Regisztráció Blogot indítok
Adatok
főnixmadárkalitka

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már több bejegyzésben fogalmaztam meg csípősebb kritikát az Orbán vezette kormány vitatható tetteit illetően, ezért sejthető, hogy most sem leszek különösebben narancspárti. Pedig mennyire jó lett volna, ha igen! Félreértés ne essék, ezt azért így írom, mert ha elégedett lennék a Fidesszel, akkor…..
főnixmadárkalitka 2022.04.16 23:11:40
@Xinaf: Akkor lesz csak palagáz , ha azokat a politikai erőket, törekvéseket támogatjuk, amelyek ezt kívánják jó drágán ránk sózni. Nem vagyunk teljesen tehetetlen bábfigurák, akikkel azt lehet csinálni és úgy lehet játszadozni, ahogyan csak ők akarják az Usaban.

Megnézheted, hogy csak a Felvidékről mekkora területekre tarthatnánk igényt: ibb.co/wYYCbM0
Ez nem "ősi jogokra" való hivatkozás, hanem a legfrissebb, 2021-es népszámlálás adatai.
A magyarokat a kazárok felfogadták szövetségeseiknek, mert csak mi rendelkeztünk olyan ütőképes haderővel, amely képes volt megvédeni őket.
"A magyarok kapcsolata a kazárokkal a szövetségesi státusznak felelhetett meg leginkább. A sokszor emlegetett magyar alárendeltségi viszonyt egyetlen – néhol ellentmondásos – forrásból feltételezi több történészünk"... "az arab földrajzi irodalom nagyjainak műveiből azt az adatot olvashatjuk a korszakra vonatkozóan, hogy a magyarok hadereje kétszer akkorra volt mint a kazároké. Azonban az biztosnak látszik, hogy a magyarok 810-ben már lerombolták a kazárok Don jobb parti erődítményeit." kurultaj.hu/2019/01/cegledbercel-berszilek-es-a-magyarok-korai-tortenete/
főnixmadárkalitka 2022.04.17 22:52:17
@Xinaf: A csicskások képtelenek arra, hogy nemet mondjanak, míg a magyarok egy idő után elfordultak a szövetségesüktől.
főnixmadárkalitka 2022.04.20 19:03:46
@Xinaf: Nekünk uraink sosem voltak, hanem szövetségeseink szerettek lenni sokan, mert végtelenül erősek, hatalmasok és gazdagok voltunk. Ezért bármit megengedhettünk magunknak. Egy sokkal szebb országot szemeltünk ki magunknak, amelyet el is foglaltunk. Mi tehát sosem menekültünk el, hanem elköltöztünk.
Április 3-án lezajlott az országos választás, tudjuk jól, milyen eredménnyel. Este szembesültem vele, mert nap közben minden más dolgom, programom volt. Azóta aludtam rá 3-ról 4-ére virradóan kb. három órát, de még mindig pörgött bennem a csúfos bukás keserűsége. Őszintén megvallhatom, az idei…..
főnixmadárkalitka 2022.04.13 16:15:01
Az ellenzéki moslékkoalícióban felesleges volt reménykedni, ezt pontosan érzékelték a magyar emberek is, ezért nem támogatták őket. Ide teljesen új, tiszta és hiteles erőnek kell érkeznie, amely képes leváltani a Fideszt és ezt az ellenzéket is. Talán a Mi Hazánk Mozgalom képes lehet erre a szerepre, bár jelen állapotukban még ők sem alkalmasak. Elsősorban a cigányozást kellene befejezni, mert ezzel csak rontanak a helyzeten, hiszen elidegenítik a magyarságtól a normális, becsületes cigányokat is.
A magyarság nagyon is érett a demokráciára, de nem erre a nyugati típusú, import demokráciára, amelyet ránk kényszerítettek. Őseink már a Vérszerződés idejében a szerződést, a választást, a megegyezést tekintették vezérlő elvüknek. Ugyanígy nálunk a királyokat is a nemesség választotta ki szavazással. Az Aranybullát méltán emlegetik Európa első szabadságlevelei között.
"A Magna Charta lényegében az angol király, az angol egyházi elit, a legvagyonosabb 25 báró és a City of London közötti magánegyezség volt, addig II. András privilégiumlevele mindenki, így az egész nemesség, a bárók, az egyháziak, a szegények és még az idegenek/vendégek jogát is biztosította és védte. Amíg a Charta a feudális-hűbéri viszonyokat konzerválta Angliában,
a Bulla éppen a feudalizmus kialakulását akadályozta meg Magyarországon, amennyiben az alatt hűbériséget értünk."
mandiner.hu/cikk/20200426_aranybulla

Jelenleg a világuralmat megkaparintó bankárkaszt szabályai szerint kell rabszolgákként élnünk, de ha visszatérnénk őseink értékrendszeréhez, akkor valóban szabadok lehetnénk.
főnixmadárkalitka 2022.04.15 11:42:39
@Xinaf: Ez nem az én gondolatmenetem, hanem Liktor Zoltán Attila írása, amiből idéztem. Ismerem egyébként Tóth Ferit, már ha egyre gondolunk. Ő az? : www.youtube.com/watch?v=RnRLDIRiZNM
főnixmadárkalitka 2022.04.17 22:52:21
@Xinaf: Nem hinni kell ezekben, hanem tudni lehet róluk, ha elmélyedsz a történelmi ismeretekben. Ha nem akarsz tudni róluk, attól még ők nyugodtan tevékenykednek, sőt, igyekeznek elhitetni mindenkivel, hogy nem is léteznek, mert így nem háborgatják őket a tevékenységükben.
Értem mire gondolsz, amikor egy "jelenségről" beszélsz. A felnyílt szemű emberek egyre többen vannak, lesznek, akik a szemedben egyfajta jelenséggé álltak össze.
Te is lehetsz "thotferi", ha feleszmélsz kábultságodból és meglátod, hogy melyek a céljai a világméretű összeesküvőknek. Ezek a célok napról napra megvalósulnak és egyre jobban közelítenek a végső céljuk beteljesüléséhez. Ha ismered az évszázados célokat, akkor láthatod azt is, miként alakítják a történelem menetét a programjuk szerint. Nem a vak véletlen határozza meg az események láncolatát, hanem a programpontok, a célok mentén halad "előre" a történelem.
Elég sok anyag gyűlt össze még a nyár végén, tehát folytatjuk a szemezgetést a gyakran feltett vallással és kereszténységgel kapcsolatos kritikus, vagy esetleg kötözködős kérdések megválaszolását. Szigorúan keresztény szemmel (mert más vallás alapján én nem tudom). Aki vallásos! Mit gondoltok…..
főnixmadárkalitka 2022.04.12 15:52:02
@mezeinewsee: Isten mindig szól mindenkihez, mást sem tesz, csak szüntelenül hívogat. Könnyű azzal vigasztalni magunkat, hogy azért nem tér meg valaki, mert még Isten nem szólította. Dehogynem szólította, Ő folyamatosan szólongat bennünket, csak mi vagyunk az elvetemültek, hogy nem akarjuk ezt meghallani és sokszor olyan nagy trauma kell hogy érjen, hogy feleszméljünk, hogy nem jó úton járunk. Így járt Pál apostol is, aki vad gyilkosként űzte elvakultan a keresztényeket, míg végre Isten hangját meghallotta. Ateistával annyiban nehezebb, hogy vele nem lehet beszélni sem Istenről, mert hidegen hagyja őt a dolog és elutasítja az imádságot, míg egy keresztény, még ha agyatlan is, de kapcsolatban tud lenni Istennel, így könnyebb formálni a személyiségét.
főnixmadárkalitka 2022.04.16 23:11:38
@mezeinewsee: Isten szabad akarata az, hogy mindenki megtérjen hozzá. Mégis, hogyan képzeled, hogy egyeseket megszólít, míg másokat meg nem?
Folytatjuk a rengeteg gyakoris kérdést és választ a vallás és valláskritika részlegen. Isten, ha létezik, nem törődik az emberekkel? 2 lehetséges válasz létezik arra, hogy létezik-e Isten: 1. Nem, 2. Létezik, de elhagyta az embereket, vagy simán itt van, de nem törődik velünk. Ha belegondolsz…..
főnixmadárkalitka 2021.10.26 21:56:14
@Xinaf: "Tudod az van, hogy alapkiinduló pontom, hogy a Katolikus Egyház az Isten által sugallt tanítást adja. Tehát ha nem fogadom el akár vakon, akkor Isten tanítását vonom kétségbe. Egyébként szabad kétségbe vonni, én már többször megtettem"

Miért pont a Katolikus Egyház adja neked az Isten által sugallt tanítást? Mert pont az jött veled szemben az úton? Temérdek egyház van Magyarországon, még több a világban. Szerintem minden vallásban található Isten által sugalmazott tanítás, de egyik sem állíthatja, hogy a tanításai tévedhetetlennek.

"Nem akarom mondatonként elemezni. Tömören: Isten nem büntet, a sátán nem tesz jót, és én sem alkottam a lányom. A logikád alapjában tűnik nekem hibásnak."

Ha Isten nem büntet, akkor ki az a lény, aki az átkokat szórja a Szentírásban?

"Oké. Miből állt össze az első ember? Melyik anyagokat (már kész anyagokat, hiszen semmiből valamit nem tud alkotni) alkalmazott? "

Majd azt mondta Isten: "Alkossunk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra, hogy uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon és az egész földön, s minden csúszómászón, amely mozog a földön!" "Megalkotta tehát az Úr Isten az embert a föld agyagából" (Teremtés Könyve 1. és 2. részekből)
Tehát a Szentírás is alkotásról beszél, ahol az ember a földi agyagból készült el.

"A sátán elméleted szerint olyat alkotott, mint az Isten. Tudod, saját képére és hasonlatosságára. Ezt elegánsan kihagyod minden alkalommal, tehát most kiemelem:
ISTEN SAJÁT KÉPÉRE ÉS HASONALTOSSÁGÁRA teremtette az embert.
Ez így ki van mondva.
Nem fogadom el, hogy a sátán képes volt alkotni valamit, amit Isten nem.
Még egy dolog: a sátán semmit sem tesz, mint hogy Isten nélküli állapotot teremt. Ha ő alkotta az embert, akkor abból hiányzik minden ami Istenben megvan."

Inkább a Sátán alkotta a saját képére és hasonlatosságára az ember testét, testi valóját, a lelket viszont már valóban az Istentől kapta lehelet formájában.
A Sátánt is az Isten teremtette, tehát akkor a Sátánból is hiányzik minden, ami az Istenben megvan? Nyilván nem, hanem minden dologban, amit Isten teremtett, benne van az isteni szikra. Ezért még a Sátán is képes lenne megtérni az Istenhez, ha akarna megtérni.

"Tehát Jézus a sátán alkotta testbe jött el?"

Amint Jézus halála után a poklokra is alászálla, ugyanúgy az emberi testbe is belépett, amely test a Sátán alkotása. Pál apostol is ezt vallja: "Amire ugyanis képtelen volt a törvény, mert erőtlen volt a test miatt, azt tette meg Isten, amikor bűnért való áldozatként tulajdon Fiát küldte el a bűnös testhez hasonló formában, és kárhozatra ítélte a bűnt a testben"

"Téves. A bűn tudva és akarva Isten akaratát megszegni. Ez hogy lehetséges csak testben? A hazugságnak mi köze a testhez? A gyilkosság gondolatának mi köze a testhez? "

Minden bűn kiindulópontja a test, a testiség, a testi vágyak. Ezt Pál apostoltól lehet megtanulni, aki ezeket mondja:
"minthogy a test törekvése ellenségeskedés Istennel, mert Isten törvényének nem engedelmeskedik, és nem is tud engedelmeskedni.
»A test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség,
»kik pedig test szerint élnek, nem lehetnek kedvesek Isten előtt.
»Ti azonban nem test szerint éltek, hanem Lélek szerint, ha Isten Lelke lakik bennetek. De akiben nincs Krisztus Lelke, az nem az övé.
» Mert ha test szerint éltek, meg kell halnotok, de ha a Lélek által megölitek a test cselekedeteit, élni fogtok
»Mert a test kívánsága a Lélek ellen tör, a Léleké pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek."
Látható tehát, hogy az emberi test a fő bűnös, minden bűn gyökere onnan indul ki, és képes az ember lelkét is felőrölni, tévútra vinni. Ha azonban Krisztus lelkét, lelkületét magunkba fogadjuk, akkor már lesz erőnk a test cselekedeteit megöldökölni: "Mert, ha test szerint éltek, meghaltok; de ha a test cselekedeteit a lélekkel megöldökölitek, éltek"(Pál Apostol Római lev. 8,13)

"az általad képviselt felfogásban valahol csodálom, hogy bölcsebbnek látod saját következtetéseidet, mint a katolikus egyház 2000 éves, Isten által sugalmazott tanítását. "

Szerintem a "több szem, többet lát" elve alapján ezen nincs mit csodálkozni, mert én sok egyéb forrásból, sok nézőpontból megvizsgálom a vallás dolgait, nem csak azokat, amelyeket a Római Katolikus Egyház tanít, hanem a protestánsokét, a keleti vallásokét, az ősegyházak eredeti felfogását, a sámán-táltos hitet, a primitív népek hiedelmeit, az indiánok képzeteit, a látnokok szavait, üzeneteit, a túlvilágot megjárt emberek beszámolóit, sőt még a földönkívüli (Ufók) közléseit is. Tehát így egyáltalán nem nagy kunszt meghaladni a 2000 éves dogmákat.
főnixmadárkalitka 2021.10.26 23:00:56
@Malkav: "Ez nem igaz. Az ima beszélgetés Istennel"

De igaz:
"Antal atya Anthony Bloom metropolita püspöki beszédéből idézve adta meg számunkra a lelkigyakorlat alapgondolatát, miszerint: „Az imádság egyenlő élet, az élet egyenlő imádság”... "Így válik maga az élet imádsággá, az Istennel való párbeszéddé." hd.gorogkatolikus.hu/Csakis-az-ima,-az-Istennel-valo-szoros-kapcsolat-segithet-at-a-nehez-idokon-2020-marcius-19

"Ha Isten létezése matematikai képlettel bizonyítható lenne, akkor szerinted nem verték volna világszenzációvá?"

Ez világszenzáció volt és ma is az. Ha te nem tudsz erről, attól még az.

"A Biblia írásait szó szerint értelmezni jellemzően szektás tévedés"

Akkor ki az a lény a Szentírásban, aki átkokat szór? Nem kell szó szerinti értelmezést adni! Megértem, hogy zavaró tényező az átkozódás a Szentírásban. Persze ez nyilvánvalóan nem átkozódás, hanem áldás, hiszen ezt nem szó szerint kell értelmezni? Egyébként folyamatosan átkozódik ez a valaki, nem csak az elején.

"Na pont ez az, ami a Fidesz miatt káros hatással van a kereszténységre, mert növeli a keresztény vallás iránti ellenségességet. Ezt nem lehet megmagyarázni, miért jó."

Vannak, akiknek soha semmi sem jó, ezeket figyelmen kívül kell hagyni, mert sokkal több azok száma, akik elégedettek a keresztényeknek adott juttatásokkal, mint, akik nem.

"Sok ígéretes fiatalt ismerek, akiket pont az egyházi iskolák taszítottak el magától a keresztény vallástól akár történelmi Egyházak, akár szekták, akár "magam módján keresztény" mentalitásról van szó. Tehát az egyházi iskolák erőltetése egyáltalán nem kedvez a kereszténységnek."

Töredékét sem kapták vissza az iskoláiknak a keresztények, amelyek akkor voltak nekik, amikor jogtalanul elvették azokat a kommunisták. Természetesen az egyházi iskolákban sem kötelező hinni Istenben, így természetes, hogy mindig sokan lesznek, akik eltaszítják maguktól a hitet, annak ellenére, hogy a tanáraik jó példával járnak elöl. És még képesek ezt azzal indokolni, hogy a jó példával elöljáró tanáraik miatt taszították el az Istent maguktól.

"Ez eléggé egybites gondolatmenet. Attól még, hogy ha Fidesz összemossa a kettőt, még nem válik eggyé. Két külön dolog, amiknek nincsenek érdemi közös pontjaik."

Ők maguk léptek koalícióra egymással és alakítottak ki közös kormányprogramot, kormánystratégiát. Ez azt jelenti, hogy mindketten engedtek a "pontjaikból" a közös cél érdekében, ergo feláldozták önazonosságuk jelentő részét a hatalom oltárán.

"Melyik része nem világos annak, hogy Isten mindenható Teremtő, a sátán meg teremtmény? "

Melyik része nem világos annak, hogy a teremtmények is képesek alkotni?
főnixmadárkalitka 2021.10.27 19:26:12
@Malkav: Az is egy eredmény, ha nem fogadjuk el, egymás nézeteit, és nem fölösleges szócséplés.
@Xinaf:
"Sok okom van rá, de egyet most kiemelek: Jézus azt mondja Péternek: "Te Péter vagy, erre a Kősziklára építem Egyházamat." Ki is a katolikus egyház feje? Péter apostol utódja."

Az egyháznak nincsen szüksége fejre, mert a fej maga Krisztus. Péter hitére épül az egyház és ez hit egy olyan kőszikla, amelyre épül az egyház. Így mindenki részt tud venni az építkezésben, akinek van hite, rangtól, beosztástól és előmeneteltől teljesen függetlenül. Lehet, hogy a katolikus egyház közel áll az igazsághoz, ám ez nem jelenti azt, hogy más egyházaktól, más vallásoktól nincs mit tanulni.

"A Szentírást nem szabad szó szerint értelmezni. Hogy csak egy példát mondjak miért Mert akkor óriások is léteztek, több isten is létezett. "

Amíg nincsen bizonyíték arra, hogy nem léteztek óriások, addig ezt is lehet szó szerint értelmezni, mint ahogyan a több istent is lehet, mert a görög mitológiában is csak a főisten az, aki mindent megteremtett, a többi isteneket is ő teremtette. A kereszténységben is léteznek nagy hatalmú teremtmények, amelyeket a görög mitológia analógiájára úgyszintén lehet isteneknek nevezni.
Az átkokat szóró alkotót viszont sehogyan sem lehet áldást osztó Istennek értelmezni, sem pedig következményeket szórónak, mert ez teljesen ellenkezik a nyelv és a józan ész szabályaival.

"Érdemes lenne az eredeti arámi nyelvűt megnézni. De mivel nem beszéljük, marad a magyar."

A hivatalos ógörög (Septuaiginta) fordításban is, amelyet a korabeli zsidók elfogadtak hitelesnek az "alkotás" szó szerepel a kérdéses helyen, sőt még ott is ez az alkotás szó szerepel, ahol a magyarban a teremtés szó van fordítva: https://www.ujszov.hu/text?corpus=1&book=101&chapter=1&verse=1#!10100102600050
A por szó szerepel az ógörögben: https://www.ujszov.hu/text?corpus=1&book=101&chapter=2&verse=7#!10100200700070
Én sokféle fordítást használok és a kérdéses helyeket mind összevetem a fordításokkal.

"Már csak alá kell támasztanod ezt egy idézettel a Szentírásból :) Addig úgy fest, az ember egészét Isten teremtette."

Miért kellene, amikor úgyis azt mondanád, hogy azt sem kell szó szerint értelmezni!? Persze, hogy Isten teremtette az embert, hiszen a Biblia szerint több Isten van. Egy olyan Isten Teremtette, aki átkokat szór, kollektív büntetést alkalmaz és szereti gyötörni az embereket, mert arra buzdította a választott népét, hogy még a csecsemőket is irtsák ki az elfoglalt városokból. Az ilyenféle Isten a Sátánra hajaz.

"Nekünk lehetőségünk van átgondolni a dolgokat, neki minden döntése örökre szól. Nem tudja felülbírálni, nincs rá "ideje"."

Ha volt ideje fellázadni, akkor ugyanúgy van ideje megtérni is.

"A Páli idézet semmit sem igazolt abból, amit írtál."

Igazolja az elvi lehetőségét annak, amit írtam, mert Jézus bármit felvállal a mi érdekünkben, még a Poklot is, akkor a pokoli testünket még inkább.

"Ez a szöveg nem azt mondja, hogy MINDEN bűn a testből indul, hanem hogy a testünk vágyai sokszor bűnre sarkallanak"

Azt sem mondja, hogy "sokszor" .Ellenben ezt mondja: "A test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség,
»kik pedig test szerint élnek, nem lehetnek kedvesek Isten előtt. "
Általánosságban mondja, általánosságban beszél a test törekvéseiről, amely egyenlő a halállal és utálatos Isten előtt.

"De hát hogy haladsz meg valamit, ami tökéletes, mert Istentől ered?"

Semmi sem tökéletes, amit emberek írtak, fogalmaztak, gondoltak, márpedig a katolikus tanításokat emberek fogalmazták, még a Szentírást is emberek fogalmazták, tehát az sem lehet tökéletes, mert hiba mindenhol becsúszik, ahol az ember ténykedni kezd.
Újabb adag gyűlt össze a gyakoris valláskritikus, illetve vallással kapcsolatos kérdésekből, amit most megosztok a Kedves Olvasókkal. Mivel rengeteg kérdés került kiválogatásra, ezért nem mindet teszem be ebbe a bejegyzésbe, maradjon későbbi részekre is. Ezek megválaszolása már így is épp elég lesz,…..
főnixmadárkalitka 2021.09.14 20:17:30
2. rész . Örülök, hogy válaszolhattam én is a kérdésekre. Mondjuk nagyobb százalékra számítottam, amiben egyet értünk. Most megpróbálok javítani az eredményen akkor. Teljesen helyénvaló, hogy a görögkatolikus álláspont szerint te ehhez a válaszokhoz ragaszkodsz. Ezek a válaszok hiten alapulnak, ezért felesleges arról lamentálni, hogy vajon helyesek- vagy nem, ugyanis annak eldöntése, hogy mi a helyes és mi nem, már tudáson alapuló kérdés. Amit tudunk, abban nem kell hinni, mert egyszerűen tudjuk , a tudásnak vannak szabályai, például az, hogy amiket tudunk, azok bizonyíthatóak, logikailag evidenciálisak. Most nem ezen a terepen mozgunk, hanem nézeteinkről, hitünkről, vágyainkról beszélgetünk. A te vágyaidat szépen elénk tártad. A vágyak is sok mindenről árulkodnak azonban: a vágyakozó személyéről, felfogásáról, jelleméről, gondolkodásáról, érettségéről. Igaz a mondás: "madarat tolláról, embert barátjáról",- illetve: Istenéről. A mi barátunk Jézus Krisztus, ezért ő a mi tollunk, akivel magasba emelkedhetünk, ugyanakkor emberi felismerhetőségünk záloga is ő.
1.kérdés. Mai korunk embere szeret abban tetszelegni, hogy milyen magas nívóra jutott a tudomány révén és már nincs szüksége Istenre, hiszen a tudomány mindenre válaszol. Ez közel sincs így, mert a mai tudomány kizárja vizsgalati köréből az anyagi világon túli szférákat, tagadja a létezésüket is, elveti a lélek létezését is. Ezzel viszont saját magát ragasztja a sárba, ahonnan nem képes kikecmeregni és a tudománya végül saját magát, az emberiséget és az emberséget pusztítja el. A pusztítás nyomai már most is félelmetesek és még pokolibb jelenségek megjelenését készítik elő.
2. kérdés. Túl könnyen lesöpröd szerintem a kérdező jogos felvetéseit a válaszoddal, hogy ti. minden bajért az ember felelős a földön. Ennek a világnak meg vannak a sajátságai, így a szenvedés is része földi létünknek, amelyet nem tudsz megkerülni, bármilyen körültekintő is vagy, bármennyire is vigyázol. Egy apró kavicsban is úgy orra bukhatsz, hogy meghalsz. Ez a föld a Sátán birodalma, amelyben még a madarak csodálatos énekei sem mások valójában, mint veszekedések, perpatvarok és gyalázkodások. Nyilván Istenünk akaratából ilyenek, mert ő megengedi, hogy ezek a viszonyok itt és most meghatározóak legyenek. Nem az az értelmes kérdés tehát, hogy Isten hogyan lehet ilyen galád, hogy ilyen földi létet juttat számunkra, hanem az a kérdés, hogy mi célból teszi ezt? Jézus gyógyítani jött a világot, így nekünk is ezt kellene tenni, hogy minden ember és minden élőlény felismerje a lelkét, azt, amely elpusztíthatatlan, örök és felül áll a kisstílű marakodásokon. Az egészség azt jelenti, hogy a hasadást, a kétségeket újra eggyé, egésszé tesszük és akkor megszűnnek a veszekedések, a háborúságok. A kétséget a test és a lélek elválása okozza. A test megtagadja a lelket, nem érti és nem hajlandó megismerkedni a lélek munkáival, útjával, szerepével, titokzatos világával , anyagi, materiális korlátokon felül emelkedő valóságával.
3. kérdés. Nem kell felháborodni azon, hogy mesének nézik a hitetlenek az Isten dolgaival foglalkozó írásokat. Azok is, nincs ebben semmi kivetni való, a régi társadalmakban a mesék, mítoszok, legendák nagy fontossággal bírtak az emberek számára. Csak most degradálódtak azzá, ami: gyerekeknek való bugyuta kábítószerekké. Az Isten Lélek és a lelket a mai tudomány nem képes megragadni a módszereivel, mert arra csak a mesék, a mítoszok, a látomások, révületek útján van lehetőség. Az így megismert valóságot (a mesék által) semmiképpen sem lehet beilleszteni a földi, anyagi világ okfejtései közé. Ezzel kár próbálkozni, mert az anyagi világ ezekben sosem tud mást látni, érzékelni, mint hitvány meséket.

4. kérdés: Sajnos szomorú dolog, hogy a lélek útját járó emberek tettei a legtöbbször sötétben maradnak a földi, anyagi világ sarába ragadó emberek szemei előtt. Jézus is a földi léte során hiába cselekedte a lélekből fakadó dolgokat. A földbe süppedt emberek ebben semmi jót nem véltek felfedezni, hanem felháborodtak és veszélyes gonosztevőnek látták Jézust, akit halálra is ítéltek. A megtérés különös dolog, ész érvekkel bajosan lehet előidézni.
5. kérdés. Istenünk azt szeretné, ha egoisták lennénk. Az egónk nem azt jelenti, hogy az anyagi, testi világot tekintjük azonosnak magunkkal, hanem azt, hogy felismerjük a halhatatlan lelkünket is, amely szabadon képes szárnyalni, legyőzve az anyagvilág természeti törvényeit.
6. kérdés: Az anyag világban elsüllyedt ember semmi mást nem tud látni a lélek emberének tevékenységében, mint valami kézzel , anyagból megformált holt és élettelen tárgyak imádását. Ezért valójában nem is létezik bálványimádás, mert aki a szabadon szárnyaló lelket felismeri, sosem imád semmit, ami az anyagvilágból való.
főnixmadárkalitka 2021.09.14 20:17:31
7. kérdés. Elvezet valójában a 2. kérdéshez. Egy olyan világban élünk, amelyet Istenünk teremtett, mégsem látjuk, hogy ez a világ fel tudna emelkedni Istenhez, olyan mint egy mázsás kőszikla, amely mozdíthatatlan és leláncol mindenkit, minket embereket is. Mi emberek hajlamosak vagyunk türelmetlennek lenni, mert azt hisszük, hogy létezésünk csak annyi, amennyi a földi létünk kiszabott ideje. Azt gondoljuk, hogy Istenünk olyan földet teremtett, amelyet nem tud uralni és mivel nem tud uralni, így nem is lehet mindenható, hanem valami korlátozott hatáskörű kiskirály lehet, amely fölött mások diszponálnak. Az idő azonban csalóka dolog, csak mi érzékeljük úgy, hogy létezik. Amikor Isten teremt valamit, az mindig egyszerre mozdíthatatlan és folyamatosan mozgó, alakuló. Tehát Isten csak olyan dolgot tud teremteni, amit nem képes felemelni, de mégis folyamatosan mozog és emelkednek a teremtményei. Igen, mi magunk vagyunk azok, akik Isten mozgató inspirációit magunkévá tehetjük és élővé varázsolhatjuk Isten mozdíthatatlan világát a szívünk erejével.
8. kérdés. Istenünket senki sem kényszerítheti semmire, így mi emberek sem kényszeríthetjük őt szabályokra, szabályok alkotására, hanem mi emberek voltunk és vagyunk, akik úgy gondoljuk, hogy Istenünk akarata törvényekbe foglalható, abban leírható. Ez azonban hová vezet? Törvényeskedésre, könyörtelenségre és végső soron oda, hogy magát az Isten fiát, Jézust is a törvényre hivatkozva elítélik. Jézus azért jött a földre, hogy megmutassa a törvények feletti létmódot, amikor a törvény betöltése a szeretet. A szeretnek sosincs törvénye, nem lehet kőbe vésni, szabályokhoz láncolni, hanem mindig az adott szituáció egyedi terméke, nem sorozatgyártás. A bűneink megbocsájtása is az elbocsájtás szóval függ össze, vagyis Jézus elbocsájtja a régi, ember által alkotott törvényt és új "törvényt" alkot, amely nem kőbe vésetett, hanem az emberi szívben van, a lélek lakásában. A törvény alatt élő ember törvényszerűen a bűnös ember, mert a törvény a bűnre vezeti az embereket. Abban az ókori időkben ez még mindig jobb volt ugyan , mint a teljesen törvénytelen, de gonosz módra élő emberek létmódja. Az édenkerti isten, aki megátkozta az első emberpárt, mert evett a tudás fájáról, nem azonos a lelket belénk lehelő Istennel, Jézus Atyjával, aki sosem átkozódik, nem kegyetlenkedik. Jézus ezért érkezett hozzánk, hogy a törvényt elbocsássa, ezáltal a bűnöket megbocsássa azoknak, akik immár a lélek igazi szabadságával a szeretetre újjászületnek. Azt is megmutatta, hogy egyedül ezzel az új élettel lehet diadalt aratni a test felett, a test romlása felett és az elmúlás, a halál felett . A sátán azonban, -az édenkerti átkokat szóró és szenvedésért kiáltó isten-, résen volt és nem engedte, hogy az emberek ráébredjenek a lelkükre és a lelkük által Isten világát nehogy megismerjék. Azonnal Jézus elpusztítására tört. A lélekkel, szeretettel felruházott emberek azonban megvédték és tanításai révén az élete ki tudott teljesedni. Az átkokat szóró istennek az a célja, hogy a törvény be nem tartása miatt az embereket átok alatt tarthassa és a lelküket is megkaparinthassa a haláluk után egy gúnyos kacaj kíséretében. Ez a pokol állapota, amelyből nincsen szabadulás. Jézus viszont ,- a halált is felvállalva- , a feltámadásával megtörte az átkozó isten alantas testi hatalmát.
9. kérdés: A tudomány eredményei alapján azt gondoljuk, hogy tudjuk a választ a Föld korát illetően. Nem tudunk semmit, csak tudni vélünk sok mindent. Mivel a tudomány eltávolodott Istentől , mert a mai tudomány kizárja vizsgálati köréből az anyagi világon túli szférákat, tagadja a létezésüket is, elveti a lélek létezését is, ezért nem is nevezhető valódi tudománynak, hanem csak felfuvalkodottságnak és önteltségnek. Ezért minden fennen hirdetett tudományos megállapítással rendkívül szkeptikusnak kell lennünk, fenntartásokkal kell élnünk. A Föld korát sem ismerjük, mert nem kutattuk oly módon, hogy Isten válaszaira is kíváncsiak lettünk volna.
10. kérdés : Abban az időkben, amikor még az emberek komolyan vették a testen túli világ létezését és komolyan faggatták is Istenünket erről, addig jöttek is válaszok sok mindenre. Ezek a válaszok fellelhetőek sok helyen: a Bibliában, eposzokban, mítoszokban, mondákban, mesékben. Amióta az emberek szakítottak ezzel az elképzeléssel, azóta nincsenek újabb válaszok az újabb dolgokra. Örüljünk neki, hogy egyáltalán ennyit is át tudott jönni Istentől a mi süket füleinkbe. Majd, ha visszatér a hallásunk, akkor lesznek válaszok is Istentől újra.
főnixmadárkalitka 2021.09.14 22:13:26
@Malkav: Köszönöm, hogy írhattam, mondjuk nem csodálkozom, hogy nem értesz egyet, hiszen én nem követek egyetlen vallást sem, hanem saját magam próbálom összeállítani a képet a világról és Istenről, mert sosem szerettem, ha valamit be kellett magolni szó szerint a suliban. Még egy hosszabb verset sem tudtam megtanulni, ezért féltem is, nehogy engem szólítson fel a tanár. Ezért nem is tudok azonosulni semmivel 100%-ban, hanem csak valamennyi kevesebb arányban. Egyébként megszámoltam, te mennyi szót írtál válaszként: 1465-öt, én meg 1336-ot. Nem szoktam sosem többet írni, mint amennyit én is elolvasok.
A Gyakori Kérdések egy általam viszonylag sűrűn látogatott oldal, ahol mindenféle témában kérdeznek arctalanul, névtelenül. Többnyire olyan kérdések jelennek meg ott, amit valamiért kellemetlen lenne személyesen feltenni, vagy elég specializált dologról szólnak, de a mostani témánk a vallásról,…..
főnixmadárkalitka 2021.09.11 16:35:26
5. válasz: Tökéletesen egyet értek a kérdezővel. Isten nem osztogat senkinek sem parancsokat, nem követel meg előírásokat. Miért tenné ezt? Én sem szeretném, ha mondjuk főnök lennék, hogy csupa olyan ember venne körbe, akik a parancsolataimat kényszerből követnék. A parancsolás erejétől, a szankciók miatti félelemből tegyék azt, amit mondok? Nem érezném biztonságban magam, mert attól kellene tartanom, hogyha nem vagyok elég éber, akkor a beosztottjaim alkalomadtán ellenem fordulnak és olyat tesznek, ami megkárosít engem. Az ókorban az emberek gyakran voltak teljesen kiszolgáltatott helyzetben valamely despota kényúr kényének- kedvének. Ezért már az nagy megkönnyebbülés volt a számukra, ha az uralkodó írott törvényeket hozott, amelyekhez mindenki ragaszkodott és azt nem hágta át még a király sem. Ezért az Istent is ilyen úrnak képzelték el, aki nem teljesen kiismerhetetlen módon követelőzik ad-hoc, hanem világosan lefektetett elvárásai vannak és ha azokat az emberek betartják, akkor Istenük is kegyes lesz hozzájuk és elhalmozza a földi jutalmakkal és a túlvilági boldog léttel. Ezért jelenik meg az Ószövetségben is ez az istenkép. Jézus azonban látványosan szakít ezzel az elképzeléssel és azt mondja, hogy Isten nem vár el semmit sem az emberektől, nem kér szolgálatot, hanem inkább ő maga jön el hozzánk, hogy bemutassa az életével azt, hogy ő maga hogyan képzeli el az Isten és az ember közötti kapcsolatot. Ő szolgál nekünk embereknek és kész az életét is odaáldozni az emberekért. Maga az élete kell hogy legyen az , ami követésre méltó, ami követésre sarkallja az embereket, ha az emberi szív megindul, akkor tudja csak igazán követni istenének tanításait. Olyan ez, mint ha egy cégnél a dolgozók nem a parancsok, előírások miatt tennék azt, amit a főnök mond, hanem mert mindenki meggyőződött arról, hogy ez a közös érdek és a saját jól felfogott érdeke is. Rátérve tehát a paráznaság kérdésére, hogyan tudnánk a jól felfogott érdekünk szerint értelmezni ezt a kérdést? Nem úgy, mint parancsolatot, hanem úgy, mintha Isten szolgálna minket ebben a dologban? A válasz pofon egyszerű, mert ha megértjük, hogy mi a saját érdekünk, akkor rájövünk, hogy mit, miért, és hogyan tudunk cselekedni. A paráznaság a párzásra helyezi a hangsúlyt, a testi- földi élvezetekre, míg a mi istenünk, -emlékezzünk csak mit írtam az elején az első válasznál-, a lelket adta nekünk. A szeretet, a szerelem mindennél előbbre való, így a szeretet, a szerelem nélkül párzás: a paráznaság, aki csak párzana, de mást nem érez. Aki a párzásával viszont más, 3. személy érzéseibe gázol bele jogtalanul, akkor az sem vezet jóra, az is a szeretetet tiporja el a lábával. Az is, aki megcsalja hitvesét és az is , aki ebbe belemegy partnerként.

6. válasz: Lényegében csak megismételni tudnám az 5. választ.

7. válasz: A kérdést az első válaszomból kiindulva érthetjük meg. A Sátán e világ fejedelme, aki az anyagi világ feletti hatalommal rendelkezik, ám aki a szellemi, lelki világot uralja, az felette áll az anyagi világnak és képes az anyagi világot is az uralma alá hajtani. Tehát, ha az embereket kizárólag az anyagi világ dolgai érdeklik vagy annak biztosítanak a gondolkodásukban, értékrendjükben és a cselekedeteikben elsőbbséget, akkor valójában önként átadták magukat a Sátán uralmának. Ha azonban felismerik a lelküket, azt, amelyet nem mocskolt be az anyagiasság és a gonoszság ereje, akkor képesek az igaz Isten szolgálatát elfogadni és felül tudnak emelkedni a sátáni anyagiasság szűkre szabott és gonosszá vált keretei közül.
8. válasz: Az anyagiasságot tökéletesen legyőzni képes lélek olyannyira átnemesíti a saját hús-vér testét, hogy az megszabadul a Föld vonzásától, legyőzi a gravitációt és a lélek a testtel együtt emelkedik a mennybe. Jézuson kívül a Bibliában Illésnek sikerült ez a megszabadítás.
8+1 válasz: Minden ember a démonokkal szexel valójában, amikor cselekedeteiben, gondolataiban, érzéseiben az anyagiasságot hajszolja, azt teszi az első helyre az élete során.
főnixmadárkalitka 2021.09.11 16:35:29
Amikor válaszolgatsz kérdésekre, akkor előtte mindig tudasd, hogy milyen alápállásból adod meg a válaszaidat! Ha katolikus vagy, akkor a válaszaidat ebből a vallási rendszerből meríted, ha hindu, akkor meg a hinduizmusból. Ne ess abba a hibába, hogy azt gondolod, hogy minden kérdésre a te vallásod feleletei a helyesek. Én a saját alapállásomból adom meg a válaszaimat, amely alapállás személyre szabottan az enyém: több forrásból merített, kimunkált és folyamatosan csiszolt, épített.
1. válasz: A bibliai édenkerti történet előzményei az ókori babilóniai kultúrkörben keresendőek és vélhetőleg a zsidók is onnan merítették az erről való ismereteiket, hiszen a Bibliában nincs megadva ennek a történetnek a forrása, hogy ki és miként szerzett tudomást erről a mítoszról. Nem próféta kapta látomásban, mert egyetlen próféta sem állítja ezt a Bibliában magáról. A zsidók ezt a történetet csak átvették a régebbi kultúrával rendelkező mezopotámiai népektől, de nem eredeti formájában, hanem, egyszerűsítették a mítoszt. Az eredetibb történet szerint ugyanis az édenkertet egy isten létesítette az ember számára, hogy abban dolgozzanak,de mivel a lélek felett ez az isten nem diszponált,így a lelküket egy másik istentől nyerték. Ebből sejthető is, hogy ez a másik isten a hatalmasabb istenség, övé a főség. A két istenség idővel összeveszett és ez az emberekre is kihatással bírt. A másik isten kígyó képében az emberekhez lopózott és felvilágosította őket a helyzetükről. Az emberek megfogadták a tanácsát és a tudatlan állapotukból a tudás felé indulhattak. Ezt a változást a gonosszá alakuló isten észlelte és kérdőre vonta az embereket, akiket megátkozott és ezek után kiűzött az édenből. Mivel a kérdés a reinkarnációt is érinti,ezért röviden erre is ki kell térnem. A reinkarnációt pusztán azzal utasítod el , hogy rettenetes szívatás lenne? A reinkarnációt az ember választhatja, nem kötelező jellegű, így a kalandvágyó lelkek újra és újra leszületnek vagy pedig azért születnek újra, mert az előző életüket elcseszték és megpróbálják egy új élettel kompenzálni az elrontott előzőeket, egészen addig, amíg elérik a tökéletességre törekvés elfogadható szintjét.
2. válasz: Nyilván nem valami bölcs dolog az embernek kérdőre vonni Istent, hogy mit miért tesz. Viszont gondolkodni lehet és megítélésem szerint Isten segíti a gondolkodókat bölcs válaszhoz jutni, hiszen nem véletlen, hogy az édenkertben az emberek a tudáshoz jutottak. Ennek a tudásnak a révén válaszokat tudunk találni az élet kérdéseire. A válaszok érkezhetnek sok módon: szorgos kutatások, a tudás gyarapítása révén, de akár gyorsabb módon: közvetlenül Istentől érkező tanítások által. Az emberek ez utóbbi utat már nem veszik komolyan, mert eltávolodtak a lelküktől, a lelket teremtő jó istentől, és ezért minden bizodalmukat az anyagi világ dolgaitól várják: a megismerést, a tanulást, az információkat. A más úton járók nem tudnak összekapcsolódni az anyagi világot tanulás útján megismerni akaró társaikkal. Így viszont nem is tud az emberiség megfelelő színvonalon, minőségben és lelkiséggel fejlődni. A felfedezett anyagi tudás a pusztítás eszközévé válik, a gonoszság, a zsarnokság fegyverei lesznek, az anyagi természetű világ felett uralkodó isteni fejedelem akarata szerint.
3. válasz: Természetesen igaza van a kérdezőnek, mert a szülők, a nevelők, a társadalom, az iskola erőlteti a gyerekekre a vallását. Véleményem szerint, ez súlyos tévút, mert a vallásnak a gyakorlatban kell megmutatnia magát. Ha jól tudja megmutatni, akkor azt senkire sem kell erőltetni, mert mindenki önszántából és örömmel, vágyakozva fogja követni az ilyen gyümölcsöző vallást. Nem kell hallgatni se Jézusra, se senkire, hanem azt célszerű figyelni, hogy milyen eredményeket tud felmutatni az , aki a vallását gyakorolja. Jézus már régen élt, így nem várható el, hogy a mai kor emberei a tetteitől hasra essenek és ezért kövessék őt. Inkább azokat kell figyelni, akik reá hivatkozva, " követve" élik életüket. Ha ez helyes és meggyőző, akkor ez elvezeti a kétkedőt Jézushoz is vagy más személyhez, aki az ősiségben megjelent.
4. válasz: Minden kérdés mögött egy személy rejlik, akinek az alapállásába, világlátásába kellene tudni belehelyezkednie a választ adónak, hogy egy pillanatra azzal a szemüveggel lássam a világot, amivel ő látja. Ha fel tudom venni a szemüvegét, akkor tudom látni a világot olyannak, amilyennek ő látja és akkor tudom megmutatni neki hitelesen és hatásosan a saját szemüvegemen keresztül látott világot. Ha ez megtörténik, akkor mindketten el tudjuk dönteni, hogy melyik szemüveg ad hitelesebb képet és hogy mi a teendő, melyik szemüveget érdemes tovább használni vagy esetleg érdemes egy újabb, jobb, erősebb szemüveget készíteni? A mai világban természetesen sok minden legális, a gondolkodás, a hit mindenképpen az. A cselekedetek, a bűncselekmények már nem azok. Így természetesen senkinek sem javaslom, hogy olyan istenben higgyen, amelyet a kérdező felvázolt, de ez mégsem tiltható meg senkinek.