Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miluuu

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örök harc folyik a jó és a rossz, az egyház és a sátán között. Talán ilyen harccá vált észrevétlenül a nyugdíjasok titkos forradalma a rendszer és fiatalok érdekeivel szemben. A gazdasági élet aktív szereplői bántják a nyugdíjasokat, és cserébe nem kaphatnak mást, mint…..
Subba Fel van véve!!!!!!! 2014.01.16 13:48:06
Nem baj ha nem beszélsz angolul, de az sem, ha igen, úgysem fogod érteni. Viszont ekkora jókedéllyel mikor találkoztál utoljára? Na ugye. ..
Miluuu 2014.01.16 13:55:52
Miluuu 2014.01.16 13:56:44
Ha a két hete megjelent cikkem jóvoltából kedvet kaptál a futáshoz, akkor megosztom veled, hogy milyen gyakori hibákat követhet el egy kezdő, zöldfülű futó! Sok hibát elkövettem magam is, és a saját bőrömön tapasztaltam a kapkodásom és a türelmetlenségem eredményeit. Sok…..
A tardai particsapat már tavaly is rendesen rákészült a fesztiváltúrára. A Kocka konkrétan átvette a muterja üdülési csekkét nyolcvan százalékon, azzal, hogy ott a kert, anyám, különben is, a kutyát kire bíznád, meg nem gáz, ha hat részletben fizetem ki? A faterján keresztül…..
  Pécsett tegnap tartottak egy másik választást is, ami Szili Katalin totális veresége mellett (érthetően) jóval kevesebb figyelmet kapott. Pedig a felállás és az eredmény is kifejezetten érdekes.   A 8. számú egyéni önkormányzati választókerületben három jelölt…..
Miluuu 2009.05.11 13:26:26
@Viktus:
Jó lenne ha beütnéd google-ba a köv kifejezést: "Peak Oil"
Aztán olvasgassál 3-4 napot, és utána revizionáld a világról alkotott képed.
Van még 2-3 "jó" évünk. Aztán meg...
Tardai történetek Ötvenhárom 2009.04.23 08:00:00
Az Iván kétféle modellkedést vállalt korábban. A húga az ő fején vizsgázott minden évben a fodrászsuliban, meg egy tetoválónak készülő spanja rajta készítette el az első komolyabb egészalakos, koponyákon ácsorgó, leszúrt kardos, középkori harcos motívumát. Utóbbira…..
Evvel a  cikkel indul cikksorozat a Terminuson a Peak Oil-ról, azaz az olaj-kitermelési csúcsról. Ez a cikk egy rövid (hiánypótló) összefoglaló, az itt leírtak a sorozatban később részletes kifejtésre kerülnek.   Mi az hogy Peak Oil?   A Peak Oil vagy…..
Mivel ilyet már rég (nem) láttatok. Ez most brutálisra sikerült egy kicsit. Nem fogom sem lefordítani, sem kommentálni.Fordítás: Hannibal Barca  Oil spikes $25 a barrel on anxiety over US…..
Miluuu 2008.09.23 14:57:19
index.hu/politika/kulfold/nato080923/

"Több nyugat-európai NATO-tagállam lakosságának zöme erősen ellenezné, hogy hazájuk katonai erővel védje meg a szövetség kelet-európai tagjait orosz támadás esetén a Financial Times kedden közzétett felmérése szerint.

FT-felmérés: a nyugat-európaiak zöme nem támogatná Kelet-Európa megvédését orosz támadás esetén
A londoni gazdasági napilap megbízásából elvégzett közvélemény-kutatás öt nagy nyugat-európai országra - Németországra, Nagy-Britanniára, Olaszországra, Spanyolországra és Franciaországra -, valamint az Egyesült Államokra terjedt ki."

Mily meglepő. Mondjuk nem is baj. Át kellene ezt gondolni országvezetés szinten, hogy akkor most merre van az arra.
Az egyre különösebb irányt vevő itteni beszélgetéseket megpróbálván érdemibb mederbe terelni, itt egy hírcsokor. (Természetesen ismét elloptam AoL accountját. YP)  Az oroszok azt állítják, a jelenlegi árak mellett veszteséges biznisz nekik az olaj. Azt nem tudjuk, hogy…..
Miluuu 2008.09.22 19:37:08
index.hu/politika/kulfold/venez6657/
Az orosz hadiflotta Venezuelába tart
"Moszkva egyre jobban erősíti kapcsolatait Venezuelával és más latin-amerikai országokkal, ezzel együtt pedig Washingtonnal egyre feszültebb a kapcsolata. Caracas és Moszkva már aláírt katonai megállapodásokat, és kiterjedt kétoldalú együttműködést terveznek az energiaipar területén is. "
Wall Street Meltdown: Lehman Files for Record Bankruptcy, Merrill Lynch is Sold, AIG Seeks Capital Tönkrement a Lehman Brothers, a Merryl Lynch-et megvásárolta a Bank of America (melynek szintén nem megy jól mostanában). Egy hétvége alatt két patinás név tűnt el a Wall Street-ről, év…..
Miluuu 2008.09.15 15:49:23
hvg.hu/gazdasag/20080915_brit_gazdasag_recesszio_60_eves_melypont.aspx

"A brit lakóingatlan-szektor finanszírozása hasonló felépítésű, mint az amerikaié: tízmilliók tartoznak igen jelentős jelzálog-kötelezettségekkel a bankoknak, e hitelek fedezete maga az ingatlan, és a pénzintézetek egy része nem betétekből, hanem maga is nagybani piaci hitelekből finanszírozza hitelezését.
A brit ingatlanárak – az amerikai folyamathoz hasonlóan – többévi rendkívül meredek felfutás után most már nagy ütemben csökkennek: a legutóbbi országos felmérés 10 százalékos átlagos árzuhanást jelzett tizenkét havi összevetésben. Ez 1990 óta a legnagyobb éves lakóingatlan-áresés a brit piacon.
A legnagyobb brit jelzálogkölcsönző, a Nationwide igazgatója a múlt héten azt jósolta, hogy a brit ingatlanárak a tavaly őszi csúcshoz képest 25 százalékot is zuhanhatnak, mire elérik a mélypontot."

Kiváncsi lennék, hogy idehaza mi a helyzet. Budapest mondjuk nem magyarország, de szerintem idehaza is kimutatható részt képvisel az ingatlanhitelezés. Perpill nincs időm utánanézni, de este megpróbálok előkeriteni egy ábrát.

Szerintem a hazai ingatlanpiac is követni fogja a nemeztközi tendenciát. Természetesen az arányok mások lesznek, de a tendencia _szerintem_ adott.
Kezdjetek neki, ahogy időm engedi, folytatom.  ..
Az alábbi cikket Szám Dorottya, az FFEK csoport munkatársa küldte. A csoport munkájáról bővebb tájékoztatást ezen a webcímen érhettek el: http://astro.elte.hu/~hetesizs/FFEK.htm PARADIGMAVÁLTÁSI. rész Ebben az írásban az éghajlati válság és az erőforrás-válság…..
Terminus Technicus Szabad piac? 2008.09.01 21:34:00
Avagy: Hát olyat meg hol találsz?Egy magyar származású úriember kinyomozta, hogy kik nyomulnak az árutőzsdén. Tom Szabó elsősorban ezüstben utazik, itt a weboldala: silveraxis.com Az árutőzsdéről annyit érdemes tudni, hogy ezt elsősorban a termelők (és kisebb mértékben a…..
Miluuu 2008.09.02 20:37:33
Én inkább úgy kezdem megérteni (felfogni) az összefüggéseket, hogy a rendszerben (világon) lévő pénz mennyiségét az elérhető energia mennyisége határozza meg és nem fordítva.
Mivel az elérhető energia és erőforrás mennyisége csökkenni fog, ezért egyre több pénzre lesz szükség egységnyi energia megvásárlásához.
Az emberek fogyasztói kosarában egyre nagyobb és nagyobb arányt fog képviselni az élelmiszer és a közvetlen energiák (fűtés, áram, benzin). Ebből kifolyólag kevesebb jut másra (Ezért nagyon veszélyes hitelt felvenni, mert nem fogod tudni fizetni a részleteket mivel vagy eszel vagy hitelt törlesztesz) Az emberi természetből kifolyólag először mindenki a számára luxusnak itélt dolgokat fogja kiszórni az igényekből minpl plazmaTV, számitógép, világ körüli utazás, ilyenek.
Összességében az élelmiszer/fűtés ára emelkedik, a PlazmaTV ára viszont mivel nem viszik csökken.
Namost mivel az infláció vásárlói kosárra vonatkoztatva van kiszámítva ezért az össz infláció valószínűleg negatív lesz. Az élelmiszer és fűtés infláció viszont kétszámjegyűen pozitív.
Az országonként különböző számítási módok miatt minenhol más lesz az infláció, gyarkolatban elmondhatjuk hogy a statisztikából azt hoznak ki amit akarnak.
Most pl kihoztak az USA-ra 3.3%-os GDP növekedést, ami bődületes baromság, de a választási érdek ezt kivánja.
Ez olyan mint a crecit-crunch előtt decemberben még 50%-os profitokat hoztak ki a bankok, felvették a prémiumot aztán februárban indult a bedőlés :D
Fontos dolgok történnek. Az elmúlt néhány nap legfontosabb hírei, magyar és külföldi vegyesen.Medvegyev elismert Abháziát és Dél-Oszétiát. Dmitry Medvedev, the Russian president, has signed a decree under which Russia formally recognises the breakaway Georgian provinces of South…..
 Társadalom Kortünet vagy véletlen, hogy idén harmadára csökkent a véradók száma? Véradás vagy -eladás?http://nol.hu/cikk/504231/  - Hónapok óta nem áll rendelkezésre elegendő vér, s ezért gyakran kell elhalasztanunk beavatkozásokat - mondta lapunknak dr.…..