Regisztráció Blogot indítok
Adatok
4233

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Cikksorozatunk utolsó részében a drámaian romló demográfiai helyzetünket vesszük górcső alá, valamint megnézzük, hogy hogyan nem sikerül kihasználnunk a kitüntetett földrajzi fekvésünket. Ha esetleg lemaradtál, akkor elolvashatod a sorozat első cikkét, melyben a településvezetők és a…..
Háromrészes cikksorozatunk következő részében az egyedülálló balkányi közfoglalkoztatási rendszerről fogunk értekezni, illetve arról, hogy az önkormányzatnak miért nem érdeke ezen változtatni. Miért nem csábítanak ide nagyobb vállalatokat, miért nem sürgetik az ipari park megnyitását, és milyen…..
Bizonyára mindenkihez eljutott már a hír, de ha nem, akkor megírjuk mi is: 2023. október 27-én, pénteken reggel nyit ki utoljára a balkányi OTP bankfiók, és ezt követően véglegesen bezárják. Nem csak a hétvégére, hanem örökre. Tudom, és személyesen is tapasztalom, hogy mennyi embert érint ez a…..
Az emberek mentális egészsége kapcsán sokszor felmerül, hogy olykor valamiért elhagyatottnak érezzük magunkat. Ha nem is csak rokoni-baráti szinten gondolunk ebbe bele, akkor igazából rájövünk, hogy közösségi téren nem foglalkozik velünk sem az ország, sem a politikai fősodor. Joggal érezhetjük úgy,…..
Balkány mindig a térség vezető települése volt– emlékszem gyerekkoromból, a környéken csak itt volt piac, évente kétszer, háromszor úgynevezett nagyvásár is. A környékbeli falvakból ide jártak vásárolni, mert itt már a ’70-es évek végén volt ABC áruház. Emellett volt vendéglő, mozi, szórakozó…..
Régen jelentkezünk a blogon új cikkel, habár nyáron nem szoktunk, de olyan problémát jelezek felénk olvasóink, ami mellet nem tudunk szó nélkül elmenni. A napokban több felháborodott szülő juttatta el hozzám azt a felhívást, amit a Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda vezetősége küldött a szülőknek…..
Példátlan értékű összefogásnak voltunk szemtanúi a hétvégén. Rácz Imre és családja ismét bebizonyította önzetlenségét és segítőkészségét. A Magyar Református Szeretetszolgálat felhívására Hollandiában a Kinderen in nood (Gyermekek szükségben) alapítvány, három nap alatt hat kamiont töltött meg…..
A Szabolcsihír online hírportál az alábbi cikket írta még tavaly februárban: „A Zöld Város Program második ütemében piacot építenének, és több tucat fát telepítenének Balkányban. A projekt két elemére kiírt közbeszerzés azonban eredménytelen lett – olvasható a Közbeszerzési Értesítő február 2-i…..
A megható karácsonyi beszédek, a szívhez szóló versek, a meghitt ünneplés, illetve a boldog újévi köszöntők után ideje kicsit visszacsöppeni a jelenbe. Véget ért egy év, kezdtünk egy újat. Tiszta lappal – és majd meglátjuk áprilisban, hogy új lesz-e a ceruza is hozzá, vagy marad a régi. Ilyenkor év…..
Kedves Olvasóink! Mondhatnánk, hogy most játékra hívjuk Önöket. A játék lényege pedig az lenne, hogy a cikkhez tartozó képek közül válasszák ki, melyik a mi városunk karácsonyfája! De nem ezt tesszük. Hogy miért? Mert túl egyszerű lenne ez a játék. Az összehasonlítás viszont így is egyértelmű. Nézve…..
Balkányban ebben az évben a közmunkaprogramban dolgozók száma meghaladta a 400 főt, ami a megyénkben az egyik legmagasabb szám. A tevékenységi kör, amiben foglalkoztatva vannak kifejezetten tág: a segédmunkástól a mezőgazdasági munkásokon, takarítókon, konyhai kisegítőkön, karbantartókon és…..
Színvonalas programoknak lehettek részesei azok, akik a múlt héten szombaton meglátogatták Ujhelyi tanyán a Plangi Airportot. Immár második alkalommal került megrendezésre a repülőnap, amely színes programokkal várta az érdeklődőket. Az időjárás is kegyes volt, ennek köszönhetően több száz ember…..
Az évfordulók, emléknapok, születésnapok arra is jók a gondtalan ünneplés mellett, hogy megálljunk egy pillantra, és számot vessünk az eltelt időről. A napokban éppen 17 éves lett Balkány város, így gondoltam, hogy tollat ragadok, és megírom, hogy miképpen látom a városomat 2021-ben – mi történt…..
Április 22. – ez minden évben a Föld napja. Több portálon emlékeztek meg erről a napról: önkormányzatok, egyesületek készültek valamilyen maradandó anyaggal, ami kötődik valamilyen formában ehhez a jeles naphoz. Volt, ahol fát ültettek, virágágyásokat készítettek, gyomtalanítottak, esetleg szemetet…..
A Szőlő út lakói fordultak hozzánk problémájukkal, amire jó ideje nem tud, vagy nem akar az önkormányzat megoldást találni. Már télen is többen jelezték a polgármesteri hivatalban az ott dolgozóknak, a képviselőknek, és magának a polgármester úrnak, hogy elég sok a kóbor kutya az utcában. Elmondásuk…..
Balkány önkormányzatisága, települési státusza a történelem során sokat változott: a folyamatosan fejlődő nyírségi falu a középkor végén, a török hódoltság idején szinte teljesen elnéptelenedett, köszönhetően annak a mostoha és kiszolgáltatott helyzetnek, hogy a három országrész szélén helyezkedett…..
Egy éve már, hogy nincs közöttünk a balkányi sportélet, azon belül is a foci kiemelkedő rajongója. Nem volt olyan meccs, ahol ő nem lett volna jelen. Lehetett tűző napsütés, eső vagy hideg szél: ő ott állt és biztatta a csapatot. Mondhatni élete volt a balkányi futball...
A diktatúra másnéven önkényuralom, olyan kormányzási forma, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat. Ez az egy szó kifejezetten jellemzi kisvárosunkat. Hiszen látja mindenki – akinek nyitva van a szeme – hogy nálunk a nép akarata, a nép szava nem számít semmit sem.…..
Engedjék, meg hogy egy személyes történnettel kezdjem ezt a cikket: 2–3 hete hazalátogatott a keresztanyám a Dunántúlról. Legutóbb karácsonykor volt itthon: idén a koronavírus-járvány miatt még nem tudott jönni. Most is, mint mindig, a lánya hozta autóval. Amikor beértek Balkányba értetlenül…..
A Gencsy-kastély egy barokk eredetű épület, szabadonálló, egyenletes, eklektikus, téglalap alaprajzú, középső részén négyoszlopos beüvegezett árkádból áll. Az épület összes hasznos alapterülete 770 m². Gencsy Sámuel 1774-ben vetette meg a kastély alapjait. De a kastély története ettől régebbre…..
Júniussal átfordulva a nyárba folytassuk egy, a természethez és a szívünkhöz is közel álló témával, a jármytanyai mamutfenyő ügyével. A már idestova 170 éve álló örökzöld, a maga 30 méteres magasságával nem csak az országban, de az egész földrészen egyedülálló, hogy nem egy arborétumban, vagy…..
Gyalázatos, förtelmes, járhatatlan, minősíthetetlen, kritikán aluli és még nagyon sok jelzővel illethetném a balkányi utak állapotát. Az 1990-es évek elején kezdődött el Balkányban a gázprogram, aminek köszönhetően először felvágták az aszfaltokat. Bizton állíthatjuk, hogy ekkor az utak 80%-a…..
2004. június 21. – ezen a szomorú, esős délutánon a kótaji sárban kezdődött egy új aranykorszak a balkányi labdarúgás életében. Ezen a vasárnapon szerezte meg a csapat a megye 2-es bajnokság bajnoki címét és jutott fel az első osztályba, hogy aztán lendületből megnyerje az első osztályt is és…..
2017-ben már egyszer bejelentésre került, hogy kerékpárút építésére nyert az önkormányzat pályázatot. Akkor ez nem valósult meg, volt több indok is, de hogy mi volt az igazság az nem került nyilvánosságra. A közbeszerzést 2019 tavaszán újra kiírták, gyorsított eljárást folytattak – még jóval az…..
Kendőzetlenül, csak az igazságot, avagy ami a Balkányi Beszélőből kimarad! Üdvözlünk mindenkit a Balkányi Kibeszélőn. Ezzel a kezdeményezéssel az a célunk, hogy leírjuk a balkányi lakosoknak azokat a valós dolgokat, amik kis városunkban történnek. Mi mindenkinek a véleményére kíváncsiak vagyunk,…..