Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hatláb

94 bejegyzést írt és 695 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napja egy hírportál talpra állításán fáradozó ismerősöm hívott fel azzal, hogy vállalnám-e az oldal szerkesztésének koordinálását, esetenként néhány ütősebb véleményanyag megírását, hogy a naiv lelkesedésen kívül valamivel-valahogyan előrébb vigyük a…..
Csodálatos beszélgetésre bukkantunk a Sportklubon, egészen pontosan a Dodzsem május 9-i adásában. A két műsorvezető, Czollner Gyula és Balogh Tamás, ahogy az lenni szokott, különböző sporttémákról "ütköztette a véleményét". Az egyik téma az volt, hogy Franciaországban…..
hatláb 2014.06.05 09:12:36
@gigabursch: Arr meg ugye gondolni sem lehet, hogy esetleg egy nőnek ne az legyen az életcélja, hogy a férfiak szépnek tartsák vagy horrible dictu szüljön?

Mert ugye a maratoni bringázás meg a férfiak golyóit teszi tönkre, akkor azt is "tíccsákbe"?
A minap szemtanúja voltam (sokad magammal), hogy mit művelt Kulka János, amikor a Szent Irma út, és a Peresztegi út sarkán lévő benzinkútnál betért a shopba, hogy fizessen. Erről a benzinkútról tudni kell, hogy a tulajdonosa egy Győző nevezetű, önfejű, öntörvényű ember, aki…..
Joci a következő szöveggel küldte be a Frontline Defense First Assault linkjét: "Az első pályát aki megcsinálja vendégem egy fagyira!" Nos, én ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, a screenshot elkészítése gyakorlatilag az összes, lövegtornyos játékokra szakosított képességemet…..
A TV2 híradójából ma este megtudhattuk, hogy Sávoly Gergő is roma származású. Ebből aztán sokan azt az épületes következtetést vonták le, hogy az ügy körüli "rasszista hangulatkeltés indokolatlan," Szerintünk meg a hangulatot nem kell keltegetni, és nem rasszista. Viszont…..
Vagyis a magyar baloldal. Úgy kollektíve, úgy általában. A részükről persze érthető, hiszen roppant kínos liberális közhelyvárak összeomlásához asszisztálni. Megmagyarázni nem lehet, így marad a fecsegő hallgatás. A téma?Kanada. Egy ország, amely gyorsan, és hatékonyan…..
Publius Jávor Benedek bizonyított 2012.08.25 12:16:13
Az Orbán-kormányt sok esetben lehet bírálni. Néha hülyeségeket, néha durván antidemokratikus lépéseket tesznek, amelyekkel lebontják Köztársaságunk építőköveit. Egy ilyen helyzetben vannak értelmes ellenzékiek, akik rávilágítanak a kormány hibáira, és logikusan,…..
Olvassátok el ezt a rövid részletet Móricztól, a Rózsa Sándor a lovát ugratja című regényből. Szerintem nagyon jól megmagyaráz egy csomó mindent  - ami kis változásokkal most is aktuális. Kevesen írták le ilyen tisztán mi a szegénység. A katonafogásnál az az elv a…..
Állok reggel a pirosnál. Alattam kerékpár, modernek vagyunk, trendik, ökotudatosak, és úgy tűnik egyre szánalomra méltóbb ókonzervatívok.Állok a pirosnál, nem mozdulok. A piros tilt (nem-nem, nem politizálok), várom a sárgám, hogy megtekerjem a szamaram.A piros egyre mélyebben…..
Jobbegyenes Paulusból Saulus 2012.08.06 17:16:32
"Ha az elmúlt években tettem bármi olyan kijelentést, ami megsértette volna a zsidó közösséget, azért elnézést kérek" Az utóbbi napokban végigkövethettük Szegedi Csanád exjobbikos politikai agóniáját, most végigkövethetjük Szegedi Csanád emberi bukását is. Egy…..
hatláb 2012.08.06 22:31:59
Nem tudom, ezt ismeri-e a Tisztelt Poszter:

www.youtube.com/watch?v=iHNG69c9zv8

havi 14 ezer Euro-ert a hulyenek is megeri, jobbikoskent vagy zsidokent, az mar mindegy, nem?
Pecunia non olet
Tegnap sokak meglepetésére a Bloomberg kereskedelmi információs felületén megjelent a görög drachma. Az ügyfélszolgálat munkatársai szerint csak egy tesztről van szó, és az "POST EUR" (euró utáni) drachma azóta lekerült a platformról. RT nyomán   ..
hatláb 2012.06.02 14:32:48
Pospisil Rosszabb, mint a vuvuzela? 2012.05.30 10:02:00
Itt az újabb, nyugalom megzavarására szolgáló fúvós szerkezet, amelynek használatát sok szurkoló csak a wc-ben engedélyezné, és semmiképp nem a stadionokban. Nem leszek népszerű, de valószínűleg minden futballszurkoló emlékszik a vuvuzela soha el nem halkuló hangjára,…..
hatláb 2012.05.30 22:01:21
Mandiner blog Megyek tüntetni! 2012.03.31 14:14:00
  2006-ban elvártam a liberális barátaimtól, hogy jöjjenek ki velem a Kossuth térre az őszödi beszéd után. Elvártam, de nem jöttek. Néhányan elítélték ugyan Gyurcsányt, de nem jöttek. Most magamtól és a 2006-ban velem együtt tiltakozó emberektől várom el, hogy…..
hatláb 2012.03.31 15:46:57
@marko11: az EP alatt mit értesz?
hatláb 2012.03.31 15:52:23
@bbjnick: Ha ő lett volta Ghandi tanítója, akkor is plagizált volna. A kettő egymástól független. A "nép" meg azt élvezi, hogy ezt végre nem lehet kikommunkációsstratégiázni
Vannak dolgok, amiknek már rég nem kéne lenniük, de mégis makacsul ragaszkodnak a léthez, és mint valami bojtosúszós maradványhalak, dafke se akarnak kihalni. Ilyen az egyház is. És nem adja fel, minden nap beleordítja a pofádba a létezését: nem menekülhetsz.Mert ugye akármilyen…..
hatláb 2012.03.01 14:13:07
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

jajajaj..... megin keverednek a fogalmak. egyahz es hit es vallas. Kulonbseg. De ezt nem irom le meg egyszer, falnak beszelni nem szeretek.

Latom, ideges vagy, miert? Peace, elni es elni hagyni, tudod :) Nem minden hivo akar eroszakkal teriteni. Annyira eroszakosan teriten, ahogy te "terited az ateizmusodat", legalabbis biztosan nem :)
hatláb 2012.03.01 14:29:30
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

ki beszelt arrol, hogy elfogadhatok a jogosulatlan kivaltsagok? Megint kevered a dolgokat. Mikor hirdettem iget? Mikor mondtam, hogy barkinek is hinnie kellene? Ja, hogy te egy kalap ala veszel minden hivovel? Nem gond :) Oh, hogy en egyenesen magaval az egyhazzal (melyikkal is pontosan?) vagyok egyenlo, aki vilagi penzert tartja a markat? Azt honnan tudod, hogy egyet ertek vele? Vagy csak azt _hiszed_? :)

Verlazito? Nem akartalak felidegesiteni, felesleges, komolyan :D foleg olyen dolgokon, amiket ugy tunik te talalsz ki magadnak rolam :)
hatláb 2012.03.01 14:47:13
@Reggie: Nem, a vallas es a hit nem ugyanaz (szerintem). A hit (ebben az ertelmeben) az az eset, amikor ugy veljuk, a vilagban van egy nagyobb rendszerezo ero, az most nem fontos,hogy ez spontan jott-e letre, vagy valami meg felsobb akarat alkotta. Bar a fentiekbol kiindulva akkor ugye az a felsobb akarat lenne a hit targya, szoval egy spontan vagy mashogy kialakult "dologrol" beszelhetunk, de ez nem tartozik a temahoz.

A valllas egy adott hitbeli strukturat jelent, pl. a kereszteny egy Istenben hisz, meg a fiaban, es a Bibliat koveti. Hogy mennyire illetve milyen szinten, az egyeni intelligencia es egyebek fuggvenye.

Az egyhaz pedig az a hatalmi formacio, ami az adott vallasra epul, az intezmenyi struktura minden elonyeel es hatranyaval.

Mondjuk, hogy a mai emberek tobbsege (nepszamlalas altali adat asszem) hisz valamiben, de nem vallasos. Luther hitt is, vallasos is volt, de az egyhaza nem szerette.

Hogy betegseg vagy nem a megnevezes, pedig csak reszletkerdes, ki mennyire iteli el ezeket az embereket. Az pedig remelm csak eliras, nem pedig targyi tevedes, hogy "vallasos meg azt hiszi, hogy ha istennek nem tetszo erkolcstelen el, akkor meghal", mert a mennye megy, vagy a pokolba (vagy a tisztitotuzbe, de ilyen reszletekkel nem akarlak terhelni). Azon pedig, hogy a halal utan mi van, csak hitvitakat lehet folytatni.
A konzervatívok általában ellenzik a kultúrák nagyarányú keveredését. Sokan nehezen értik meg, miért. Vajon a konzervatívok alacsonyabb rendűnek tartanak más kultúrákat? Esetleg egyenesen gyűlölik őket? A multikulturalisták biztos ezt gondolják rólunk. Ők ugyanis úgy…..
A Hírtelevízió által élőben közvetített csütörtök délutáni brüsszeli meghallgatás "magyar hőse" egyenes derékkal, mosolyogva állta a hozzászólások rohamát - más kérdés, hogy a felvetésekre érdemben nem válaszolt. A végén aztán kard ki kard! Ha valaki arról…..
hatláb 2012.02.09 20:29:46
@sárkányfő: Én úgy tudom, egy ország alkotmánya magasabb rendű az EUs törvényeknél, rendeleteknél, stb, pont ezért is van akkora herce-hurca az EU alkotmány körül. Persze ez nyilván nem zárja ki, hogy aláírtuk a SEA-t, azaz összhangabn kellene, hogy legyen az alkotmányunk az EU joggal.
Stephen Hawking mondotta egyszer: "Nem érdekel különösebben, milyen jelzőket aggatnak rám az újságírók, ez csak a médiafelhajtás része. Nekik egy Einstein-szerű figurára van szükségük; de hogy olyanok hasonlítanak Einsteinhez, akik egy szót sem értenek sem az ő, sem az én…..
hatláb 2012.01.14 13:31:40
@mikka: annyira, de annyira jó lenne végre megérteni, hogy itt senki nem diktál nekünk, egyszerűen elmondják, hogy ők mit fognak tenni, ha mi ezt vagy azt tesszük. Ne legyünk már országszinten 15 éves lázadó kamaszok. Sajnos, az ájemef az erősebb kutya. Ezekkel a játékszabályokkal kellene megpróbálni játszani.
hatláb 2012.01.14 15:20:38
@FILTOL: arra kérlek idézz tőlem, mikor mondtam, hogy bajnai megmentette az országot :) nem megy, ugye? _beszoptad_ akkor barátom úgy látom az orbán-féle országmentő dumát, ezért vagy ennyire kiakadva? :)
hatláb 2012.01.14 15:28:54
@héjakútmácsonya: thank you captain obvious.

Kérlek sorold fel akkor a 2001 óta (amióta ugye nő az államadósság, és romlik az elsődleges egyenleg) a gazdasági és pénzügyminisztereket (a kormányfőket nem kell, azt már megtettem) és akkor talán egy kicsivel tisztább képet kapsz. De ez csak egy ötlet :)
Úgy tűnik, a nézők tényleg nem szeretik VV Shadit, a Való Világ ötödik kiadásának legutóbbi kiesőjét, aki VV Eszter, csöcsvillantós ügyvédnő ellen vérzett el a legutóbbi párbajon, mégpedig elég tetemes, közel 60 százalékos különbséggel. VV Shadi a kiesés után kicsit…..
hatláb 2011.11.27 12:53:10
@Metálszív: jól a kommented, ajánlom az Iskola a Határon-t
Bár még el sem csitultak a magyar kormány korábbi unortodox lépései miatt a nemzetközi vizeken a hullámok, kormányunk újabb méretes kősziklát dobott a háborgó vízbe: 180 forintos árfolyamon bárki végtörlesztheti frankhitelét mégpedig úgy, hogy az árfolyamkülönbözetből…..
Lovas szobra még nincs, de lovas címere már van Németh Szilárdnak.   Csepelen nő a munkanélküliség, drágul az élet, mind több az eladósodott, segélyre szoruló család, iskolát zárnak be, térdig ér a gaz, számolatlan a gond, a megoldásra váró feladat, de a XXI. kerület…..
hatláb 2011.07.18 19:58:42
@kicsijuti: ja, szavazás volt, olvasd le a cikket, ér rájössz, hogy nem feltétlenül volt meghirdetve az a nagy szavazás.
hatláb 2011.07.18 20:31:49
@Behajtó70: meg gondolom a címer is azért csúnya mert a feritek (kié? mié? ezt most hogy? kétdimenziós) direkt ilyen rondának tervezte meg. De azért jó dolog lehet mindenre ilyen egyszerű válaszokkal rendelkezni
hatláb 2011.07.18 20:34:09
@Telek: ez így van, azzal nincs is gond. De azért a Kodály Köröndöt inkább ne nevezzék vissza Hitler térre
Félévente egy rendes adok-kapok, már nagyon vártuk! A januári Orbán - Cohn-Bendit verbális párbaj második menete ma zajlott le ez Európai Parlamentbe. A szópárbaj részletei itt. Mindez elég kellemetlen, mivel a hivatalos program a magyar uniós elnökség értékelése lett volna:…..
hatláb 2011.07.05 19:30:12
@Crescendo: azért ne keverjük már az adóterhek GDP-hez viszonyított arányát a konkrét kommunizmussal, hé
hatláb 2011.07.05 19:38:48
@tlvajferi: nem egyenlőek, "csupán" egyenjogúak. de nehezen hiszem, hogy képes vagy fölfogni a különbséget és nem belemagyarázni mindenféle baromságot
addict Gyerekverés egy reklámban 2011.05.16 14:55:00
Annak ellenére, hogy pontosan tudni lehet, hogy az égvilágon semmi bántódása nem esett a reklámban szereplő kisfiúnak, annyira hitelesen játszik, hogy minden egyes pofont igazinak éreztem, és egész egyszerűen nehezemre esett végignézni a reklámot. Az írországi gyermekvédő…..
 A Cão de Agua Português népszerűsége kétségkívül sokat köszönhet Barack Obamának, hiszen ki ne akarna olyan kutyát, mint amilyen a béke-Nobel-díjas és Osama-ölő karamell elnöknek van? A Portugál vízikutya azonban nem csak a gyümölcsnevű elnöknél, de még…..
Miért döntöttek vajon az olvasók a békési falu mellett, amikor csak a Balaton közeléből hárman pályáztak? Csak találgatni tudunk,  mert a szavazók fejébe nem látni bele, szerencsére, de itt a toplista: 5. Kamut rohadt messze van. Nemcsak Budapesttől, mindentől. Romlatlan…..
hatláb 2011.05.12 16:30:39