Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csikos

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pannon Bormíves Céh a Sziget Szervezőirodát bízta meg a XII. Pannon Bormustra megszervezésével, a szakmai irányítás pedig az In Vino Consulting kezébe került, amelynek vezetője Nemes Richárd (ex-Bormarketing Kht.). A megújulás egyik fele a zsűri elnemzetköziesedése: a nyolc…..
A Borsban találtuk ezt a nagyszerű írást, hátha valaki nem olvasta.  "Ha ráérsz, bekaphatnád a faszomat!" – tört elő Fábry Sándorból a kultúra az Esti Showder felvételén. A címzett a műsor rendezője, Kovács Gabriella volt. A stábhoz közeli forrásból…..
Idén lesz öt éve, hogy odisszeázni kezdtem, és nemcsak, hogy szívemhez nőtt ez a fajta, de úgy érzem, hogy a 2008-as és 2009-es évjárattal nagykorúvá vált. Látni vélek egy olaszrizling mikrouniverzumot, és jó jel, hogy egyre több borász veszi a fajtát elég komolyan ahhoz, hogy…..
Mindig tanulságos dolog egy hosszú borsort végigkóstolni egyetlen termelőtől, különösen, ha érettebb tételeket is rejt az a sor. Ez alkalommal nem pusztán érdekesnek ígérkezett a dolog, a legkisebb kétségünk sem volt afelől, hogy a korosabb tételek egyben és élvezhető…..
csikos 2011.01.17 09:46:59
@pecz: Az, hogy az az alapkékfrankos, a Spern Sterner pedig egy válogatás. Az alap 1700 Ft -ba kerül, a Spern Sterner pedig 6000 Ft-ba.
csikos 2011.01.17 17:06:28
@Parci: Az elején azt írtad kékfrankos, most meg merlot lett??
Ha azt a feladatot kapnám, hogy külföldi borértőkben megtévesztően kedvező képet alakítsak ki a magyar vörösökről, biztos, hogy Ráspi és Gróf Buttler borokról vinnék számlát a megbízómnak. Az ő csúcsaik egyúttal a magyar vörösbor csúcsai. Ez természetesen nem jelenti…..
csikos 2011.01.04 11:15:10
@Borkandúr: Kézműves Borok Háza - Budafoki út és

Radovin - Pannónia utca
csikos 2011.01.04 11:35:32
@Octopus: Köszönöm!
Remélem lesz még lehetőség kékfrankost kóstolni tőle!
csikos 2011.01.04 12:48:40
@szulfit: Köszönöm szépen!

Meg fogom keresni.
Hogy majdnem elfelejtettük megkérdezni a kedves olvasót, mit bontanak Karácsony estéken és mit fognak a napokban bontani? Esetleg milyen étel mellé? Miért? Kommenteljék be bátran! Én Szenteste egy 2009-es Federspiel Rieslinget bontottam a halászléhez Rudi Pichlertől, ez a rántott…..
Ha az ember megírja a rosszat, vagy amit annak érzett, legalább írja meg a jót is, az a minimum. Amikor megláttam az e-mail fiókomban Jásdi István levelét, miután felébredtem, inkább kimentem még egy kávéért. Biztos voltam benne, hogy a borjouros posztom után most jön a nemulass,…..
A zweigeltek után néhány nappal kékfrankosokat kóstoltunk: osztrák-magyar örökrangadót játszottunk ezzel a fajtával is. A mérkőzés a Drop Shop borbár pályáján zajlott, ahol a most zajló októberi párbaj résztvevőit teszteltük, megerősítve a magyar csapatot néhány rutinos,…..
Arról még nem is tudósítottunk itt nálunk, mondhatni agyonhallgattuk a hírt, hogy Bolyki János lett idén az év bortermelője Egerben. Nem éppen ezért, de akár jó ürügy is lehetne, ha kellene ilyen egy (vagy két) Bolyki-bor bontásához. Az volt a terv ugyanis, hogy megnézem a két…..
csikos 2010.08.16 08:17:15
csikos 2010.08.16 13:39:21
Rendszeresen visszaköszönő téma eme hasábokon a Somló nagy ígéreteként indult Kreinbacher birtok, amelynek nem sikerült oly látványosan az élre törni, mint tette azt a későbbiekben Takács Lajos. A felkavaró borok mai napig elmaradtak, pedig a befektetett energia, a kiváló…..
A közelmúltban a Borjour-on bóklászva még nem próbált fehéreket kóstolgattam - nyilván erre a legjobb alkalom egy ilyen rendezvény - , de jó darabig semmi nem fogott meg igazán. Aztán a poharamba akadt egy Laposa hárslevelű, és végre megvolt az élmény: illatos, egyszerre…..
Három évre eltiltotta az "egri" termékjelzés használatától a Vincze Borászat Kft-t Eger Város Hegyközségének Választmánya - írja az MTI nyomán Index anyánk. A határozat szerint jelentős kötelezettségszegés - hamisított bor előállítása, forgalmazása, továbbá a…..
Megroppant a rizlingodisszea íve. A tartós berekedés oka egyrészt az volt, hogy elkerültek a megrendítő élmények, másrészt ami megtalált, azt szerzőtársaim elírták előlem (Szászi Kabócás), más posztba aprítottam (Hollóvár), Losonci Bálintét pedig túl gyorsan ittam meg.…..
Nem gyakran van az ám úgy, hogy jó ideig csak a csúcsboráról ismerek egy pincét. Az egri Demeterrel mégis így történtem: az XY 2002-es évjáratával többször összefutottam akkoriban, egyéb borukkal meg nemigen. Aztán a Várban bepróbálkoztam néhány mással is, de azok az első…..
Két szép és egy szép kort megélt olaszrizlinget kóstoltam a Tamás Pincétől legutóbb nagy megelégedésemre. A második kör borait, a fiatalabbakat pedig - ennek köszönhetően is - még nagyobb várakozással bontottam. Ezekben a borokban már ott van az előző évjáratok tapasztalata…..
Aki próbált már a fővárosban megbízható bárányhúst venni, az tudja: komoly utánajárásra van kárhoztatva az egyszeri vendéglátó, ha ilyen vacsorával készül. Márpedig mi báránylapockát sütöttünk, és kuszkuszt pakoltunk még a tányérra. Mellé kétesélyes fajtabort…..