Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SEO Hibák

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hazai Iveco vezérképviselet weboldalán nagyon kerülik a title elemekben a márkanevük használatát. Ezzel komolyan próbára teszik a Google algoritmusát és emiatt nem is állnak túl jól az Ivecóhoz kapcsolódó keresési találatoknál. Már korábban itt emlegettem, hogy ha egy márkaneves keresésre nem az…..
Hiába állítják sokan, a közösségi médiás aktivitásnak, a közösségimédia-jeleknek direkt hatása nincs a Google találati listájára. Ettől függetlenül a közvetett előnyei miatt mégiscsak érdemes vele foglalkozni. Jó néhány SEO-s szakember mind a mai napig gyakran hivatkozik az ügyfelei számára az…..
SEO Hibák Téliszalámi SEO 2021.10.01 18:13:56
A Pick és a Herz honlapja nagyon jó példája annak, amikor egy weboldal kialakításakor a keresőoptimalizálásra nem jut nagy figyelem. Szemléletesen látszik ez akkor, ha rákeresünk a legnevesebb termékük nevére. Vicces tud lenni, ha egy adott kulcsszóra megtippeljük a Google találati lista…..
A Network4-es televíziók weboldalai nem a keresőoptimalizálás köré épültek. A filmes, sorozatos csatornáik honlapjait a tartalom terén is lehetne még fejleszteni, a kivételt a sportcsatornájuk jelenti. Utóbbinál az erősebb tartalom valamennyire kompenzálja a keresőoptimalizálási hiányosságokat. Pár…..
A Wikipédia és az egyik könyvkereskedő is jobban áll a "Kepes András" keresésre, mint a saját weboldala. Megnézve a kepes.hu-t, ez nem csoda. Valószínűleg ő tiltakozna ez ellen, de az én szememben Kepes András nemcsak jó író, hanem ügyes marketinges is. Nagyon jól használja ki azt, hogy kellően…..
A keresőben való jó helyezéshez önmagában kevés a domainben szereplő márkanév. Intő példa lehet a subaru.hu esete. A 2000-es évek első felében még hatalmas tülekedés volt az úgynevezett kulcsszavas domain nevekért. Sokáig ugyanis ezeknek SEO szempontból is volt némi előnyük. Viszont már nagyjából…..
Azt gondoltam, hogy ha egy gyógyszergyár készít egészségügyi témájú oldalt, akkor jut arra anyagi forrás, hogy egyedi cikkekkel töltsék fel. Rosszul gondoltam. Pedig, ha érdemi forgalmat szeretnének elérni a Google irányából, akkor nem ártana ráfeküdni az egyedi tartalom készítésére. A Szívhang.hu…..
Hét éve ott szunnyad néhány lorem ipsum aloldal az állami szervezet honlapján. Nem árt vigyázni SEO szempontból a lorem ipsum használatával, de a szerencse az, hogy könnyű utólag is kigyomlálni. A webfejlesztés egyik nyomdaiparból átvett eleme az úgynevezett „lorem ipsum” szövegek használata. Az…..
Nagyon sok tört link található az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján. Nem egy álommeló ezeket állandóan gyomlálgatni, de megéri rászánni az időt. Magyarországon a véradást az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Vöröskereszt együttműködve szervezi. Kíváncsi voltam, hogy a „véradás” szóra…..
Nagy gáz nincs a koronavirus.gov.hu-val, viszont azért sok kihagyott lehetőséget rejt. Nem is annyira technikai, hanem inkább tartalmi szempontból. A koronavirus.gov.hu az elmúlt bő egy évben az egyik leglátogatottabb hazai weboldallá vált. Lehet azt mondani, hogy keresőoptimalizálási szempontból…..
Egy rosszul beállított sütitájékoztatóval teleszórhatjuk tört linkekkel a weboldalunkat, ahogy a Lipóti Pékség is tette. A pékséglánc honlapjának példáján bemutatom azt is, hogy miként nem érdemes cikkeket, híreket felrakni egy honlapra. Nagyon remélem, hogy a pokolban külön részleget tartanak fel…..
Nem egyszerű olyan rossz főoldali title-t adni, hogy a Google felülbírálja és mást használjon. A veszprembalaton2023.hu példája azt is jól mutatja, mennyire fejlett a Google algoritmusa. A korábbi posztokban már sokat emlegettem az úgynevezett title és meta leírás elemeket. Erről dióhéjban annyit…..
Gyakran találkozom azzal, hogy ha nagyon erős a márkanév, akkor nem kap akkora szerepet a SEO. Ezt éreztem az Ilcsi.com-ot látva is. A keresőoptimalizálás hazai alulértékeltségét gyönyörűen megmutatja az Ilcsi honlapja már, akkor, ha rákeresünk a webáruházra. Hirdetnek a saját nevükre, így az az…..
Időnként az is jobb, ha üresen hagyjuk a meta leírást. A rosszul kitöltött meta leírással ugyanis feleslegesen melóztunk, vagy akár még árthatunk is keresőoptimalizálási szempontból az oldalunknak. Érdemes ebből a szempontból megnézni a Peugeot honlapját. A weboldalak egyik előszeretettel…..
A Google által már beindexelt, ráadásul belső linket is kapó aloldalakat nem jó ötlet tömegesen törölgetni. Balatonfüred weboldala gyönyörű példája ennek. A weboldalak terén a népszerű üdülőhelyek kétféle gyakorlatot szoktak követni. Sok esetben - általában a helyi turisztikai egyesület - készít…..
Akadnak keresőoptimalizálási teendők a Szentkirályi weboldalán. Mondjuk mindegyiket egyszerű lenne javítaniuk. Kezdjük a Szentkirályi weboldalával. Elsőre azt gondoltam, hogy keresőoptimalizálási szempontból itt aztán nem lesz hiba, de azért mégis csak akadt… Persze erre lehet mondani, hogy egy…..