Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emma Asszony

32 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A négy keresztgyerekünk közül L. az első számú. Természetesen ez csak időbeli elsőbbséget jelent. Kiskorától kezdve évente egy-két napot mindig velünk töltött. Jó előre megterveztük a programokat, sokat kirándultunk, túráztunk, moziba mentünk, vidámparkba, este pedig közös raclette sütögetéssel…..
Újabban rákaptunk az egyéjszakás kalandokra. Keresünk valahol nem túl messze Budapesttől egy hangulatos települést, és egy éjszakára kiruccanunk G-vel. Felfedezzük a környéket, sétálunk, megnézzük a nevezetességeket, kávézunk és természetesen valahol eszünk egy finom vacsorát is. Megint évfordulót…..
Azt nagyon szeretem, amikor Budapestre megérkezve a BAH csomópont felől a Hegyalja úton közelítjük meg a Dunát. Nézni, ahogy az úton lefelé kanyarodva megjelenik előttünk az Erzsébet híd hófehér sudár, karcsú alakja, ami aztán ahogy közeledünk felé egyre hatalmasabb és hatalmasabb lesz, majd végül…..
G. és én a Nagyvárad téri metróaluljáró piros műanyag székein ülünk.A Metro-ra várunk.Útravaló rizschipset rágcsálunk és mellé cascara teát iszunk.A Váróteremben rajtunk kívül még körübelül tíz ember teszi ugyanezt. Hamarosan elkezdődik egy nagyvárosi utazás.De előtte eszünk még egy lángost? Mert…..
Menjünk el a Dérynébe - mondom G-nek miközben a legújabb Dining Guide-ot lapozgatom.Menjünk - hagyja rám.Pénteken este 6 jó lesz? És már kattintanék is a foglalás gombra.Nem leszünk itthon - emlékeztet rá G. Jövő csütörtökön a gyerekek táboroznak. Ráértek? - csörgött rám A. a barátnőmAkkor megyünk…..
- A Barnabás a Costesben dolgozik! - hívott fel a barátnőm telefonon. - A Costesek közül melyikben? - kérdeztem, mert azt egyből tudtam, hogy kiről beszél. Pár hónapja volt csak, hogy elbúcsúztunk Hack Barnabástól Újpesten, az ősszel sajnos végleg bezárt Ételműhely tulajdonosától és séfjétől. Már…..
A mangó csátnival kezdődött a szerelem. Vagy a naan kenyérrel? Már megmondani sem tudom. De az biztos, hogy mindketten jelen voltak, amikor megszerettem az india konyhát. Az első randevú közel tizenöt éve volt a Mérleg utcai indiai étteremben. Azóta sokszor rámtör a vágy, hogy újra és újra…..
Péntek este volt. A zajos Thököly úton sétáltunk. A délutáni dugó már lecsengőben volt. Mellettünk talán éppen elrobogott egy 7-es busz. A Stefánia út sarkán jobbra kanyarodtunk majd beléptünk a Szaletlybe. Nem tévedés az ipszilon. Aki még nem hallott róla, annak elárulom, hogy így hívják az egykori…..
- Jó - mondta a Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre…- Nos?...- Az Élet, a Mindenség meg Minden… - mondta a Bölcs Elme.- Tehát?...- A Válasz… - mondta a Bölcs Elme, és megállt.- Igen?...- A Válasz…- Igen???...- Negyvenkettő - mondta a Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.(Douglas Adams:…..
Nagy sajtóvisszhang közepett 2010-ben nyílt meg a Kempinski szállodában a Nobu Budapest, számos magyar és külföldi híresség, köztük Robert De Niro amerikai filmszínész részvételével. Akkoriban kicsit más képet mutatott még Budapest étteremtérképe. A Nobu nagyot robbant és hamar fogalommá vált a…..
A sushi is kicsit megosztó étel. Vannak akik meg sem kóstolják azzal az indokkal, hogy ők nem esznek nyers halat. Aztán vannak aki ugyan kóstolták, de nem szeretik. Szerintem sok esetben vagy nem tudtak elvonatkoztatni attól, hogy ők nem esznek nyers halat, vagy lehet, hogy nem tudták pontosan mit…..
Hosszú éveken át G. nagymamájának főztje jelentette nekünk a balatoni konyhát. Nyáron amikor meglátogattunk Zamárdiban, a reggeli kávézgatás közben mindig megbeszéltünk mi lesz majd az aznapi menü. Általában ő sütött-főzött, szinte még segíteni sem engedett. “Ti nyaraltok, pihenjetek” mondogatta. A…..
Valamikor jó pár évvel ezelőtt, amikor még a Hold utcai piac igazi gasztronómiai különlegességnek számított Budapesten, akkor jártunk a Stand25-ben. G. szülinapja hétköznapra esett, mind a ketten szabadságon voltunk és a városban csavarogtunk. Élveztük a mini vakációt és amikor “egynapos”…..
Emlékeztek az újpesti Ételműhelyre és a születésnapi borjúvelőre? Idén tavasszal szomorú hírként olvashattuk közösségi oldalukon, hogy a lakásétteremi vacsorák átmenetileg szünetelni fognak. De azzal vigasztaltuk magunkat, hogy Hack Barnabás főztjétől nem kell végleg elbúcsúzni, hiszen ott van még a…..
Ezen a nyáron itthon is utazgattunk, így újabb és újabb éttermeket ismerhettünk meg, vagy kereshettünk fel újra. Nyugodtan kijelenthetem, hogy nem lehet okunk panaszra. Bármerre is jártunk mindig sikerült megtalálnunk az éppen aktuális “törzshelyünket”. A keresztfiunkkal a Kistücsökben ettünk, a…..
Általában két kérdést szoktam feltenni barátaimnak, ismerőseimnek, ha olyan országban jártak ahol én még nem: milyenek az ételek és kedvesek-e az emberek. Más nem is érdekel annyira, hiszen minden egyebet megtudhat az ember az útikönyvekből is. Amúgy saját tapasztalatom az, hogy amelyik országban,…..
Van egy kisváros Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Hernád folyó völgyében fekszik, Miskolctól körülbelül 40 kilométerre északkeletre. Nyugatról a Cserehát, keletről a Zempléni-hegység határolja. A város nevezetességei két római katolikus, egy evangélikus, egy református és egy görögkatolikus templom.…..
Több mint 20 éve élek Budapesten. Amikor a várost járom, még mindig szeretem turistának érezni magam és újra és újra felfedezni az utcák, a terek eddig még nem látott rejtett kincseit. Én is ugyanúgy fényképezem a házakat, szobrokat, utcaképeket, mint a mellettem elsétáló ide utazó idegenek. Sokszor…..
"A Rácz Jenő éttermébe mentek?" "Hú.. a Rácz Jenőhöz?" "A Rácz Jenő? Majd mindent el kell mesélned!" Ezek voltak a leggyakoribb reakciók, amikor megemlítettem ismerőseimnek, barátaimnak, hogy G. és én a Rumourba megyünk vacsorázni. Határozottan meglepett, Rácz Jenő népszerűsége. Én is ismertem az…..
Jó ideje már Tata és a Platán étterem neve együtt él a köztudatban, ugyanúgy, mint az Öreg-tó, vagy az annak partján magasodó romantikus vár. A vár délnyugati kapujának közelében ott áll a több évszázados nagy platán, kiszemelt éttermünk névadója. G-vel évfordulót ünnepeltünk, ehhez kerestünk…..
Ismét egy barátnős vacsora. A terv: öltözzünk fel csinosan és végre próbáljuk ki a St. Andrea éttermet, amire én már oly régóta vágytam. A boraik közül párat már kóstoltam és egyszer pár éve karácsonykor a Vörösmarty téren lévő Skybárban már ízelítőt kaptunk a konyhájából. Most egy teljes élményt…..
Jó ideje már, minden évben egyszer - a névnapom környékén - a Gresham palotában délutáni teázunk G-vel. Szép porcelán csészéből kortyolgatunk, szendvicset és süteményt fogyasztunk hozzá a megpakolt emeletes süteménykínálról. Ezt a hagyományt tavaly a bezárások idején otthon tartottuk meg. Így…..
Ismeritek a lakáséttermeket? Kubában például mindennaposak. Sőt ha a karibi országba látogatsz, és jót akarsz enni, (és szerencséd is van) akkor csakis az ott szinte hétköznapinak számító lakáséttermekben eszel. Milyen ez? Mintha a haverod látna vendégül, miközben ott vagy az ételek elkészítésének…..
Emma Asszony 2021.12.17 17:33:47
@Walter_Dornberger: Megkérdeztem az éttermet a borjúvelőről. A Metroban vették :-)
Remélem, hogy Önnek is sikerül venni, jó étvágyat kívánok hozzá!
Tegye fel a kezét, aki még nem hallott a Balaton déli partján, Balatonszemes központjában, a 7-es út mellett több mint húsz éve működő Kistücsök étteremről. Valakinek szinte a törzshelye, valaki csak elment mellette, valaki olvasott róla, valaki ismer valakit akit járt már ott. Mi többször is…..
A Borkonyha testvéréttermében jártam. Üzleti ebéd. Kettős értelemben is. Egyrészt azért mert V. a kollegám hívott meg. Másrészt viszont V. kérésére én választhattam ki a helyszínt úgy, hogy ez legyen éttermi kalauzom újabb állomása. Együtt kóstoljunk, és alkossunk véleményt a Textúra étteremről. Én…..