Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sandorn (törölt)

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tizenharmadik vendégem Shrikant Ramdas, 40 éves banki elemző volt. Indiai családban született, Bangalore-ban nőtt fel, másfél élve Törökországban, Istambulban él. A szokásos Batthyány téri találkozóhelyre mentem érte. Hazafelé rengeteg kérdése volt, amire 1-2 szóban…..
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
sandorn (törölt) 2012.02.02 18:39:30
A magyar államadósság egy része forintban, egy másik, komoly része devizában, jellemzően euróban denominált. Itthon az államkötvényeket az Államadósság-Kezelő Központ forgalmazza. És miközben az ÁKK időnként devizakötvényeket is kibocsát, ezeket a betévedő magyar…..
Sajnos Matolcsy György megelőzte blogunkat a születésszámok körüli érdekességek felvetésében, így most talán kevésbé tűnik hitelesnek jelen poszt mondanivalója, de azért mégis megpróbálkozom vele, mert könnyen előfordulhat, hogy miniszter úrnak ezúttal tényleg igaza…..
Subba No comment 2012.01.04 10:51:00
“Mélyponton az euró. Soha ilyen sok szép magyar forintot nem kellett kiadniuk a nemzetközi spekulánsoknak, hogy megszerezzék.”Selmeczi Gabriella nyilatkozataKép: SZARVAS..
sandorn (törölt) 2012.01.05 11:01:43
Nívó Új év, új remények 2012.01.02 08:53:00
Nemrég úgy alakult, hogy volt némi időm olvasgatni a hozzászólásokat Bogáncs legutóbbi posztja kapcsán, és érdekes kép alakult ki ezek alapján: Magyarország a végítélet kapujába került, mindenki meneküljön, ki merre lát, vagy ahogy találóan egy Moldova könyvben olvastam,…..
sandorn (törölt) 2012.01.03 01:07:12
Először egy évértékelő félét szerettem volna írni a mögöttünk hagyott évről, de aztán úgy döntöttem, hogy összekötöm azzal, hogy mit várhatunk 2012-ben. Ahogy egy másik blogban (Michael Knight) megfogalmazták karácsonykor: Nincs sok ok az ünneplésre. Akkor ezzel a…..
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
B+ blog Ébresztő Magyarország! 2010.10.25 12:07:00
Szép napokat él az ország: a svájci frank mindjárt 200 alatt, nagy ívű kormányzati tervek és akciók, miközben természetesen mit csinál a magyar véleményvezér: panaszkodik és károg: úristen, mi lesz akkor ha ránk  hárítják a nagy multik az Orbán-féle…..
Egy korábbi bejegyzés kapcsán valaki évődve felvetette: milyen kár, hogy Gyurcsány Ferenc nem politológusnak "született". Látom, hogy mostanában sokan előszeretettel köszörülik a nyelvüket a szakmánkon, ezúttal mégis azt kell mondanom, hogy van némi igazság ebben a…..
     Tegye fel a kacsóját az, aki az MTA Filozófiai Kutatóntézetének szellemi termékeinek szorgos figyelése útján és azok útmutatásai alapján szervezi életét. Na akik feltették, azoktól most megijedtem. Én konkrétan úgy éltem boldog életemet, hogy tudtam volna…..
Belegondolni is rémisztő, mi történne, ha az összes elektronikus banki nyilvántartás összeomlana, ha egy ilyen, az alábbi levélben ismertetett esetet sem tudnak a bankok megnyugtatóan kezelni. Kedves Zugügyvéd, blog olvasók! A következő ügyben szeretném a segítségeteket…..
Szláv Virtus Auschwitzi rémálom 2010.01.04 07:00:00
  Arbeit macht frei. Ez a felirat fogadta az Auschwitzi haláltáborba érkező zsidókat, lengyeleket, szovjet katonákat, egyszóval mindazokat, akiket a náci hatalom haszontalannak vélt életben tartani. A tábor közel 65 éve bezárta kapuit az agresszió elől, ám az áldozatok lelke…..
A magánszemélyek által kezdeményezett népszavazási kérelmet adtak be kedden az Országos Választási Bizottsághoz.  Az ötletgazdák célja az, hogy az EP-, országgyűlési és önkormányzati választáson felállított listák minden második helyén nők szerepeljenek. Egész…..
Utólagos előszó. :) Figyelem, az írás alapvetően nem arról szól, hogy ha eladnám a telefont, miért nem kaphatnék érte többet! Egy jelenségről szól általában, de a gondolatsort ez a telefonos példa indította el, még ha nem is a legjobb példa. Elgondolkodtam, hogy az ún.…..
sandorn (törölt) 2009.08.29 09:54:00
@safranek: Ehhez nem kell többoldalas postot írni. Ezt a mondatot kifejtenéd? "Számítások szerint ebben az évben október végén fogy el a földön megtermelt erőforrás mennyiség."
Mi is fogy el ebben az évben? Októberben? Van referenciád hogy ki is számolta ezt ki és pontosan mit is?
Valaki árulja már el nekem, mit jelent az, hogy Dzsúúúsz!!!DespiKedves Despota, MH olvasók és Trollok!:DA minap olvastam egy bejegyzést (augusztus 14.-e), amiben a Magyar Oktatási Intézetről volt szó. Eme levelem, nem kifejezetten terror, legalábbis én ezt nem tudom eldönteni, azonban…..
sandorn (törölt) 2009.08.18 09:49:59
w Mint a mókus 2009.08.18 03:15:00
Édes, nehéz botrányszag terjeng, lopásillat. A vízállásjelentés szerint a közfelháborodás elérte a szezonális maximumot, a nyár vezényszava a végkielégítés. Olvasó beír, bekommentel, hallgató és néző betelefonál, ő ezen fel van háborodva, szerkesztő úr, ehhez szóljon…..
Modorosblog A csapatépítés 2009.07.29 12:42:00
-Jó reggelt mindenkinek! -Jó reggelt. -Na még egyszer, hangosabban, JÓ REGGELT! -Jó reggelt! -Na, ez már alakul, hát szép jó reggelt kívánok mindenkinek! Most már elárulhatjuk, hogy miért vagytok itt a Vajdahunyad várában egy ilyen álmos, pénteki reggelen. Én Lutscher Peti vagyok…..
Olvasónk korábban már írt nekünk a polgári polgármesteri hivatalban uralkodó állapotokról. Valószínűleg az érintettek is olvashatták az ominózus bejegyzést, hiszen azóta már meg is váltak tőle. Nemrég írtam ide egy cikket, amelyben a polgári polgármesteri hivatalról tettem…..
 Szegény fiú azt sem tudta, mi történik, csak sodródott bele a mélybe Az első igazán nagy szerelmem történetét mesélem most el nektek. Az Interneten ismertem meg a lány, és senki ne húzza a száját a dolog miatt, ugyanis egy majdnem két évig tartó kapcsolat alakult ki…..
Öt évvel később, 2009-ben már alig emlékszik valaki a Magyar Jövő Csoportra. Diána sem szívesen. Ma már költő, vallástörténész író és bajkeverő, a szellem embere, aki júliusban is bundás csizmát hord.   Öt kötetesre tervezett Nimród sorozatának első darabja…..
sandorn (törölt) 2009.07.16 17:17:38
Az alábbi ügy fő kérdése az, hogy vajon milyen itthonról is elérhető  jogérvényesítési lehetőségek vannak egy külföldi weboldal esetleges jogsértéseivel szemben?Tisztelt Zugügyvéd! Egy hobbi pókerjátékos vagyok. Jelenleg eléggé elterjedt a póker, sokan…..
Az angol csak nálunk világnyelv (ahogyan Kobayashi Ken-Ichiro is csak nálunk világhírű karmester)! Legalábbis mi sokat bizonygatjuk itthon magunknak az angol nyelv fontosságát, holott nyilvánvaló, hogy haladó nemzetek nem is ismerik a világnyelv fogalmát. Sőt, nagyon jól elvannak…..
Alig pár hónapja írtunk a szexszel fizethető albérletről, ami elég nagy vihart kavart, még másnapi bulvárlapok is átvették a hírt (igaz forrásmegjelelölés nélkül). Nos tommybravo most egy hasonló lakáshirdetésre akadt. A feladója azért már óvatosabban fogalmaz. Vagy nem is…..
sandorn (törölt) 2009.06.30 10:02:02
Kérek minden kedves olvasót, hogy kattintson át Álláshirdetés-analízis című bejegyzésünkre és tessék szavazni is! Kedves MT Blog és Erynnis! Még a próbaidőn belül vagyok, jónevű multinál, lapkiadásról van szó. Próbaidő alatt 150 nettó érkezik a számlámra, majd -…..
sandorn (törölt) 2009.06.27 10:08:41