Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zebrina

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsuzsanna még ugyan Magyarországon van, de nagyon elszántan készül arra, hogy a lánya után költözik Hollandiába. Ami külön megkapó a történetében, az az elszántság, és hogy próbál nem kapkodva, hanem a lehetőségeket végiggondolva dönteni. Talán ti is tudtok neki segíteni,…..
Kína a legrégebbi, folyamatosan létező civilizáció. Nem a legősibb, de nincs párja, amely folyamatos államisággal rendelkezett volna a történelmi idők kezdete óta. Egy ilyen birodalom méltán tarthatta magát a világ közepének. A neve is erről árulkodik: Zhongguo (magyar…..
zebrina 2014.07.17 16:22:38
A Szecsuánblog indulásakor magam sem sejtettem, hogy ez lesz belőle. Az itthon maradt ismerősök, családtagok, barátok számára készült, s pusztán azon az elven, hogy egyszerűbb egyszer leírni mindent, mint mindenkinek külön-külön beszámolni a történésekről. Hogy menet közben…..
Időben megérkeztem Moszkvába is, s szerencsére még wifi is van Seremetyevón. Az utazás zökkenőmentes volt idáig, remélem, most már a budapesti géppel sem lesz semmi gond, s elindul időben. A légitársaságokat és úgy önmagában a repülést többnyire nem a gasztronómia miatt…..
Zajlanak az események, most már minden a hazaútról szól. Tegnap sikeresen - némi bonyodalmak árán ugyan - szereztem dollárt a kínai pénzem helyett, s a bőröndömet is úgy 70%-ban bepakoltam. Ma elindultam még egy utolsót a bevásárlóközpontba, s vettem minden hülyeséget, ami a…..
zebrina 2014.06.27 21:57:48
Nagyjából egy év telt el, mire idén újra eljutottam a tavalyi kínai élőhelyemre, Fengjiebe. A törzsolvasók már nagyon jól ismerhetik a járást, hiszen egy évig többnyire másról sem írtam, csak az ottani benyomásaimról. Azzal sem mondok újat, hogy Fengjie nem kimondottan…..
zebrina 2014.06.26 16:45:46
zebrina 2014.06.26 20:08:06
@Liping: Aha, köszi. Jó magas!
Ez is eljött, ez az utolsó hetem most Kínában. Ma reggel megkaptam a hátralévő kifizetések maradékát is. Holnap bankolás és pénzváltás a program, hátra van még egy nagyobb bevásárlás, s ezen kívül már csak össze kell pakolnom, s várnom a szombatot. A suli bonyolítja le a…..
Miután a jövő hétvégén - ha a légitársaságok is támogatóan nyilvánulnak meg ezen kérdésben - már Magyarországon leszek, így lassacskán érdemes a blog befejezéséről is szót ejteni.   Kevés gondolkodás után az alábbi megoldásra jutottam.   1. A hátralévő kínai…..
Miután hajnali fél 5 magasságában beért a busz Fengjie általam eddig még nem használt, Gangkou nevű autóbuszállomására (van még egy buszállomás, egymástól minimális távolságra), elsőként nem is vettem észre, hogy megérkeztünk. Pihenőre gyanakodtam, meg épp csak…..
Már biztosan unalmas újfent a vizsgákról olvasni, de mostanság e körül zajlik az életem, szóval ezzel kell beérnetek. Ezúttal az ovis angoltanári csoport meglepő eredményt produkált. Talán valamennyire eljutott hozzájuk az előző hetek híre, talán csak erre az utolsó hétre…..
Ha már vonatozgattam tegnap, akkor itt az ideje pár kép megosztásának. Ez az első alkalom, hogy "G" és "D" vonatokkal utaztam, a "G" igencsak megnyerőnek bizonyult.A már emlegetett digitális kijelző folyamatosan tájékoztatást nyújtott a szerelvény sebességéről, így tudom, hogy a…..
Javier említette a napokban, hogy talált egy nagyon jó nyugati éttermet a belvárosban, s mivel elmondása alapján egészen finom pizzájuk is van, így ma én is betértem hozzájuk. A hely nem okozott csalódást, tényleg kellemes vacsorát töltöttem el. Remek konyha, s…..
zebrina 2014.05.13 11:10:13
zebrina 2014.05.14 14:10:42
zebrina 2014.05.15 21:38:28
@Liping: Valahol azért majd tedd közzé, légyszí.
Kína nem Magyarország, így aztán érthetően az erre előforduló fauna is eltér a Kárpát-medencében megszokottól. Az ország hatalmas, mérete Európa egészéhez hasonlítható, ezért természetesen hatalmas a változatosság e téren is. A tavalyi Fengjie, s a jelenlegi tanév során…..
Ideát a pet-palackok gyűjtésének nagy hagyománya van. A környezettudatosság nem igazán jellemző szempont, ellenben az üres, s amúgy csak a kukában, szemétként végző flakonokért némi pénzhez lehet jutni. A pontos árfolyamokat nem ismerem, de feltehetően nem nagy összegekről van…..
Hála a multimédiás termek adta előnyöknek, ebben a félévben egészen szórakoztató dolgokat sikerül összehozni. Próbálgattam pár lehetőséget, most úgy néz ki, meglett a befutó. Túlságosan nagy kihívásokkal nem lehet a diákok felé élni, mert azért elég gyengék az angolt…..
zebrina 2014.03.29 00:17:44
A héten több alkalmi munka is kilátásba került, hogy pontosan mi valósul majd meg belőlük, az egyelőre a jövő zenéje. Kínában sosem lehet tudni. A xianningi hétvégi órából sem lett semmi eddig, bár még hívhatnak.  Visszatérve Wuhanra, tegnap egy oviban voltam hivatalos…..
zebrina 2014.03.22 22:09:52
zebrina 2014.03.24 17:20:55
@Liping: Szerencsére az ősanyáig még van pár átmenet. :)
Leghosszabb várakozás A Shenzhen és Hongkong közötti határellenőrzés hongkongi oldala. Elképesztő mennyiségű ember, terelőkapuk közé szorítva, legalább 1-1.5 órás sorban állással.  Legjobb kaja Krabi neve rákot jelent, ennek megfelelve remek választék is áll…..
Ma voltam egy találkozón a belvárosban egy nyelviskola vezetőjével. Richard ajánlott be hozzájuk, miután a fülébe jutott, hogy sürgősen keresnek egy külföldi tanárt. Nem tudom, mennyire fog működni a dolog, de egy próbát megér. A javadalmazás elfogadható, kicsit szerényebb,…..
Szolgálati közlemény: az alábbi sorok súlyosan szürreálisnak ható információkat tartalmaznak! Olvasni csak saját felelősségre. Kockázatok tekintetében kérje ki - valóban iskolázott - orvosa véleményét!   A kedves olvasók egy része biztosan hallott már a legalábbis…..
Bőséges és finom vacsora várt tegnap este a "kollégák" társaságában. Nyálcsorgató képek a galériában. ..
zebrina 2014.03.02 14:06:56
Ma reggel ez fogadott. Nem fűzök hozzá semmit...    ..
Szép hosszút aludtam tegnap, valamikor ma de. 11 felé ébredtem fel végleg. Először úgy hajnali négy felé sikerült, de semmi kedvem nem volt semmihez. Ez sajnos azóta sem sokat változott. Rühellem ezt a hideget, s most már egészen biztos vagyok benne, hogy ezért voltam ennyire…..
zebrina 2014.02.15 15:13:15
@Liping: Hát az nem sok! Hiába van meleg a takaró alatt, ha időnként ki kell bújni alóla. :(
Megvallom őszintén, az utazás előtt nem sokat tudtam erről a városról. A Melakkai-szoros, a világ egyik legfontosabb és legsűrűbben használt hajózási folyosójának neve ismerősen csengett, s azt is tudtam, hogy van egy ilyen település. De hogy milyen, arra csak a tervezés során…..