Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flogi

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Home Assistant - CVE-2023-27482 (kritikus sérülékenység) kihasználása most egy aktuális téma. A sérülékenységet 2023.03.08-án fedezték fel és jelentették a HA fejlesztőinek, de a zero day sérülékenységek útjának szabályait betartva csak 2023.05.10-én került publikálásra a kihasználásához tartozó…..
Egyre többször olvasom a fórumokon, hogy a Respberry PI eszközökön nem a gyári Home Assistant imageket (HassOS)  szeretnék használni a felhasználók, hanem egy-két dolgot még futtatnának mellette. Hasonlóan használom én is, de leírást róla még nem készítettem. Mivel felszabadult egy RPi modulom, épp…..
Az első két részben installáltuk a Home Assistantot egy alap telepítésű debian 11 operációs rendszerre, majd bekonfiguráltuk a https protokoll használatát. Az utolsó részben még ellátjuk a rendszerünket egy tűzfallal és egy fail2ban nevű programmal, ami automatikusan tiltó listára teszi nekünk azon…..
Az első rész végén megmutattam, hogy ha nem titkosított protokollt használunk, akkor egy egyszerű forgalom lehallgatással megszerezhető a jelszavunk. Mit tudunk tenni ez ellen? Azt, hogy titkosított protokollt használunk, jelen esetben https-t. Ehhez nem kell más, mint egy hitelesített tanusítvány.…..
Az első részben eljutottunk odáig, hogy sikeresen vettük a termosztát jelét, amit a központi egységnek küldött, majd megjelenítettük azt a HomeAssistant felületén. Most jöjjön akkor az adó rész felélesztése. Az első részben szereplő RFM119W-868S1 sajnos vakvágánynak bizonyult, mert azzal nem…..
flogi 2021.10.26 17:43:40
@CptCaveman: ez jó ötlet. A lekapcsolást lehetne egy hőmérőre kötni, ha eléri az X hőmérsékletet, akkor mehet az off automatikusan
Nagy fába vágom a fejszémet, megpróbálom bemutatni, hogyan tehetjük a meglévő rendszerünket biztonságosabbá. Hazánkban a legtöbbet használt open source okos otthon megoldás a Home Assistant (ez derült ki az előző blog postomból), így ezt installálom egy debian 11 operációs rendszerre, majd ezen…..
Korábbi blog postomban megnéztük, hogy a WiFi mennyire biztonságos, most egy kicsit ránézünk az open source okosotthon központokra, mégis mit látnak belőlünk az internet irányából? Ehhez a shodan.io segítségét veszem igénybe. Ez a rendszer úgy működik, mint a google, csak nem weblapokon keresgél,…..
A fűtési idény érkezésére szinte teljesen összeállt a rendszerem HomeAssistantba való integráslása. a szobák hőmérsékletét mérem Xioami Mija LYWSD03MMC hő és páratartalom szenzorokkal, amiknek az adatait egy ESP32 alapú Bluetooth WiFi Gateway segítségével küldöm be a HA-ba a Computherm Q8RF…..
Többször olvastam a közösségi média okos otthonaival foglalkozó csoportjaiban, hogy a WiFi nem annyira biztonságos, hogy azon keresztül vezéreljünk vele eszközöket, mert "pillanatok alatt megtöröm a WiFi hálózatodat". De mit is lehet elérni azzal, ha bejutott valaki a hálózatomba és mondjuk a…..
Itt a fűtési szezon és elgondolkodtam, hogy milyen jó lenne a Computherm Q8RF termosztátom állapotát látni a HomeAssistantban, esetleg még vezérelni is azt, így nem kellene hozzányúlnom a fűtési rendszerhez, mégis integrálva lenne az okosotthon rendszerembe. Ismét a googlet hívtam segítségül,…..
Találtam az alkatrészes dobozomban egy OV7670-es kamera modult, melyet már nem is emlékszem, mihez rendeltem. Biztosan volt valami jó ötletem, amit meg szerettem volna valósítani, aztán mire megérkezett Kínából, már prioritását vesztette. Ha már megtaláltam, gondoltam kezdek vele valamit. Emlékeim…..
Az alább bemutatásra kerülő eszköz hobbi céllal, saját felhasználásra készült, nem szabvány alapján. Ha valaki komolyabban szeretné megépíteni, kiegészítések szükségesek hozzá. Mint felhívták a figyelmemet rá, így nem felel meg semmilyen szabványnak, hiányzik belőle a túláram védelem, túlfeszültség…..
A lakásban szezonálisan használt távirányítható dugaljak kerültek elő a szekrényből az ünnepek közeledtével - mivel a karácsonyi fényeket kapcsolgatjuk velük - így aktuálissá vált a HomeAssistant alá integrálásuk, hogy ne nekünk kelljen vele foglalkozni, intézze el ezt is egy automatizmus, de…..
Sokszor találkozok a témával, hogy az "olcsó" kijelzős Xioami Mija LYWSD03MMC hő és páratartalom szenzorok hogyan integrálhatók okos otthonokba. Mivel tényleg jó áron lehet hozzájuk jutni, ezért rendeletem párat, aztán az integrálását csak megoldom valahogy, hisz a google a barátom :) Segítségül…..