Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyhat

206 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Real History A morbachi fenevad 2024.04.06 16:40:19
 Nem csak Hollywoodban születnek horror történetek. Hanem ennél meglepőbb helyeken is. Például,egy amerikai légi bázison a hidegháború idején, Németország nyugati felében.     1988 ősze. Hideg és ködös az időjárás az amerikai légierő nyugat németországi Hahn nevű kis falutól 2 kilométerre található…..
Mérnökök, akik a megtorló fegyverek (Vergeltungswaffen: V1 és V2) kidolgozásában részt vettek, később Egyiptomnak terveztek rakétákat, amelyeket Izrael ellen akartak bevetni.  „Repülőgépgyár szakembereket keres Észak Afrikában!”. Ilyen és ehhez hasonló tartalmú hirdetések jelentek meg az ötvenes…..
 A Moszkva melletti terrorakció ráirányította a figyelmet az ISIS az egykori szovjet közép ázsiai térségre gyakorolt hatására Ebben jelentős szerepet töltött be egy tadzsik, aki az ISIS hadügyminisztere lett.  Dusambe, az egykori szovjet tagköztársaság Tádzsikisztán fővárosa. 2015 április 23-án…..
A Hindikusban folytatott szovjet tankora épülő megszálló politika nem működött. Az iszlám ellenállókkal folytatott harc megaláztatással ért véget és hozzá járult a szovjet birodalom bukásához. A karácsonyi ünnepeknek éppen vége volt, amikor az Egyesült Államokat és Nyugat Európát egy hír sokkolta.…..
  A hetvenes években az este megdöbbentette egész Amerikát. Petty Hearst az elrabolt milliomos utód csatlakozott elrablóihoz. Bűnös volt, vagy áldozat? Ez mai napig nem tisztázódott. Börtönben sem sokáig ült. Elnöki kegyelemmel szabadult. Az 1970-es évek Amerikájában mindenki ismerte a régi gazdag…..
A kommunista Vietnam győzelme után 1976 július 2-án hivatalosan egyesült az ország északi és déli része. Több százezer ember számára, akik a déli rezsimet támogatták ezt jelzés volt a menekülésre. Legtöbbjük apró hajókon menekült. Sokan közülük a tengerbe vesztek.  Amikor a saigoni rádióadó a 1975…..
 „Billy a kölyök” rendkívül jól bánt a colttal. Megtanult két kézzel lőni és így jobban tudta használni a pisztolyát, mint bárki a vadnyugaton.  Legendává vált, de a végén olyanokat lőtt le, akiket nem kellett volna.  Lincoln City, Új Mexikó. 1878 április elseje. Késő este. Hangtalanul osont be hat…..
Lauri Törni harcolt a szovjetek ellen a „téli háborúban”, szolgált a Waffen-SS-ben a keleti fronton és 1954-ben belépett az amerikai hadseregbe. Egy kalandos élet a vörös uralom ellen. Az alábbi jelenet zajlott le 1958-ban Augsburgban egy vendégfogadóban. Az amerikai hadsereg hadnagya barátnőjével…..
A kronstadti matrózok voltak az 1917-es októberi forradalom igazi hősei. Nélkülük a bolsevikok nem tudtak volna hatalomra kerülni. Ennek ellenére a sztrájkoló munkásokkal való szolidaritásuk lett a végzetük.  1921 február 24-én a petrográdi csőgyár munkásai utcára vonultak, hogy kiszabadítsák az…..
1929 augusztusában, Palesztinában kiéleződött a helyzet az arabok és a zsidók között. Korábban nem látott erőszak vette kezdetét, sok embernek szenvedést okozva. Az éjszakát Hebron zsidó lakossága félelemben töltötte. A reggeli imához privát házakban gyűltek össze. Eközben egy lengyel turista Y.L.…..
Real History A gyilkos Madame 2023.10.22 15:13:28
„Hogyan tudta ezt megtenni?” – sokan tették fel ezt a kérdést akkoriban. 1914 márciusában a francia pénzügyminiszter felesége lelőtte az ország egyik vezető újságíróját. A pere esemény számba ment. Tárgyalás, amely a női szenvedélyről szólt. Hat lövés, amelyeket egy Brownig Automaticból adtak le,…..
 Adolf Hitlernek a történelemkönyvek szerint nem volt leszármazottja. Ez az álláspont viszont már nem áll annyira biztos lábakon, mint korábban, ugyanis a legújabb kutatások szerint elképzelhető, hogy ennek az ellenkezője igaz. Csak hogy ezt eltusolják a történelem egyik legfentősebb megtévesztő…..
Ők mozgatják a politikusokat a háttérből? Legendák és a valóság a titkos társaságokról. Ez egy zárt világ. Szinte senki sem tudja, hogy a Highstreet 64-es szám alatt található ház ablaknélküli falai mögött mi történik. A helyet csak „Tomb”–nak, azaz sírboltnak hívják. Koporsók, koponyák, csontok,…..
Vannak emberek, akik a strandon homokvárat, építenek, míg mások egy világsikerű filmsorozat alapjait rakják le. 1977 májusa volt, amikor a két filmkészítő barát, George Lucas és Steven Spielberg Hawaiin nyaralt. A Mauna Kea Beach Hotel strandján Lucas egy közös projekt tervét vázolta: egy kalandfilm…..
Korszakának legjobb autóversenyző nőjének számított. Látványos utazással első emberként autózta körbe a földet. A kaland volt a legnagyobb szerelme. Hosszúnadrágot és rövid hajat viselt. Emellett úgy füstölt, mint egy gyárkémény. Clärenore Stinnes a húszas évek öntudatos nő típusának a megfelelője…..
 Állítólag róla mintázta Steven Spielberg Indiana Jones című filmjében Ernst Thot őrnagyot a gátlástalan német régészt. Ennek ellenére a két karakter kevés dologban hasonlít egymásra. Emellett Otto Rahn tudományos munkássága legalább annyi kérdést vett fel, mint halálának körülményei, amihez jó pár…..
Real History A kék könyv projekt 2023.09.16 10:04:05
Az ötvenes évek elején egy vírus terjedt Amerika szerte. A neve hisztéria. Az 1947-es roswelli esemény után, amikor is állítólag egy repülő csészealj zuhant le az Új Mexikó állambeli településen, a sajtó tele volt furcsa repülő tárgyakkal és hihetetlennek tűnő jelenségekkel. A kormány félve attól,…..
 Amikor 1919 augusztusában Valbanera nevű gőzős elhagyta Barcelona kikötőjét úgy tűnt minden rendben van. A hajó, mint ahogy a tervekben is szerepelt megállt Malagán, Cadizban és a Kanári szigeteken, ahol utasok szálltak fel és le. Összesen 1200 utassal indult el a hajó az Atlanti óceánon át…..
A fehér elit Afrikában saját világot hozott létre, önálló szabályokkal. Így volt ez Kenyában is, ahol egy különös bűncselekmény borzolta a kedélyeket a második világháború első felében. A szemerkélő esőben az autó fényszórói messze bevilágították az utat. Ekkor 1941 január 24 –ét mutattak a…..
 A pénze nem volt elég egy késhez. De a tettes talált egy másik eszközt, hogy történelmet írjon. Grand Hotel Beau Rivage, Genf. 13 óra 35 perc. Két asszony halad át a Genfi tóhoz vezető főkapun. Az egyik Sztáray Irma grófnő, a másik fekete ruhában csak grófnőnek adja ki magát. Valójában senki sem…..
 Amikor az első világháború végén az Oszmán Birodalom kapitulált, az arab lázadók győztesnek hitték magukat. De a franciáknak és az angoloknak más terveik voltak. Pedig a háborús hős Arábiai Lawrence mindent megtett az arabok érdekében.    Lawrence tudott a tervekről, amiről a Nagy-Britannia és…..
  Németország a hatvanas években. Kettéosztott ország. És ez igaz egy városra is. Két tábor áll egymással szemben. Közöttük a határ átjárhatatlan. Nem, nem Berlinről van szó! Hanem a frank vidék Herzogenaurach nevű városáról. Az ellentét nem kelet és nyugat között húzódik, hanem az Adidas és a Puma…..
Real History A párt banditája 2023.07.17 11:38:59
Grúzia élettel teli fővárosának központjában kézigránátok robbantak, lövések dördültek, a rendőrök banditákkal vívtak tűzharcot. A halálos színjáték rendezője nem volt más, mint  a gengszter főnők Sztálin . Tbilisziben a Jereván tér 1907 június 25-e ködös napján véres csatatérnek nézett ki. A…..
Senkitől sem félt annyira Amerika az első világháború után, mint az anarchistáktól. És pont ebben az időben 1920 szeptember 16-án robbant egy bomba a Wall Streeten. Az elkövetők utáni hajsza elért Olaszországig, sőt Oroszországig is. Ennek ellenére a tetteseket soha sem fogták el. Egy pillanatig…..
Számos nemzeti szocialista háborús bűnösnek a menedékhelye a második világháború után a tengerentúlon volt. Legyen szó bár Josef Mengeléről az auschwitzi haláltábor orvosáról, Erich Pribke SS-Hauptstrumfühereről, vagy Klaus Barbieról a lyoni hóhérról. Ők és még sok társuk az Atlanti óceán…..