Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krisnwesson

32 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fránya '90-es évek már megint...Mindig tartogat valami meglepetést. A minap hallgatva mindenfélét tűnt fel, hogy van két szó, ami a '90-es évek külföldi slágereiben valahogy nagyon gyakran fordul elő...a két szó pedig a GET                       és a                       DOWN Ezzel pedig meg…..
Napi DUTCH Claude - Ladada (2022) 2023.01.10 09:23:31
Sziasztok! Ma is hoztam nektek egy - még viszonylag friss- megjelenést, ami (talán) bizonyítja miért is ennyire hasonló a holland és a francia zászló...najó, tuti semmi köze hozzá! :) Ellenben nagyon is köze van egy fiatalemberhez, akit úgy hívnak, hogy Claude. Az énekes Claude Kiambe, azaz…..
A Lollapaloozán ellőtték azt ászt és közösen játszott a Metallica, valamint a Stranger Things színésze, az Eddie Munsont játszó Joseph Quinn. A bemelegítő szobában megvalósult mini-jam a sorozatban felcsendült Master Of Puppets riffet tartalmazta, az viszont a színész számára is egész jól sikerült -…..
90s Music Just 4 Fun Exotron 2022.07.12 12:16:46
Már megint én és már megint azok a '90-es évek. Van még azért mit bemutatni a magyar elektronikus zene elrejtett és/vagy elfeledett bugyraiból. Van itt ez a két úriember, név szerint Császár Előd, aki ugyebár popsztár karrierjét egyengette az FLM együttes oszlopos tagjaként, valamint szóló…..
A hírekből, élménybeszámolókból már talán tudni lehet, hogy tegnap, azaz Április 27.-én megintcsak hatalmas, országos, több helyszínes, giga-mega utcai party volt a királyi születésnap tiszteletére Hollandiában. A pár évvel ezelőtti 'links'rechts' őrületet sikerült Bredában újra produkálni a…..
Liza Gyűjtés Lizának 2022.03.26 07:38:08
HUN Ha szeretne hozzájárulni valaki ahhoz, hogy Lizinek lehessen egy epilepszia jelző kutyusa, az megteheti a következő link használatával: https://fnd.us/61y4e4?ref=sh_aB7pw2   ENG If you want to help to have an epilepsy seizure alert dog, you can do so as click on the following…..
Úúúúú...megint mi jutott eszembe?  Nem kell találgatni, mert elmondom. A Carpe Diem zenekar. Emlékszünk még nyilván, meg kívülről fújjuk az Álomhajó című hatalmas giga-mega slágerüket. DE! Előtte is volt ám élet, mégpedig klub élet, ami a '90-es években Magyarországon is rengeteg próbálkozást…..
Volt itt már igazi szürreális hip-hop, de ez most tényleg más lesz. Lars Bos-al azaz Snelle -vel már érintőlegesen egyszer foglalkoztam a Maan-ról szóló bejegyzésben, de úgy éreztem érdemes egy kicsit őt is körbejárni.Bár nem régen, 2018-ban robbant be a köztudatba, nálunk ő is ismeretlen - mondjuk…..
Közeledik az év vége és ha a vírushelyzet engedi, még nem késő repjegyet foglalni az egyik legmenőbb újévi tradíció megtekintésére, a máglyaégetésre.Hollandiában minden éven Szilveszter napján Hága két külvárosának lakói kimennek az Északi-tenger egyik strandjára, hogy megépítsék a bolygó két…..
krisnwesson 2021.11.19 22:42:39
@gigabursch: a zöld lehet a kulcsszó :D
Írhattam volna a címben az összelopott világhírnevet is, de senkinek a lelki világába nem szeretnék belegázolni, illetve alaptalanul sem vádolnék meg senkit azzal, hogy itt ez meg az történt...A -mondjuk úgy- hasonlóság pedig a No Mercy esetében egészen egyértelmű. A floridai srácok a '90-es évek…..
Létezhet, hogy 1998 volt a legjobb klubzenék éve volt?  Bárki bármit mond, ebben az évben kapásból tudok négy olyan klubslágert, amik egyrészt a megjelenésük évében is piszok nagy slágerek voltak, másrészt időtállóságuknak hála, a mai napig minden további nélkül hallgathatóak, sőt!…..
krisnwesson 2021.11.06 22:30:35
@t74: Basszus, teljesen jogos amit írsz! :D Így jár a hülye blogger, aki emlékezetből hivatkozik valamire. A Daft Punk valamiért agyban úgy volt meg, hogy 1999, pedig dehogy! Totál igazad van, köszönöm és respekt! :) ;)
Napi DUTCH A nagy pénzrablás 2021.11.06 00:15:16
Jajj a fenti kultikus Netflix sorozatot nyilván nem kell senkinek bemutatnom. A zenéjét is valószínűleg mindenki ismeri, aki a sorozatot látta. A Bella Ciao-ról van szó, ami eredetileg egy 19. századbeli olasz népdal, amelyet eredetileg a mondina munkásai (rizsföldön dolgozónői munkások) énekeltek,…..
Na igen, mert minden is van, minden is létezik! Max Verstappenről induló is született, mégpedig a világszerte ismert (nem) Pitstop Boys előadásában. Ráadásul nem is mostanában. Najó, azért ez a csapat kicsit más mint a többi, mert hát az úgy volt hogy.... 2016-ban Jos Verstappen (igen, a fater!…..
A vámpírok valahogy sosem tudtak igazán működni a romantikus mivoltjuk nélkül. Jó az Alkonyat sorozat egy kicsit átesett a ló másik oldalára és már-már sikeresebben írtotta ki a zsánert mint Wesley Snipes Pengéje azonban úgy néz ki, hogy a Netflix 2021-ben igyekszik újra divatba hozni a legendás…..
Napi DUTCH Sefa 2021.10.28 07:27:03
Sefa Jeroen Vlaarkamp, egy fiatal DJ/producer Hollandiából, aki fiatal kora ellenére már egészen nagy diszkográfiát tudhat maga mögött, valamint számos fesztivál fellépést is. Stílusa a Frenchcore. Itt álljunk meg egy pillanatra, mi is az a Frenchcore? A Hardcore egyik al-sílusa...ja, de mi is az a…..
Végignézve itt a bejegyzéseket a blogon, arra kellett rájönnöm, hogy kezd túlcsordulni a bulihangulat és a szürrealitás. :D Ezért arra gondoltam, hogy egy kicsit kikacsintok a holland popzene irányába is, mégpedig egy ígéretes, fiatal hölgy bemutatásával. Az Utrecht-ben született, Maan De…..
Kezdjük ütemesen a hetet. Egyrészt milyen menő már, hogy egy cégnek, egy applikációnak, saját 'himnusza' van? Amolyan igazi hollandos. :) A Flitsmeister applikáció eredetileg 2010-ben jelent meg. Két évvel későtt már 100 000 felhasználója volt. Az app egyébként legegyszerűbben a Waze-hez…..
90s Music Just 4 Fun Tekknő 2021.10.25 10:09:03
Tekknő...na nem ám MC Hawer és Tekknő, hanem CSAK Tekknő...bizony, mert ilyen is volt. Benyó Miklós és Rétfalvi Attila projectje az 1995-ös évben robbant be a magyar köztudatba 'Böllérrap' című nótájukkal. Akkoriban ha jól emlkékszem ezt amolyan lakodalmas-techno-nak titulálták, és…..
Napi DUTCH Het Feestteam 2021.10.20 09:05:33
Kicsit szürreális ez is, de nagyon holland. A Feestteam, egy bulislágerekre specializálódott énekes duó. Alábbi slágerükben ügyesen ötvözték a hardstyle stílust a holland 'carnivalsmuziek' -al (karneváli, farsangi zene...nehéz meghatározni mi ez pontosan magyaul...olyan igazi bazáros :D ) ....és…..
Van ez a bizonyos 'Push the feeling on' című klubhimnusz....nevezhető annak teljes joggal, hiszen már a '90-es években is nagyot ment. A története egészen 1975-ig nyúlik vissza, hiszen a  skót DJ, producer és vokalista által alapított Nightcrawlers együttes verzióját a Creative Source - Pass the…..
Napi DUTCH De Kraaien 2021.10.18 23:58:29
Nos azt kell mondja, hogy a holland rap/hip-hop meglehetősen...furcsa! A De Kraaien egy holland rap formáció, ami a furcsát már a szürrealitással is erősen keveri és ezzel létrehoz egy semmihez nem fogható elegyet a tér-idő kontinuumban. 2012-ben lettek ismertek, az 'Ik vind je lekker' című…..
HP Baxxter, Rick J. Jordan és Ferris Bueller (legalábbis az akkori felállásban) együttesét valószínűleg nem kell bemutatni senkinek. A Scooter a kezdetektől fogva ott volt a kislemezeikkel a slágerlistákon. Ha csak a fenti albumot vesszük, nem kevesebb mint 4 Európa szerte sikeres slágert termeltek…..
A Hélium, Andriska János, Parádi Gergő és Varga Gábor triója volt a '90-es évek közepén. Johnny, PaGe és Warez! szintén ráültek a happy-rave vonatra, mint a már korábban itt a blogon említett Message együttes Ők azonban nem feltétlenül külföldi mintákat kölcsönöztek a zenéjükhöz, hanem azért…..
Napi DUTCH Hakkuh 101 2021.10.17 21:53:02
Bizony van az a - Hollandiában egyébként igen népszerű- zenei stílus, amihez nem tanítanak tánclépéseket a tánciskolákban, amihez már nem elég az, amit egy átlag retro buliban elő lehet adni a tömegben lötyögve...ha igazi kuriózum szeretnél lenni a táncparketten a 150 BPM feletti gyorsaságú zenék…..
Van ez a bizonyos 'How much is the fish?' című Scooter nóta...ki az aki nem ismeri? Gondoltam...mindenki ismeri! Ha esetleg mégis van, aki nem akkor annak egy kis felzárkózatás következik: Nos erről van egy érdekességem mára, miszerint a dal iszonyat régi. De tényleg. Eredetileg népdal volt, a…..