Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sgor

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Orbit Culture első önálló turnéjával nem merészkedett Magyarországig, de magazinunk kihelyezett haditudósítójaként beszámolhatok a prágai koncertjükről. A svéd melodeath titánok a balsors-sújtotta brit Defects támogatásával felejthetetlen estét produkáltak...
Az egyhetes párizsi nyaralásomból egy napot arra használtam fel, hogy ellátogassak Bordeauxba TGV-vel. Az oda vezető vasútvonalat még 2017-ben adták át és azóta szerettem volna kipróbálni. Most végre elérkezett ez a pillanat is. Megérkezés a bordauxi vasútállomásra a reggeli órákban egy TGV Duplex…..
Ausztria jelenleg folyamatban lévő vasúti beruházása a Koralm-vasútvonal, mely gyors és biztonságos összeköttetést jelent majd Stájerország és Karintia között. Ez az új osztrák déli vonal része és Európa egyik legfontosabb infrastrukturális projektje, az osztrák vasúthálózat bővítésének jelenleg…..
Ausztria államvasútja, az ÖBB folyamatosan fejleszti a járműparkját, világos és egyértelmű célokat kitűzve. A járműbeszerzések a jövőben sem állnak le, rengeteg új motorvonattal és szerelvénnyel fog gazdagodni az ÖBB flottája. Hamarosan nem csak látványterveken mosolyog ránk a Stadler emeletes…..
Csehország nem csak a fővonalak fejlesztésére figyel oda, hanem a mellékvonalakéra is. Míg a fővonalak korszerű Vectron mozdonyokat, bérelt Taurusokat, Railjet szerelvényeket és felújított távolsági kocsikat, addig a mellékvonalak kettő-négyrészes motorvonatokat, dízel és villamos kivitelben is,…..
Az ausztriai Jenbach állomásról indul Tirol egyik kisvasútja, a Zillertalbahn, mely a Ziller patak völgyét szolgálja ki. A kisvasút hossza 31,7 km, a pálya részben kétvágányú, de nem villamosított. A pályán dízelmozdonyok által vontatott ingavonatok és háromrészes motorvonatok közlekednek,…..
Úgyis mindenki az okostelefonját nézi: a Deutsche Bahn a jövőben ezért ablakok nélküli vonatokat fog rendelni.közlekedni "Most végre a vasút is megérkezett a 21. századba" Mivel ma már minden utas úgyis az okostelefonját vagy a laptopját nézi utazás közben, a Deutsche Bahn a jövőben az új…..
Olaszország nagy tempóval építi nagysebességű vasúthálózatát, hogy kiegészítse és tehermentesítse a hagyományos vasúthálózatot. Az országban jelenleg 923 km nagysebességű vasútvonal van üzemben, az elérhető maximális sebesség 300 km/h. Az alagút bejárata Genovában (kép…..
A most következő bejegyzésben egy olyan vonatokkal foglalkozó szimulátort szeretnék bemutatni, ahol a hangsúly nem a járművek vezetésén, hanem a forgalom szervezésén van. A JBSS Bahn program már többször is szerepelt itt a blogon, akkor azonban nem volt részletesen bemutatva. A játékban teljesen…..
Sgor 2022.11.19 15:07:53
@Balogh Zsolt: Ok, majd kiderúl!
Sgor 2022.11.18 19:00:01
Sgor 2022.11.19 09:04:22
@Balogh Zsolt: Ok, köszi!
Csak wines verziója van?
Már sokan szóvá tették az ismerőseim közül, hogy miért nincs még Facebook oldala a blognak, ha sokan olvassák. Most végre megfogadtam a tanácsukat és indítok egy csoportot a blogomnak! Bárki tud majd követni és kommentelni, nem lesz csak az indapass regisztrációt használók számára nyitva a…..
Németország a járműiparban és közlekedési innovációba világelső. A német vasút mégis sok problémával küzd. A németek irigylik a japánt, a világ legbiztonságosabb, legpontosabb, leggyorsabb vasútját, amit a japánok joggal tartanak fejlettségük, innovációjuk és precizitásuk szimbólumának. Miért…..
Sgor 2022.09.10 12:00:01
Spanyolország tovább bővítette nagysebességű vasúthálózatát, megnyílt ugyanis a Burgos és a Madrid-Valladolid-León vonal Venta de Baños-i csomópontja közötti 75 km hosszú nagysebességű vasútvonal július 22-én, egy nappal a VI. Fülöp király által tartott ünnepélyes avatás után és megkezdődött a…..
Sgor 2022.07.31 08:58:18
@gigabursch: Szia!
Ha beírod a youtube keresőbe:"gauge changer operation", akkor találsz sok jó videót róla!
Sgor 2022.08.01 07:18:54
2012. május 19-én döntöttem úgy, hogy saját blogot indítok. Korábban néhány írásom már megjelent más blogokon, de mivel sokat kellett várnom az élesítésre és némileg kiszolgáltatott voltam más bloggerekkel szemben, ezért döntöttem a saját indításáról. Fontosabb vasútvonalak, melyeket az elmúlt 10…..
Még a milánói utazásom során találkoztam az olasz vasutak egyik különleges formájú motorvonatával, melynek formája annyira újszerű volt, hogy egyből felfigyeltem erre a számomra ismeretlen típusra. Velencei utazásom során szintén láttam egy másik társaság színeiben, így most már utána kellett néznem…..
Sgor 2022.05.12 08:09:45
Sgor 2022.05.13 10:30:02
@Balogh Zsolt: ...és valóban!
Köszi!
Április 29-én érkezik a német indusztriális metal brigád, a Rammstein új albuma, melyről most meg is jelent az első előzetes dal, a Zeit klipje, mely máris megnézhető a hajtás után (a csapat előző, remekül sikerült lemezéről ITT írtunk kritikát)...
Sgor 2022.03.10 20:37:34
Az ETCS egy vasúti biztosítóberendezés, melynek célja az, hogy leváltsa Európában a meglévő sokszínű vasúti biztosítóberendezéseket, a vasúti közlekedést gyorsabbá, országok között könnyedén átjárhatóvá, olcsóbbá és biztonságosabbá tegye. Azonban a nemzeti érdekek most is erősebbek a gazdasági…..