Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Máté Barca

0 bejegyzést írt és 296 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma este elérkezik a 2021 óta várt pillanat, az FC Barcelona újra a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában fog pályára lépni Nápolyban. A katalánok háza táján nem egyszerűek dolgok, de halmozottan igaz ez a Napolira, akik tavaly még az elmúlt bő harminc év egyetlen Serie A győzelmét ünnepelték,…..
Máté Barca 2024.04.18 13:24:27
Ebből a szezonból ki is csekkolok, elegem van a pofára esésekből, kudarcokból, miközben a másik oldalon bajnokságot és bl-t nyer a madrid.
A barcának szar a játéka és eredménytelen is ebben a szezonban.
A madridnak szintén szar, de ott viszont jönnek az eredmények, náluk csak az számít, és végtére is igazuk van, a focit gólra játszák, a történelem csak a győztesekre fog emlékezni.

Xaviból is elegen van, a folyamatos hiszti, ugatás, bírózás semmi hasznot nem hoz, csak bohócot csinál magából és rombolja a játékosként felépített nimbuszát.És NEM, a karizma nélküli ülő bika Setien és a sótlan gugoló Valverde sem volt okés, de ők a ló*asz egyik vége, Xavi meg a másik végén van a habitusukat, viselkedésüket tekintve).

A PSG elleni meccsek margójára.
Az első meccsen nem volt érdemtelen a győzelmünk, de ott is összességében a PSG jobban játszott, jobban dominált, benne volt a meccsben simán a döntetlen vagy akár a párizsi győzelem.
És a visszavágón is elejétől kezdve jobbak voltak a kiállítás előtt is, szóval ilyen szempontból 11-11 ellen is necces lehetett volna. Az meg csak a ráadás hogy 2 gólos előnyt a kiállítás után elbuktunk, classsic Barca style, előnyről kiesni senki sem tud olyan hatékonyan mint mi, de ezt írjuk a kiállítás számlájára, a ,,Mi lett volna ha?" kérdést meg hanyagoljuk.

Annyi igazságérzetem azért van a világ felé, hogyha a jobb, szebb focit játszó csapat jut tovább, akkor nem tudok haragudni a labdarúgásra, ellenben a madrid eseteire annál inkább , amikor mindig jobb náluk az ellenfél, mégis ők mennek tovább az akaraterejüknek, mentális erejüknek, no meg a szerencse faktornak és az esetleges bírói tévedések (khm khm csalások), de akármilyen ellenszenvesek, ez a harcos erőteljes mentalitásuk irigylésre méltó.
A holland középpályás jövője ezen a nyáron is kérdéses lehet. Kérők akadnak bőven, a Barcelona pedig komoly bevétellel számol eladásokból...
Máté Barca 2024.02.11 10:48:44
@Bivi76: én is így érzem. Ezzel a győzelmükkel stabliziláták az első helyüket és az előnyüket növelték, innen már csak ők veszthetik el, de mindannyian tudjuk, hogy a mentális erejüknek köszönhetően nem fognak innen már elbukni.
Egy reményem van, hogy a BL-ben nem aratnak sikert...
Máté Barca 2024.02.11 12:38:01
@Bivi76: A 2 PL csapat mindenképpen, a Bayern érdekes jelenség, ők is ha formán kívül vannak, akkor sem leírandóak, PSG-t nem tartom favoritnak úgy általában sem, de főleg nem a Realal szemben. Talán még az Inter, mert kellemetlen focit játszanak, de ha az Inter-Atletico duóból a matracosok mennek tovább akkor annyi, az Ateltico a Real ellen sem 1 meccses döntőben nem esélyes,nemhogy egy oda-vissza vágós 2 meccses párharcban.

(kész csopa, hogy a kupában kiejtették őket, de persze azzal megmagyarázható, hogy a Realnak a kupa az csak sokadrangú a bajnokság és bl mögött)
Máté Barca 2024.02.11 16:01:56
@Robi71: igen a helyszín is fontos, ha egy odavágón a Madrid van vendégben és egy x-et vagy max 1 gólos vereséget szenvednek, akkor a visszavágón a Bernabeuban bedarálnak bárkit.

Remélem a Szuperliga projekt miatt a Madrid az Uefa bögyében van, így nem fogják őket sorsdöntő parharcon úgy sorsolni, hogy viszavágón hazai pályán legyenek.
A pamplonai gárda ellen kell javítania a katalánoknak...
Máté Barca 2024.02.02 08:09:11
@Robi71: amihez ezúton is gratulálok!

Nyáron Arda Güler, most Bergvall. Potenciális tehetségekről csúszunk le, akiknél még nem szálltak el az árak.
Culé Sarok Ti írtátok blog 2024.01.30 13:08:33
Máté Barca 2024.01.30 18:13:11
Köszönöm a bizalmat és lehetőséget, hogy közzétettétek az irományomat:D

Jöjjön egy kis Fifa és kiegészítés a bejegyzéshez!
Szerintem az alábbi játékosok mindenképpen mehetnek, vagy azért mert piacképesek, de nem elég meggyőzőek, vagy azért mert csak ballasztok és foglalják a helyet az első keretben vagy egyéb okból nem érdemes megtartani őket.

Pena (Transfermarkt alapján az értéke: 8M Euro)
Sajnos így, hogy volt lehetősége huzamosabb ideig kezdő lenni ter Stegen hiányzása óta bizonyított, hogy nem ő a megfelelő ember a kapus posztra. Nagy árat fizetett a csapat, tekintve, hogy nem egy megbízható, jó csere/pótkapus van a keretben, aki az elsőszámú kapus kiesése esetén hadra fogható. Olyan minőségi kapus duónk, mint a ter Stegen/ Claudio Bravo nem tudom lesz-e valaha, de elég, ha csak Cilessenre visszatekintünk, ő egy remek cserekapus volt, aki ha odaállt, akkor jól teljesített és helyettesített.

Kounde (Transfermarkt alapján az értéke: 60M Euro)
Fiatal és piacképes, már ezért érdemes túladni rajta, na meg azért, mert közel sem acélos. Jobbhátvédként még csak-csak elmegy, de középhátvédként nem éreztem egy percig sem biztonságot, amikor őt nevezték a védelem tengelyébe.

Cancelo
Kifejezetten jó játékosnak tartom, de kár lenne euro 10 milliókat a végleges megszerzésére szánni, tekintve, hogy 3, azaz három játékosunk is van a jobbhátvéd posztra. Fort most kezd berobbanni és nyáron itt lesz Dest és Julian Araujo is a posztra, ebből a három srácból biztosan legalább kettőt meg kell tartani és akkor nincs szükség a portugált megtartani és pénzt áldozni rá.

Alonso
A Xavi éra egyik legfeleslegesebb játékosa, főleg, hogy akkor érkezett, amikor Alba és Balde is előtte volt a sorban, de nyilván a legendásan jó Aubameyang biznisz keretein belül került Barcelonaba. Nyáron lejár a szerződése, szóval eszükbe se jusson hosszabbítani vele.

Martinez (Transfermarkt alapján az értéke: 8M Euro) vagy Christensen (Transfermarkt alapján az értéke: 40M Euro)
A két tapasztaltabb játékos közül az egyiket eladnám, a dán játékos fiatalabb és piacképesebb Martinez tapasztaltabb, főleg a LaLigaban, viszont sérülékenyebb. Nehéz kérdés, de én inkább a dánt adnám el, Martinez pedig jó lenne kiegészítő embernek a fiatalok mellett.

Romeu (Transfermarkt alapján az értéke: 3M Euro)
Kell róla bármit is írnom? Rém gyenge játékos, kár minden itt töltött perce. Nem piacképes, csak ballaszt, mehet egy tányér szotyiért is akár.

Felix
Ugyan ez a helyzet, mint Canceloval, ügyes srác, de nem meghatározó. Hiába a tehetség, ha az nem párosul szorgalommal és alázattal, akkor hiába sülhet el néha jól a lába és csókolgathatja a Barca mezt, többre tartom, Ferránt, akin látszik az odaadás a klub iránt. Felixért sem érdemes pénzt áldozni és véglegesen megszerezni.

Raphinha (Transfermarkt alapján az értéke: 50M Euro)
Ő is piacképes és nem is hoz rossz számokat, továbbá a hozzáállásával sincs baj, odateszi magát, de mégis úgy érzem, hogyha pénzzé lehet tenni, akkor élni kell a lehetőséggel.

Az említett játékosok eladása, elengedése, nem leigazolása felszabadítana helyeket az első keretben és a fizetési keretben egyaránt és bizonyára elősegítené a következő évad keretének regisztrációját, esetlegesen más játékosok szerződtetését, anélkül, hogy Laportaék további pénzügyi machinációkat hajtanának végre, hogy a Barca különböző gazdasági részlegeit tovább értékesítsék, elég volt a klub elzálogosításából.
Máté Barca 2024.01.31 18:28:07
@Robi71: Igen tudom. Kérdés, hogy milyen áron tudjuk őket megszerezni, ha egyáltalán véglegesíteni fogja a vezetés a portugál fiúkat.
Máté Barca 2024.01.30 09:32:19
@Culé Sarok: azért még ne írjuk le Roquet.
Ellenpéldaként Vinicius is milyen kutyaütő labdatemető volt, aztán kellett idő mire kiforrott és elkezdtek jönni a gólpasszok, kulcspasszok és gólok. És ő is 18 évesen került Brazíliából Europába.
Máté Barca 2024.01.17 11:13:26
Egy dolog nem fér a fejembe, már egy ideje érlelődik bennem. Miért nem megy a játék?

Nem tudom nem összehasonlítási alapnak venni a jelenlegi Manchester Cityt. Adott Guardiola, aki a pozíciós játék földi helytartója (egy focis facebook oldalon olvastam, talán a Realista fociblogon, megtetszett ez a kifejezés). Elköltöttek csilliárd pénzeket, rengeteg klasszis játékos megfordult náluk és elérte a csapat a hőn áhított BL győzelmet, tette azt egy triplázás keretein belül. Nem csak eredményes, trófeákban gazdag a Man City az elmúlt években, hanem az egyik leglátványosabb, legszórakoztatóbb, legszínvonalasabb játékot produkálják. Az ő játékuk hasonlítható leginkább a szintén Guardiola vezette 2009-2012-es csúcs Barcához, aminek a játékát a nagybetűs TIKI-TAKA-nak nevezünk.

Adott Xavi, aki játékosként ebben a rendszerben játszott, (már gyerekkora óta ebben nevelkedett), és edzőként is ezt a játékot szeretné játszatni. Az nem állítható, hogy Xavi ne ismerné áthatóan ezt a játékrendszert.

A két csapatot, ha összehasonlítjuk, akkor a legszembetűnőbb különbség a támadó erőben rejlik. Nyilván nem hasonlítható össze a mi támadószekciónk (Raphinha, Yamal, Lewandowski, Ferrán, Felix, Roque) a Cityével (Foden, Silva, Alvarez, Haaland, Grealish, Doku stb.), ott gyakorlatilag minden posztra alsóhangon 2 klasszis jut, nálunk meg látjuk mi a helyzet.

De én úgy vélem, hogy egy csapat játékának fazonja, tempója, stílusa, milyensége a középpályásokban rejlik. Szerintem a középpálya határozza meg a csapat játékát az edző utasításai alapján, az edző által vázolt taktika mentén.

Ebben azért nem szenvedünk akkora hátrányt a Cityhez képest.

Van egy Gündoganunk, aki az elmúlt években a Cityben bizonyított, gyakorlatilag de Bruyne egyik társa volt a kreatív támadójáték kivitelezésében. Már a Dortmundban is látszott, hogy kiváló képességekkel megáldott középpályásról van szó és nem csoda, hogy Guardiola elsők között csábította a Cityhez és lett alapembere a középpályájának.

Adott Frenki de Jong, aki Ajax nevelés, a holland iskolából érkezett, ami a Barcahoz hasonlóan a „cruyffi” alapokon nyugszik. Xavi által sokat emlegetett Barca DNS hangoztatása esetén de Jong az egyik első, aki eszembe jut, ha Barca DNS-ről hallok, olvasok.

Ott van Pedri, akinek minden mozdulatán, labdaérintésén érződik, hogy egy fantasztikus tehetség, egy zseniről van szó. Ha a sérülések elkerülik, akkor reményeim szerint a Barca és a spanyol válogatott számára következő évtizedében megkerülhetetlen lesz a játéka és jelenléte.

Gavit sem szabad kihagyni. Ő is lenyűgöző és lévén, hogy saját nevelésű a srác, így ő is gyerekkora óta szívja magába a Tiki-Taka/pozíciós játék ideológiáját, tőle sem áll távol, és a tehetsége is adott hozzá, hogy ebben a játékrendszerben kiemelkedő legyen. A mentalitása, odaadása és elszántsága pedig példa nélküli. Mielőbb várjuk vissza, nagyon hiányzik.

A két edző felfogása a játékról, a világ/foci nézete mondhatni azonos és a középpálya sorunk minősége pedig nem rossz, sőt. Mégis láthatjuk a totyogást és tötyörgést, sem tempóban, sem kreativitásban nem hasonlítható össze a két csapat játéka, még egy kicsit sem a közelítjük meg azt a szintet. Ha egy egyszerű pontozással élnék, akkor az elfogultságból kifolyólag azt mondanám, hogy a 2009-2012-es Barca 11/10-es volt, nyilván azóta változott a játék globálisan, így az ellenfelek is, a Cityt épp ezért 10/10-esre értékelem, Guardiola is halad a korral, de nem adja fel az elveit, amit régen Tiki-Takanak hívott, azt most pozíciós játékként tovább vitte és alkalmazkodott és ennek ellenére színvonalas és eredményes, amit csinál.

Minket pedig a Xavi féle Barcát jelenlegi helyzetünkben (üres kassza, eladósodás,szigorú La Liga pénzügyi szabályozás, nem tudunk rendesen igazolni és regisztrálni) meglennék elégedve ha egy 6/10, legszebb álmaimban max. 7/10-es szintre feljönnénk, de sajnos egy 3/10-es értékelést tudok adni a csapatnak, mert konzekvensen pocsék a játék, és már tavaly is az volt, bajnoki cím ide, pocsék helyzetkihasználás oda, egyszerűen nézhetetlenül rossz a játék. Ha a támadóink a helyzeteik felét belőnék és ebből kifolyólag jobban állnánk akkor is ezt mondanám, mert ez az igazság, nem jó, amit játszunk, nem szép, nem szórakoztató, nem látványos, egyszerűen bűn rossz.
Máté Barca 2024.01.17 11:14:11
Mitől van ekkora szakadék? Miért nem tudjuk csak nyomokban azt hozni, amit Guardiola játszat a Cityvel? A kezdő középpályás sorunk kompatibilis ezzel a pozíciós játékkal és az edzői stáb Xavi vezetésével erre törekszik, hogy ezt a játékstílust, játékrendszert műveljük.

Az erőnléti felkészítésen múlna a dolog? A PL hajtósabb, fizikálisabb focija indokolja ezt?

Vagy más lehet az oka? Nem fogható minden arra, hogy a Citynek végtelen pénzcsapja van, és kedvükre igazolhatnak minden posztra klasszis játékosokat és kimagasló potenciállal rendelkező fiatal tehetségeket. A játékosok profilját, egyéni képességeit nézve nincs akkora különbség a két csapat között, mint amit a játék képe tükröz. Szóval felteszem a költői kérdést, miért nem megy a játék, miért ilyen rossz a mi játékunk? Mi/ki vezetheti ki a csapatot ebből a borzasztó mély gödörből?

Mondanám, hogy bár tudnám a megoldást, de jó eséllyel akkor is itt lennék és a hosszúra nyújtott fejtegetéseimet kéne olvasgatnotok:D

Azt is mondhatnátok, hogyha ennyire ajnározom Guardiolat és a Cityt akkor egyszerűen csak pártoljak át, és ettől a ponttól nekik szurkoljak. Egy dolgon nem tudok változtatni és nem is akarok. A szívem nem égszínkék, hanem gránátvörös-kék, engem a Barca érdekel, én nekik szurkolok, ha minden szép és jó, akkor is, meg a mostani rossz helyzetben is.

Hogy az egyik kedvenc Marvel filmemből, a Bosszúállók: Végtelen háborúból idézzem Lokit: ,, The sun will shine on us again” Ezzel a mentalitással állok hozzá a Barcához.

Szebb napokat, blogtársak!
Máté Barca 2023.12.16 23:03:47
Máté Barca 2023.12.17 10:23:12
@Raven1975: így van, ennyi helyzetből gólokat kéne rúgni. Előző poszt alatt Evo kolléga is kimondta a nyilvánvalót, nem Xavi hagyja ki az ordító helyzeteket. Egy másik fórumon is olvastam, hogy Guardiola egyszer olyat nyilatkozott, hogy ő mint tréner annyit tud segíteni a csapaton, hogy a helyzeteket kialakítsák, de a gólokat a játékosoknak kell belőni.
Máté Barca 2023.12.20 10:25:25
@Alto00: kérlek ne hagyd abba, baromi hasznos és jó a tevékenységed, így hogy külföldi cikkeket fordítasz le és közölsz velünk.
Kérlek folytasd, ne vegye kedved az esetleges kötözködés, ami egyébként az én olvasatomban nem volt ártó, bántó szándékú, de megértem, hogy nem vetted jó néven, mert gyakorlatilag megkérdőjelezték az alaposságodat.
Máté Barca 2023.12.17 13:15:55
@Máté Barca:
Ami a Szuperligát illeti, még annyi kérdés merül fel bennem, hogy a jelenlegi Barca mennyire tudna helytállni és érvényesülne ebben az "elit" közegben?Szükségünk van nekünk szurkolóknak, és az amúgy is önbizalomhiányos, depressziós játékosoknak sorozatos nagy pofonokat kapni?
Máté Barca 2023.12.20 10:21:25
@g4brielsmith: nagyon szomorú és bosszantó ez a helyzet.

Nyilván erre sosem fogunk rájönni biztosan, de kíváncsi lennék, hogy Pedri alapvetően üveglabú és mindenképpen ez jellemzi, vagy az első idényében az extra terhelés következménye, ami elrontotta őt.
Hisz végig nyomta a bajnoki és kupa szezont, elment az EB-re, majd még az olimpiára is, az olimpia után egyből kezdette őt Koeman az első néhány bajnokin és utána küldte el őt pihenőre (emlékszem ekkor még nem volt sérült).
Ezután kezdődtek a sorozatos sérülések, amelyek azóta tartanak.
Vagy ezt a komoly túlterhelést nyögi azóta is, vagy alapból üveglabú, és abban az 1 évben volt szerencséje és elkerülték őt a sérülések.
Máté Barca 2023.12.14 14:15:34
Elég ellentmondásos volt ez a tegnapi produkció. Egyrészt feszített a versenynaptár, azaz amikor csak lehet rotálni kell, de a lóvé mégis kell, mert győzelmenként 2.8 milla euro jár a BL-ben, ezért elég felforgatott kezdővel ment ki a csapat. Lewandowski kezdetése és több, mint 70 percig játszatása totál indokolatlan és értelmetlen, tekintve, hogy egy borzasztó formában lévő veteránról van szó, aki agyon van játszatva. A kezdőcsapatból a középpályát és támadó szekciót tekintve egyedül Lewa a gálakezdő tagja (ha egyébként beszélhetünk arról, hogy nekünk van egyáltalán olyanunk), nem értem miért tőle várták a megoldást, amikor rettenetes formában van.

Kounde számomra most is bizonyította, hogy középhátvédnek kis túlzással alkalmatlan, ezt szerintem Xavi is látja, hisz tavaly többnyire jobboldalon játszott és nem középen, az Araujo-Christensen páros voltak elsősorban a kezdő középhátvédek, és én a francia válogatottban is emlékeim szerint nem láttam őt középhátvédként játszani, csak jobbhátvédként. Romeu rém gyenge, de szerintem nem is várhattunk tőle nagy dolgokat, az ő pályára küldése abszolút értelmetlen, inkább a B-ből, vagy ifiből keressenek erre a védekező középpályás posztra akárkit, a fiatalok kipróbálásának sokkal több értelme van, mint ezt a rakás szerencsétlenséget nézni. Ritkán szidok konkrét játékost, de borzasztó a csávó, fájdalmas nézni minden mozdulatát.

A bekapott gólok amatőr hibákból jöttek, a játék meg egy rakás szar volt, nincs ezen mit szépíteni.

Remélhetőleg nem a PSG lesz az ellenfél a nyolcaddöntőben, de igazából ezt a Barcát bárki megizzaszthatja és kifoghat rajtunk bárki. A pénz miatt azért fontos lenne továbbmenni a legjobb 8-ba, utána meg minden BL-ben eltöltött perc ajándék.

Ha ebben a szezonban bármit is akar nyerni a csapat akkor mindenkinek össze kell szedni magát, mert az eddig mutatott játékkal nem érdemlünk semmit és nem is leszünk a közelében sem, hogy nyerjünk akár egy szuperkupát is.
Máté Barca 2023.12.14 20:51:22
@evooo: Én Xavitól megújulást, változásra, változtatásra való hajlamot várok el. Amennyiben ebben a szezonban nem változik a játékunk pozitív irányba, ha ugyan ezt a nézhetetlen, élvezhetetlen fostengert kell nézni, akkor az én véleményem is megválozik és elfogy a türelmem. Nem tartom jó ötletnek, hogy szezon közben váltsunk, persze megvannak azok az esetek, amikor indokolt, de én szeretném ha Xavi végigvinné a szezont, és ha nincs változás, pláne ha még eredmény sem lesz, akkor mennie kell. De ezt egy teljes szezon után tudjuk felmérni az elért eredmények és a produkált játék függvényében.
Múltkor pedzegettem, hogy mi lenne jobb, eredményes focit játszani nem szórakoztató játékkal (ilyen volt a tavalyi bajnoki cím), vagy szórakoztató focit játszani eredmények nélkül (Arsenal tavaly). Személy szerint én az utóbbinak jobban örülnék, de Laportáék szempontjából érhető, ha inkább a másik verziót preferálják. Az idény első felében látottak alapján a játék mocsokszar, az eredmények meg olyanok, amilyenek, a BL-ben megvan a kötelező továbbjutás, a bajokságban meg 2 riválistól kaptunk eddig ki. Ahogy a Maestro mondaná, lehetne rosszabb is. Az eredményeket a szezon második felében tudjuk igazán értékelni, a szuperkupa, király kupa, bl és bajnoki szereplést követően.
Máté Barca 2023.12.14 21:16:18
@Máté Barca: a vége lemaradt...
*Az eredményeket a szezon második felében tudjuk igazán értékelni, a szuperkupa, király kupa, bl és bajnoki szereplést követően, de a játékot meccsrúl meccsre értékelhetjük és kritizálhatjuk, sajnos ez utóbbira van okunk az esetek túlnyomó részében.
Máté Barca 2023.12.05 18:02:31
@Bivi76: viccnek is borzalmas.

Közben Stegent ha minden igaz műtik, ez több hónap kihagyást jelenthet. Remélem Pena tartja a jó formát.

További híreink, Tebast újra megválasztották, 2027-ig folytathatja a Liga lezüllesztését.
Máté Barca 2023.12.05 21:09:35
@Bivi76: sajnos csak abba tudok belekötni, hogy Garcia Koeman alatt jött 2021 nyarán Agueroval, Depayal és Luuk de Jonggal egyszerre. Bárcsak ne értenék egyet a többi mondatoddal...
Máté Barca 2023.11.21 12:51:29
@Bivi76: még nagyobb géniuszi javaslatom lenne, ha eladnák Baldet és megtartanák Alonsot, mint elsőszámú balhátvédet....
Borzasztó ökörség lenne eltékozolni egy olyan fiatal, Barca nevelésű tehetséget, aki a következő évek meghatározó játékosa lehet a posztján, mind klub, mind válogatott szinten.
Máté Barca 2023.11.20 10:52:58
@Eminusz: óriási veszteség, jó formában volt nagyon az utóbbi időben a kis terminátorunk, Pedri éppen visszatért, de Jong hamarosan visszatér,erre elveszítünk ismét egy alapembert, ráadásul nagyon hosszú időre.

Remélem nem lesz vele sem az, mint Fatival, hogy a hosszú sérülések után nem talált vissza a régi formájához és nem is az lesz, mint Pedrivel, hogy a felépülés után sűrűn lesz sérült, gyakran vissza esik.
Máté Barca 2023.10.30 10:40:10
@Red Cule: Jó, de abba is gondolj bele, hogyha Xavi nem vált, és a madrid a cseréivel ugyan úgy leuralja a meccset, mert a mieink már fáradnak és fogy a szufla, akkor megintcsak ekézve lenne, hogy miért nem nyúlt bele a meccsbe.
Ez a meccs a szerencsén ment el, nekik a semmiből összejött kétszer is, nekünk meg a sok helyzet ellenére csak 1 gólt sikerült rúgni.
Ezért utálom és ellenszenves nekem a madrid, mert mindig ez van, az ellenfél jobb, dominál, több helyzetet alakít ki, de mégis ők egy kontrával, egy egyéni villanással, vagy egy szerencsés góllal nyernek, de végülis igazuk van, a focit gólra játszák, nem labdabirtoklásra, meg nem a több helyzetet kialakító csapat nyer.
A madrid testesíti meg az eredményes de nem szép focit, máshogy nem szép, mint mondjuk az Atletico, mert az a legrosszabb anti/bunker foci, de ők se játszanak szép focit és látványos meccseket, csak jó a helyzetkihasználásuk, főleg Belinghammel.
Máté Barca 2023.10.20 10:12:18
Neymar az egyik legnagyobb csalódásom. Ha nem a pénzéhesség, pénzhajhászat, valamint a tivornyázás fontos neki, hanem a sport és az életmód, akkor még mindig meghatározó lehetne. Kezdve azzal, hogy marad Barcelonában. Visszafordíthatatlan károkat okozott Neymar a Barcának is (drága Bartomeu keze is vastagon benne volt), azáltal, hogy ránk szakadt a távozása után az OTP és elkezdtük szórni a pótlására az euro 100 milliókat. Az ő rekordátigazolása pedig az egész labdarúgásra hatással volt, elszaladtak az árak és most már röpködnek a 70-100 milliók olyan játékosokért, akik max 1 szezonban villantak néha. Visszafordíthatatlan károk ezek. Ha mással nem igazán, de ezzel mindenképpen beírta magát a labdarúgás történetébe.
Ha komolyan vette volna az életet, marad Barcelonában, akkor a 2010-2020 közötti időszakra nem úgy emlékeznénk vissza, mint a Messi-CR7 uralta korszakra, rivalizálásra, dominanciára és hegemóniára, hanem Neymart is odalehetne tenni Messiek mellé a legfelső polcra, és a 2020-as évek első felére pedig a Messiék korosodása miatt jelenleg már Neymar lehetne európa elsőszámú királya és sztárja.
Tudom sok a ha, de csak gondoljatok bele. Ha marad Barcelonaban, akkor nem kezdi el szórni a pénzt az ő pótlására a klub Dembelekre, Coutinhokra és Griezmanokra és ezáltal nem keveredünk válság közeli állapotba annyira jelentősen (nyilván a játékosok fizetését így is nyomták volna Bartoék az egekbe) és akkor a covid válság utáni időszakban sem a csőd szélén álltunk volna és jó eséllyel a mai napig Messi is és Neymar is a Barcát erősíthetné. Fáj belegondolni, mi minden másképp történhetett volna. Ehhez képest látjuk a valóságot. Mondanám, hogy így utólag látva Neymar hanyatlását a szívem szakad meg, de megérdemli a bukást kijár neki, én csak azt sajnálom, ami lehetett volna belőle. Az egyik legnagyobb eltékozolt tehetség és karrier.