Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csilla vargáné

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem régen fejeztem be újra Nehémiás könyvének tanulmányozását. Van néhány nagyon fontos tanulsága, amit egy keresztény értékrenddel bíró vezető észrevehet. Hihetetlen nyomás alatt képes volt eredményes munkát végezni. Mi lehetett ennek a titka?  "Megrendülésre" való képesség- Nehémiás őszintén…..
A napokban újraolvastam Tim Keller: Gyülekezet a középpontban c. könyvét. Nagyon hasznosnak találtam, hogy a leír 6 jellemzőt a missziós gyülekezetről. Ezt a 6 pontot, jellemzőt szeretném ebben a cikkben röviden bemutatni.  1. Konfrontálódnia kell a tágabb közösség "bálványaival"  Nagyon hasznos,…..
Az alábbi bejegyzést "Új Múlt Szerkesztőség" címmel november 24-én tettük közzé a Facebook oldalunkon. Leonardo Boff, felszabadításteológus, egykori ferences szerzetes és katolikus pap [1] (ld. a képen). 1985-ben a Hittani Kongregáció elítélte a teológiai tanításaiért. 1992-ben ismét. Ekkor…..
Máté evangéliumában Jézus ezt mondja az utolsó ítéletről (ld. Mt 25,31-46): Amikor eljön dicsőségében az Emberfia és vele minden angyal, helyet foglal fönséges trónján. Elébe gyűlnek mind a nemzetek, ő pedig különválasztja őket egymástól, ahogy a pásztor különválasztja a juhokat a kosoktól. A…..
És Loretó?      »A mai Szent Ház oltárlapja fölött latin felirat hirdeti a János evangélium híres karácsonyi szavait: „Az Ige testté lett”. Egyetlen szót tettek hozzá: „itt”. A szöveg latinul így hangzik: „Verbum caro hic factum est”, vagyis „Itt testesült meg az örök Ige”. Ez az apró szó oly…..
     (Jézus) "Másnap reggel a templomban panaszkodni kezdett: Szívem fájdalma oly nagy a sok nekem szentelt lélek miatt. Pedig, hogy járok utánuk, lépten-nyomon követem őket kegyelmeimmel. Ők mégsem vesznek észre és mégsem kérdezik hová megyek.Látom őket, amint fásult tétlenséggel csak a maguk…..
Szent József halála      Szent József a küzdelmes szenvedések embere volt. Mindezt oly csendesen viselte el, hogy még az utókorban sem tudatosult ez igazán. Állítsuk párhuzamba József életével a mai idők helyzetét, a kisebb-nagyobb keresztjeinket, és óhatatlanul vigaszra találunk. Szent József jól…..
Fellebezés Megbocsájtás 2022.01.24 15:27:27
Pont az ilyesfajta magyarázatokkal élnek vissza a kemény szívű hívők. Ezért nem kérnek bocsánatot akármiféle gorombaság esetén sem. És az ilyesfajta tanításokkal rongálják a sértett fél önbecsülését. Valódi megoldás helyett még az áldozatot hibáztatják. Nem elég neki a sértés elszenvedése, még a…..
Fellebezés Lázok Andor levele 2018.11.13 14:48:10
Morvay Péter megosztott egy bejegyzést. 17 órája Morvay Péter 17 órája Lázók Andor testvérem tisztelt meg azzal, hogy nyílt levélben elküldte megrendítően őszinte bizonyságát. Kérlek olvassátok nyitott szívvel, és osszátok meg ismerőseitekkel. A levél…..
...Pál apostol, Péter apostol és a többiek? Kitől fogadtak el tizedet mindezek? -ezt a szónoki kérdést teszi fel Hege Fecó már évek óta a a tized fizetést védő újszövetségi híveknek. Nos, a szónoki kérdéseknek nem az a célja, hogy válaszoljanak rá, hanem hogy elgondolkodjanak rajta. Én…..
A HIT GYÜLEKEZETE TEOLÓGIAI FŐISKOLÁJÁN TARTOTT ELŐADÁST SEMJÉN ZSOLT 2017. 11. 24. A miniszterelnök-helyettes előadására a Szent Pál Akadémia Államelmélet című tantárgyának keretében került sor. Ebben, az egyébként teológus és szociológus Semjén olyan témákat érintett, mint a…..
Fellebezés A F~méregetésről 2022.09.02 11:47:52
A F~méregetésről Egy facebook csoportban valaki felvetette, hogy a férfiak versengését a közbeszéd f~méregetésnek nevezi. És hogy ez miért alakult így ki, vajon miféle szempontok alapján versengenek az illető ivarszervek, és hogy ennek miért nincs női párhuzamos képe, illetve a női megfelelőnek…..
Fellebezés A tizedről 2020.06.26 07:45:52
A tizedről RT tanítása szerint a tized kifejezetten a SZolgálati ajándéknak dukál, és hogy az az Isten akarata, hogy azt a saját életére fordítsa. Nos, ennek nem látom bibliai igazolását. Ha mindenáron a bibliai tizedre hivatkoznak, akkor nézzük meg alaposabban. Hogy ki adjon, miből és kinek, azt…..
  A Hit Gyülekezete Lelkészi Hivatalának közleménye A Hit Gyülekezete minden keresztény közösséggel rendezett, evangéliumi alapon álló kapcsolatra törekszik, az esetleges teológiai nézetkülönbségekről függetlenül békességgel és tisztelettel tekintünk rájuk. A Hit Gyülekezete és a…..
„Az őskeresztények az első századokban elsősorban nem is a megfeszített Jézust ábrázolták, hanem legtöbbször a feltámadott Krisztust. Mert tudták, hogy a pogány hatalom lekényszeríthette őket a föld alá, de sorsuk ugyanaz lesz, mint a nagypénteken meghalt mesterüké.” Kerkai Jenő jezsuita atya…..
„Sokszor munkánk nem fogyaszt el annyi energiát, mint a gyötrődő kislelkűség. Ha úgysem tud segíteni, mit gyötrődik, kínlódik? Bízzuk a sorsunkat Istenre! Ezt a bölcsességet kérjük a most született Jézustól, édesanyjától és Szent Józseftől!” – Kerkai Jenő fél évvel a letartóztatása előtt, 1948…..
Ferenc pápa 2017-ben Massimo Borghesivel folytatott beszélgetése során említette, hogy németországi doktori tanulmányai során Hans Urs von Balthasar teológiai esztétikája nagy benyomást tett rá. Balthasar teológiai gondolkodásának előterében áll az Isten dicsőségéről való reflexió és az ehhez…..
Ferenc pápa egyik gyakran ismételt témája a polaritások egysége. A jezsuita lelkiségre is ellentétes pólusok szintéziseként tekint: a cselekvésben szemlélődő, az apostoli feladatok során szükség van a folytonosságra és elmélyülésre, ugyanakkor a rend ideálja a mozgékonyság, szükséges a…..
Most egy átlagos blogbejegyzésnél valamivel hosszabb, és főleg: mindenféle adatokkal telezsúfolt iromány következik. Jelezném is, hogy mielőtt valaki nekikezd, készítsen magának oda kávét, valami rágcsát, miegymást. De elolvasva a bejegyzést, reményeim szerint átlátható lesz…..
csilla vargáné 2023.12.14 07:27:05
@felician : ESZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ....35 ezer ft rehab ellátást állapitottak meg ,feleségem közmunkán 60 ezer ftot kap VAGY VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15 30101 6583 számla szám otp 11773346-04028905 //amennyiben nem tudnak tüzelöben segiteni szeretnék egy élelmiszer csomagot ,ha lehet KARACSONYRA
"Akkor hasonló lesz a mennyek országa a tíz szűzhöz, akik fogták lámpásukat, és kimentek a vőlegény fogadására. Öt közülük balga volt, öt pedig okos. A balgák ugyanis amikor magukhoz vették lámpásukat, nem vittek magukkal olajat, az okosak viszont lámpásukkal együtt olajat is vittek…..
Krisztus Útja Isten-e Jézus? 2023.09.25 10:19:35
A pogányok által tisztelt "isteneket" Isten prófétái újból és újból elutasították, mondván, azok semmik. Ézsaiás ezt a kihívást intézte ezekhez az istenekhez: "Mondjátok meg, mi lesz ezután, hadd tudjuk meg, istenek vagytok-e? Tegyetek akár jót, akár rosszat, hadd lássuk azokat csodálkozva!" (Ézs…..