Regisztráció Blogot indítok
Adatok
színházvarázs

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2003. március 22.   -   2023. március 22.    Dolhai Attila 20 éves jubileumát ünnepli a Budapesti Operettszínház színpadán… Egy sikeres életpálya állomásai. Életképek, Dolhai Attila színpadi létezésének kiragadott pillanatai, melyek beivódtak a néző lelkébe. Emlékek, melyeken nem fog az…..
Mária Főhadnagy bemutató… Történelmünk egy kis epizódja, valódi emberi sorsokon keresztül. Az élet írta igaz mese, szabadság-szerelem… igazi operett módra. Valójában mire is tanított Huszka Jenő operettje a létrejöttekor és mire tanítja a ma emberét? A Budapesti Operettszínház új bemutatóval,…..
„Álmodtam egy világot magamnak, Itt állok a kapui előtt…”  Dolhai Klub napló 3.   Dolhai Attila a Budapesti Operettszínház színművésze immár húsz éve nagy sikerrel lép a közönség elé akár musicalben, akár operettben játszik. Bármilyen szerepet ölt magára, ezer féle álarc mögé bújik. A…..
Ünnepel a Budapesti Operettszínház ezen a hétvégén. Fennállásának 100. évfordulóját nagyszabású gálával ünnepli. E jeles alkalomból díszbe öltözött, nem csak a színpad a gálára, de az egész épület. A földszinten, az emeleten, az épület minden zegzugában tele kedves meglepetésekkel, szép kiállítású…..
Kettő az Egyben…   avagy mindannyian álarcot viselünk…   Jekyll és Hyde: a musical, mely minden idők egyik legnépszerűbb előadása szerte a világon. Egy musical, mely töretlen siker a 2022. áprilisi bemutató óta a Budapesti Operettszínház színpadán… A mostani, január végi szériának az első…..
Dolhai Attila szülinapi koncertje egy fantasztikus pótszilveszteri buli ígéretével felér… Avagy mire számíthat a nagyérdemű Dolhai Attila rock koncertjén... Dolhai Attila 2020. december elején jelentette meg legújabb, saját dalokat tartalmazó albumát Genezis címmel, melynek dalai a pandémia…..
Hallelujah! Szeretem a telet, szeretem a meleg szobából csodálni az esti szürkületben apró csillagokként alászálló hópelyheket. Szeretem, ha odafönn a felhők fölött Holle anyó megrázza pihe-puha dunyháját. Ilyenkor ezer szikrázó csoda hullik a mennyből. Idelenn minden útszéli fát, bokrot, az…..
Tánc egy életért… egy példaértékű összefogásról  2022. december 5. Közeledik a világ egyik legszebb ünnepe, a Karácsony. Imádom az évnek e szakaszát, nem szégyellem, már novembertől lesem, hogy mikor teszik ki az utcákra, a terekre a karácsonyi dekorációt.  Az ember készülődik az…..
  Egy Klub, ahol jó lenni…   2022.12. 01.   A hely Premier Kultcafé és a Dolhai klub. Egy hely ahol az ilyen estéken egy kis család (nem is olyan kicsi) gyűlik össze jó zenéket hallgatni, beszélgetni a szeretet jegyében. A tegnapi este jellemzője, őszinte, emberi, meleg szeretettel…..
2022. november 27.  Jézus születésének misztériuma a keresztény ember számára az egyik legbensőségesebb csoda. Ennek jegyében november utolsó hétvégéjén a Budapesti Operettszínház két csodálatos szépségű Adventi gálával kápráztatta el közönségét, melyet a Magyar Televízió rögzített és…..
Pár gondolat egy velőtrázó, őrületes előadásról és fantasztikus szereplőiről… Visszatekintés az elmúlt négy évre... Baján mutatta be a Budapesti Operettszínház az István, a király című rockopera Székely Kriszta rendezésében készült változatát 2018. augusztus 24-26-án három alkalommal. A…..
Kötetlen beszélgetés, örömzenélés. 2022. 11. 11.  Az első Dolhai Klub krónikája…   A Premier Kultcafé adott otthont november 11-én este Dolhai Attila új kezdeményezésének a Dolhai klubnak és ezzel egy új fejezet kezdődött a Dolhai rajongók életében. Lassan elérkezünk az év végéhez, ilyenkor a…..
2022. október 24.   Az operettirodalom elkötelezett hívei 2002-ben Kálmán Imre születésének 120. évfordulóján október 24-ét, a zeneszerző születésnapját a Magyar Operett Napjává nyilvánították. A műfaj szerelmesei ezen a napon kettős évfordulót ünnepelnek, Kálmán Imre születésnapját és Lehár…..
Avagy mire számíthat a nagyérdemű Dolhai Attila rock koncertjein... 2022. július 2. Az egyik legjobb hagyománnyá vált az évek során, amit Dolhai Attila nyaranta évről évre felelevenít: Ha nyár, akkor Kalocsa és a végtelen nyugalmat árasztó Érsekkert, buja növényzetével, a lemenő nap fényében…..
  Dolhai Attila és a Budapesti Operettszínház közös produkciója magyar zenés történelmi film, 2022 Trianonról a hétköznapi ember szemével, avagy egy karanténfilm utóélete…  Az Örök hűség című film keletkezéséről, az alapjául szolgáló eredeti mű, a Szétszakítottak létrejöttének rendhagyó…..
AJÁNLÓ   Erkel színház, 2022. május 7. esti előadás  Az előadás mottója lehetne: „Az erő mögöttem hatalmasabb, mint az akadály előttem. A szeretet szabadsága, amikor tudod, hogy minden lehetséges, boldog állapot. Isten ereje a legdrágább ajándék, ami rajtunk van. Taníts meg engem a te akaratodat…..
Gondolatok egy mélyen megrendítő előadásról Budapesti Operettszínház, 2022. április 13-i előadás Hegedűs a háztetőn, az örök klasszikus… Kedves humorral megáldott musical mely egy zsidó család külső kényszerek és belső vágyak által irányított életéről szól egy viharos történelmi időben. De…..
Színház-varázs JEKYLL és HYDE 2022.04.02 02:35:11
 Ajánló a darabhoz… Budapesti operettszínház, 2022.04.01.  A Jekyll és Hyde minden idők egyik legsikeresebb musicalje, melyet a többszörös Grammy- és Tony-díjra jelölt Frank Wildhorn zeneszerző neve fémjelez, akinek másik alkotása a Rudolf a Budapesti Operettszínház színpadán évekkel ezelőtt már…..
  Kedvcsináló egy döbbenetes előadáshoz… Egy néző szemével a 2022. március 19. esti előadásról. A Budapesti Operettszínház legújabb bemutatóját a Kálmán Imre Teátrumban, Kovács Adrián, Müller Péter Sziámi, Kiss Csaba alkotó trió zene drámáját, ha egy mondattal kellene jellemezni, talán csak azt…..
AJÁNLÓ… Összevetés a több mint egy évvel ezelőtti bemutató és a mostani, 2022. január 7-i különleges előadás hatásairól, ahogy egy néző látta a darabot, akkor és most... A bemutató utáni gondolataim a látottakról:      2019. november 22. JÁNOS VITÉZ... PREMIER Úgy gondolom Kukorica Jancsi és…..
Karácsonyest a közjóért Szentendrén… KARÁCSONYI CSILLAGOK…  FISCHL MÓNIKA ADVENTI KONCERTJE  Aki vasárnap esti programként ellátogatott Szentendrén a Pest Megyei Könyvtárba első karácsonyi ajándékát már kibonthatta, egy igazi, meseszép karácsonyesti ajándékot… December 19-én, Advent utolsó…..
Don Quijote viszontagságos útja színpadon és a való életben... Ajánló a darabhoz, mert érdemes rá. Az írás a tavaly szeptemberi premier és azt követő tiszavirág életű előadások élményeiből született 2020. október 9-én... a darab egy néző szemével... Viszontagságos vándorlásai…..
ISTVÁN A KIRÁLY… Beszámoló a 2021. október 8. péntek esti előadásról...  2021. október 9. A darab premierje óta az eltelt három évben sok magas színvonalú előadásban gyönyörködhettem ezeken a világot jelentő deszkákon, de ezen a tegnapi estén olyasfajta szárnyalást tapasztalhattam meg a…..
2021. szeptember 25. NINE - Kilenc bemutató… Budapesti Operettszínház   Történet az alkotói válságról, avagy mit jelentenek a nők a férfinak…   Hosszú, megpróbáltatásokkal teli próbafolyamat előzte meg a Budapesti Operettszínház bemutatóját, a NINE című musicalt. A darab eredeti bemutatója…..
2019. november 25. JÁNOS VITÉZ... PREMIER Budapesti Operettszínház    Úgy gondolom Kukorica Jancsi és Iluska szívszorító szerelmi történetét nincs az a magyar, aki ne ismerné. Teljesen mindegy, hogy azt Petőfi Sándor gyönyörűszép elbeszélő költeményéből, vagy épp Kacsoh Pongrác csodás…..