Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SuslikÁdám

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar detektívek Szarajevóban 1914. június 26-27-én Bosznia-Hercegovinában a szarajevói XV. és a raguzai XVI. hadtest hadgyakorlatot tartott, amelyre a tartományfőnök, Oskar Potiorek táborszernagy meghívta a trónörököst, Ferenc Ferdinándot, a hadsereg főfelügyelőjét is. A rutinnak tűnő látogatás…..
Belügyminisztériumi jelentések 1900 és 1914 között 1914. június 28-án Szarajevóban meggyilkolták a trónörököst és nejét. A világ feszült figyelemmel követte a történéseket. A merénylők utáni nyomozás gyors és hatékony munkát követelt meg a nyomozóktól, akik közel 14 éven keresztül védelmezték az…..
Az 1914. június 28-ai szarajevói merényletet követően a 84 éves császár első számú utódjelöltje Károly főherceg lett. Számára a hadsereg, a katonák mindennapi kérdései nem voltak ismeretlenek. 16 évesen már katonai szolgálatot teljesített, 1914-ben pedig mint ezredes került az Armeeoberkommandóhoz,…..
Fegyveres dezertőrök az erdélyi havasokban Hunyad vármegyében A Nagy Háború során számos esetben fordult elő, hogy katonakötelesek vagy már tényleges szolgálatukat töltő katonák különböző okok miatt megkísérelték a szökést a behívás vagy a frontszolgálat alól. Kutatásaim során három nagyobb szökési…..
Ifj. Munczy Béla I. világháborús frontnaplói Az első világháború centenáriumának elmúltával nem ért véget az újabb és újabb értékes források feldolgozása és kiadása. Mindig ritkaságszámba megy, ha egy közkatona veti papírra élményeit, átélt borzalmait. Így vagyunk ezzel a D. Szakács Anita által…..