Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Milgauss

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint haverünk küldte a posztot - hogy ki lehet az, fogalmunk sincs, de újra Szemmelversz Ignácra gyanakszunk, mert már szinte bántó az a személyes sértettség, ami a betűkből árad. Józsi és Tibi nevében is mondhatjuk, hogy elég gáz ez az egész és elhatárolódunk, hiszen létezik JÓ Enber és ROSSZ…..
Valamiért eszembe jutott egy filmrészlet, amit még akkor láttam, amikor volt tévém, tehát egészen biztosan 2000 előtt: a jelenet egy végtelen magas felhőkarcoló remek panorámás tárgyalótermében zajlik, ahol épp egy nagyvállalat vásárol sok jogásszal és vezetővel egy kis cégtől egy zárt dobozban lévő…..
A Checkpoint indulása óta igyekeztünk minden évben összehozni egy élő felvételt. Így zajlott le a 100. adás, aztán a 150., a 200. és a 250., egy live-ot akkor is csináltunk, amikor külföldre költöztem, tavaly pedig a 400. adásnál. Csak a Covid miatt volt egy hosszabb szünet, de 2022-ben már megint…..
Milgauss 2023.12.27 17:44:11
Bár a közönség nagy része a számítógépekre van rágyógyulva, számomra (és még gondolom a '90-es, 2000-es években konzolon játszók nagy részének is) még jelentős hiányjel a HIVATALOS MAGYAR PLAYSTATION MAGAZIN történetének bemutatása. Remélem, egyszer sorra kerül az is. Annyit tudok, hogy '97-'98 környékén megkereste a Future Publishing Balogh Zsoltot, hogy adja ki a PSM magyar iterációját. Akkor neki nem érte meg, ezért nemet mondott. '99-ben ismét próbálkoztak, akkor már ment az 576 Konzol, és nem akart saját magának konkurenciát. Végül a Computer Média Kiadói Kft-hez került a licensz. (Akkoriban sok tech és hasonló magazint adtak ki ők.) Kb másfél évig futott a magyar PSM, 2000 forintos árával drága volt, de a demo cd mindent vitt és - bár konkrét számadatokat nem tudok - szerintem szuper sikeres volt. Még egy spinoff PS Tipp magazin is kijött tőlük.
Király lenne felkutatni a magazin kulcsembereit és meghallgatni a történetüket. Tényleg csak fordítás volt az egész? Mennyi volt a saját tartalom? Hogy folytak össze a PlayStation Magyarországgal? (Mintha később az egy különálló entitás lett volna, de gyanúsan hasonló emberek dolgoztak az újságon is). És főleg, hogy miért szűnt meg hirtelen, mindenféle bejelentés nélkül az újság 2000 végén.
Kulcsfigurák:
Szabó Zsolt - lapigazgató
Csörögi István - főszerk 1999
Jancsina Attila - főszerk 2000
Horváth Henrik - helyettes szerk
Klausz Anikó - pr mgr / mindenes
Sinka Zoltán Gábor - lokális tartalom
Kósa Szabó Krisztina - lokális tartalom
Milgauss 2023.12.27 18:50:59
@HUNspike: a legtöbb szám megvan nekem magyarul és angolul is, látom, hogy az elején kb 95%-ban fordítás volt, a legvégén viszont már volt sok saját tartalom is. Viszont az impactja hatalmas volt szerintem.

Playtime/Multiplay már ki volt beszélve korábbi adásokban, arról túl sok újat nem lehetne mondani.

Rekierrel viszont elviselnék egy 121 adást, full "életmű" bemutatásával, 576-tól a covboyos újságokon át a játékfejlesztésig.
Úgy van, fekete pólós előemberek üvölthetnek megint naphosszat: kétszer tizenegy hülye kergetett egy labdát, amely végén állítólag a "mieink" rúgták be a másik kapujába azt. Természetesen hirtelen ezzel akkor minden megvan oldva: nincs infláció, a demokrácia luxusa soha senkit úgyse érdekelt Kádár…..
Gyúrunk, vaze? HÁHÁ! Nézd, én keményen birkóztam, súlyt emeltem, kajakoztam meg kenuztam az MTK-Előrében meg a Szpariban, ifiválogatott is voltam, de aztán jött az a fránya sérülés, tudod, és életem végéig el vagyok tiltva mindentől, csak úsznom szabad. Úgyhogy nem úszom, inkább csak kocsmázom és…..
Így tették tönkre a Corvint – Burger Benjámin írása   A Blaha csodája volt a letisztult vonalvezetésű, minimalista Corvin    Kevés szomorúbb dolog történt mostanában, mint amivel az egyszerű járókelő találkozhat a Blaha Lujza téren. A tér csodálatos, szinte mesébe illő felújítása hihetetlenül…..
Modorosblog Pestreátkelő 2013.05.07 07:22:00
Sziasztok! Mai levelünket Csongortól kaptuk, aki, mint annyi született budai - micsoda meglepetés - Pesten talált magának munkát. Ahogy szinte mindenki, ő is a nehéz kezdetekről, majd a kemény munkáért kijáró jogos jutalomról tud csak szólni. Csongi vagyok, 33 éves. Lehet nem…..
Kedves, bennünket modernkori rabszolga- és gyarmattartó birodalomként kiszipolyozó kiskereskedelmi üzletláncom, azt hiszem, ideje leülnünk beszélgetni egy kicsit. Nos, te rinyálsz összevissza, hogy neked mennyire borzasztó itt Magyarországon a gazdasági környezet és MUSZÁJ VAGY leépíteni, árat…..
A kajával sokan úgy vagyunk, hogy esszük, ami van és amit szeretünk - az aktuális divattrendeket pedig érdeklődve figyeljük a partvonalról, hátha mindegyik elmúlik. És el is múlnak. Ahogy a reklámokban évtizedekig dicsőítették az azbesztet, a doktorok a legkedvencebbik cigarettájukat, úgy mentek…..
Milgauss 2023.01.06 18:25:02
Milgauss 2023.02.07 21:57:17
@agytörzsy prof: kardinális? First world problem, ki lehet bírni két órát economy-n, de tízet is; persze ha a cég fizeti, akkor nem bánom a business class-t. 180 fölött vagyok, mindig végigalszom az utat, akármekkora a lábtér.
Tudjuk természetesen, hogy a Modoros olvasói mind bátor punkok, akik az iskolában, a heti állománygyűlésen is folyton vállalták nonkonform viselkedésüket és sose érdekelte őket, hogy ki mit gondol; de hát mi gyáva, megalkuvó, simulékony, idomított férgek vagyunk - ráadásul be is ismerjük ezt.…..
Tudjuk le ismét a kötelező köröket, hogy ha esetleg megint ügyvédi felszólítást, tüntetőket meg aktivistákat akarna bármi felháborodott fasz küldeni: a világ egyik leghasznosabb, legfontosabb munkája a fodrászé, borbélyé; elképesztően bizalmi pozíció ez, akárcsak a bejárónőé, orvosé: fogorvosé,…..
Sajnos rengeteg az életbe csak úgy spontán beleélő, sodródó, rendetlen, mocskos, fegyelmezetlen ember. Mi - jó értelemben vett - fasiszták úgy érezzük, hogy az eszme nemes volt, csak az emberekben volt a hiba, elrontották, az nem igazi fasizmus volt! Mi azért mindennap újra megpróbáljuk. Atlétás…..
Köszönjük szépen Atlétás Bandinak a közreműködést. Már megint...
A világ már sose lesz olyan, mint ELŐTTE. Ez az új normális. Remote, home office, távmunka, rugalmas munkaidő. Évek-évtizedek óta lelkiismeretesen ingázó, felöltöző, bejáró csinovnyikok döbbennek rá: így is lehet? Csak az ingázás elhagyásával megspórolok napi 1-2 órányi tiszta szabadidőt, és nem…..
Milgauss 2022.02.14 15:12:30
@Nyúlláb: Nem komoly. Látom, sikerült jópár bejegyzést elolvasni az archívumból, de még mindig nem esett le. Most tetszik először internetet használni?
A sztori és a levél is igaz 100%-ban - egyedül a neveket, dátumokat finomhangoltuk meg Józsival.  A lentieket olvasván, ki ne akarna egy ilyen családba bekerülni? Ld. Modoros nőtípusok - a nagyvilági. Szia Dániel! Krisztával beszélvén, szükségesnek látom, hogy tisztázzunk néhány dolgot a…..
Tisztelt Cím! Akkor most kicsit szögezzünk le néhány alapszabályt. A szarjaidra neked van szükséged, nem nekem Tehát én állítom a szabályokat, nem te Te alkalmazkodsz hozzám, nem én hozzád   Ezeket fejtsük is ki egy kicsit bővebben, mert ma megint felbasztad az agyam!..