Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Atisz

0 bejegyzést írt és 912 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Boldog új pixeleket mindenkinek! 2017-ben is itt vagyunk, és szokás szerint az év eleji listapornóval kezdünk. Volt ugye már egy Checkpoint-besztof (aki kihagyta, itt pótolhatja), jön majd még egy keresőszó-válogatás, ez a poszt pedig a szokásos év játékai-gyűjtés. A blogban már hagyomány, hogy…..
A köztelevízió mindent elkövet, hogy nézői ne csak a kormány eredményeit illetően legyenek naprakészek, de behatóan megismerhessék az ellenzék gazdaságpolitikai elképzeléseit is. Az MTV napok óta lelkiismeretesen újra és újra beszámol arról a híradóiban, hogy Bajnai…..
Atisz 2013.11.13 15:08:08
@vantaan: Dánia és Magyarország történelmi fejlődése eléggé más (avagy "trianon nélkül könnyű", ahogy egy ismerősöm szokta mondani).
Atisz 2013.11.13 17:17:43
@vantaan: Finnországot nem szállták meg a szovjetek és már a kezdetektől tagjai voltak az ENSZ-nek, OECD-nek és az eurozónának is. Óvatosan bánnék tehát a velük való összehasonlítással is.

A lengyelekhez való méricskéléssel megint az a gondom, hogy egy Lengyelország teljesen más struktúrájú, mivel nagyságából adódóan van egy hatalmas belső piaca és komoly érdekérvényesítő ereje.

Én tökre szeretném, ha nem kéne trianonra hivatkozni (értsd: visszakapnánk a még mindig magyar lakta területeket), de be kell látni, hogy egy ország 2/3-os megcsonkításán nem lehet, csak úgy pikk-pakk szemet hunyni.
Tudom hogy ezt sokan elvárják tőlünk, de mivel erre még nem volt példa a világtörténelemben, túlzottnak tartom ezeket az elvárásokat, sőt szerintem ebbe normális nép soha az életbe nem tudna belenyugodni.
Most, hogy engem is bëlgának titulált a Spiler.info, muszájnak éreztem, hogy írjak a tizenöt éves zenekar új lemezéről. A Bëlga 2002-ben úgy robbant bele a 11 éves világomba, mint semmi korábban. Addig egy-két kimásolt Dire Straits- meg eredeti Republic-kazi jellemezte a családi…..
Atisz 2013.11.11 11:13:53
@verkli: Igen, sőt a népbiztosok nagy része is az volt. És attól függetlenül, hogy onnantól, hogy Romsics Ignác ezt le merte írni, azon nyomban antiszemitává vált, ettől még tény marad.
Tudod ez afféle érdekesség, kicsit hasonlóan ahhoz, amikor egy német kezd el hangosan nácizni.

Egyébként mint ahogy írtam, ettől totál függetlenül nem tetszettek a számaik, mivel a zeneiség mellőzése és az indokolatlanul trágár szövegek nálam nem szoktak túl nagy sikert aratni. Persze lehet, hogy mindez korrelációban van túlságosan kifinomult zenével kapcsolatos igényességemmel.
Az, hogy gipszből bronzzá lett Horthy a Szabadság téren, megint előhozta a szokásos hisztit a szokásos körökből. Egyik oldalról Horthy Miklóst és Hitlert együtt ábrázoló transzparenseket emeltek a magasba, „együtt tették tönkre az országot, ebből egyszer már elég volt”,…..
„Annyira vicces, ahogy a hiszteroliberális értelmiség rasszizmust kiált a székelyföldi autonómia kapcsán.” (Schiffer András) „Ha rögeszméjüket megérintik, dührohamot kapnak” – írta Hamvas Béla az ateisták viszonyáról az istenhithez. Ma leírhatná ezt sok minden…..
Atisz 2013.10.28 11:48:08
@Kettes: Az a baj az említettekkel, hogy logikátlanul és nem következetesen járnak el, amikor saját liberális énképük forog kockán.
Amikor a zsidók és cigányok jogaiért, az antiszemitizmus terjedésért aggódunk, különböző vélt vagy valós okok miatt, az tiszta sor. Amikor csápolunk Izraelnek amikor huszonakárhanyadik légicsapást intéz civil célpontok ellen vagy iráni tudósok ellen követ el merényleteket, már rezeg a léc. De amikor egy nemzet önrendelkezése ellen nyíltan állást foglalunk, ott már el kell felejteni a liberalizmust... sürgősen.
Atisz 2013.10.28 19:49:18
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Szerinted?
Kálmán C. György, akiről a cikk szól (és láthatóan most fedezte fel az internet veszélyeit).
Atisz 2013.10.28 19:53:42
@kesztió: Na igen és persze arról is lehetne egy diskurzust folytatni, hogy attól, hogy valaki Hitler szimpatizáns, még tiszteleghet a holokauszt áldozatai előtt.
Nem kizárt, de hogy is mondjam, nem feltétlenül esik az elképzelhető kategória alá.

Autonómia vagy asszimiláció, szürke árnyalat nincs. Ha valaki neked mást mondott, akkor keresd meg és köpd le, mert csúnyán átvert.
„Far-right supports of the Jobbik party stage anty-Jewish rally”, vagyis a Jobbik szélsőjobbos támogatói zsidóellenes gyűlést szerveznek, szólt a reggeli publikálás óta a képaláírás az EUobserver uniós ügyekkel foglalkozó hírportál cikke felett; ami egyébként arról szól,…..
Mindenki el van ájulva a Bioshock Infinite-től (én is), a hét játékcsaja nem is lehet így más, mint Elizabeth, akit a játékosnak ki kell mentenie a lebegő városból, Columbiából. Az első két Bioshockkal elég magányos élmény volt játszani, mert a főhős egyedül szállt szembe a…..
Atisz 2013.04.15 18:14:12
Bár nem igazán fog kapcsolódni a témához ("hétvégi játékcsaj"), de azért közbe szólnék.

A szubjektív vitára - Ghavin és Guardian412 eszmefuttatására - reflektálva: ezt szerintem egy kicsit túlreagáltátok :)
Ez csak egy nyomorult játék, amiben természetesen van egy korrekt kis sztori és eléggé összetett is, de szerintem nem fogja megreformálni a liberalizmusról és a nacionalizmusról kialakított univerzális képünket (még akkor sem, ha mi Magyarországon mind2 fogalmat elég tévesen, torzítva ítéljük meg, köszönhetően a kádár-kori és a rendszerváltás utáni pár évtizeden át tartó agymosásnak).

A játék alapjában véve szerintem rossz, aminek csupán egyetlen oka van: a Bioshock név. Az első rész ugyanis olyan magasra tette a képzeletbeli lécet, hogy a folytatás(ok) számára világossá vált, az alatt már csak átlimbózni lehet.
Rapture vízalatti világa nélkül a Bioshock franchise olyan, mint egy Porsche 911 Trabant motorral. Ezt szerintem kár is ragozni, aki játszott az első résszel, tudja miről beszélek.
Mondom mindezt úgy, hogy játszva a System Shock 2-vel szerintem maga a Bioshock is tulajdonképpen csak a System Shock lebutított, mai színvonalú változata (ez mondjuk nem teljesen igaz, hiszen az alapkoncepción - meghatározott időnként cyber-modulokat/adam-et kapunk, amivel továbbfejleszthetjük képességeinket - kívül szinte minden más). A Bioshock vízalatti világa azonban olyan atmoszférát teremtett (a kellően elborult történettel együtt), hogy instant classic-ká vált.
Az Infinite mindezeket figyelembe véve tehát csak az újszülöttnek minden vicc új elgondolás alapján élvezhető.

Egyébként valaki írta, hogy filmet fognak belőle csinálni, ami csak 2 dolog miatt nem igaz:
1.) A stúdió és a rendező közötti költségvetési nézeteltérések (ami az olcsó tucatvígjátékokat és a viszonylag kiszámítható költségű animációs filmeket kiéve állandó problémaként vannak jelen a filmgyártásban) miatt lefújták a tervet és elég biztosan állítható, hogy ebből film már nem lesz.
2.) Amennyiben lett volna, az a jóval látványosabb és kevésbé izzadtságszagú 1. részből készült volna, nem pedig az Infinite-ből.
Március 15-e alkalmából Táncsics Mihály-díjat kapott Balog Zoltántól Szaniszló Ferenc televíziós műsorvezető. A kiemelkedő újságírói tevékenységet elismerő díj talán kompenzálja kissé azt a világraszóló igazságtalanságot, hogy Szaniszlóé az egyetlen olyan…..
Atisz 2013.03.15 09:20:39
@Vahakomb: Egyetértek. Mitől különb ez, mint 3000 éves múltról beszélni, őshazáról, amit azóta elfoglaltak a palesztinok?
A cionizmus is nacionalizmus, sőt.
A tegnapi alkotmánymódosítás elleni tiltakozássorozat láttán nem hallgathatott tovább a KDNP Kommunizmus Bűnei Munkacsoportja, mivel bujkáló, ámde nagyon veszélyes tendenciákra ismertek rá a kérdés – a kommunista bűnök – szakértőiként: A KDNP Kommunizmus…..
Atisz 2013.03.13 09:36:56
@Kandeláber: Nem, mert egyidőben volt a ballib dzsemborival és már nem értek oda az öregdiákok (20 fölött már nem olyan jók azok a fránya izületek).
Atisz 2013.03.13 09:57:36
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Úgy érted azt is elcsesztétek?
Attól még volt.
Atisz 2013.03.13 15:42:27
@tomwar: Nono, Kossuth liberális volt, nem a mai értelemben vett balliberális (libsi).
Legalább olyan necces összekeverni a kettőt, mint a Ludmillának Petőfi képét használni cover-ként :)
  Ma kora délután kocsival próbáltunk hazajutni a józsefvárosi piacról, de a Deák térnél elakadtunk, mert keresztbe a József Attila utcán rég nem látott tömeg vonult magyar zászlókkal, transzparensekkel, egyebekkel. Pár ezren biztos voltak, vagy fél órát rostokoltunk a…..
A tegnapi, Alkotmány utcai, alkotmányellenes alkotmánymódosítás-ellenes tüntetés után a résztvevők egy része teljesen spontán módon, szervezetlenül, mintegy egymás gondolataiban olvasva hirtelen transzparenseket, dobokat és bömbiket kapott elő, és spontán, szervezetlen,…..
Atisz 2013.03.10 18:46:47
@Anyád, a szúnyogok!!!: Maffiózógyilkos? Azért kitüntetés járna, nem? :)
Nincs kétségem afelől, hogy az elsőfilmes Cserhalmi Sára őszintén próbált a folyamatosan szőnyeg alá söpört, így máig tisztázatlan ügynökkérdés problémájához nyúlni. Ugyanakkor bármennyire is tiszteletre méltó a szándék, a végeredményt látva mindez kevésnek bizonyult…..
Atisz 2013.03.09 13:30:08
@bbjnick: Nono, a Mások Élete az egyik legjobb film a témában.
Éppen azért nem giccses, mert egy tiszt pálfordulását mutatja be, aki keményen ráfarag az emberségességére és a végén 0 nyugdíjjal, anyagilag ellehetetlenítve, de emelt fővel tudja megvásárolni a megfigyelt szerző által neki ajánlott könyvet.

(aki nem látta attól csak azért nem kérek bocsánatot a spoilerért, mert rég meg kellett volna néznie)
Mandiner blog Napi mandinertelefon 2013.03.08 14:01:00
Szerkesztőségünket napi szinten találják meg a téves telefonálók. Az eleinte türelmes segítségnyújtást előbb a bosszankodás, majd a sztoikus belenyugvással vegyes felismerés követte: valójában igen szórakoztató a téves telefonhívások fogadása. Házhoz jönnek ugyanis a…..
Mandiner blog Csá, Alex! 2013.03.05 14:01:00
Nem mintha számítana, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Tánc- és Rémdalfesztiválon. Az országimázs építésének lehetősége elhanyagolható: az indulókból, de még a győztesekből is ritkán lesz nemzetközi sztár. A dalok nagy átlagban vagy iszonyatosan idióták,…..
„A történelmet a győztesek írják. A mondákat a nép költi. Az írók képzelegnek. Bizonyos csak a halál.” (Danilo Kiš) Azt hinné az ember, hogy a szellem dolgai, lévén anyagtalanok és légiesek, könnyen és gyorsan képesek változni; míg az anyagi világ dolgai –…..
Atisz 2013.02.25 12:14:42
@Virág et.: "Arról sem vagyok meggyőződve, hogy ha a mieink úriemberként bántak volna az orosz lakossággal, akkor a Vörös Hadsereg is kevésbé lett volna állatias."

Abszolút így van: Ausztriában és Lengyelországban is vadállati módon viselkedtek, noha e 2 nép ugye nem támadta meg őket (sőt).
A szlávokkal szemben viszont érezhetően enyhébben jártak el, ami a kegyetlenkedéseket illeti (igaz, az ottani történetírás is igyekszik inkább a szépre emlékezni a "nagy testvérrel" kapcsolatban.

"a budapesti erőszakot igenis megelőzte a magyar-német seregek által elkövetett korábbi oroszországi erőszak."

Ugyan. Ennek roppant egyszerű magyarázata van: a szovjeteknek több, mint dupla annyi idejébe - 108 napba - (és nagy veszteségeibe) került Budapest bevétele, mint azt tervezték. Ezt Sztálinnak azzal magyarázták, hogy rengeteg volt a védő és ezért a valós, kb. 92 ezerrel szemben ennek a dupláját hazudták (ami miatt aztán persze civileket is össze "kellett" fogdosni és kényszermunkára vinni, mint hadifoglyot).
A szovjet hazugságspirál így ismét a magyar civil lakosságon csapódott le.
A nemi erőszak egyébként már Erdély magyarlakta területein elkezdődött, Budapesten csak azért volt több eset (kb. 200 ezer), mivel rengetegen menekültek a fővárosba a háború elöl.
Atisz 2013.02.25 12:23:08
@vantaan: Kamenyec-podolszk esete a mai napig tisztázatlan. Az valószínű, hogy németek követték el az atrocitásokat.

Itt azonban olyasmiről beszélünk, ami nem bosszú (mivel azt a bűnösökön szokták végrehajtani), hanem irányított, vadállatias tombolás.
Atisz 2013.02.25 12:42:03
@vantaan: Értsd meg, hogy asszisztálni is bűn egy ilyen bestiális tetthez, de nagyságrendileg sem összehasonlítható a kettő és itt nem csak vélt elkövetőkről van szó.

Több millió áldozatról beszélünk és olyan elkövetőkről, akik azért mert akkor a győztesek oldalán álltak, soha nem lettek elszámoltatva a mai napig és az egész kibeszéletlen maradt.
Néhány éve olvasóinkat kértük, hogy segítsenek megtalálni a ma élő legnagyobb kommunistát. A ti ajánlásotok alapján jutottunk el Biszku Bélához, amit még egyszer köszönünk. Most még érzékenyebb dologban lenne szükségünk segítségre. Készítünk egy filmet a Vörös…..
Atisz 2013.02.25 12:32:16
@Nyuggervadász: Ez urban legend, amivel annak idején Sztálin mentette fel katonáig a nyugati hatalmak előtt... egy szó, mint 100, szerintem nagyapád sohasem járt a Szovjetunióban.
A honlapot azért hoztam létre, hogy az ELTE BTK-ra járó diákok számára nyilvánvalóvá tegyek néhány kérdést. Magam is tagja vagyok a szervezetnek, anno kifejezetten azért indultam, hogy ezt az egész maffiát felderítsem. Igen, tényleg listázták a hallgatókat származásuk…..
Ratyi, libi, katkó, pina, pina, pina és picsa. A szél befújta a Mandiner szerkesztőségébe a ma elhíresült, ELTE-s diáklistázást. Kommentár nélkül következzenek az egyetemisták jellemzései pattanásos, szexéhes elsős szakmunkásképzősök egyetemista társaik…..
Mandiner blog Romanes EUnt domus! 2013.02.03 18:01:00
De mit adtak nekünk, ugye. Mivoltmaaneten mikroblogger találó találata. Magyarország 2013, vagy mit kell ilyenkor hozzáfűzni. Vagy inkább semmit se...
„A kialakult helyzet miatt lehet haragudni arra, aki kimondja, de arra is, aki alapot ad a zsidókkal szembeni ellenérzés erősödésére. Mert a XIII. kerületben igenis régóta beszédtéma, hogy egyes önkormányzati irodákban olykor héber nyelvre váltanak a vezetők, ha nem akarják a…..
Atisz 2013.01.24 11:02:06
@mavo: Sajnos meg sem fordult ilyesmi a fejemben (persze ha már feldobtad a magas labdát, akkor az érdekesség kedvéért azért végignézném, hogy Európa mely országában nem zsidóznak egy izraeli-x barátságos mérkőzésen a helyi kemény mag tagjai :))

Azzal van gondom, hogy egy ilyen esetért (barátságos mérkőzés) nem igazán megfelelő súlyú eljárás az, hogy egy sorsdöntő meccs lelátóit ürítik ki a pénzbüntetés mellett. Erre mondtam, hogy ha ez nem izraeli csapattal szemben történik, akkor a FIFA bőven megelégszik egy ejnye-bejnyével.
Mandiner blog Elnök leszek 2013.01.21 14:01:00
Sokan álmodhatnak a tengeren túl fiatalkorukban arról, hogy egyszer amerikai elnökök lesznek, aztán mégsem. Sokan nem is álmodnak arról, hogy ez összejöhet, aztán mégis. Barack Obama ma újra leteszi az Egyesült Államok elnöki esküjét. Nézzük, kik voltak azok a srácok, akik…..