Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krisztián és a sport

53 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már jó pár éve (vagy inkább évtizede) annak, hogy megjelentek ez első fitneszórák, okoskarkötők, amelyek akár edzés közben is pontos adatokat tudtak adni a sportolók pulzusáról, amivel optimalizálhatták a tréningeket. Napjainkban viszont már ott tartunk, hogy egy kis ráfordítással könnyen…..
Előző bejegyzésünkben annak jártunk utána, hogyan reagál a szervezet, ha több hónapot is a nyeregből leszállva töltünk. Nézzük, mit tehetünk, ha tudjuk, hogy az edzettségi szintünk lecsökkent ez előző idényhez képest.   Az elején mindenképpen mellőzük az olyan megerőltető tekeréseket, amikre még…..
  Bátran kijelenthetjük, hogy a télnek végérvényesen vége. Újra visszatért a jó idő, kabátra, sálra nincs már szükség, előkerültek viszont a futócipők és a kerékpárok. A téli tárolás (vagy épp a hóban, latyakban való használat után) azonban nem érdemes azonnal nekiindulni az útnak, szükség van egy…..
A hobbi kerékpárosok körében általános, hogy szeptember-október végére, ahogy egyre hidegebbé válik az időjárás, a bringák szépen lassan bekerülnek a tárolóba vagy a garázsba és jellemzően egészen március végéig vagy április elejéig ott pihennek.  Sajnos elég gyakori, hogy ebben az időszakban az…..
Sárga és nem csak arra való, hogy a curryt ízesítsük vele. Legalábbis mi nem csak erre használjuk. Néhány sor a kurkumáról. A kurkuma (indiai sáfrány) Felhasználását tekintve egy igazán sokoldalú növény. Fűszerként, gyógynövényként, ételszínezékként, dísznövényként, de még kozmetikumként is…..
Kathrine Switzer 1947. január 5-én született a németországi Ambergben, és már gyermekkorától kezdve a futás volt a szenvedélye. Neve leginkább az 1967-es bostoni maratonon való történelmi jelentőségű futásáról lett ismert, ő volt ugyanis az első nő, aki versenyen teljesítette a maratoni távot. Közel…..
A bór egy mikroelem, tehát a szervezet napi szükséglete nem éri el a 100 mg-ot. Egy olyan ásványi anyag, ami nélkülözhetetlen a test megfelelő működéséhez, de azt önerőből nem tudja előállítani, kizárólag külső forrásból, élelmiszerek és táplálékkiegészítők útján juthat hozzá. Jelenleg nem valami…..
Már a kutyagazdik körében is kezdenek népszerűvé válni a különböző CBD tartalmú, kimondottan a kedvenceknek szánt táplálékkiegészítők, jutalomfalatok és olajok. Utánanéztünk, milyen esetekben érdemes elgondolkozni azon, hogy beillesszük ezeket a termékeket kutyánk étrendjébe.   Ahogy azt már…..
Sokan nem tudják, hogy mi az a CBD. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy miért nem kell aggódnia senkinek a doppingteszt eredménye miatt akkor sem, ha CBD-t használ.   Köztudott, hogy a CDB-t kenderből vonják ki és az utóbbi időben népszerű táplálékkiegészítővé vált. Annak ellenére, hogy egyre…..
A test öregedésének egyik természetes velejárója a folyamatos izomvesztés. Mai cikkünkben annak járunk utána, hogy mi ennek az oka és hogyan tudjuk ezt kezelni negyven éves kor felett. Az emberi test az öregedés hatására folyamatosan változik. Ezt talán az aktívan sportolók tapasztalják meg a…..
Több mint 100 évre visszatekintő történelmével és embert próbáló 90 km-es távjával a Vasaloppet nem csak Svédország egyik legfontosabb téli sportlátványossága de a világ legnagyobb hosszú távú, klasszikus stílusú síversenye is. Nem véletlen, hogy az indulás óta már több mint egymillió síelő küzdötte…..
A hosszútávfutás egyik állócsillaga hagyott itt minket vasárnap: elhunyt Kelvin Kiptum Cheruiyot, a maratoni táv világcsúcstartója. forrás:olympics.com Kelvin Kiptum helyi idő szerint február 11-én, vasárnap este szenvedett halálos autóbalesetet Kenyában, az Eldoret és Kaptagat településéket…..
Egy kellemes síeléshez nem elég csupán hó, megfelelő felszerelés és egy síbérlet. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a pályákon és a téli vakáció kellemes legyen, oda kell figyelnünk a megfelelő táplálkozásra is. Posztunkban ennek alapjait tekintjük át. Spoiler: a hütték ételkínálata közel sem…..
A Magyarország szívében elterülő Szentendre Budapestről az egyik legkönnyebben, akár gyerekekkel is elérhető épp ezért legnépszerűbb kerékpáros célpont. A kerékpártúra nem csupán testi frissességet, hanem gazdag kulturális élményeket és természeti szépségeket is ígér. A hosszú ősz utolsó napjaiban…..
Ahogy kiléptünk a nyárból, érzékelhetően csökkent a napsütéses órák száma, a kerékpárokon azonban sajnos sötétedés előtt valahogy nem akarnak megjelenni a lámpák. Pedig több okból is fontos, hogy egy kerékpáros látható legyen! A Magyar Kerékpárosklub legutolsó, 2022-ben készült felmérése alapján…..
Túraútvonal egy jó tekeréshez az év utolsó meleg napjaira, azoknak, akik szeretik a kiváló panorámát. Nemrég a Balaton északi partja felé vettük az irányt és végigtekertük a Veszprém-Balatonalmádi kerékpárutat. Úgy döntöttünk, ezúttal kicsit tovább megyünk és felkeresünk kettőt a legjobb magaslatok…..
Néhány hete Stockholmban töltöttem néhány igazi turistás napot, amikor sort kerítettünk a kötelező körökre: Vasamuseet, metrózás, Skansen, na meg, az elmaradhatatlan fahéjas csiga és a köré szerveződő beszélgetős kávézás, a fika. Ezeket általában egy-egy teraszon tartottuk meg, így közben volt…..
Egy könnyed bicajos kirándulás. Veszprémből indultunk, majd belegurultunk a Balatonba, közben pedig megnéztük magunknak a Veszprém-Balatonalmádi kerékpárutat.  Folyamatosan keressük a legjobb kerékpáros kiránduló útvonalakat. Írtunk már az Év kerékpárútja szavazásról és a Velencei-tó…..
Nemrég írtunk a Wenckheim kerékpárút az Év kerékpárútja szavazáson elért sikeréről. Az útvonal egy lazább, kirándulós tekerést kínál a kerékpárosoknak az Alföldön. Lenne még egy ajánlatunk azoknak, akik valami hasonló könnyed útvonalat keresnek egy jó kis túrához. Körbe a Velencei-tavon.   A…..
A futár kijött az étteremből, amelynek teraszán ültünk és miközben kivette a tárolóból olasz országútiját, rápillantott a bringámon lévő Garminra. Körbepillantott és elismerő biccentéssel jutalmazta az addig megtett 83 kilométert. Kár, hogy ennek nem tudtam teljes szívemből örülni, mert épp a…..
Miközben teljes erőből bedurrant a nyár és bármilyen sporttevékenység során különösen oda kell figyelni a napvédelemre és a megfelelő hidratálásra, igen távolinak tűnik az április, amikor a siófoki bringatúrát az esőtől tartva, nem túl tavaszias, 1 fokos hőmérsékletben kezdtük meg.   Gyors…..
Alighanem mindenki vett már cipőt magának, ezért tudja mikre kell figyelni a vásárlás során: jó-e a méret hosszban és szélességben, nem nyom-e sehol. Amikor azonban futócipő vásárlásra kerül sor, olyan kérdések is felmerülnek, mint a lábboltozat dőlése, azaz a lábállás és a talajfogás. Nézzük, mi is…..
„Mi lenne, ha elmennénk Siófokra az új bringaúton?” Nem biztos, hogy pontosan ezekkel a szavakkal, de ez volt a túrát elindító első mondat, még valamikor január végén, február elején. Gyorsan ránéztem a Google Maps-re, megállapítottam, hogy a táv nagyjából 120 km, meg azt is, hogy ez jó nagy…..
Tudjuk milyen jól tud esni a hajtós edzések után vagy bringatúra közben egy csésze kávé vagy egy tea. Melegben hidegen, hűvösebb napokon pedig természetesen jó forrón. Amellett azonban, hogy csak apró jutalomként alkalmaznánk ezeket a frissítőket, talán érdemes lenne az edzések előtt is…..
Most már tényleg itt a tavasz, az óvatosabbak is kimerészkednek a szabadba a téli hidegek elmúltával és megkezdődik az újévi fogadalmak szerinti, kampányszerű sportolás is. A téli alacsonyabb mozgásszint utáni hirtelen jött terhelés óhatatlanul is izomláz kialakulásához vezet. Korábbi…..