Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krutzifix

1 bejegyzést írt és 592 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Senki ne ijedjen meg, a görögöknél minden pita, tehát, hogy spenótos vagy túrós-sajtos, édes, vaniliás, az mindegy. A pita maga a leveles-tésztába göngyölt lepény inkább.  Hozzávalók 1 csomag leveles tészta 1 kg friss, sózott sajt (teljes zsíros sajtot vagy sovány sajtot is tehetünk  hozzá- -…..
Erika stelázsija Kettes fánk 2019.03.15 00:00:00
2 bögre liszt, 2 kis pohár tejföl ( vagy kefir, vagy joghurt, vagy vegyesen ), 2 tojás, 2 kanál cukor, egy sütőpor, egy csipet só. Amíg ezt összekeverem, melegszik az olaj ( vagy más zsiradék ), majd a tésztából olajos kanállal kis gömböket rakunk bele. 2-2 percig sütjük mindkét oldalát, közepesnél…..
VegaLife Karácsonyi kalács-muffin 2018.12.12 20:40:00
Gasztroajándék vagy vendégváró falat, ünnepre készülő egyedi reggeli vagy hétvégi kényeztető falatok, mindegy is mi az indok hogy elkészítsük a kalács-muffinokat. Kelt tésztából, kakaósan és vaníliásan, megédesíthetjük velük a napjainkat. Különlegesen finom egy forró ital kíséretében. A…..
Maruzsa Zoltán valószínűleg fejjel lefelé tartva olvashatta a legutóbbi OECD-jelentést, mert fordítva értelmezte a grafikonokat...
Krutzifix 2018.09.16 06:59:53
@törppicur: "Pont az az egyik probléma, hogy a másik felsőfokúra nem vesznek fel, leszek tanár típusú és a lekiismeretes, jó pedagógus között sem lehet ekkora különbséget szándékosan sem kihozni, nem még a nemek között." Ez most azt takarja, hogyha nem vesznek fel a kiválasztott felsőfokúra, akkor tanár-, vagy tanítóképzésre jelentkeznél? Mert ugye aki így választ pályát, az nem is nagyon marad ott - vagy legfeljebb csak rövid ideig, hogy valamiből fizethesse a diákhitelt -, hanem továbbképzés keretében mozdul a kiválasztott irányba. (Ez nyilván nem azt jelenti, hogy a pályán csak lelkiismeretes, jó pedagógusok vannak.) Valószínűsítem - nem olvastam -, hogy a jelentés fizetésről szóló része nem csak az oktatásban lévő helyzetet elemzi , hisz való igaz, hogy ott bértábla van, legfeljebb a jövedelem terén mutathatók ki nagyobb különbségek.
Egyébként meg ennek a hűbéresnek - maruzsáról van szó -, nem az a dolga, hogy megértse azt a szöveget, amit talán el sem tud olvasni, hanem az, hogy visszaböfögje azt, amit elé tesznek a felejtés homályába merülő Habony Művek termékei.
A rizs sok kultúrában kiemelkedő szerepet játszik, még Európában is viszonylag sok fogy belőle, pedig akadnak gondok körülötte. Nem is kicsik, melyek akár a jövőjét is befolyásolhatják...
Reflektor Bősz Anett védelmében 2018.05.22 08:00:00
Fel lehet tenni a kérdést, hogy mennyit ér a Liberálisokkal kötött szövetség, de ha valaki szerint egy lyukas garast se, akkor vagy ne kössön velük szövetséget, vagy tartsa magát ahhoz, amit annak megkötésekor ígért...
Krutzifix 2018.05.22 16:11:54
@Antlfinger Edvárd: Okoska Törp, ez a szöveg abszolút antifinger.A Párbeszéd valóban nem ült be, de vajon miért nem? És vajon miért ült közéjük Burány, aki amúgy MSZP-s? És vajon hogyan fogja Bősz függetlenként az ún. liberális értékeket képviselni? És fél év múlva tényleg beül majd az LMP-be egy, az MSZP-től kapott mandátum birtokában? Mert valljuk be őszintén, ehhez a szerény eredményhez sem tett hozzá szinte semmit az ún. Liberális Párt. Egyébként meg ha Molnár ezt az MSZP illetékes testületei tudta nélkül írta alá, akkor nyilván ő jót áll majd érte, van olyan karakán az a srác! Bazinga!
Végre megkezdődött a bodza virágzás,most pont tökéletes az idő,hogy begyűjtsünk néhány virágot a bodzaszörp,vagy ital elkészítéséhez. Még nincsenek elnyílva a virágok,és még bimbós állapotúval is találkozhatunk,így még biztosan nem vagyunk elkésve. Ha kicsit kimozdulunk a városból,vagy…..
A kampány végére minden zuglói képviselő-jelöltnek sikerült bemutatkoznia, plakátokon, szórólapokon mondták el, mit gondolnak Zuglóról. Egyesületünk igyekezett nekik segíteni: lakossági fórumot rendeztünk számukra. A pártok jelöltjei itt is hozták a formájukat, volt aki értelmes érvekkel, volt aki…..
Krutzifix 2018.05.16 19:28:16
@varnai: ... mint tudható, nagyszerű kampányt csináltatok! (Míg Zuglóban ez a fránya Tóth nevű, akit annyira utálsz, az intelligens választók segítségével simán legyalulta Jelent. Vajon nekünk melyik a jobb? Avagy melyik a kisebb rossz? Hogy maradt a 2/3, vagy hogy ilyen tóthok nyerjenek a választásokon? Hogy Neked melyik, azt kapisgálom...) @Ma Baker: Bízom benne, sikeres gyógykezelés után ismét köztünk!
Az egyik legismertebb kínai étel a gong bao csirke. Ez a pirított csirkhúsos, zöldséges, sós, édes, fűszeres finomság szinte mindenki kedvence, aki egy kicsit is kedveli a kínai konyhát. Ma már szinte bármelyik sarkon találhatunk kínai kifőzdét, de valljuk be, ezek nem az igaziak. Az…..
Krutzifix 2018.04.27 07:48:51
@Intel Pentium: Jajj már! Ott a sarki kínai bolt... már csak a sarkot kell meglelni, ahol van ilyen :) De a nagy kínai piacon is beszerezhetőek ezek, bár ki tudja, mi van az csomagolásban :) Engem a tízen túli hozzávalókból összeálló akármik (és a sült, vagy párolt rizs még nem is szerepel ezek között) amúgy sem csábítanak otthoni elkészítésre. Irány Wang mester étterme!
  Ez egy roppant egyszerű, és igencsak finom nassolni való. Többszöri elkészítést követően alakult ki a számunkra leginkább tetsző recept. Én most a mi változatunkat írom le nektek. Ha csak felnőttek esznek belőle akkor lehet alkoholosan is keszíteni, ha gyerekek is kapnak belőle, akkor…..
Krutzifix 2018.03.25 20:36:50
A fizető parkolás bevezetése, építési területté váló Városliget, beharangozott, de elmaradt önkormányzati fejlesztések és a zuglói eredményekkel kampányoló, miniszterelnök-jelöltségre koncentráló polgármester. Lássuk sorban, mik voltak a 2017-es zuglói történések. Mint tavalyi beszámolónál is előre…..
DiliChef Juhtúrós sztrapacska 2018.03.05 12:11:51
4 személyre Elkészítés: 45 perc  1 kg krumpli45 dkg liszt2 tojás35 dkg juhtúró2 dl tejföl35 dkg füstölt szalonnasó,bors Lehetetlen, hogy nem ismered és szereted ezt a szlovák ételt. Mondjuk, ha mocskosul gazdag vagy és sznob módon, inkább a tokhal ikráját tömöd magadba kaviár néven, akkor…..
Krutzifix 2018.03.06 20:39:12
@GGy: +1
Hozzávalók: kb 1 kg szarvascomb 8-10 dkg füstölt szalonna vagy zsír 2 nagyobb vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma 5-8 szél répa 1-2 szál gyökér zöldség 2 kk őrölt kömény 2 kk morzsolt kakukkfű 8-10 szem borókabogyó 1 kk morzsolt borsikafű 3-4 babérlevél 50-60 dkg barna csiperke 1-1,5 dl…..
Krutzifix 2018.03.01 15:49:52
Lessen el pár egyszerű és gyors tippet Marie Kondótól, a világhírű írónőtől, aki módszerével már millióknak segített az otthonaik rendszerezésében. Nézzük, hogyan segíthet az életmód-tanácsadó abban, hogy a konyhánkban mindig rend honoljon. A tárolás…..
Krutzifix 2018.03.01 08:15:27
@Csipyke: Most dicsekszel, vagy panaszkodsz?
Az alábbi levél írójával hosszan leveleztem, mert a sztori annyi extrém elemet tartalmazott. Eleve mi az, hogy egy 2 nappal korábbi vásárlás miatt csapnak le valakire? Nem beszélve arról, hogy rekonstruálják a vásárlását, egrecíroztatják az irodában, majd zárésnak aláíratnak vele egy…..
Krutzifix 2018.02.27 08:38:40
@Brokkoládé: Nna, csak nem a biztonsági őrhöz van szerencsénk? Vagy szimplán csak egy okostojás fotelhuszár? Gratula! Imádom az ilyen megmondó embereket(?) - büszke lehetsz, mert ahogy a kommenteket olvasom, nem vagy egyedül! Én nem védem az "öreget", mert aki nem tud úszni, az ne menjen a jégre, szóval ha nem tudja rendesen használni a kártyáját, akkor álljon sorba a normál kasszánál, de ettől még ilyen stílusban kezelni valakit, úgy vélem, abszolút a mai magyar intelligencia szintet mutatja! Mindig azért rágták a fülem, hogy először gondolkodj, azután üss! Előbb tárjuk fel a tényeket, tisztázzuk az érintettel, és ráérünk azután keménykedni, ha ő nem hajlandó együttműködni. Márpedig itt erről szó sem volt, a baromarcú biztonsági őrnek nevezett csavargó mégis úgy lépett fel már elsőre, ami elfogadhatatlan még egy ekkora nagy embertől is, mint egy Spar biztonsági őre...hogy járna úgy,. mint a gatyám! Sajnálatos, hogy a soraikban (biztonsági őrök) is érvényesül a kontraszelekció, ami elég veszélyes helyzeteket teremt, mint tudjuk.
Ritkán látok cukrászdákban olyan sütit amiben ilyen sok a máktöltelék, és egyszer egy Berlini cukrászdában találkoztam egy ehhez hasonló tortával, amire azonnal rákattantam és le szerettem volna utánozni otthon. A pontos receptet sajnos nem sikerült megszereznem,..
A családon belüli erőszak egy igen elterjedt esetét állította hallgatósága elé pozitív, követendő példaként Rétvári Bence államtitkár. Amikor erre rákérdeztek, egészen elképesztő választ adott...
Krutzifix 2018.02.11 16:46:06
@Ráérek: Oszt arról nem szól ez a leirat, hogy mennyiért vette meg a választásoktól fosó fidesz ezt a nőt - és ígért neki büntetlenséget -, hogy éppen most álljon ki ezzel a méretes otrombasággal? Persze egy kétbites agyhalottnak kicsit sem gyanús.
Szorul a zabszem!
Úgy szaladt át a közösségi oldalakon a rémhír, hogy „a magyar választók kétharmada abban a tudatban él, Soros György Pártja (SGYP) is részt vesz az április 8-i országgyűlési választáson” mint Marika nénin mosatlan ringló. A hír nyomán kitört a morális pánik, majd felmászott a közösségi oldalak…..
Remélem az előző bejegyzésemmel mindenki kedvet kapott egy kis természetjáráshoz. Ha igen, akkor most jöhetnek a legfontosabb túrakellékek. Ruházat & cipőA legfontosabbak természetesen. A túracipő kiválasztásakor az egyéni igényeken kívül szem előtt kell tartani, hogy milyen terepen szeretnénk…..
Krutzifix 2018.01.12 08:14:59
@tireless treehugger: Ez legfeljebb akkor igaz, ha menekülésről van szó. Viktória azonban túrázásról írt! Akkor nem viszek semmit magammal, ha hirtelen menekülnöm kell valami, vagy valaki(k) elől.
Azon lehet vitatkozni, hogy a kés miért az önvédelmi eszközök között szerepel, de általában nem hátrány, ha van az embernél egy jó túrakés, vagy bicska - viszont semmiképp sem elsődleges önvédelmi céllal, mert abból csak galiba származhat! Az is igaz, hogy kóbor kutyákkal is lehet számolni, esetleg más támadó szándékú vadállatokkal is, ezek ellen talán jobb egy paprika spray, de csak olyan, ami legálisan használható. Alapvetően azonban nincs gond a felsorolással, bár a zöldségfélék kalória tartalmáról vitatkozhatnánk :), de színesítik a táplálkozást. Mi is viszünk magunkkal gyümölcsöt is mindig, hisz az útközben is elrágcsálható. Az alsó hangon másfél liternyi folyadék pedig alapkövetelmény egy 15-20 km körüli túrán! Sőt, nem árt, ha forrásokat is útbaejthet az ember, hogy időnként frissíthesse a folyadékmennyiséget!
Krutzifix 2018.01.12 09:10:14
@Krutzifix: Még egy apróság: nem árt, ha a hátizsákban van valami, aminek eső esetén hasznát vehetjük. (Bár ez talán inkább a ruházat&cipő fejezethez tartozik) Mi kicsire összehajtható dzsekit, esetleg kerékpáros esődzsekit, és ha nagy a valószínűsége az égi áldásnak, kamáslit is magunkkal "cipelünk" a zsákban. Utóbbi a nem vízálló nadrág, illetve a nem vízálló bakancs szárát is megvédi az átázástól.