Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Swind

0 bejegyzést írt és 578 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hazai politikai élet mindig tud újat mutatni, és ennek a folyamatos szemmel követése elég érdekes párhuzamokat tud maga után vonni. Bár, tény és való, hogy kívülről ez nagyon mulatságosnak, és egyben tanulságosnak mutat (valószínűleg tananyag lesz 2080-ra, hogy hogyan ne), valójában, ha…..
Törzsolvasóink tudják, hogy mi itt a Lemilnél imádjuk a listázást (ebben is hasonlítunk egynémely, sportot kedvelő magyar politikushoz) és az ehhez kapcsolódó szavazóposztokat. Sorozatunkban foglalkoztunk már kiemelkedő hadvezérekkel, a papírformát felrúgó ütközetekkel, történelemformáló…..
Swind 2019.06.18 12:04:13
@tiboru: Biztos lenne neki, mivel jól leverte a lázadásukat, meg mások is még párat. Viszont Róma elrettentő ereje, és konzerváló hatása, megvédte a keleti népektől, például a Parthusoktól. Ha nincs Róma, nagy valószínűséggel a zsidókat elpusztítják, mert kb azóta gyűlölték őket mióta egyetlen ókori népként a történelemben kijelentették, hogy minden más isten hamis, csak az övék az egyetlen.

Az első hozzászólásom persze nagyon nagy spekuláció, inkább érdekes bulvár, mint komolyan vehető következtetés. Elnézést kérek tőled, ha nem férne ide, a színvonalas és komoly szakmai felkészültséget mutató blogodba.
Swind 2019.06.18 12:29:41
@tiboru: Köszi, mindenképp elolvasom. Egyik kedvenc könyvem volt, Stefan Zweig-től a Csillagórák. Nem csak csatákról szól, hanem olyan helyzetekről, ami megváltoztatta az addig fennálló rendet.
Ismered?
Swind 2019.06.18 13:03:31
@tiboru: Ha már Bécs ostroma, ha nincs ott Sobieski lengyel király az őrült lovasrohamával, lehet most félhold van a stefansdom tetején:) Elméletek :))
Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a…..
Puzsér Róbertet kirúgták a Hír TV-től, azonnali hatállyal megszűnik a műsora, a Sznobjektív is. Ezt ő maga erősítette meg az Index kérdésére telefonon. "Semmit nem mondtak, nem volt indoklás nem volt semmi. Csak elém rakták a felmondást." - mondta el a műsorvezető, akinek műsora 2016 óta futott a…..
Az intézményesített hadviselés történelmében (hat vagy hét ezer év, könyörgök, ezen most ne vesszünk össze) számos írott és íratlan alapszabály keletkezett, elsősorban a megfigyelésekre alapozva. Ezeket a katona- és katonapolitikus-generációk egymásnak adták tovább, majd ezek jelentős részét…..
Futárszolgálat témakörben a legáltalánosabb panasz az, hogy a futár ígéri, hogy jön, de soha nem érkezik meg. Ennek komplementeresete, amikor jön a futár, csak épp nem szól róla, így a végeredmény pont ugyanaz: csomag és gazdája nem találkozik. Attila esete meglepő módon egy harmadik verzió a…..
Az idei utolsó nyárias hétvége sokakat, így engem is kicsalt az egyik, fővároshoz közeli strandra. A Nap búcsúsimogatása igazi áldás, feltölti a hamarosan beköszöntő őszi-téli fényhiányban senyvedő test és lélek energiaraktárait. A medence kék vize kimossa a "holvanmárakéthétszabadság" után ránk…..
Azért tanuljon magyarul a gyerek, hogy fegyverkereskedő lehessen? Tom Segura, egy perui-amerikai komikus Conan O'Briennél mesélt arról, hogyan tanítja a fiát magyarra roma származású a felesége, akitől például ezt a gyerekdalt is megtanulta: Esik a hó, fingik a ló, szarik a kiscsikó. Conan…..
Az elmúlt 10 évben mindig le akarták cserélni a budapesti jegy- és bérletrendszer elemeit, megújítani az egészet, hiszen tudták jól, hogy egyáltalán nem működik, nem hatásos, nem szolgálja a célját. Mégis, azóta sem sikerült továbblépnünk. Miért? Mert egy szintén…..
Egyszer egy barátom azt mondta: „Aki autóba ül, annak élből ötvenet zuhan az IQ-ja. És nem az a kérdés, hogy zuhan-e, hanem, hogy utána mennyi marad még.” Mivel a munkámnak köszönhetően rengeteget vezetek napi szinten, így nagyon sok különféle típusú vezetővel találkozok kishazánk útjain. Van a…..
Swind 2017.04.19 10:55:51
@Mr. TrúLáv: De spirázd túl, messze nem bűnycselekmény kategória.
Swind 2017.04.19 11:07:33
@Mr. TrúLáv: Épp ráérek, szóval belemegyek. Elolvastam a linkelt cikket, ez már egy bonyolultabb szitu, eleve azzal, hogy jobbról előzött, bevágott, büntetett.
Ha valaki rátapad a lökhárítódra, akár hosszú percekig az életedet veszélyezteti, hiszen, bármilyen valós forgalmi okból is fékezhetsz, akár azért mert olyan forgalmi akadály is lehet az úton, amit te látsz, a hárul jövő pedig nem. Enyhébb figyelmeztetés egy felvillanó féklámpa , mint az ablakmosó, ami ha túl jól sikerül, még veszélyesebb mint amit eddig a hátul haladó csinált veled. Akár rád is, szóval életösztön.
Swind 2017.04.19 11:09:33
@Mr. TrúLáv: Ez több minbt feszkó, konkrétan halálfélelem, ,mikor nagy sebeséggel vonatozunk.
Az M1 komolyzenei tehetségkutató rövidesen induló harmadik évadában már hiába keresnék a nézők a zsűriben Szenthelyi Miklóst. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművészt a Bors szerint indoklás nélkül rúgták ki, a köztévé azonban a lap kérdésére az alábbiakkal magyarázta a döntést: "A…..
Többször ért már az a vád, hogy túlzottan szigorúan szelektálok, mondhatni válogatós vagyok férfiak terén. Na jó, hát lehet, hogy kicsit sok a kritérium, de végül mégis mindig az derül ki, hogy akire nagy nehezen rámondom az áment....na éppen arra kellett volna legkevésbé. Belátom, talán…..
Swind 2017.03.30 11:07:58
@keri bredsó: Kedves Keri! Köszönöm, énis szeretem ezt az autómat. Egyébként, nem társkeresőhöz készült az avatár, hanem autós blogokhoz :)
Swind 2017.03.30 16:30:37
@LassúGabi: w208-as. (más néven clk) A w210 pedig csak akkor szégyen, ha jó kelet európai szokás szerint ridegen tartod és nem költesz a szervizelésre, illetve "józsi szereli a sufniban".
Bizonyos értelemben korszakhatárt jelent a Ferrari 812 Superfast, hiszen lezár egy hosszú-hosszú időszakot a márka történetében. Az viszont kár, hogy külsőre nem igazán sikerült markánsra a búcsú...
Swind 2017.02.25 17:46:49
@DogTheDog: Egyetértek, az F12 gyengébb megjelenésű.
Viszont, egyik sem szép. Sohasem gondoltam volna, hogy nem fog tetszeni egy Ferrari, De az FF (most komolyan a 4 üléses mindig egy elegáns GT volt az meg egy sportkombi), és az F12 , meg ez a superfast, nagyon nem stílusus, csak modernül brutális.
Kicsit az az érzésem, mintha a távol keleti izlésnek akartak volna megfelelni, ezzekkel a lámpatestekkel, ezzel az arcal.

Az utolsó stílusosan szép sport autójuk az 599 volt. (a 12 hengeresek közül)
Az öt hónappal ezelőtti fegyveres-szavazós poszt sikerén felbuzdulva (közel hatvanezer kattintást és 335 kommentet kapott, ami a Lemilblog eddigi legolvasottabb cikkévé tette) úgy gondoltam, hogy ismét valami hasonlóval lepem meg a hadtörténelem iránt érdeklődő lemiles olvasóközönséget. A múltkori,…..
Ha márkás órát vásárolsz, egy olyan időmérő szerkezetet fogsz birtokolni, mely hosszú évekig, évtizedekig hű társad lehet. Nagyon sok közös vonást lehet felfedezni az óra és a gépkocsi vásárlásában, gyorsan fel is sorolnék néhányat a teljesség igénye nélkül: Értéket tekintve egy új,…..
Egy ideje már ismét autóval járok munkába. Úgy döntöttem két évvel ezelőtt, hogy megöregedtem, és már ritkán járok kerékpárral. Pedig hajdanán még az emlékezetes pintérsanyai hófúvás napján sem ültem át más autójába, hanem hazatekertem, és fagyott, könnypárás tekintetekkel gondolok az ónos esőben…..
Swind 2016.11.04 13:44:50
@saul fika: És az olyanokkal mit kell tenni, aki nem képes megnevelni a kölkeit, hogy ne tolják neki a bevásárlókocsit az autódnak, meg ne nyisság erőből rá at ajtót? 3-ból 2 eset az orrom előtt történt, kervárosi anyuka szétárja a karját aztán bevágodik a kocsiba és elhuz. Eddig a rányitásos javítások kb 100k-ba fájtak nekem.
És igen már féltem az autómat, ezért jó hátraállokbudaörsön mindig de ez sem segített, úgyhogy tanultam: Hátraállok üres részen, lehetőleg félig keresztben.

Ja igen féltem a szaros autómat.
Érdekes interaktív tévéfimet vetített le az ARD a napokban: egy bírósági tárgyalásról szólt, aminek végén a nézőknek kellett eldönteniük, hogy mi legyen az ítélet. A történet szerint egy Al-Kaida-sejt a levegőben eltéríti a Lufhthansa egyik Airbus A320-as gépét (164 fővel a fedélzeten), majd a gépet…..
A nagyhatalmak közül Oroszországban a legnagyobb szakadék a társadalomban az igazán gazdagok és a szegények között. Egy nagyon érdekes fotósorozat egymás mellé állította a moszkvai dúsgazdagokat és az őket kiszolgáló személyzet egy-egy tagját. Érdekes fényképek…..
Swind 2016.08.22 21:36:18
@Almandin: Nem vitatkozom az általad írt dolgokkal, nekem maga a fotosorozat nem tetszik, mert rájátszik a jómóduakkal szembeni előitéletekre. Nem tartok a képekhez mese, lehet én vagyok vak, de hol látszik ezeken a képeken, hogy inkorrekt módon bánnak az alkalmazottaikkal, vagy bármit csinálnak azok közül amit fentebb felsoroltatok? Nem vállaltam volna munkaadóként a fotózást pont a prekoncepciók miatt.
Vetíthetném mMgyarországra is. Lefotóznál a bejárónőmmel, utána jönnek a burzsuj ekézés, körülmények ismerete nélkül.
Sok mindent láttunk már az égen repkedni magángép formájában, de amit most bemutatunk, az nagyjából majdnem mindent ver különlegességben. Persze ezek elsőre nagy szavak, de a képeket elnézve még talán nem is túlzás, mert az egész olyan, mintha valami cowboy-farm felköltözött…..
71 évvel ezelőtt, 1945 augusztus 6-án reggel 8 óra 15 perckor egy Paul W. Tibbets nevű ezredes utasítást adott az Enola Gay nevű B-29 es bombázó kioldó tisztjének, hogy dobja le a Dél-Japánban fekvő Hirosima városára a Little Boy –nak nevezett 15 kilotonnás atombombát. A becsapódást vakító villanás…..
Az 1964-ben mozivászonra került 007 (James Bond) sorozat harmadik Goldfinger című részében jelent meg először a legendás Aston Martin DB5 a 007 ügynök autójaként. Ez a társítás olyan sikeres volt, hogy végig kisért tizenegy James Bond filmet, és jelentősen meghatározta a sorozat és a mozi…..
zekbreffblog Netflix 2016.02.03 22:48:00
Amikor megérkezett Magyaroszágra a Netflix, rögtön regisztráltam rá és elkezdtem csemegézni a sorozatok és a filmek között. Most fog lejárni az ingyenes első hónapom és ez alatt az idő alatt azért eléggé kiismertem az előnyeit és a hátrányait. Bár én biztosan maradok Netflix-felhasználó, látom azt…..
Király Viktor ma hajnalban lépett először, és remélhetőleg nem utoljára színpadra a The Voice amerikai kiadásában. Az idei szabályváltoztatásoknak köszönhetően a négy mester 24 énekese küzd majd meg a nézők kegyeiért az élő műsorokban, és az első héten menten 12 ki is…..