Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Isocrates

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Graham Parker 1983-ban kezdte el kirakni a Rubik kockát. Összesen 27 400 órát töltött a játékkal, végül 26 év után sikerült neki. "Hatalmas megkönnyebbülés volt, hogy végre megoldottam" - nyilatkozta. Graham saját bevallása szerint fontos eseményekről késett le…..
Isocrates 2009.01.12 05:13:30
@Gabbesz: A háromsoros bekezdésed lazán csak tudálékos katyvasz, tehát akkor most hogy is? :-)

Ha valamit nem értesz, azért még ne kardoskodj, azért a Sudokus példán vezettem le, mert azt éreztem találónak. Nagybetűvel is befigyel, ugye láttad? :-)

"De józan paraszti ésszel, ahogy a Sudokunál van különbség a lap KITÖLTÉSE és MEGOLDÁSA között, ugyanúgy ez a lángész csóka sem megoldotta, hanem végre olyan irányban nyomorgatta a kockákat, ami a jó palástot adta ki. :-)
"

Ha te leülsz egy zongorához, és negyven évet arra szánsz, hogy minden lehetséges változatban leütöd a billentyűket (X faktoriális, de ugye amit konkrétan megnevezek abba belekötsz), akkor bizonyos idő eltelte után, sokadik variációban le fogod játszani a Boci Boci tarkát... de ettől még nem ismered a dallamot, nem a te zenei tehetségedről van szó, hanem arról, hogy épppen azt a variációt pötyögted le...

És ahogy a Boci Boci tarka nem igényel nagy zenei géniuszt, a rubik kocka sem egy nagy kunszt, ha tudod milyen logika alapján következnek az egyes formációk.
Isocrates 2009.01.12 05:17:30
@Sadist: Persze hogy megvan, sőt fejeljük meg, mikor egy igazi sakkállást kell visszafejteni programozol le, az már retrospektív logikát használ fel... na azt milyen öröm leprogramozni. Jó pár ilyet írtam már, ha nem is mondom hogy minden ujjgyakorlat, de azért ilyen hogy N királynő azért zsigerből megy, elhiheted. :-)
Webisztán YouTube Live 2008.11.23 00:12:00
..
Isocrates 2008.11.23 02:41:07
Pontosan te vagy, aki itt vaskosan dirigál és utasítgat, mi ez, ha nem épp irónikus tragikomikum a hülyeségedről? :-)

Bebaszna ha bárki megtiltaná a többi kommentezőnek hogy hozzászóljon, nem ártana leszállni a magas lóról, főleg ha semmi nem indokolja a felsőbbrendűségrd dédelgetését. Még ha nem is informatív komment lett volna, ha csak puszta véleménynnílvánítás, akkor is erről szól a kommentezés, mégha szúrja is pár nácizmus szintjével kacsingató gyépés szemét... de ezt már sok hozzád hasonló mitugrásznak elmagyarázták, nem hiszem hogy nehéz felfogni. :-) Senki nem szabhat olyat, hogy ki és mit tehet hozzá egy témához, mert már a rácsodálkozás is informatív arra nézve, hogy hiányzik a magyarázó link. Mint mondtam, sokan kattintunk RSS olvasóról, szórványosan, ha pedig már maga a Webisztán is közölt le cikket a témáról, durva mindig google felé terelni, mikor egy pársoros magyarázat vagy hivatkozás is választ adhat. Aki azért kattint RSS-ben, mert érdekli a cím, talán jogosan kérdez rá hogy mit lát.

Az pedig külön fonák rész, hogy ilyen dirigáló és minősítő kommentek után te beszélsz "megmondóemberekről". Eltekintenék a jelzőktől, viselkedj érett ember módjára és gondold át, mégis kinek milyen jogon parancsolgatsz, ha éppen magadra definiálsz egy "problémát". :-)

Áruld el polcrendszer, az kit érdekel, hogy te milyen embereket szeretsz? Majd közvetlen utána, mégis kit érdekel, hogy te milyen embereket utálsz? :-)

Amúgy belenéztem a coming up listába, mivel már megy: a Mythbusters-el együtt is az egésznek szimpla koncerthangulata van, fix sorrenddel és programtervvel. Az oldalon hagyható hangüzenetek kihangosításával tehát érdekes lenne eldönteni, hogy akkor most mennyiben előrelépés mindez. Jó és rossz pont az interaktivitás kiaknázására 1-1 tehát.
Jó kis fizikával megáldott építős logikai játék az Assembler, amit kicsit elront, hogy nincs benne mentés funkció. A zöld elemet kell a helyére pakolni, a többi már csak ügyesség, logika és türelem kérdése. Na meg fizikai tudásé – erő, erőkar, de régen volt ez.....
Úgy látszik, hogy az előző BKV topic sokak érdeklődését felkeltette, a következő levél is ehhez a témához érkezett. Ha igaz a tartalma, mindenképpen rekordösszegű a büntetés. Mondjuk lehet a BKV-t szidni, de azért jegyet sem árt váltani.Tisztelt ZugÜgyvéd…..
Az alábbi probléma kissé abszurdnak tűnik, hiszen a hivatalosan lefordított házassági okirat megegyyezik az anyakönyv jogi hatályával, tehát a bíróságnak is be kell fogadni a keresetet a bontóperre. A Zugügyvéd mindenesetre kiváncsi a kollégák véleményére. Tisztelt…..
Vaskos sajtóanyag esett be a mailboxomba a Google-tól. Három dokumentumfájl és egy táblázat, 705K terjedelemben. A cég tíz éves szülinapjára állította össze a sajtópakkot. Nagy része érdektelen, vagy inkább közismert tényeket ismertető blabla. De azért a…..
A parkolócégeket képviselő Zugkollégák mellett a BKV is rendesen nyomul a vélt vagy valós pótdíjakkal, Hörcsögné levele is egy ilyen ügyről szól Tisztelt Zugügyvéd!  Próbáltam rákeresni a blogon, nem találtam még ilyen esetleírást â013 ha mégis volt, akkor…..
Isocrates 2008.10.03 16:33:09
füredi, háromszor rávilágítasz ugyanazt szajkózva, de még mindig nem érted hol van a probléma. :-)

Egy ügyvéd elvárható esetben attól lesz ügyvéd, hogy ismeri a jogrendszert, ami nevében felszólít, ami keretein belűl ő intézkedik. Ha ő a magyarországon hatályban lévő jogrend nevében számodra levelet küld ki pénzbefizetésről, azt talán ne neked kelljen utánanézéssel ellenőrizned hogy jogos-e vagy sem, mivel az átlagembertől enm várható el, hogy tisztában legyen vele mi az ami átverés és mi az ami valóban kötelessége. Ezeknek az ismerete kizárólag annak a szerencsétlenül hülye ügyvédnek lenne a dolga, aki a magyar törvényhozás hátszelében küldözgeti a hamis pénzbírságról szóló leveleket.

Ha a közutakon megállít egy álruhás rendőr, és nem létező indokok vagy jogszabályok alapján (mert azt mondja neked hogy az élénk üléshuzat büntethető) bírságot ró ki rád és pénzt követel, talán ne az én feladatom legyen leolvasni a rendőrséi igazoló számát, utánanézni hogy valódi rendőr-e, hogy igaz-e az a jogszabály amire hivatkozik. Te azt mondanád erre, pénzt bárki kérhet tőlem mert az még nem törvényellenes. Én meg azt mondom, hogy lófityfenét, igenis törvényellenes, mert ÁTVERÉS!

Az álruhás rendős nem kérhetne tőlem pénzt. Ez az ügyvéd sem szólíthat fel engem pénzfizetésre, hiszen már elévült. Ne gyere azzal hogy bíróságon nem érvényesíthető ezért nyugodtan, mert sokan be fogják fizetni, mert enm tudják hogy nem kötelezhetőek. A BKV pedig nem fogja visszaküldeni az 5 és 6 számjegyű pénzbefizetéseket, gondolom te sem hiszed hogy igen.

Ha az ügyvéd aki kiküldte azt a levelet, nincs vele tisztában hogy az elévülési idő 1 év és nem 5 év, az az Ő hibája, az Ő tévedése. Te azzal takarózól, hogy perelni bárki perelhet, nem törvényellenes. De ha 10-ből 8 ember megijed és befizeti, az nem jogosulatlan pénzkicsalás szerinted? Hiszékenységre alapozó. És ne magadból indulj ki, mert enm mindenki fog utána nézni a jogszabályoknak, és bebaszna ha bárki is kötelezve lenne erre. Amikor egy ügyvéd, tehát egy elvárás szerint legális és törvényi szempontból is HELYTÁLLÓ követeléseket kiküldő hivatali személy szólít fel téged, attól te joggal várod el hogy amit küld az valós követelés legyen.

Ha tőlem jogosulatlanul pénzt kérnek egy levélben, ahol a magyar jogokra hivatkoznak, az igenis súlyos tévedés és francokat lehet elfogadni hogy perrel bárki fenyegethet. Nem a szomszéd Bözsi dobta be sajtcédulán, hanem egy ügyvéd szignójával ellátot levélben jött ki.

Az az ügyvéd felelős ezért, és igenis felelősségre kell vonni ha hamis indoklással szólít fel bírság fizetésre.
Pont, és ennyi füredi, nem ártana gondolkodni.
Ismerőseink képernyőfüggőségének leküzdésében próbál segíteni a Meetup.com. Formalizált levelekkel küzdenek a kór ellen. Vagyis próbálnák felhívni a figyelmet az IRL kapcsolatok fontosságára. So lame :) Meg azért ők sem gondolják ezt komolyan. (Ugye?) ..
Ezt is az archívum túrása közben találtam, még karácsonykor küldték, amikor sírtunk, hogy nem hisszük el, hogy senki sem szakít az ünnepek alatt. Hát lássuk, milyen a szeretet ünnepének értelmezése a szakítósblogon.  Innen loptukSziasztok!Nos nekem is van egy kis…..
Isocrates 2008.09.06 00:37:05
A poszt végén ez a kárörvendés nagyon tipikus. Más nyomorán élvezkedni elég tenyérbemászó és féreg dolog, erre nem büszkének kéne lenni.

Ráadásul ez a telefonon szakítás is érdekes dolog.

Itt inkább az a gebasz, hogy utána még aznap este nem ültek össze, és a bejelentést nem követte megbeszélés. Telefonon, e-mailben vagy SMS-ben okés hogy gusztustalan szakítani, de itt azért a lány hívta, ő kérdezett rá, azért komoly árnyalatbeli különbség ez.

Sokszor van hogy az ember már érzi, nem működik a kapcsolat. Ilyenkor gondolkodik az ember a szakításon, tépelődik és vívodik önmagával, mégis érzi hogy nem klappol minden, nem mükszik a kapcsolat.

A posztban megkérdezte a srácot, hogy akkor most szakítani akar, és az addigi tépelődést hirtelen lezárta azzal hogy kimondta. Nagy kő eshetett le a szívéről, ez még külön jó is lehetett volna, ha már túl a nehezén este árdumálták volna. Csak itt az utána jövő rész kimaradt.

Amúgy pár poszttal ezelőtt volt egy levél detto ugyan ilyen felállással, a csaj hazudott és kivárta a srác egyetemi felvételijét, hogy az ne bassza el. Ez ugyanolyan szituáció.

Ruhát, értéktárgyat hajléktalanoknak kirakni pedig gerinctelen dolog. Eleve, kidobni olyat ami nem a tiéd és nem te fizettél érte, színtisztán féreg viselkedés. Ha bántva érzi magát, akkor pofon, hajtépés okés, de ruhát/értéktárgyat kibaszni, azért álljon már meg a menet...
Bigyóblog Öleld meg a macit 2008.09.01 19:44:00
Egy egészen furcsa mobil, teljesen szembeszállva az összes trenddel. Nem kell itt a nagy kijelző, az érintőképernyő, a qwerty billentyűzet. Ha fel akarjuk venni a telefont, elég csak meghúzni a maci farkát. Négy számot elmenthetünk gyorshíváshoz, hogy telefonáljunk, elég megnyomni…..
Külföldi Google-forrásaink érdekes fejleményekről csipripelnek. A nem is olyan távoli jövőben (elvileg már csak párat kell aludni) "global launch" várható. Előre csak annyit árulhatunk el, hogy egy, Google-mércével mérve is nagy durranásról van szó. A jó hír az, hogy…..
A mészárolós játékok szerelmeseinek küldöm a Stickman Madnesst és a folytatását. A játékban tizedmásodperceink vannak arra, hogy lelőjük az ellenfeleinket, aztán ők is lőni kezdenek, és eközben pisztolyunk utántöltéséről is gondoskodnunk kell. Adrenalinlöket garantálva, a…..
Vannak az ilyen teljesen hihetetlen sztorik, de mivel hasonló esetről nem egyszer derült már ki, hogy megtörtént, ezért most a kedves olvaskra bízzuk, hogy a levélíró haverjának geciségét elhelyezzék az etikus újságírás skáláján. Verespálné, mit tesz ilyenkor egy jó…..
"Maradj otthon, nézzél tévét, töksötét vonatokat mutat minden csatona" - mondtuk volna ennek a fiúnak, ha megkérdezi tőlünk, hogy érdemes-e egy wiwen megismert, msn-en flörtölt lány után vonatozni egy szalagavatóra. Kedves Szakítós!Elmesélem történetem, mely…..
Isocrates 2008.08.24 13:11:02
@ Zsitke

Alapvetően a társadalmi nevelésben van a hiba, na meg a téves értékekben amit közlünk.

Általánosított és belénknevelt tény, hogy egy nő akkor érezheti magát nőiesnek, ha csábító, ha egy Férfi elismerő megjegyzéseket tesz neki amin a nő pirulhat... mindez megy egészen addig, amíg a Férfinak már kötelessége lett bizonyos helyzetekben udvarolni, és egyenlőtlen módon előzékenynek lenni.

Ez hívják "alanyi jogon" való pozitív megkülönböztetésnek.

Én ezt hívom érdemen felüli, inkorrekt megkülönböztetésnek.

(Még mi geci Férfiak is tudunk romantikusak lenni, értelemszerűen gondolok itt az előzékenységre, az oylan dolgokra mint rózsát adni, fizetni a számlát, előre engedni sötöbösötöbö, végeláthatatlan felsorolás kerekedne itt... ha önmagáért a gesztusért teszik mindezt, az romantikus. Kedves, és romantikus. De talán ne legyen kötelező és törvényszerű elvárás, ne legyen nőket megillető előjog. Alapdogmánk, hogy azt tiszteljük, aki megérdemli. Pont.)

És a fenti példa jó lesz arra is, miért mondom azt, hogy nálunk nem minden Férfi geci: mert mi nem bájolgunk, nem előzékenyek velünk.

Hanem meg kell dolgoznunk azért, hogy valamire jussunk az életben. Nem szempillát rebegtetünk. Teszünk is azért, hogy jussunk valahová, mert rá vagyunk kényszerülve, mert a társadalmi normák egyenlőtlenek.

Persze a fenti péda csak arányt nővelő dolog, ettől még lehetnének kivételek a nők között, és iylen oldalról kicsusszannátok a beskatulyázásból... De persze nem egy kommentben floodolva fogjuk elmondani minden érvünk és ütőkártyánk. Arra van más hely. :)


Mindne Nő Kurva.
Hát így tegyen bárki is a férfiak kedvére. Egy előző posztban a rövid haj még szakítóok volt, most meg már ez a szexepil, jól rá is farag a levélíró. Vigyázzatok a helyes pultos lányokkal, az egész világ szerelmes beléjük. (A levél még a születésnapi buli előtt…..
Isocrates 2008.08.23 01:45:47
W.C. Pucolo

Igazság szerint egy kényes pontot pedzegetsz. A 18-as karikán, és valami gyors felhívó szövegen arról, hogy ez nem gyűlöletkeltő oldal, már amúgy is tervezünk, csak tisztázni kéne hogy milyen legyen a végleges forma. Erre van ott fenn a banner résznél, jobb oldalt a kihagyott rész.

Egyébként, ott van pédául a
www.qpec.blog.hu, ahol még pinákról is vannak kint képek. Szóval itt az elvárható és kötelező messze esik attól, hogy végül mit látunk szükségszerűnek. Értelemszerűen nem egy prúd és kétgyermekes édesanya lesz a célközönség. Bááár, ha belegondolok hogy egy ilyen kaliberű oldalon mindig a támadott fél az, aki a legszenvedélyesebben érvel a saját álláspontja, és "csoportja2 mellett, fene tudja. De nekünk csak kapóra jön, ami olaj a tűzre.

De igazad van abban, hogy valami figyelmeztetés azért nem árt, még ha szöveges alapú is az oldal megkérdőjelezhető tartalma. Valamit majd kitalálunk. :-)

Amúgy meg visszatérve, gyorsan felfutatni egy oldalt, persze ismertséggel és flame-el lehet, vitába szállással. De ez nem reklám, ez csak aféle emberi kíváncsiságra építés, hiszen a megadható URL mindenki számára szabadon kitölthető.

Egy válasz stílusa pedig mindig olyan, amilyet a kihívó fél választ. Mondhatni verbális fegyvernem.


Minden Nő Kurva.
Isocrates 2008.08.23 01:58:54
Napi betevő: A zenéről írni olyan, mint táncolni az építészetről. ..
Isocrates 2008.08.22 22:37:29
@szőke bob és bobek

www.google.hu/search?q=minden+n%C5%91+kurva&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a


Öngólt lősz. Éppen a két linkkel bizonyítod, hogy ez egy általánosan bevett (valós, tényekre alapozott) kifejezés. Minden Nő Kurva.

Érdemes megnézni tüzetesebben is az Élet és Irodalom, vagy egyébb irodalmi oldalak, könyvtári lajstromok címjegyzékét. Tucatjával vannak ismétlődő címek.

Ezen picsoghattok. Minden Nő Kurva.
Beindult a blog, és már meg is érkezett az első vicces lepattintás L-től. Mit lehet akkor tenni, ha életünkben először nem izzad a tenyerünk a csajozásnál, nem csuklik el a hangunk, minden úgy megy, mint egy romkomban? Éljenek a balekok! Tegnap életem legjobb csajozását adtam elő…..
Jöjjön egy jó kis disztroj, az Intrusion, ami leginkább remek grafikájával fogott meg engem. Az irányítás a szokásos, billentyűkkel a főhőst mozgatjuk, egérrel a lövést kezeljük. Külön piros pont jár a főellenség-szerű, szétlőhető csapatszállító űrhajókért...