Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Immolatiel

158 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régi kedvenc nálam a Light This City – nem annyira régi, mint mondjuk egy Metallica, egy My Dying Bride vagy egy Nile, de már őket is biztosan tíz évnél régebb óta hallgatom, így erősen mocorgott bennem az indíttatás, hogy róluk is írjak. A bökkenő csak ott volt, hogy esetükben inkább dalokat…..
Kevés olyan szerepjáték készült, amely a vámpírlét küzdelmeibe és viszontagságaiba kínál betekintést, és ezek közül is a méltán kultstátuszba emelkedett Bloodlines kapta a legnagyobb rivaldafényt. A programot kezdeti gondjai ellenére máig nagy tisztelet övezi, bár a túláradó rajongás következtében…..
Alkalomadtán, hébe-hóba előfordulhat, hogy az ember belehallgat egy korábban teljesen ismeretlen lemezbe, és már a kezdeti pillanatokban, az első fél percben az a benyomása támad, hogy egy igazi klasszikussal van dolga – engem pont ez a ritkán tapasztalt érzés fogott el, amikor először elindítottam…..
Lejárt lemez Aliens vs Predator 2 2023.12.27 11:31:06
Több oka is volt, hogy az Aliens vs Predator 2 a maga idejében, azaz 2001-ben nálam kimaradt. Egyfelől a belső nézetű lövöldözős játékok ekkoriban még rendesen elütöttek mindattól, amit egyébként szívesen játszottam (stratégiai játékok, RPG-k, ARPG-k), ez pedig tényleg amolyan echte FPS-nek tűnt,…..
A jelek szerint Isten is így akarta és persze élünk - én legalábbis mindenképp élek -, ezért a Savior Machine lemeztrilógiájának második részére, a Legend, Part II-re is kitérhetünk (hogy az előzményről írott bejegyzésemre is visszautaljak, még ha nem is túl fifikásan:)). A koncepcióként a Jelenések…..
A legkedveltebb zenekaraim közt trónoló Mastodon-t eddig csupán a The Hunter c. lemezük kapcsán vettem elő, amely lemez egyébként nem aratott nálam osztatlan sikert (mi több, bizonyos dalait, momentumait kifejezetten utáltam, ezen az eltelt idő sem segített), így nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb…..
Lejárt lemez Mirror's Edge 2023.11.23 18:06:36
Régtől fogva él egy kimondatlan, majd az idők során egyre inkább kimondottá vált elvárás, már-már követelés a nagyobb tőkével rendelkező játékkiadók felé, miszerint ne a bevált formulákat ismételgessék unos-untalan, hanem engedjenek teret az égiszük alatt munkálkodó csapatok kreatív…..
Lejárt lemez Donnie Darko 2023.11.18 06:13:00
Gyakorta emlegetik a történetmesélés erényeként, ha az adott sztori írója nem rág mindent az ember szájába, teret enged az egyéni értelmezésnek, így ennek köszönhetően alkotása úgyszólván saját életet él tovább a befogadó félben. Remekül hangzik, ám számomra ingoványos talaj ez, mert noha nem…..
Lejárt lemez Halo 4 2023.11.14 19:04:44
Pár éve - nem kis örömömre - PC-n is felbukkantak a Halo-sorozat korábban csak konzolon napvilágot látott epizódjai, melyek egy részéről már volt is szó nálam (leginkább itt), viszont az eredeti fejlesztő Bungie egy ponton sikeresen lelécelt az xbox-os uraitól, hátrahagyván a szóban forgó szériát,…..
Mini-albumokat, EP-ket többféle okból is kiadhat egy zenekar, lehet az például egy bemutatkozás, amikor még nem volt elég daluk egy teljes nagylemezhez, esetleg a financiális keretük hiányzott nyolc-tíz szerzemény megfelelő minőségű felvételéhez és promóciós céllal, kiadóknál való tapogatózás…..
A kétezres évek első felében egyszer csak arra figyeltünk fel a baráti körömben, hogy módfelett elleptek minket az egész jó kis árkád-jellegű játékok. Mi ezeket akkoriban csak mini-játékoknak hívtuk, mivel szimplán egy egyszerű gameplay-elemet igyekeztek kiszolgálni/szolgáltatni különösebb történet…..
"Mert a mi hadakozásunk fegyverei nem testiek, hanem erősek az Isten szolgálatában erősségek lerontására, lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, amely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot a Krisztusnak való engedelmességre". A Deliverance pillanatnyi kétséget…..
Az első Sacred afféle közép-európai válasz volt a Diablo 2-re: a fejlesztést végző Ascaron Entertainment korábban főképp városmenedzselős, kereskedelmi szimulációs játékokkal öregbítette a hírnevét, melyek inkább csak a felülnézet miatt voltak közös metszésponton az ARPG-királlyal, de a jelek…..
Ahogy tervezgettem, hogy a jövőben milyen toplistákkal fogok előállni, értelemszerű elkerülhetetlenséggel adta magát, hogy egyszer az általam legjobbnak tartott játékokat is csokorba kell szedjem. Viszont ahhoz, hogy egy ilyen lista tényleg komoly legyen, úgy előtte jobban utána kellett nézzek…..
Lejárt lemez Formless - Eon 2023.08.04 04:26:44
Sok kedvelt zenekaromra magazinok híján, már a neten keresztül figyeltem fel, nem történt ez másképp a Formless esetében sem. A velük való "kapcsolatom" egy értelemben mégis különlegesebb, fura kifejezéssel élve talán bensőségesebbnek is mondanám (már ha lehet ezt a szót használni ilyen…..
Lejárt lemez Baldur's Gate 2023.07.12 19:36:36
Az eddigi bejegyzéseim alapján minden bizonnyal kiviláglott, hogy ha kedvenc játéktípusról van szó, akkor valószínűleg a BioWare-féle szerepjátékok állnak hozzám a legközelebb, akikre fénykorukban még azt is mondtam volna, hogy ők a kedvenc fejlesztőim, kb. holtversenyben a Blizzard-dal, akik mára…..
Noha a Blind Guardian már a második albumán megmutatta oroszlánkörmeit olyan giganóták által, mint a Valhalla vagy a Banish from Sanctuary, mégis inkább az egy évvel későbbi, 1990-ben megjelent Tales from the Twilight World-nél találtak rá a saját hangzásukra. Ezt nem pusztán arra értem, hogy a…..
Lejárt lemez Resident Evil 5 2023.06.25 09:33:59
Ugyan a legkevésbé sem vagyok vádolható azzal, hogy a sorozat különösebb kedvelője volnék, a Resident Evil 5 megjelenését valamennyire mégis vártam. A negyedik résszel ugyan összeakasztottuk a bajszot pár dolog miatt, de olybá tűnt, hogy a következő nekifutásra már köszörülni fognak ezeken az…..
Lejárt lemez Kari Jobe - Majestic 2023.05.24 23:21:15
Körülbelül tíz évvel ezelőtt juthattam el életem azon pontjára, amikor dalszövegek terén elkezdett igényem támadni arra, hogy valami értelmesebbről szóljanak. Félreértés ne essék, a metal zenében is vannak rendkívül igényes szövegírók, akik érdekfeszítő témákat boncolgatnak, és muzikális tekintetben…..
Nem a Clive Barker's Jericho az első játék, amelyet a híres, leginkább horror műfajban alkotó író nevével fémjeleztek, korábban létezett ugyanis egy Undying nevű FPS, amihez ugyancsak Barker írta a sztorit: ezt elég jól fogadták mind a játékosok, mind a kritika, bár én akkoriban még igencsak…..
Meg sem próbálok az In the Woods... zenekar műveinek szakavatott ismerőjeként tetszelegni, jelen állás szerint ők amolyan... egylemezes zenekar. Legalábbis számomra, mivel egy lemezük van, amit hallgatni szoktam. Későbbi próbálkozások még változtathatnak ezen, elképzelhető, hogy megkövetem majd őket…..
A legendás hírű első rész nálam (akkor még) kimaradt, így a tizenegy évvel később érkezett előzménysztori, a Deus Ex - Human Revolution ilyesféle hátszél nélkül, saját jogán keltette fel az érdeklődésem. Voltak azért fenntartásaim, szám szerint főképp kettő: először is nem vagyok különösebben oda…..
Noha senki nem így várta és senki nem így tervezte, végül a 2005-ös Those Once Loyal lett a Bolt Thrower utolsó albuma. A veterán death metal brigád ugyan nekilátott a következő dalgyűjteménynek, de végül három év elteltével ebbéli törekvéseiket bizonytalan időre félretették, mivel elmondásuk…..
Lejárt lemez Top 12 lemeznyitány 2023.03.09 20:05:17
Miért éppen tizenkettő? Nos, a tíz már nagyon elcsépelt, a tizenkettő viszont olyan szép kerek szám - nézzük csak meg a faliórát, az is (többnyire) kerek, és láss csodát, pont tizenkét szám van rajta:)! Na jó, kicsit komolyabbra fordítva: valahogy pont úgy jött ki, hogy tizenkét jelöltet találtam,…..
Lejárt lemez Dinner with an Owl 2023.02.28 03:25:45
No ilyen még nem volt itt nálam és jó eséllyel nem is nagyon lesz többé, mindenesetre a Dinner with an Owl egy point and click-játék, amely műfajtól mindig is szokásom volt megtartani a három lépés távolságot. Ennek oka természetesen ott keresendő, hogy képviselői távolról vizslatva igencsak…..