Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csősz Gábor

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
WinTeam Min múlik a zsírégetés? 2021.10.29 07:26:00
Amikor plusz súlytól szeretnénk megszabadulni általában a zsírvesztésre gondolunk. De mikor indul el szervezetünkben a “felesleges” zsír lebontása? A divatdiéták mennyire támogatják, vagy gátolják ezt a folyamatot? Mi az összefüggés a vércukorszint és a zsírégetés között? Hogyan befolyásolja a…..
Sokszor érezzük azt, hogy ahonnan a legtöbb támogatást várjuk, ott ütközünk a legnagyobb ellenállásba. A szüleink véleménye, hozzáállása jelentős hatással bír döntéseinkre, viselkedésünkre. Vajon észrevesszük, hogy mikor támogató ez a környezet, és mikor nem? Családtagjaink viselkedése valóban…..
WinTeam Mindennapi kenyerünk 2021.10.24 07:57:00
A kenyér fogyasztása kultúránk szerves része már több száz éve. Szinte minden étkezés fontos kelléke, mégse feltétlenül azért fogyasztjuk, mert szükségünk van rá. Legalábbis nem mindegy, hogy milyen típusú kenyeret eszünk. Mi a különbség kenyér és kenyér között? Mi alapján válasszunk? Egy kis…..
WinTeam A láthatatlan ellenség 2021.10.22 07:46:00
Hiába próbálkozunk kudarcot vallunk, bármit teszünk nem sikerül. Rengeteg kísérleten túl vagyunk már, de mindig elbukunk valahol. Ennek oka pedig nem más, mint egy ellenség, aki ebben mindenáron meggátol minket. Mi, vagy ki az a láthatatlan ellenség, amelyet fel kell fedeznünk, és le kell…..
A második részben megnézzük mit is jelentenek ezek a kódszámok. Tudjuk, hogy a szám pontosan milyen vegyületet jelöl, és az milyen hatással van szervezetünkre? A következőkben szeretnék egy kis segítséget adni, hogy könnyebben eligazodjunk az E-számok világában.  Az E-számok rendszere Az előző…..
Az E-számok már senki előtt nem ismeretlenek. Legalábbis, annyiban, hogy tudjuk, szinte már minden kész és félkész termékben, feldolgozott, vagy csomagolt élelmiszerben megtalálhatóak. De miért is van ezekre szükség? Szükség van-e egyáltalán? A következőkben szeretnék egy kis segítséget adni, hogy…..
Ha változtatsz valamin, észreveszed, hogy ez mennyi mindenre kihat körülötted. Pedig csak egy, vagy két dolgon akartál változtatni, de ez hozza magával, a többit. Egy idő után pedig felteszed a kérdést: Most akkor én változom, vagy a körülöttem lévők? Hogyan hat a változásod másokra, és hogyan…..
WinTeam Mi az a mikrobiom? 2021.10.12 10:47:00
Sajnos kevés szó esik arról, hogy táplálkozásunk szervezetünk egészére nézve milyen hatással van. Az étkezések kapcsán csak az emésztőrendszer, és az ott kialakuló problémák, valamint a felesleges kilók, amik eszünkbe jutnak. Pedig emésztőrendszerünk állapota testünk működésének alapvető funkcióit…..
Hogy milyen egy napunk, hogyan indul, mi az, ami mindenképpen bele kerül, és mi az ami soha, azt az évek alatt felvett szokásaink alakítják. Valaki a precíz rendszereket tartja megfelelőnek, van, aki a teljes spontaneitást. Vajon melyik az ideális? Melyiknek mik az előnyei, és van-e arany…..
“Számold a kalóriákat!” “Ne számold, csak arra figyelj, hogy miket eszel!” “Csak annyit egyél, hogy egy kicsit éhes maradj!” “Sokszor egyél keveset!”  “Napi max. háromszor egyél!” Ennyi kéretlen jó tanács mellett nem csoda, ha olyan sokan bizonytalanok. Akkor most tulajdonképpen mire is érdemes…..
Mi az, ami gátol? A körülmények, vagy ahogy azokra reagálsz? Mindenkivel előfordult már, hogy sorozatosan elakadt valamiben, vagy nagy lendülettel vetette bele magát a változásba, de közben elfogyott, fokozatosan kifulladt, és csak egy üres próbálkozás lett az egész. Hogyan lehet ezen…..
WinTeam Ne féljünk a zsírtól! 2021.10.04 08:29:00
Ha meglátjuk, vagy meghalljuk ezt a szót, hogy zsír, akkor általában az ellenkező irányba kezdünk el futni. Ennek az az oka, hogy az elmúlt évtizedekben azt hitették el velük, hogy a zsírok bevitele az ami az elhízást, a magas koleszterinszintet, és a szív-és érrendszeri problémákat okozza. Pedig ez…..
Mikor már tudod, hogy mi is az, amit nem szeretnél, és mi az amire vágysz, akkor már közel jársz ahhoz, hogy elindulhass a változás útján. De mi a következő lépés? Hogy tudod megvalósítani azt, amit szeretnél? Előzőleg már írtam arról, hogy milyen lépésekkel tisztázhatjuk magunkban érzéseinket,…..
WinTeam A jó reggeli titka 2021.09.30 07:27:00
Mindenki hallotta már: “A reggeli a legfontosabb étkezés!” Igazából nincs legfontosabb étkezés, a lényeg, hogy jó időben, és jó minőségű ételeket fogyasszunk. A jó reggeliről sokféle elképzelésünk lehet, és sajnos a legtöbb esetben, amit jónak gondolunk kifejezetten káros szervezetünk számára. Sok…..
WinTeam Táplálkozás és stressz 2021.09.28 15:02:00
A stressz elkerülhetetlen az életünkben. Minden esemény, külső inger, ami minket ér, stresszt vált ki. A legtöbb stresszt a munkahelyi, és magánéleti problémák, vagy az anyagi gondok okozzák. Ezeket meg kell tanulnunk kezelni. A külvilágból érkező stresszen felül, szervezetünk, extra stresszt kap az…..
WinTeam A változás igénye 2021.09.28 11:46:46
A döntés megszületett, de még nem léptünk. Még nincs is hova. Ahhoz még sok mindent tisztázni kell. Mi következik azután, hogy tudjuk, változtatnunk kell? Mikor eljutunk oda, hogy a jelenlegi helyzetünk nem tartható, valaminek történnie kell, mert több időt már nem vagyunk hajlandóak eltölteni…..
WinTeam Útkeresés 2021.09.26 16:53:08
“Ülök a buszon, nézem az embereket, robogok a szokásos napirend szerint. Megálló. Leszállnak páran, még többen fel. Megyünk tovább. Én csak ülök, és nézem, ahogy haladunk be a városba. Ismét egy hétköznap, akárcsak a tegnap, minden szinte pont ugyanolyan. Milyen nap is van? Szerda! Ez a legnehezebb…..
Az egészség, a helyes táplálkozás az elmúlt évek egyik sláger témája. A környezetvédelem, a megújuló energiák, és a zero waste mellett rengeteg cikk jelenik meg naponta ebben a témában. De mi is az egészséges? Mi az amit érdemes, és mi amit muszáj (vagy muszáj lenne…) fogyasztanunk nap mint…..