Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dea Dea

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ország, amely állandóan a katasztrófa szélén lebeg, ahol a vallási korlátok és a tiltott élvezetek mellett még egy expat-buborékban élve is elképesztő élmények érik az odaköltöző magyart, derül ki Erika posztjából...
Dea Dea 2021.08.08 14:56:38
Dhaka tényleg borzalom egy európai számára. Nyomasztó, koszos és elképesztő, sőt sokkoló lehet. A reptértől a szállásig haladva az autó üvegére tapadtak az ijesztően szenvedő arcú árusok és koldusok.Mezítlábas 6-10 éves kisfiúk szaladgáltak a tömött kocsisorok,riksák és rácsos CNG-k között egy-egy marék mogyoróval kínálva a sofőröket. 3-4-5 személy is egy motoron, a roncs buszok hátuljára kapaszkodó emberek, hihetetlen csomagolási megoldások, minden négyzetcentimétert kihasználva felpakolt kisteherautók, amiről bármikor leborulhatna a feltornyozott cucc. Az utak oldalán szemétdombok. Kutyák mászkáltak szabadon mindenfelé. Olyan volt, mintha egy film forgatásán lennék, kizökkent volna az idő és mintha nem is velem történne az egész, csak külső megfigyelő lennék. A folyamatos dudálástól és hatalmas embertömegtől zsongott a fejem. Az első percekben tudtam, hogy ott néhány napnál többet nem akarok eltölteni. Viszont ez alapján nem lehet megítélni az egész országot.
Sylhetben akarunk élni a környéken fekvő területek mesések. Tealigetek, gyönyörű folyók, vízesések. A Himalája legkeletibb vonulatának gyönyörű természeti kincsei. A város is élhetőbb, mint Dhaka, az emberek is másabbak, a hindi és buddhista lakosság száma magasabb, mint a fővárosban, sok a turista és a britt behatás itt jóval erősebb.
Vidéken beszerezhető minden,ami szükséges. Friss zöldségek, gyümölcsök,halak, amiről Magyarországon csak álmodunk,és amik nem méreggel kezeltek. Vannak hasonló plázák, szupermarketek is, mint Európában. Nekünk a pia nem lételem,( bár nem vagyok muszlim, nem iszom) viszont vannak egészséges ételek. Nyilván, nem eszünk utcai falatozóból, hanem otthon készül az étel, de Budapesten, vagy bárhol máshol sem eszem az utcán, így nekem ez nem gond.