Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ács Gergő

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
WinTeam Az izomláz 2022.01.23 14:27:00
Ha rendszeresen sportolsz akkor azért, ha kezdő vagy akkor azért, ha újrakezdő vagy akkor azért, de biztos ismerős érzés neked is az izomláz. Ez a sokszor kellemetlen, néha a hétköznapokat is komolyan megnehezítő érzés. Amikor úgy fáj a combod, hogy felmenni a lépcsőn vagy leülni a WC-re is nagy…..
Megérkeztem a fitnesz tévhitek harmadik részével is. Próbáltam összeszedni megint olyan dolgokat, amiket gyakran hallani az edzés világában, vagy olyanokat, amiket mondjuk én kapok vendégektől, barátoktól, ismerősöktől, kérdés formájában. Ha most találsz csak ránk akkor mindenképp olvasd elé az első…..
Az első részben írtam a fogyásról, zsírégetésről, amire az egész fitnesz ipar építkezik. De itt van egyből egy másik téma és ekörül legalább ugyanennyi tévhit kering. Ez is igen népszerű, hiszen szerencsére manapság azt látom, hogy menő jól kinézni és egyre több fiatal srác és lány kezd el…..
WinTeam Fitnesz tévhitek (1.rész) 2021.10.26 07:17:00
Nézzünk első körben 3 olyan tévhitet, ami nagyon sokszor előkerül és akár azt is gondolhatnánk, hogy helyénvaló, hiszen logikus is lehetne. Ez az egyik kedvenc témám. Biztos mindenkinél előfordul, hogy a szakmájában találkozik vicces kijelentésekkel vagy kérdésekkel, amit persze legtöbbször a…..
Ez rövid lesz. Jó az, ha lemásolom egy profi sportoló vagy filmsztár edzéstervét? Nem jó! Vajon léteznek-e, varázsgyakorlatok melyek biztos mindenkinek bejönnek és azzal elérem az áhított formát vagy erőt? Nem léteznek! Köszi, hogy elolvastad, következő blog a jövő héten! Na, viccet félretéve azért…..
Hivatalosan is bárki számára újra látogathatóak az edzőtermek nyár óta, és ha nem is akkora létszámmal, mint a vírus előtt, de szépen kezdenek visszatérni az emberek a konditermekbe. Ebben az írásban mindössze pár személyes tapasztalatot szeretnék leírni, hogy én mit látok ilyenkor, valamint talán…..
Az első részben említettem az otthoni munkavégzés, és általában az ülő életmód negatív hatásait. Írtam arról, hogy milyen károkat tud okozni a rossz testtartás, és az inaktív életmód. Ha esetleg lemaradtál róla, akkor itt megtalálod, mindenképp olvasd el. Ebben a fejezetben ezekre a testtartás…..
Lehet, hogy lerágott csont már a téma, és sok helyen olvastál arról, milyen egészségügyi kockázatokkal jár az ülő életmód, de én sem mehetek el emellett szó nélkül. Előre figyelmeztetlek, hogy kicsit jobban belemegyek a témába, egy picit tudományosabb úton közelítek és leírom, hogy pontosan mi is…..
WinTeam Légzés és sport 2021.10.05 11:01:00
Talán egy kicsit tudományosabb megközelítés lesz, de elég aktuális téma a Covid óta a tüdő és a légzés. Itt ez a vírus, ami megtámadja a felső és az alsó légutakat is. Valaki sajnos tényleg elég rosszul lesz tőle és komoly tüneteket produkál, de szerencsére sokkal többen vannak azok, akik meg sem…..
Így talán annyira nem is ugrik be, hogy mi lehet ez, de ha azt mondom, hogy HIIT az biztos többeknek cseng ismerősen. A legtöbb edző, sportszakember, velem együtt egyetért abban, hogy hasznos dolog, de természetesen csak akkor, ha ez az általad felállított célt szolgálja. Nagyon népszerű,…..
WinTeam Edzés és edzettség 2021.09.29 08:30:00
Sokat halljuk, hogy az edzés fontos, az egészséges életmód része, mozogj heti több alkalommal, ép testben ép lélek. Ezek mind igazak, de mit is értünk edzés alatt, milyen hatással van ránk, hogyan lehet ez definiálni és mi az, hogy edzettség? Az életmódváltásban rengetegszer olvashatjuk, hogy az…..
Néhány száz évvel ezelőtt még úgy hitték, hogy a sport és a nehéz fizikai aktivitás nem nőnek való tevékenység, ezért sokáig nem is szerepeltek nők a versenyeken, sporteseményeken. Mára viszont egyetértenek abban a szakemberek, hogy a női szervezet ugyanúgy terhelhető, mint a férfi. Manapság minden…..