Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krisnwesson

26 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt itt már igazi szürreális hip-hop, de ez most tényleg más lesz. Lars Bos-al azaz Snelle -vel már érintőlegesen egyszer foglalkoztam a Maan-ról szóló bejegyzésben, de úgy éreztem érdemes egy kicsit őt is körbejárni.Bár nem régen, 2018-ban robbant be a köztudatba, nálunk ő is ismeretlen - mondjuk…..
Közeledik az év vége és ha a vírushelyzet engedi, még nem késő repjegyet foglalni az egyik legmenőbb újévi tradíció megtekintésére, a máglyaégetésre.Hollandiában minden éven Szilveszter napján Hága két külvárosának lakói kimennek az Északi-tenger egyik strandjára, hogy megépítsék a bolygó két…..
krisnwesson 2021.11.19 22:42:39
@gigabursch: a zöld lehet a kulcsszó :D
Írhattam volna a címben az összelopott világhírnevet is, de senkinek a lelki világába nem szeretnék belegázolni, illetve alaptalanul sem vádolnék meg senkit azzal, hogy itt ez meg az történt...A -mondjuk úgy- hasonlóság pedig a No Mercy esetében egészen egyértelmű. A floridai srácok a '90-es évek…..
Létezhet, hogy 1998 volt a legjobb klubzenék éve volt?  Bárki bármit mond, ebben az évben kapásból tudok négy olyan klubslágert, amik egyrészt a megjelenésük évében is piszok nagy slágerek voltak, másrészt időtállóságuknak hála, a mai napig minden további nélkül hallgathatóak, sőt!…..
krisnwesson 2021.11.06 22:30:35
@t74: Basszus, teljesen jogos amit írsz! :D Így jár a hülye blogger, aki emlékezetből hivatkozik valamire. A Daft Punk valamiért agyban úgy volt meg, hogy 1999, pedig dehogy! Totál igazad van, köszönöm és respekt! :) ;)
Napi DUTCH A nagy pénzrablás 2021.11.06 00:15:16
Jajj a fenti kultikus Netflix sorozatot nyilván nem kell senkinek bemutatnom. A zenéjét is valószínűleg mindenki ismeri, aki a sorozatot látta. A Bella Ciao-ról van szó, ami eredetileg egy 19. századbeli olasz népdal, amelyet eredetileg a mondina munkásai (rizsföldön dolgozónői munkások) énekeltek,…..
Na igen, mert minden is van, minden is létezik! Max Verstappenről induló is született, mégpedig a világszerte ismert (nem) Pitstop Boys előadásában. Ráadásul nem is mostanában. Najó, azért ez a csapat kicsit más mint a többi, mert hát az úgy volt hogy.... 2016-ban Jos Verstappen (igen, a fater!…..
A vámpírok valahogy sosem tudtak igazán működni a romantikus mivoltjuk nélkül. Jó az Alkonyat sorozat egy kicsit átesett a ló másik oldalára és már-már sikeresebben írtotta ki a zsánert mint Wesley Snipes Pengéje azonban úgy néz ki, hogy a Netflix 2021-ben igyekszik újra divatba hozni a legendás…..
Napi DUTCH Sefa 2021.10.28 07:27:03
Sefa Jeroen Vlaarkamp, egy fiatal DJ/producer Hollandiából, aki fiatal kora ellenére már egészen nagy diszkográfiát tudhat maga mögött, valamint számos fesztivál fellépést is. Stílusa a Frenchcore. Itt álljunk meg egy pillanatra, mi is az a Frenchcore? A Hardcore egyik al-sílusa...ja, de mi is az a…..
Végignézve itt a bejegyzéseket a blogon, arra kellett rájönnöm, hogy kezd túlcsordulni a bulihangulat és a szürrealitás. :D Ezért arra gondoltam, hogy egy kicsit kikacsintok a holland popzene irányába is, mégpedig egy ígéretes, fiatal hölgy bemutatásával. Az Utrecht-ben született, Maan De…..
Kezdjük ütemesen a hetet. Egyrészt milyen menő már, hogy egy cégnek, egy applikációnak, saját 'himnusza' van? Amolyan igazi hollandos. :) A Flitsmeister applikáció eredetileg 2010-ben jelent meg. Két évvel későtt már 100 000 felhasználója volt. Az app egyébként legegyszerűbben a Waze-hez…..
90s Music Just 4 Fun Tekknő 2021.10.25 10:09:03
Tekknő...na nem ám MC Hawer és Tekknő, hanem CSAK Tekknő...bizony, mert ilyen is volt. Benyó Miklós és Rétfalvi Attila projectje az 1995-ös évben robbant be a magyar köztudatba 'Böllérrap' című nótájukkal. Akkoriban ha jól emlkékszem ezt amolyan lakodalmas-techno-nak titulálták, és…..
Napi DUTCH Het Feestteam 2021.10.20 09:05:33
Kicsit szürreális ez is, de nagyon holland. A Feestteam, egy bulislágerekre specializálódott énekes duó. Alábbi slágerükben ügyesen ötvözték a hardstyle stílust a holland 'carnivalsmuziek' -al (karneváli, farsangi zene...nehéz meghatározni mi ez pontosan magyaul...olyan igazi bazáros :D ) ....és…..
Van ez a bizonyos 'Push the feeling on' című klubhimnusz....nevezhető annak teljes joggal, hiszen már a '90-es években is nagyot ment. A története egészen 1975-ig nyúlik vissza, hiszen a  skót DJ, producer és vokalista által alapított Nightcrawlers együttes verzióját a Creative Source - Pass the…..
Napi DUTCH De Kraaien 2021.10.18 23:58:29
Nos azt kell mondja, hogy a holland rap/hip-hop meglehetősen...furcsa! A De Kraaien egy holland rap formáció, ami a furcsát már a szürrealitással is erősen keveri és ezzel létrehoz egy semmihez nem fogható elegyet a tér-idő kontinuumban. 2012-ben lettek ismertek, az 'Ik vind je lekker' című…..
HP Baxxter, Rick J. Jordan és Ferris Bueller (legalábbis az akkori felállásban) együttesét valószínűleg nem kell bemutatni senkinek. A Scooter a kezdetektől fogva ott volt a kislemezeikkel a slágerlistákon. Ha csak a fenti albumot vesszük, nem kevesebb mint 4 Európa szerte sikeres slágert termeltek…..
A Hélium, Andriska János, Parádi Gergő és Varga Gábor triója volt a '90-es évek közepén. Johnny, PaGe és Warez! szintén ráültek a happy-rave vonatra, mint a már korábban itt a blogon említett Message együttes Ők azonban nem feltétlenül külföldi mintákat kölcsönöztek a zenéjükhöz, hanem azért…..
Napi DUTCH Hakkuh 101 2021.10.17 21:53:02
Bizony van az a - Hollandiában egyébként igen népszerű- zenei stílus, amihez nem tanítanak tánclépéseket a tánciskolákban, amihez már nem elég az, amit egy átlag retro buliban elő lehet adni a tömegben lötyögve...ha igazi kuriózum szeretnél lenni a táncparketten a 150 BPM feletti gyorsaságú zenék…..
Van ez a bizonyos 'How much is the fish?' című Scooter nóta...ki az aki nem ismeri? Gondoltam...mindenki ismeri! Ha esetleg mégis van, aki nem akkor annak egy kis felzárkózatás következik: Nos erről van egy érdekességem mára, miszerint a dal iszonyat régi. De tényleg. Eredetileg népdal volt, a…..
Ágnes Vanilla és Dr. Szakács László projectje a '90-es évekből. Az akkori magyar rave próbálkozások egyik kiemelkedő eposza ez, legalábbis én mindig is kedveltem, annak ellenére is, hogy aki ismeri a német Dune együttest (akik szintén ebben az időszakban voltak népszerűek), nos az felfedezhet…..
Napi DUTCH Paul Elstak 2021.10.14 00:22:18
A mai post Paul Elstak-ról szól, akiről rengeteget lehetne írni. A legendás DJ/producerről és a kezdetekről egy másik blogon írtam is egy hosszabb, tényekre koncentráló bejegyzést, így akit édekel a történetének eleje, az keresse fel érdekességként a 90smusic.blog.hu oldalt.  Ebben a postban most a…..
90s Music Just 4 Fun Paul Elstak 2021.10.14 00:12:31
Mindenki ismeri, aki a '90-es évek közepén klubokba járt, hiszen a stílus amit képvisel(t), akkor volt igazán populáris. Rengeteget lehetne írni róla, mert tényleg legendás, amit a szakmában elért. Ami a 90-es éveket illeti, igyekeztem az alábbiakban összegyűjteni. :) Paul Roger Elstak 1966-ban…..
Napi DUTCH Schorre Chef & MC Vals 2021.10.13 12:51:50
Az előző posztokban felvázolt bulihangulatot nem rontanám el ezúttal sem. Kanyarodjunk kicsit Észak-Brabant tartomány felé, innen, egészen pontosan Eindhovenből indult ugyanis a címben szereplő két fiatalember ...neeem, nem MC Hawer és a Tekknő! Bár kétségkívül akad némi párhuzam...lakodalmas vs.…..
Napi DUTCH De Alpenzusjes 2021.10.12 18:04:35
Chantal van Geelen és Kirsten Stroek együtt alkotják a De Alpenzusjes (azaz Alpesi nővérek) nevű holland énekes duót.A két lány a tilburgi Brabant Konzervatórium és Táncakadémia növendékei voltak, ahol életre szóló barátságot kötöttek, köszönhetően többek között valószínűleg annak is, hogy…..
Napi DUTCH Snollebollekes 2021.10.11 15:14:33
Snollebollekes Az együttest, ami inkább egy úgynevezett "feestact" Rob Kemps humorista, valamint Jurjen Gofers és Maurice Huismans DJ -k alapítottak. Egyetlen célja, mint ahogy az elnevezés is mutatja: bulislágereket ontani, a jókedv érdekében. Zenéjük egyesíti a népiesebb elemeket az effektív…..
Kezdődjön ütősen a nap! Nem kávézol és mégis felébrednél, akkor tekerd a hangerőt és add át magadat ennek az igazi klasszikusnak.    1995-ben ez volt az a dal, ami feltette a Green Day-t végleg a térképre. A Dookie című albumuk második kislemeze volt és elsöprő erővel és ugyanilyen sikerrel…..