember, de a csapat taktikájában nem láttam elképesztő hibákat, különösen nem olyanokat, ami miatt a VB elejétől Maradonát kiáltották ki a legrosszabb edzőnek. Persze, nem akarom edzőcsodának kikiáltani, de az őt ért kritikákat inkább a személyét mindig is övező rosszindulatnak, mintsem állítólagos baklövéseinek tudom be.
Chiro2 2010.07.17 02:43:26
@robot_: Nem vitatkozom azzal, amit mondasz, nem vagyok szakértő. Csak az szúrt szemet, hogy ahhoz képest, amilyen rémes edzői baklövésekkel volt terhes a VB (Dunga és Domenech sárbuta válogatottja, Lippi és Capello totális csődje), Maradona esetleges hibáinak feltárásához sokkal mélyebb elemzésre van szükség.

Egyébként szerintem nem Maradona a sáros, a németeket csak a spanyolok voltak képesek megállítani, ki tudja Müllerrel vagy a jobb napot kifogó Kloséval szemben mire mentek volna.
Hajrá, Svájc! Hup Holland! 2010.07.07 15:24:00
Egy tegnapi felmérés szerint a svájciak 39%-a Hollandiának, 32%-a Németországnak, 23%-a Spanyolországnak és 6%-a (az akkor még bent lévő) Uruguaynak szurkol. Mivel a csapat biztatása nem sokkal különbözik a mienktől, így nyugodtan lehet hozzájuk csatlakozni.  Hup…..
Chiro2 2010.07.13 23:28:34
@monday: Nem voltam elég világos? Remélem, láttad a döntőt. Sajnálom, hogy nem lettek porrá alázva a hollandok, de így is jó.
Ha pusztán a játékosok képességeit, tehetségét, elmúlt években elért eredményeit, klubjaik jól csengő neveit nézzük, akkor a spanyol válogatott vitathatatlanul a világ legerősebb csapata, és akkor az Eb-győzelem még szóba sem került. Na, mindez egy világbajnoki cím…..
Chiro2 2010.07.09 10:55:00
@Player 1: Nekem ezen a VB-n a németek a kedvenceim, de ezen a meccsen a spanyolok olyan focit mutattak be, hogy 11-es ide, 11-es oda, nekik dukált a győzelem. Nem tudom, mi gond volt a németekkel, de a védekezésük is katasztrófa volt, meg a támadásuk is. Valahogy Löw nem tudta levenni a vállukról a terhet, nem érezték, hogy maximálisan teljesítették a feladatukat, hogy U21-es létükre a négy közé jutottak a legnehezebb ágon. Mindegy, ez így van rendben, megbolondultam volna, ha a Köcsögválogatottól kapnak ki a döntőben.
Chiro2 2010.07.09 20:29:59
@barcavideo: szegény Puyol, áll egy szál f*szban, erre jön a királyné. Ennél kínosabb helyzetet Tarantino sem tudna kitalálni.
Team America And the Story Ends... 2010.06.27 11:39:00
Vége a sztorinak, fantasztikus két hét volt, büszkék lehetünk a csapatunkra. Most eljött a bulizás és a pihenés ideje, utána pedig ki kell elemezni a szereplésünket, hogy négy év múlva még felkészültebben térhessünk vissza Brazíliában. Néhány játékos akkor már nem lesz a…..
Chiro2 2010.07.03 14:55:48
Az USA ennek a VB-nek a nagy nyertese. A focihoz való hozzáállásukkal szerintem kilóra megvették a nyitott szemű, tárgyilagos futballrajongókat. Én úgy 1990. óta nagy rajongójuk vagyok, és soha nem kellett csalódnom bennük, mindig megtaláltam bennük azt, amiért megszerettem őket. Sokan nem értik, mit találtam a "mocskos jenkikben", mert hát a gonosz imperialista USA-t illik utálni, bármit csinál is.

Mit szeretek az USA fociban:

- aki az USA-ban focira adja a fejét, az valamilyen szinten egy belső ellenzékiséget jelent. Nem a nagy nemzeti sportok (football, baseball, basketball stb.) felé fordul, visszautasítja az USA áltagemberek izolacionista szemléletét. Nem lepődnék meg, ha bebizonyosodna, hogy a foci az USA értelmiség sportja, mert az effajta szellemi szuverenitás mindenképpen az értelmiségre jellemző. És hoppá, mintha az USA szurkerek és játékosok kiműveltebb arcok lennének mint az átlag. Ebben persze benne van az is, hogy az USA egyetemein (gondolom) ha amerikai futballban vagy kosárlabdában hemzsegnek a félanalfabéta sporttehetségek, ezt a blamát nem nagyon vállaják fel az egyetemek egy jól dribliző bunkóért. Igen, mintha az USA focisták egyetemi diplomája mögött több átszenvedett vizsgaidőszak lenne, mint Shaq-é mögött.

- Viszont az USA válogatottja sok nagyon jó dolgot hozott az amerikai szemléletből. Nincs halálunalmas cicázgatás, időhúzás, fociölés (ha valaki nem érti, nézze meg a VB-n végképp ellenszenvessé váló Hollandia produkcióját), színészkedés. Nem mondom, hogy nem tudnak durvák lenni, mint a pokróc, de az soha nem alattomosságból, hanem a kőkemény amerikai sportszemléletből fakad (nem kérünk, nem adunk kegyelmet). A "celeb" szemlélet olyan távol áll tőlük, mint Makó Jeruzsálemtől. Példának okáért: az edző nem a játékosoktól szigorúan elkülönülő Armani öltönyös varázsló (mint manapság gyakorlatilag mindenütt), hanem ugyanolyan edző egyenmackóban, mint bármelyik más sportágban. És mégvalami: szerintem az átlagfizetés és a focisták fizetése között az USA-ban van a legkisebb különbség a világon. A túlfizetett bunkó primadonnák helyett sportembereket látok az USA válogatottban.
Chiro2 2010.07.09 11:09:24
@TheElf: Nem hiszem, hogy az USA képes lesz valaha is nagyságrenddel magasabb színvonalra. Viszont ha igen, azért pont azt kellene feláldoznia, amiért szeretjük, az általad is hivatkozott jó értelemben vett amatőrizmusát és a sportszerűségét.

Az USA válogatott a mai focivilágban egy unikum.

Még valami: az USA-ban nyilvánvalóan szabad elhatározásából lesz valaki labdarúgó, azaz legkorábban 10 évesen. Ezáltal bizonyos dolgokban behozhatatlan hátrányba került a tenyésztett élsportolókkal szemben, viszont a játékhoz való viszonyát, játékintelligenciája is jelentősen befolyásolja ez a különbség.
Érdekes módon a nyugati ág elődöntőjében inkább Hollandiára mondanánk először, hogy nem érdemelte meg a bejutást, mint Uruguayra. A dél-amerikaiak nehéz csoportból, nehéz ágon verekedték át magukat, a hollandoknak pedig a brazilokkal szembeni csörte volt az első fajsúlyos…..
Chiro2 2010.07.07 09:46:26
@Strigo a divatdrukker: Nem tudom, hogy ő -e a csapatkapitánya a köcsögválogatottnak, de bejutott vele a döntőbe.
Amikor egy válogatott egy világbajnoki nyolcaddöntőben 4-1-re ég, 15 perc van hátra a meccsből, és Heskey-ben és a mágikusnak tulajdonított vörös mez erejében bíznak, akkor kurva nagy bajban van az adott ország labdarúgása. Az angol válogatottat a német csak azért nem verte el…..
Chiro2 2010.06.28 14:18:19
@Circus: Nem a 2-2-vel, hanem a 2-1-gyel jöttek vissza az angolok a meccsbe. Mégpedig azért, mert a németek a 2-0 után leeresztettek. Mennyiben lett volna más a meccs képe a 2-2 után, de komolyan? Visszaálltak volna védekezni az angolok? Kontrázni tetűlassúak voltak a németekhez képest, aki ráadásul a felállt védelem ellen is nagyon jók, lásd ellenünk a meccset. Szerintem még a különbség sem lett volna kisebb. Az angolok egyszerűen túlértékeltek, nincsenek benne Európa 5 legjobb válogatottjában.