Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sgor

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ausztria államvasútja, az ÖBB folyamatosan fejleszti a járműparkját, világos és egyértelmű célokat kitűzve. A járműbeszerzések a jövőben sem állnak le, rengeteg új motorvonattal és szerelvénnyel fog gazdagodni az ÖBB flottája. Hamarosan nem csak látványterveken mosolyog ránk a Stadler emeletes…..
Csehország nem csak a fővonalak fejlesztésére figyel oda, hanem a mellékvonalakéra is. Míg a fővonalak korszerű Vectron mozdonyokat, bérelt Taurusokat, Railjet szerelvényeket és felújított távolsági kocsikat, addig a mellékvonalak kettő-négyrészes motorvonatokat, dízel és villamos kivitelben is,…..
Az ausztriai Jenbach állomásról indul Tirol egyik kisvasútja, a Zillertalbahn, mely a Ziller patak völgyét szolgálja ki. A kisvasút hossza 31,7 km, a pálya részben kétvágányú, de nem villamosított. A pályán dízelmozdonyok által vontatott ingavonatok és háromrészes motorvonatok közlekednek,…..
Úgyis mindenki az okostelefonját nézi: a Deutsche Bahn a jövőben ezért ablakok nélküli vonatokat fog rendelni.közlekedni "Most végre a vasút is megérkezett a 21. századba" Mivel ma már minden utas úgyis az okostelefonját vagy a laptopját nézi utazás közben, a Deutsche Bahn a jövőben az új…..
Olaszország nagy tempóval építi nagysebességű vasúthálózatát, hogy kiegészítse és tehermentesítse a hagyományos vasúthálózatot. Az országban jelenleg 923 km nagysebességű vasútvonal van üzemben, az elérhető maximális sebesség 300 km/h. Az alagút bejárata Genovában (kép…..
A most következő bejegyzésben egy olyan vonatokkal foglalkozó szimulátort szeretnék bemutatni, ahol a hangsúly nem a járművek vezetésén, hanem a forgalom szervezésén van. A JBSS Bahn program már többször is szerepelt itt a blogon, akkor azonban nem volt részletesen bemutatva. A játékban teljesen…..
Sgor 2022.11.18 19:00:01
Sgor 2022.11.19 09:04:22
@Balogh Zsolt: Ok, köszi!
Csak wines verziója van?
Sgor 2022.11.19 15:07:53
@Balogh Zsolt: Ok, majd kiderúl!
Már sokan szóvá tették az ismerőseim közül, hogy miért nincs még Facebook oldala a blognak, ha sokan olvassák. Most végre megfogadtam a tanácsukat és indítok egy csoportot a blogomnak! Bárki tud majd követni és kommentelni, nem lesz csak az indapass regisztrációt használók számára nyitva a…..
Németország a járműiparban és közlekedési innovációba világelső. A német vasút mégis sok problémával küzd. A németek irigylik a japánt, a világ legbiztonságosabb, legpontosabb, leggyorsabb vasútját, amit a japánok joggal tartanak fejlettségük, innovációjuk és precizitásuk szimbólumának. Miért…..
Sgor 2022.09.10 12:00:01
Spanyolország tovább bővítette nagysebességű vasúthálózatát, megnyílt ugyanis a Burgos és a Madrid-Valladolid-León vonal Venta de Baños-i csomópontja közötti 75 km hosszú nagysebességű vasútvonal július 22-én, egy nappal a VI. Fülöp király által tartott ünnepélyes avatás után és megkezdődött a…..
Sgor 2022.07.31 08:58:18
@gigabursch: Szia!
Ha beírod a youtube keresőbe:"gauge changer operation", akkor találsz sok jó videót róla!
Sgor 2022.08.01 07:18:54
2012. május 19-én döntöttem úgy, hogy saját blogot indítok. Korábban néhány írásom már megjelent más blogokon, de mivel sokat kellett várnom az élesítésre és némileg kiszolgáltatott voltam más bloggerekkel szemben, ezért döntöttem a saját indításáról. Fontosabb vasútvonalak, melyeket az elmúlt 10…..
Még a milánói utazásom során találkoztam az olasz vasutak egyik különleges formájú motorvonatával, melynek formája annyira újszerű volt, hogy egyből felfigyeltem erre a számomra ismeretlen típusra. Velencei utazásom során szintén láttam egy másik társaság színeiben, így most már utána kellett néznem…..
Sgor 2022.05.13 10:30:02
@Balogh Zsolt: ...és valóban!
Köszi!
Sgor 2022.05.12 08:09:45
Április 29-én érkezik a német indusztriális metal brigád, a Rammstein új albuma, melyről most meg is jelent az első előzetes dal, a Zeit klipje, mely máris megnézhető a hajtás után (a csapat előző, remekül sikerült lemezéről ITT írtunk kritikát)...
Sgor 2022.03.10 20:37:34
Az ETCS egy vasúti biztosítóberendezés, melynek célja az, hogy leváltsa Európában a meglévő sokszínű vasúti biztosítóberendezéseket, a vasúti közlekedést gyorsabbá, országok között könnyedén átjárhatóvá, olcsóbbá és biztonságosabbá tegye. Azonban a nemzeti érdekek most is erősebbek a gazdasági…..