Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hathajó

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A választók jelentős része és a Fidesz kampánygépezete is várja, vajon hogyan alakul az ellenzéki összefogás? Képesek vajon a baloldali szereplők félretenni régi sérelmeiket, hatékonyan összefogni, egységesen fellépni és leváltani a mai kétharmadot? Ki lesz majd a húzóarc…..
De azt megígérte utastársának, hogy amennyiben valahogy bejut, majd vigyáz rá. Exkluzív videó felvételt közöl a Vakkomondor. Az olvasónk által beküldött felvétel azon a repülőn készült, melyen a miniszterelnök a Bajnokok Ligája döntőjére utazott Londonba fiával és egy…..
Hathajó 2013.05.28 15:16:40
A rezsicsökkentés megvédése érdekében nemzetközi támogatókat is próbál szerezni a Fidesz. Elsőként Phenjan jelezte, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez. "Így már Magyarország lakosságának több mint kétszerese, 23 millió ember állt az ügy mellé, reméljük ebből…..
Ghostwriter Az ostromlott légvár 2012.12.03 20:07:31
Az írja az újság: az LMP-t mostanság folyton üldözik. Egyre arrogánsabban, egyre vadabbul. Sőt, liberális körök „direktben mondják”: ki is fogják őket nyiffantani, ha nem csatlakoznak az ellenzéki együttműködéshez. Pedig Magyarországnak inkább büszkének kellene ezekre a…..
Jávor Benedek az LMP történelmi felelősségéről beszélt a közelmúltban. Ritkán van érvényes tartalma az efféle mondatoknak, a frakcióvezető azonban kivételesen jókor hangsúlyozta: sorsdöntő jelentőségű döntés előtt áll pártja. A Lehet Más a Politika közelgő…..
Hathajó 2012.11.13 07:06:55
Azt kijelenteni, hogy az európai mainstream-hez igazodni az elmúlt húsz év legnagyobb hibája volt egyszerűen ostobaság. Az ország gazdasági, társadalmi stabilitása az elmúlt 22 év során akkor volt a legbiztosabb alapokon nyugvó, mikor kényszerből vagy tudatos értékválasztás okán ezt a know-how-t próbálta a politikai vezetés használni. A baj mindannyiszor akkor ütött be, mikor kádári osztogatásba vagy kurucos szabadságharcba kezdett a kormány legitimitása megőrzése érdekében. Mindannyiszor, mikor ez utóbbi utakakat választottuk a leszakadás következett és a jövőnk felélése.
Az LMP tényleg nagy gázban van. Média hack-nek hívod a millát (tényleg az is), de magáról az LMP-ről is nagyon könnyen kiderülhet, hogy szintén az. 2012-ben azt gondolom nagyon kevesen szavaztak érték alapúan a választásokon, sokkal inkább vágyak alapján. Az LMP is egy vágy tükröződése volt, sokan szavaztak bizony rátok azért, mert nem volt más, és tényleg sokan szavaztak az SZDSZ űrjében legkisebb rosszként az LMP-re. (pedig racionális megfontolás alapján bizony lett volna, mikor már látszott meglesz az LMP hacknek az 5 százalék).
Ha bejön a milla hack, nekik meglesz az 5 százalék, de vajon az LMP-nek meglesz-e? Bizonyosan nem. A legnagyobb fenyegetést a párt jövőjére pont ez a hack párt (nem véletlen a nagy kétségbe esés), mert ez a hack párt a 2012-es LMP szavazók részére a jobb választás lesz. Pláne annak tükrében, hogy nem lesz egy közvélemény kutatás sem majd 2014-ben, amely azt mutatja majd, az LMP parlament képes.
Ettől függetlenül Bajnai-milla nehezen elfogadható megoldás, egyrészt a visszaszivárgó rossz arcok miatt, másrészt az új arcok is meglehetősen kormány képtelenek. Nem tudok olyan kormánypártban hinni, amely szakszervezeti kötöttséggel rendelkezik. Ez fából vaskarika.
Végezetül, az LMP számára a legjobb megoldás tényleg az lett volna, ha túléli magát a következő 4 évre, restaurálva a fidesz hatalmát. 2018-ra pedig a fidesz annyira leamortálja magát, hogy majd a szavazói az LMP felé fordulnak, az mszp pedig törpe párttá válik. Ez kb annyira okos üzleti terv, mintha nem a saját boltunkat akarnánk csinosítani, hanem arra várnánk, hogy a szomszéd jól menő bolt gazdáját elüsse a trolibusz és akkor már csak hozzánk jöhetnek majd a vevők. Ez nagy valószínűséggel nem fog megtörténni, ahogy a politikai piac űrjeit is gyorsan betöltik helyettünk, ha mi nem tesszük azt. Mert az LMP nem igazán törte magát azon, hogy országos bázist építsen és a politikai értékeit közvetítse a választók felé.
Vastagbőr A pénzért bármit 2012.08.31 15:45:00
2004: Ramil Safarov, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem azerbajdzsáni hallgatója egy baltával meggyilkolta az örmény diáktársát. Hazájában hős lett, mert örményt ölni szerintük kurva menő.2006: A magyar bíróság életfogytiglanra ítélte Ramil Safarovot. Azerbajdzsán…..
Hathajó 2012.09.01 08:50:46
mno.hu/energia/johet-az-azeri-gaz-europaba-1087297
Valamit valamiért.
Erkölcstelen?
Igen.
Pénteken tették közzé, ma délelőtt pedig már le is járt a részvételi jelentkezési határideje az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. nettó 716 millió forintos, kommunikációs szolgáltatások beszerzéséről szóló közbeszerzésnek, amire a K-Blog hívta…..
Vastagbőr Bitch please 2012.07.11 16:05:00
A nap fotója: Schiffer megcsinálta a "bitch please" fejet, grat Andris!!!És miért trollkodott be ezzel a fejjel a fotóba?Hát ezért:"Selmeczi Gabriella elszomorítónak nevezte, hogy az LMP a magyar érdekek védelme helyett az Országgyűlés után most egy magyar cég bejáratához…..
  A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt - erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke szerdán, Budapesten a MÁV-Gépészet…..
A svájci frank és az euróárfolyam elleni elkeseredett harcról forgat filmet a Bánk bán rendezője. A moziban Zack Snyder és Csurka István hatása egyaránt érezhető lesz. A történet az előzetes tervek szerint a fikció és a dokumentum műfaj határán egyensúlyoz majd,…..
Viszkisdoboz 20. Feljelentem magam 2011.08.15 12:27:00
A hétvégém izgalmas munkával telt: tyúkólat építettem. Nemrégiben ugyanis tyúkokat és kacsákat vásároltunk, hogy a konyhakerttel együtt némileg olcsóbbá tegyék a mindennapokat. Éppen az új ól festésénél tartottam, amikor eszembe ötlött, hogy vajon nem lehet-e ebből bajom…..
Ehhez először kreténné kell avatni, ezért jelenleg a Hittani Kongregáció vizsgálja a morálisan elhunyt képviselő twitter bejegyzéseit. Twitteres követői kezdeményezték a pápánál Deutsch Tamás bunkóvá avatását, bár erkölcsi hullája még ki sem hűlt. A bunkóvá avatást…..
Hathajó 2011.08.02 10:40:52
@angupapa: Nem, egy focicsapat
A klímaváltozás miatt a tél, tavasz, nyár és ősz viszonylatban már képtelenség megfogalmazni, hogy az év melyik szakában járunk, ezért jövőre új évszakok lesznek, a Medárdokat pedig lelövik. Miután az idei júliust tavaszias nyárnak, őszies nyárnak, télies tavasznak, és…..
És nem győztünk. Míg tavaly ilyenkor a Fidesz az IMF ellen vívta gazdasági szabadságharcunkat, függetlenségünkért, ma a Fidesz gazdasági megállapodást kötött Kínával. 1 milliárd eurós hitelkerettel, és 2015-re 20 milliárd dollárra növelt kétoldalú gazdasági kapcsolattal.…..
Viszkisdoboz 11. Szabadulás után 2011.06.22 15:22:00
Hamar kiderült, hogy ki az igaz barát. Azok meg is maradtak, a többiekért, akik nem vették fel a telefont, vagy nem kerestek, nem ejtettem könnyet. Levélben köszöntem meg a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokának a bv intézet személyzetének emberséges bánásmódját.Miközben…..
Kumin szerint Ki szivárgott? 2011.06.11 15:35:00
Emlékszem, amikor 2008-ban D. Bányász Gergő az m1 Híradó műsorvezetője lett, és Baló György ez alkalomból arról faggatta, hogy kivel szeretne leginkább a stúdióban beszélgetni, azt a választ adta, hogy azzal az emberrel, aki kiszivárogtatta az őszödi beszédet. Tökéletes…..
Hathajó 2011.06.11 19:27:21
Ahogy az élet más területein, úgy a politikában is ezerrel dolgozik a kognitív disszonancia redukciója. Ami nem illik a képbe, amit nehéz lenne bizonyos következmények levonása nélkül elfogadni, az inkább nincs, nem is létezik. Vegyünk csak egy egészen jó és közeli példát: a…..
Hathajó 2011.06.08 13:43:20
@Zsoo: Meg van az öreg kattanva, nem is kicsit, nagyon:-)
Hathajó 2011.06.08 13:44:51
@sárkányfő: És pöccintette ki a kedvenc szlovákiai magyar pártját.
Hathajó 2011.06.08 16:08:01
@Letícia: Szerintem pusztán szánalmas, és nevetnék is, ha nem ebben az országban születtem volna és nem itt akarnék élni.
Tegnap az adatvédelmi biztos az aggályait fejezte ki a Fidesz szociális konzultációs íve miatt. Válaszul Szijjártó Péter közölte az adatvédelmi biztost személyes bosszúja vezeti, hivatalának megszüntetése, és karrierjének féltése miatt. Jóri András azt kifogásolta, hogy a…..
2010 vége óta forradalmak sorozata rázta meg, rázza meg a Közel-Kelet arab országait. A folyamat Tunéziában kezdődött, aztán átterjedt Egyiptomra és Bahreinre, később folytatódott Jemenben és Líbiában. Legújabban Szíriából érkeznek hírek összecsapásokról. A közel-keleti…..
Hathajó 2011.06.05 10:37:59
@Zigomer Trubahin: Ezért tenném én kötelező tananyaggá az iskolákban a Szomszédok 87-91-es évadjait:-)Milyen volt akkor autózni, vásárolni, szórakozni, valutához jutni, nyaralni, stb. (Egy nem változott azóta sem az az orvosi ellátáshoz való hozzájutás minősége és milyensége.)
Nekem azért kétségeim vannak ezzel az utcára menéssel. Csak azt kellene látnia az embereknek, hogy a többiek is szívnak és máris sokkal nyugodtabban elfogadnák a sorsukat.
Bár ez eléggé alternatív valóságos gondolatmenet.
Aki egy szinten túl gyengíti a bankokat, az a magyar gazdaságot gyengíti. Aki pedig a magyar gazdaságot gyengíti, a magyar emberek jólétéből vesz el. Hogy lesz így egymillió új munkahely? Egyszerűen hihetetlen, de úgy tűnik, hogy a Matolcsy-féle minisztériumban vagy senki nem…..
Hathajó 2011.05.25 09:29:14
@Joooe:
Eszement járatlan vagy dolgokban, mégis mindenhez véleményed van.
Nyiss számlát az OTP-nél 2011-ben és mondjuk a Raiffeisennél. Két hihetetlenül eltérő vállalati kultúrával fogsz találkozni. Hogy miért? A válasz pont a nagyszerű hozzászólásodban van benne. Mert az OTP 40 évig a te általad propagált állami monopólium volt, és ez még a mai napig is a vállalati kultúrájában érezhető. És ez csak a felszín.
Tévedés, nagyon nagy tévedés azt gondolni, hogy a magántulajdon és a verseny ne tudná a banki szektort hatékonyabbá, felhasználó barátabbá, innovatívabbá tenni.
Nem akarlak bántani, de hatalmas tévedés azt hinni, hogy egy az állam által tulajdonolt bank majd neked többlet szolgáltatásokat akar adni, nem fog rád erőltetni olyan kamat és befektetési konstrukciókat (ha ezeket egyáltalán majd létrehozza és felkínálja), amelyek egyáltalán nem előnyösek számodra, de kénytelen vagy adott esetben elfogadni, mert nincs más.
Tévedés azt hinni, hogy a verseny felesleges dolog, mert Te a bankrendszer mibenlétét "betétes beteszi a pénzét jegybanki-x kamatra és a fedezetet biztosító adós megkapja jegybanki+y kamatra" rendszerben látod és vagy képes értelmezni. Sajnálom, de ez ennél sokkal bonyolultabb.
Nem vagy te kommunista, csak nem érted, hogy a világ sokkal több szálú és összefüggésekkel telibb, mint gondolnád.
A gazdaság, a bankrendszer, a társadalmi érdekrendszer, maga az élet bonyolult összefüggésekkel teli rendszer, talán ezért fordulnak az emberek az egyszerűnek látszó "igazságokhoz", mint pl. egy szijjártó szlogen vagy a vallás.
Mindkettő közös kiinduló pontja és elégséges felétetele ugyanis a vakhit.
Ma délután négykor megszakadt a Radiocafé műsora, csak az éter recseg a 98,6 megahertzen. Persze tegnap azért nem olvastak híreket, mert Móni és Marcsi betegszabadságon volt, Timi meg máshol fusizott, így felmerült, hogy esetleg csak nem értek rá hogy megfordítsák a vincsesztert, a…..
Hathajó 2011.05.17 17:18:28
Nem az a kérdés, hogy a nyugdíjasok mennyit érdemelnek, hanem az, hogy az ország teljesítőképességéből mennyire futja. Nem a jogosultságokhoz, hanem a nyugdíjak szintjéhez kell hozzányúlni. (Fotó: Rob Watkins/Alam) Lázár János tegnap a Parlamentben arról beszélt, hogy az…..
Hathajó 2011.05.17 09:54:12
Az egész korkedvezményes nyugdíj kérdés általánosan visszavezethető a kiróvó-felosztó rendszer problematikájához.
Mert mi történik? Van egy hónapról hónapra befizetett nyugdíjjárulék tömeg, amit aztán fel is osztanak a nyugdíjasok közt. A probléma csak az, hogy a nyugdíjas tömegnek beígért nyugdíjak összege nagyobb, mint a befizetett járulékok összege. Mit lehet tenni? Emelni a járulékokat nem nagyon lehet, mert a most befizetők eléggé kevéssé lelkesek a befizetésekkel kapcsolatban, hiszen mindenki azt érzi, mikor ő lesz nyugdíja aztán már senki nem lesz, aki belépjen ebbe a pilóta játékba. Csökkenteni a nyugdíjakat nem meri senki, mert azt politikai öngyilkossággal egyenértékű. Az állandóan használt (rossz) megoldás egyéb adókból (rossz esetben hitelből) finanszírozni a "nyugdíjkassza" hiányát. Most pedig visszaterelni erőszakkal azokat a korkedvezményeseket, akik korábban pont azért vállalták a szar fizetést vagy a szar munkát (mennyivel is alacsonyabb egy hivatásos katona várható életkora az átlagosan várható életkortól?), mert korábban mehettek nyugdíjba. Igazságos ez? Nem tudom mindenesetre ez egy alku volt, amit most az egyik fél felmondani készül.
De az egész elkerülhető lenne, ha léteznének nyugdíjszámlák, neadjisten manyup-ok. Mert akkor mindenki szépen láthatná, mennyit fizettek be utána, és eldönthetné a számláján lévő megtakarítások mekkora havi nyugdíjat biztosítanak a számára. Ez alapján azt is eldönthetné, hogy akar-e még dolgozni vagy sem, és ebben az esetben megelégszik alacsonyabb nyugdíjjal vagy sem. Nem kellene kormányzati kényszereket alkalmazni, egész egyszerűen mindenki dönthetne a saját sorsáról, és nem akkor változnának meg a szabályok, mikor már nem tud ellene semmit tenni az ember.
De sajnos világunk most nem erre halad, az egyszerűen működő érdekek érvényesülése helyett izomból kell mindent intézni.
Egyszóval vissza ez egyéni nyugdíjszámlákat, és dönthesse el mindenki azt, mikor akar elmenni nyugdíjba, vállalva annak esetleges negatív következményeit is.
Bedobtak hát a tóba egy kézigránátot, és büszkék voltak a sikerre. Persze több halat is megöltek, mint kellett volna, az élővilág is kipusztult, de “nyicsevó”: csak kifogták a halat! (Fotó: Schmidt Andrea/delmagyar.hu) Módosítaná a Fidesz a hatályos alkotmányt, hogy…..
Hathajó 2011.05.16 10:20:58
Egy jogtalanságot egy másik jogtalansággal megoldani nem lehet. Ezt biztos magyarázták pedig a jogi karon.
Nagyon sok ember menekült nyugdíjba a rendszerváltás után, volt akinek erre volt oka, volt olyan akinek ez csak kellemes menekülés volt a munka világából. Sokan kentek meg orvosokat a leszázalékolásrét, sokan viszont tényleg munkaképtelenek lettek.
Azok az emberek akik évekkel, évtizedekkel ezelőtt kiestek a munka világából nem fognak tudni oda visszatérni, ahogy nem lehet munkát adni (érték teremtőt) a mélyszegénységben élő, iskolázatlan embereknek sem. (egyszerűen nem tudják a minimálbért kitermelni) Ezzel a korosztállyal már vajmi keveset lehet tenni, belement a levesbe.
Amin változtatni lehetne az a jövő, és ennek megváltoztatására nincs szükség visszamenőleges hatályú törvényeket hozni. Ha ezeket a kedvezményes nyugdíjakat az adófizetők nem akarják finanszírozni, meg kell ezeket vonni, de semmi esetre sem visszamenőleges hatállyal.
Csak akkor tényleg szükség van valós életpálya modellre azoknál a szakmáknál, amelyekben nem lehet nyugdíjas korig dolgozni. Mi legyen a vadászpilótából 35 évesen, mi legyen a kommandósból 40 évesen, mit csináljon az 50 éves tűzoltó, meddig lehessen valaki röntgen asszisztens, és még hosszan lehetne sorolni a veszélyes vagy idősebb korban már nem végezhető munkákat.
Attól tartok az egészet csak azért találták ki, hogy a korkedvezmények generális megvonásával a rendvédelmiseknek lehessen fityiszt mutatni. Milyen kedvezményes nyugdíjt akartok? Hisz olyan nem is létezik!