Regisztráció Blogot indítok
Adatok
superben

0 bejegyzést írt és 307 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig rossz mp3-as minőségre fogtad, hogy te inkább letöltöd a CD minőségű fájlokat, minthogy a Deezert vagy a Spotifyt használd? Hát ennek most vége, mert itt a Tidal. Mármint eddig is volt Tidal, de most már Magyarországról is elérhető ez a norvég tulajdonú streaming oldal,…..
Szórakoztató irodalomnak és ponyvának nevezik a nyilvánosság előtt, de valójában csúnyairodalomra gondolnak. Ők azok, akik a fogyasztói társadalom ekézésével keresik kenyerüket és a tömegek leostobázásával szólnak kevesekhez. Mély és többértelmű szövegeket akarnak, de…..
superben 2014.11.09 15:46:45
@bölcsbagoly: "Ami nem kelt az élvezőjében kellemes érzést, az nem művészet, csak tákolmány."
Ezek szerint a Bűn és bűnhődés tákolmány? Vagy a Legyek ura? Esetleg az Átváltozás? Vagy önben ezek a művek kellemes érzést keltenek!? Már ne is haragudjon, de ekkora hülyeséget régen olvastam.
superben 2014.11.10 02:10:35
@bölcsbagoly: "A sznobság pont attól az, hogy a művet jobb esetben egy általa kedvelt/tisztelt/nagyrabecsült szerzőhöz köti, rosszabb esetben hogy a mainstream divat után megy és nem érdekli magának a műnek valós értéke.." Akkor egy egész műfajt (jelen esetben a horrort) leszólni nem sznobság? Ami horror, az nem lehet művészet? Ezek szerint Poe sem az? Vagy egy Bosch festmény? Pont te írod, hogy két féle irodalom van, jó és rossz. De a jóba egész műfajok nem férnek bele?
Sok MŰ tetszik, de egyáltalán nem azért mert "pozitív" érzelmet vált ki, hanem azért, mert hatással van. Rengeteg művészeti alkotást ismerek amik szorongást, félelmet, szánalmat, sajnálatot, szomorúságot, haragot váltanak ki, és pont ezért jók. Szvsz. ezek egyike sem pozitív érzelem. Később persze örülök, hogy elolvastam (megnéztem, meghallgattam, stb.) őket, de ez már csak közvetett hatás.
Más: " ...de a műveiket egy aránylag szűk réteg ismeri/olvassa. Az igazi írói nagyság ott kezdődik, hogy minél szélesebb, különböző értékrendű, ízlésű rétegeket tud magával ragadni, meghóditani."
Akkor az egy Rejtőt leszámítva a te kedvenceid se kifejezetten írói nagyságok, mert én pl. nem tapasztaltam, hogy széles rétegek olvasnák őket. Ezzel nem őket szeretném minősíteni, csak az általad írtakban lévő ellentmondásokra szeretnék rávilágítani.
BRÉKING! Nagy örömmel jelentjük be minden drága olvasónknak, hogy a Geekz költözik. 7 év kemény és páratlanul nagyszerű munka után sikerült végre eladnunk a lelkünket, így holnaptól kezdve már a 444.hu alatt, a geekz.444.hu oldalon fogjátok elérni az írásainkat. Te, aki most…..
superben 2014.04.27 18:24:22
@RoFä: Dettó!

Ráadásul írhatom át a könyvjelzőket is!
superben 2014.05.04 21:08:30
@Rusznyák Csaba: Ezt örömmel hallom :)
Geekblog GeexKomix 73. 2014.04.11 10:31:47
Batman: Eternal #1Történet: Scott Snyder, James Tynion IVRajz: Jason FabokDC ComicsA DC-nek már hónapok óta az Eternal miatt nedves a bugyija. Nagyjából az eddigi évi marketingtevékenységüknek úgy a 80%-a erre az új Batman-címre ment el, amit részben a denevér jelenlegi…..
Gondolom, annak már akkoriban is egyértelműnek kellett (volna) lennie, hogy a '80-as évek+John Carpenter+Kurt Russell kombinációból valami bazijó sül majd ki, mégis voltak sokan, akik A dolog és a Menekülés New Yorkból ellenére sem szavaztak bizalmat neki. A Nagy zűr kis Kínában…..
Az Expedíció az egyik legfélelmetesebb könyv, amit az utóbbi években olvastam. Pedig nem elsősorban horror, és főleg nem a mai zsánerirodalom tipikus, trendi eszközeivel próbálja meg rémisztgetni az olvasót. Jeff VanderMeer Déli Végek trilógiájának első részében a sokadig…..
Geekblog GeexKomix 71. 2014.02.28 11:00:00
Dredd: UnderbellyTörténet: Arthur WyattRajz: Henry Flint2000ADMiközben Karl Urban néhány hónaponként menetrendszerűen elböffenti magát (erre legutóbb a napokban került sor), hogy a tavalyelőtti Dredd mozifilm folytatása a pénzügyi bukta ellenére– köszönhetően a csinos…..
Geekblog Locke and Key 2014.02.26 12:14:37
A tökéletes, eksztatikusan és katartikusan kielégítő befejezés, a minden szálat logikusan és gondosan összefonó lezárás a popkultúra Szent Grálja. Földi és égi boldogság lesz annak része, aki rálel, de mindenkinek más formában jelenik meg, tudományosan nem körülírható,…..
Geekblog Robotzsaru 2014.02.06 00:44:05
A kérdés eleve nem az volt, hogy a Robotzsaru-remake egyáltalán bekötheti-e majd az eredeti cipőfűzőjét, mert nyilván nem. Erre senki esélyt sem látott, és jó okkal, ez az ok pedig több az általában amúgyis igaz, „minden remake szar” tételnél. Verhoeven filmje csak ott és…..
superben 2014.02.07 01:41:09
@TheBerzerker: Dawn of the Dead remake. Nekem az egyik kedvenc filmem.
superben 2014.02.13 02:17:20
@TheBerzerker: Legalább abban egyet értünk, hogy vannak jó remakek. Még ha abban nem is, hogy mik azok :) (amúgy kíváncsi lennék mit lehet azon a filmen gyűlölni? nem ártott az senkinek)
Geekblog GeexKomix 70. 2014.02.07 08:00:00
Forever Evil #5Történet: Geoff JohnsRajz: David FinchDC ComicsMagam is meg vagyok lepve, de egyre élvezetesebbnek találom a DC aktuális nagy crossoverét (az első az Új 52 óta, ami egy egész rakás sorozatra kiterjed), a Forever Evilt. Pedig mindaz, amiből kinőtt (jelesül a Trinity War),…..
Geekblog Newsflash! - 3. hét 2014.01.19 12:43:08
Jön a DJANGO LIVES, az eredeti Django folytatása, magával Franco Neróval a főszerepben. A sztori szerint az idős címszereplő 1915-ben, Hollywoodban dolgozik szakértőként westernfilmek forgatásán, amíg gengszterek újra harcra nem kényszerítik. A rendező Joe D'Augustine, aki…..
superben 2014.01.20 23:58:57
@kukilopezromero: Színészként nem szeretem, de rendezőként sztem kifejezetten rendben van. A The Town mellett a Gone Baby Gone is jól sikerült (főszerepben a nála sokkal tehetségesebb öccsével), és az Argo sem rossz.
superben 2014.01.21 13:16:12
@doggfather: Akkor nézd meg a Jesse James meggyilkolása, tettes a... c. filmet, vagy a fennt említett Hideg nyomont, és rájössz, hogy Casey Affleck kifejezetten jó színész.
superben 2014.01.21 16:41:40
@doggfather: szerintem a Jesse Jamesben kifejezetten jól hozta a nyomorult féreg karaktert. :)
Társasjátékok szempontjából ragyogó évet hagytunk magunk mögött. Bebizonyosodott, hogy nem túloznak a szárnyaló aranykorszakot kikiáltó megállapítások, hiszen soha az életben ilyen magaslatokban nem volt még a társasjáték-ipar, és hasonlóképp mi, Homo Ludensek sem voltunk…..
Mondják, a művészek gyakran szenvedésből, fájdalomból, félelemből, azaz főként negatív emberi érzelmekből merítenek szikrát nagy marékkal, ha ihletre van szükségük. Biztosan van olyan író, aki nem elsősorban eme módszert érezné magáénak, de James Ellroynál…..
James Ellroy nem áll meg ott, ahol a maguk idejében (nyilván a maguk idejének gondolkodása és ingerküszöbei okán) híres elődei, Raymond Chandler és Dashiell Hammett megálltak. Mindaz, amire ők legfeljebb utalni tudtak/mertek akkoriban, Ellroynál totális excessként jelenik meg, és a…..
TOP 10 (sorrend nélkül) Scott Turow: Ártatlanságra ítélveA krimiirodalom egyik legemlékezetesebb femme fatale-ját Turow írta meg ehhez az 1987-es könyvhöz – pedig a nő még azelőtt meghal, hogy a sztori elkezdődne. Az ügyész főhősnek a törtető perszónával való…..
superben 2014.01.09 15:27:04
@szepi79, első ezen a néven: A 3.-al az a bajom, hogy az első formai és tartalmi komplexitása után az "csak" egy szimpla kalandregény.

@Rusznyák Csaba: És a Perdido-t olvastad? Mert mostanában azzal szemezek.
superben 2014.01.09 19:15:47
@szepi79, első ezen a néven: Jó női karakter szerepeltetése nálam nem elvárás, ha azt a történet nem igényli. Jó karakterek legyenek és kész. A költö karaktere pedig egy kurva jó karakter. Az, hogy szimpatikus legyen nálam ugyancsak nem elvárás. Patrick Bateman, Julien Sorel, Jadviga, ezek mind borzalmasan antipatikus, irritáló karakterek. De ettől még az Amerikai pszichó, a Vörös és fekete, vagy a Jadviga párnája mind remekművek.
superben 2014.01.10 12:06:01
@lojzi1: @Borbíró Andris: köszi, akkor arra rámegyek.
Mindenkinek, aki a nyolcvanas években volt gyerek, mély és kitörölhetetlen nyomokat hagyott a tudatalattijában a hozzánk akkor még csak csordogáló, az Óperencián túl azonban már saját zsánert kikövetelő nindzsafilm áradat, különös tekintettel azok amerikanizált válfajára.…..
superben 2014.01.08 23:37:10
@TomDylan: Kb. 9 éves koromban láttam utoljára, úgyhogy fogalmam sincs manapság hogy állná meg a helyét, de asszem nem is feszegetem a dolgot :)

Az Amerikai Nindzsa 2-ből én csak arra emlékszem, amikor Dudikoff leszaggatja (vágja?) a csajról a ruháit, hogy rendesen tudjon közlekedni a dzsungelben :)
superben 2014.01.09 23:52:35
@REACTOR: Akkor ezek szerint a 2-ből semmire sem emlékszem :)
Geekblog 2013 legjobb képregényei 2014.01.07 08:00:00
Mielőtt még mindenki ijedten kapkodna a telefonhoz, hogy a 911-et hívja (hazai olvasók több szám közül is válogathatnak, de ez ne zavarja össze őket, a 112 jó lesz, ha nem tudják bekategorizálni a vészhelyzet természetét), gyorsan megnyugtatnám őket, hogy összeállítottuk a…..
superben 2014.01.07 14:42:39
Na megint lett pár új cím, amit olvasni kéne... Ennyi idő a világon nincsen! :)
Az American Vampire különszámokról nem is tudtam, pedig nagyon szeretem a sorozatot.

@REMY: Kell egy tablet és majdnem olyan :) Én is azóta olvasok sok képregényt amióta kényelmesen elheveredhetek velük.

@kukilopezromero: Book depositoryn most kb. 100 euro az 5 kötet. Az se kevés, de mégse 50ezer.

Én amúgy digitálisan ellopok mindent ami érdekel, és ami eléri a "polc szintet" azt utána megrendelem.
Hogy kicsit feldobjuk a szokásos, urambocsá', unalmas listaformátumot a mindenféle toptenekkel meg besztofokkal, és a szintén rég bejáratott évértékelős szózuhatagot, csináltunk nektek egy teljesen szabálytalan, laza és esetleges szempontok szerint összehegesztett "leg"-cikket.…..
superben 2014.01.03 13:16:27
@TommyFCIM: A Sopranos-t is szeretem, de nekem 2. helyen (a BB mellett) még mindig a Rescue Me első 3-4 évada áll.

Borbíró Úrral meg igencsak azonosulni tudok, mi is ezen a nyáron csináltunk teljes lakásfelújítás, és a konklúzió az, hogy mindenki fasz, senki nem ért ahhoz amit csinál, és soha többet. :)
superben 2014.01.04 17:25:31
@Werewolfrulez: Én meg az American Mary-t (ha már a Maniac is befért).
superben 2014.01.04 21:57:20
@Dr. Sick Fuck: Tudom, hogy 2012-es, de Európában csak '13 januárjában mutatták be. Az interjút olvastam, meg az itteni kritikát is, így szereztem tudomást magáról a filmről :)
Geekblog Nyulat hozott a Jézuska! 2013.12.24 09:00:00
Pauley mindenkinek boldog, békés karácsonyt akart kívánni, de az utóbbi hetekben túl sokszor hallotta a Last Christmast, ezért kicsit bárdolatlanra sikerült a köszöntése. Nézzétek el neki! Azért az ünnepi szellem megőrzése érdekében énekeljük el együtt a Jingle Bellst,…..
superben 2013.12.24 11:39:57
Brad Pitt 50 éves. Ő Hollywood örök szépfiúja, aki fél karrierjét annak szentelte, hogy eme nimbuszától megszabaduljon. Azon kevesek egyike, aki sikerrel tette ezt, és a férfiak és nők szívében egyaránt kiemelt helyet foglal el. Sztárcsináló szerepében, az 1991-es Thelma és…..
Szerdán megmutattuk a Lángoló Gitárok első éves szerkesztőségi listájának utolsó harminc helyezettjét, most pedig jön a legjobb húsz. A tegnapival ellentétben most minden egyes helyezetthez fűztünk valami kommentárt is, raktunk bele linket, hogy könnyebben utána lehessen járni a jó zenéknek.…..
superben 2013.12.19 20:58:08
Geekblog Breaking Bad 2013.10.01 06:00:00
Walter White mindig is Heisenberg volt. Szépen fel volt öltözve nyárspolgárnak, játszotta a szerepét, amit a társadalom megkívánt tőle, alkalmazkodott, elvegyült. Mert Heisenberg hideg, számító – és óvatos. Nem utolsósorban pedig, briliáns. Megvolt a helye a világban a…..
Geekblog VHS paradise: Predator 2013.09.20 06:00:00
Keményfiúk, kéziágyúk, izomhegyek, dzsungelkommandó, földönkívüli, gerinckitépés. A cicivillantáson innen a Predatorban minden, de úgy kurváraténylegminden megvolt, amiről a VHS-korszakban egy pelyhedző állú ifjonc álmodhatott – meg még az is, amiről nem. John McTiernan…..
Cory McAbee egy méltatlanul ismeretlen, amerikai függetlenfilmes (rendező, forgatókönyvíró, színész) és zenész, aki mindkettő hobbijában kreatív, önfejű és nagyon tehetséges szerző - a szívem egyik kitüntetett zugában tanyázik évek óta. Filmesként szerzői életművét…..
Geekblog Detention 2013.08.09 06:00:00
„Good taste is not a democracy.” Ami a nyolcvanas éveknek a Nulladik óra (Breakfast Club) volt, az a kétezres éveknek a Detention: bepillantás a korszak tinédzsergenerációjának fejébe, kísérlet arra, hogy felfedje a korábbi tinédzserek előtt az új generáció érthetetlen…..