Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amatőr

0 bejegyzést írt és 1564 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év elején nagyon belekezdett a tél és napokban egyes helyeken éjszakánként a -10-15 Celsius fokos fagyok sem voltak ritkák. Sok helyen napközben sem megy feljebb a hőmérő higanyszála 0 foknál. Ilyenkor az ember szívesen fogyaszt forró italokat, hogy egy kicsit átmelegedjen a lelke. Én most három…..
Nagytotállal indítunk, a kamera svenkel körbe a nádon-berken, itt pocséta, ott zsombék, igazi idill, végtelen nyugalom terpeszkedik el a tájon. Fekete István ezt persze sokkal szebben írja le, jobban is jár mindenki, ha nem botcsinálta hogyvoltírók leírásából akar megismerkedni a berekkel, hanem az…..
Március 14-én ünnepli megnyitásának 16. évfordulóját a Müpa. Az eltelt több mint másfél évtized alatt az intézmény Európa egyik vezető kulturális központjává vált, de ami még nagyobb öröm: a falai között és a Müpa virtuális tereiben összetartó, sokszínű és hűséges közösség alakult ki. A közös…..
A helyi négybetűsben láttam meg ezt a vastag oldalast. Volt rajta zsír is rendesen, de azért csábítónak látszott - hazavittem hát. Mivel még tél van, lusta vagyok kihámozni a mozdonyt a kabátjából, ezért kicsit utánaolvastam, milyen hőfokon illik szuvidálni az oldalast...
A rosszul sikerült 2019-es világbajnokság után menesztették a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Kim Rasmussent. Ettől a ponttól indul mai történetünk.  Fotó: Stanko Gruden / kolektiffimages..
Rokaffy Farkas Vétó a vétónak 2020.11.16 19:32:05
  Olyan esemény történt ma, ami ebben a formában példa nélküli; két uniós tagállam is megvétózta az Európai Uniói 7 éves költségvetését. Magyarország és Lengyelország élt azon szuverén jogával, hogy ne fogadja el ezt az elkövetkezendő időszakot kontinentálisan meghatározó büdzsé tervezetet benne a…..
Orbán Viktor keresi a konfrontációt a saját pártcsaládjával: azokkal, akik eddig megvédték. Nem tetszett a véleményük, amit addig ignorált, hogy felfüggesztették; s így már nem tetszik a Néppárt által Európai Bizottság élére szánt Weber sem. Orbán Viktor hallgatja Sargentini képviselő asszonyt az…..
Most szakadt ketté a Fidesz. Nem, nem hullik darabokra, nem oszt senki lapot Tóbiásnak vagy Gyurcsánynak, az ő szekerük ettől függetlenül gurul vagy rohad el félúton. A Fidesz nevű halmaz azonban aligha lesz egyben tartható 2018-ban. Lesz egy rész, amelyik megmarad Fidesznek, ez lesz a visszataszító…..
A migráns-ügy kapcsán írt egy hiánypótló cikket Bede Márton, melyben a szerző azt pedzegeti, hogy kár örömködni a tranzitország-státuszunkon, épp az a baj, hogy a migránsok nem akarnak ide jönni. Magyarország nem elég vonzó a dolgozni akarók szemében, pedig ez kellene a 26 év…..
Amatőr 2015.10.25 06:02:58
@aleb19: lA Kádár-rendszerben működött az un gyáron belüli munkanélküliség, ami a munka közelébe kényszerítette azt a lumpen réteget, amely ma segélyből, és/vagy bűnözésből él.
A kmk sittel fenyegetett és inkább az alja nép is keresett munkahelyet, ahol vagy rákényszerítették a tevékenykedésre, vagy semmittett napi nyolc órában. De ez utóbbi is hasznosabb volt, mint a mai kmk nélküli világ, ahol a társadalom szemetje 7/24-ben otthon vakarja a heréit és a segíjkét várja jó esetben. Rosszabbik esetben bűnöz.
A közmunka jó ötlet, van integráló ereje.
A társadalom munkaképes részében van bőven tartalék - bár jó részük nehezen integrálható - ezért aztán semmi szükség ennek a rétegnek a szaporítására. Az atomsebészeket tartsák meg a muttiék, a többit meg utaztassák a saját költségükre.
A pc formájú vibrátorra pedig ma még nincs szükségünk, mert nekünk megy még hagyományos módszerrel is!
Amatőr 2015.10.26 14:47:48
@midnight coder: Csak arra próbáltam célozni, hogy ha a derék polgár így, vagy úgy, de heti kb 40 órában a munka közelébe van kényszerítve és nem a kocsma pultjának támaszkodik, akkor az már eredmény. És akkor egyesekben esetleg felmerülhet, hogy purdékon kívül mást is lehet gyártani.
150 másodperccel a mérkőzés vége előtt a BATE Boriszov befejelte a gólt, ami kiejtette a Debrecent az Európa Kupából. Ez rendben is van. Magyar csapat az utolsó pillanatokban ki szokott esni mindenféle kupákból. A Debrecen ekkor már több mint egy félidőt emberhátrányban…..
Amatőr 2014.08.06 10:53:02
@zaphodbeeb: Nos, ez így kerek és egész.Megérdemlik egymást!
Vasárnapra virradóra helyére került a német megszállás áldozatainak emlékművének szoborcsoportja. Az éjjeli órákban, kordonok és rendőrök védelmében emelték be a már álló oszlopok elé az angyalt és a sast. Az eddig sem dicső, eddig sem méltóságos történet…..
ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - Csak néhány betűt kellett volna kicserélni a Jobbik EP-választási plakátjain, hogy hangzatos bullshitek helyett őszinteségbe csapjon a buli.     Az Európai Parlament képviselőinek választása kapcsán a legérdekesebb jelenség az, amikor nyíltan…..
Nem egyedülálló eset, hogy egy növény kilép a politikai színtérre, elég csak a parlagfű körüli vitákra gondolni, most éppen az akác jutott erre a sorsa. Az utóbbi pár hónapban gyakran lehetett olvasni az akácról, mivel az Európai Unió döntéshozói azt tervezik, hogy felveszik…..
Amatőr 2014.05.22 17:56:54
@panelburzsuj: Nos, rendben.
Kezdjük talán avval, hogy honnan és mit szorított ki az a fránya akác? Minek a létezését akadályozza?
Én például tudok egyet; nem engedi futni a futóhomokot!
Amatőr 2014.05.22 17:59:07
@panelburzsuj: Jól mondod; haszonfák közé! Mert igen hasznos!
Amatőr 2014.05.22 18:28:08
@panelburzsuj: Kár, hogy prejudikálsz!
Visszanézheted a hozzászólásaimat, de sem mocskolódni, sem a vitapartnereim személyét minősíteni, sem pedig prejudikálni nem szoktam. Ugyanis a stílus maga az ember.
Borította az asztalt a Tokaj Kereskedőház vezetése akkor, amikor ország-világ előtt kiteregette a szennyest, miszerint hosszú ideig bevált gyakorlat volt, hogy „különböző évjáratú és minőségű borokat kevertek össze”. Szakmai öngyilkosság, vagy a siker egyetlen lehetséges…..
charivari A 20 legtutibb esős dal 2014.05.14 15:29:10
Jó kellemetlen esős napok jönnek, így le is csapom a magas labdát és a Conchita cunami után közhelyesen összeszedem a legtutibb dalokat az esőről. Az emberek imádnak az időjárásról beszélni, akkor is, ha nem angolok, így teljesen nyilvánvaló, hogy ha esik, arról zenélni is…..
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Amatőr 2014.04.09 20:57:42
@CounterS: "mégis megdöbbentett, hogy milyen kevesen álltak ki a zsidókért, amikor elvitték őket."

Engem meg az álnaivitásod! Te kiálltál volna? Ha azt mondod, hogy igen, akkor én azt elhiszem.
Minthogy azt is, hogy Te szánod az elesetteket és ezért a fizetésed feléről lemondsz a Vöröskereszt javára.
Amatőr 2014.04.10 12:04:54
@ehjeaserehje: "Péter Gábor, aki hihetetlen gaztetteket követett el, szintén zsidó volt."

Nem csak ő, hanem az egész bagázs rákositól lefelé. Előtte meg a kunbéláék. És erről valóban nem a zsidóság tehet, hisz minden nemzetnek van aljadéka.

Sajnos a holokauszt, a bérrettegtés, az antiszemitizmus mind-mind a politika fegyvertárának része és üzlet.

Az egészséges lelkületű népesség épp csak annyit foglalkozik a holokauszttal, mint a hazát (nem csak a magyar nemzetet) ért egyéb tragédiákkal, csapásokkal. Mert az élet nem erről szól!
Aljas emberek szítják a bajt, ébresztenek ellentétet, hogy a saját disznóságaikról eltereljék a figyelmet. Emlékezzünk csak a komcsik aljasságára, amikor a lengyel testvéreink ellen próbáltak uszítani! Mert oszd meg és uralkodj!

Sokat ültünk más nyakán és sokan ültek a miénken is. És voltak bőven háborúk is, népirtások is. De tessék mondani, most az idők végezetéig kell utálnunk a tatárokat, a törököket, az osztrákokat, az oroszokat? Hogy a többiről már szó se essék!

Az embert úgy alkotta meg a Jóisten, hogy képes legyen felejteni. De sajnos alkotott olyan gazembereket is, akik ezt nem engedik. Kár....
Amatőr 2014.04.10 13:02:27
@queensryche: "Fontos megjegyezni, hogy egy NORMÁLIS konzervatív jobboldalra (ez minden, csak nem az) akár még szavaznék is.."

Szerintem a hagyományos jobb-bal felosztás nálunk nem létezik. Mind a pártok, mind a politikusok őrült bakugrási kizárják a skatulyázás lehetőségét. Te úgy véled balközép, ő meg hogy jobbszél. Vagy fordítva.

Másrészt pedig van a pártideológia és van a valóság. Vagy ahogy/ami látszik.
Úgy döntöttünk, hogy jegeljük a logikát, és inkább impresszionista szemlélettel közelítünk a zavarba ejtő jelenséghez, akire a nemzeti csapatot bízták. Rá kellett döbbennünk, hogy ami igazán fontos, az Pintér esetében az észnek láthatatlan. Egész tegnap estig próbáltunk…..
Amatőr 2014.03.06 14:52:08
Azon kevesek közé tartozom, aki feltétel nélküli bizalmat szavazott Pintér kapitánynak. Mert miért is ne? Új seprő jól seper! Csodát meg egyébként sem várhattunk pár hét után…

Na, az nem is jött el. Bár a biztató kezdés után a finnek összehoztak egy gólt, amivel vezettünk, de aztán vége. Nyelvrokonaink félgőzzel passzolgattak a térfelünkön, támadásvariációkat gyakorolgatva, Eremenko pedig – egyébként az egész mérkőzés folyamán - azzal szórakoztatta magát és a nézőket, hogy finom bokamozdulattal pöttyintette a védelmünk mögé a bőrt.
A mérkőzéshez a félidő hátralevő részében már semmi közünk nem volt.
Szünet után ott folytatódott minden, ahol abbahagytuk; a finnek passzolgattak, mi meg néztük. Hogy miért nem kaptunk közben egy ötöst, azt csak a Jóisten tudja.
Aztán mégis csoda történt, mert a 65. percben elkezdtünk focizni! Beszorítottuk az ellenfelet és sorra dolgoztuk ki a helyzeteket! Hullámvölgy a finneknél? Nem tudom. De a 70. perc végére elmúlt. Ennyi. Még a látottakat elemezgettem, amikor jött az egyenlítés, mi meg visszamásztunk a gödörbe. Bekaptuk a másodikat is, amivel olcsón megúsztuk.
A 90. percben volt még egy fellángolás és aztán vége.

Nagy vonalakban tehát tíz perc futball és nyolcvan perc labdarúgás. Ma ennyire vagyunk képesek. Stratégiának, taktikának a nyomát sem találni. Hogy ez a négyegyes felállás a jobb nekünk, vagy valami más? Mert hogy váltogattuk!!! Hááát én nem vettem észre!
Szóval ennyit Sanyi bácsival is tudtunk, de hát - mint azt fentebb már mondtam - pár hét alatt nem lehet csodát tenni! Különösen nem a magyar labdarúgásban!

Azt ellenben sajnálom, hogy Pintér mester nyilatkozatát meghallgattam! Mert azt ugyan nem vártam, hogy látottaknak megfelelően kritikán alulinak minősíti a fiúk teljesítményét, valamint a mérkőzést, de hogy ennyire különbözzön a véleményünk a mérkőzésről? Biztos, hogy ugyanazt a meccset néztük? Vagy ez most már mindig így lesz?

Vajon hallotta a Mester a tizenvalahányezer csalódott néző fütyülését? Vagy ismét csak ott tartunk, hogy a szurkoló rosszul látja, nem ért hozzá? Mert az igaz, hogy nem Pintér kapitány züllesztette a magyar futballt labdarugdosássá, de könyörgöm, ne kövesse a haladó hagyományt! Ne tekintse teljesen ostobának azt a pár reménykedőt, aki még hajlandó megnézni, sőt, esetleg jegyet váltani a nemzeti mezben csetlő-botló fiaink mérkőzéseire! Akik bármilyen, hmmm, szóval bármilyenek is, azért a mi fiaink! De így, egymás közt, azért mondjuk meg az igazat! Mert ha továbbra is csak mélyen belenézünk a kamerába és hazudunk, az sehová sem vezet. Azaz tévedek, mert van még lejjebb is. Andorra, Vatikán, Alsósárosd.

Hogy mi a megoldás? Nem tudom, hiszen csak egy szurkoló vagyok. Úgy hat évtizede.
De van laikus véleményem! Mindent elölről kellene kezdeni! Például kitakarítani az MLSZ-t és környékét. Valamint , szerintem , fél tucat focipálya a tanyasi iskolák mellett – esetleg öltözővel - többet használna a magyar labdarúgásnak, mint a frissen épülő sokmilliárdos stadionok! És azt az egy-két évtizedet, amíg beérik az új generáció, majd csak kibírjuk valahogy. Így, foci nélkül. Labdarúgással.
Pintér: Fiúk, ahogy gyakoroltuk! ''Jól rendelték az istenek, hogy a szegény ember is tudjon kacagni. Nemcsak sírás-rívás hallik a putriban, hanem szívből jövő kacagás is elég. Sőt az is igaz, hogy a szegény ember sokszor nevet, mikor inkább volna oka sírni. '' (Móricz…..
„Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni.” Ezt Orbán Viktor nyilatkozata néhány évvel ezelőtt, amikor az orosz gázvezeték építése szerepelt napirenden. Ma, egy sokkal fontosabb nemzetközi krízis kellős közepén –…..
Amatőr 2014.03.05 07:51:35
@Sexual Harassment Panda:
"Meg mi a faszt kellene csinalniuk??"

Esetleg hadat üzenni és irány Moszkva! :)
Amatőr 2014.03.05 07:57:41
@Hannibal ante portas: "Jágó és Biberach jelleme ez, sunyi kártevő. "

Ugyan Barátom, a politikai erkölcs fából vaskarika! Az a szegény halálraítélt Mécs Imre is az első adandó alkalommal összebatyuzott a kötelet tartó hóhéraival. Az összes többi meg csak "rizsa"!
Amatőr 2014.03.05 08:54:16
@HunMag: "te nem csak amatőr, hanem szimplán hülye is vagy, ez így együtt túl sok...
"
Személyeskedésre, mocskolódásra nem reagálok. Te se várd!

Az pedig igen sajnálatos, hogy egyetlen sor figyelmes elolvasása Számodra leküzdhetetlen akadálynak bizonyult!
Ha esetleg alaposabban megnézed, akkor láthatod a mondat végén ezt az egyezményes jelet :) ami egyértelmű utalás! Vagy tévedek?
A jelenlegi állapotok (kutatási adatok) szerint: sehogy. Az egyszerű válasz után érdemes eljátszani a gondolattal, hogyan sikerülhet mégis. Mert a politikában semmi sem lehetetlen. Két hónap nem sok idő, szinte lehetetlen, de ha mégis, ezek szükségesek hozzá: 1. Égbekiáltó,…..
Amatőr 2014.02.10 17:59:05
@na4: " A vörösöknek leáldozott. "

Áááá! Olyanok ezek, mint a csótányok! Kiirthatatlanok. Most kissé túlszaporodtak és ezért önpusztítanak.

Ha majd megszabadultak a fölöslegtől - a végképp levitézletteket elkergetik - akkor az új generáció rendbe szedi a bandát.
Mi kell ahhoz, hogy a Jobbik, hogy megkapja a szavazatomat? Akármilyen érzelmű is az ember, kötelessége, hogy megvizsgáljon minden lehetőséget. Bajnai valamennyire hiteles, de Gyurcsánnyal való összeállása után ez a hitel elszállt. Az LMP programja annyi, hogy legyen az egész…..
Amatőr 2014.01.23 16:59:37
@Sexual Harassment Panda: ""...de én nem voltam kommunista – így nem szóltam semmit."

Na, ez például hiba volt! Meg kellett volna kérdezned, hogy segíthetsz e!
Amatőr 2014.01.23 17:05:17
@nyomasek: "Egyszerűen nem fér bele egy másik érdekcsoport képviselete, ilyen egyszerű ez. "

Ha Neked nem fér bele, akkor ne szavazz rá!
Ha meg a többség mégis megválasztotta, akkor azt vedd tudomásul. Lehet, hogy Te tévedsz ezegyszer.

Ilyen egyszerű.
Amatőr 2014.01.24 13:28:04
@nyomasek: "Fából vaskarika barátom, mert az állampolgárság, ha kettős, ha nem, nem közérdekű adat, tehát fingod sincs milyen állampolgárságú emberek ülnek a választott képviselők között. "

Mielőtt választanál, kérdezz rá!
Engem egyébként nem érdekel! Ha jól végzi a munkáját (ilyenről egyenlőre még nem is hallottam), akkor tőlem lehet akár magyar-piréz is! :)