Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fkv.117

0 bejegyzést írt és 407 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ ma Kabul városára figyel, a 7 Magyarország nagyságú, 36 milliós Afganisztán legnagyobb településére, amelynek repterén ma ezrek (talán tízezrek) préselődnek össze, hogy egy parányi helyen várják kimentésüket a közeledő tálibok pusztítása elől. Az időközben megszünt Amerika-barát afgán…..
fkv.117 2022.02.07 10:39:17
@midnight coder: Nem afgánok, pastuk. Afgánok nincsenek. Ahogy szovjetek se. Rajtuk kívül vannak ott még tádzsikok komoly mennyiségben, kevesebb üzbég és iráni hazara. Ezek alkották a korábbi tálibellenes koalíciót is, nem is értem miért nem rájuk támaszkodtak az amcsik, minek kellettek a korrupt pastuk (Karzai, Ghani). A tádzsikok legalább őszintén védték volna a földjüket, a fél ország menthető lett volna. Sőt, eleve fel kellett volna darabolni ezt a mesterséges országot, és a nem pastu részeket odaadni az anyaországaiknak (igen, még Iránnal is lehetett volna jópofizni, talán még valami olvadás is elindulhatott volna ennek apropóján). A pastu részeket pedig vigyék csak a pakik, ha már annyira kellett nekik, India ellen nem lesz elég emberi nyersanyagnak, de legalább a pakisztáni pastu területekkel egyesülve Pakisztánt is destabilizálhatták volna (korábban már fenyegetőztek vele a tálibok), így ők is megkapták volna a szarkeverésért járó jutalmukat, amivel Pakisztán területe egyből 10-20%-kal csökkenthető lett volna, plusz ugye a beludzsoknak is be lehetett volna lengetni a függetlenséget, ami még úgy 40-50%. Aztán meg a pakik pofájába röhögni hogy gratulálunk, megérdemeltétek...
fkv.117 2022.02.07 10:39:20
@Nancsibacsi: Nem is kell velük foglalkozni, csak időnként lepermetezni a mákföldeket, meg dobálni a drónokról a bombát a terroristák nyakára. Vadászterületnek kell csak használni, másra nem való.
fkv.117 2022.02.07 10:39:22
@eßemfaßom meg áll: Így van, akkor ne is tolongjanak a reptéren, hiszen külföldön nem élhetnének tálib módon, csak otthon!
A magyar származású, Angliában élő Lily Ebert, aki túlélte Auschwitzot, a holokausztról szóló elbeszéléseivel, videóival másfél millió követőt szerzet magának a Tik-Tokon. Korábban iskolákban tartott előadásokat, a járvány óta e közösségi médiumon keresztül tanítja a fiatalokat. A 97 éves asszony…..
20 éve vagyok ebben a szakmában, és voltak igen rázós időszakok az autókereskedelemben, új és használt piacot tekintve egyaránt. A túlpörgetett hitelezés, a minden képzeletet felülmúló áfázás, a gazdasági válság okozta sokk, a bedőlő kereskedések, a lízingcsalások, végtelenül lehetne folytatni a…..
fkv.117 2021.12.05 17:50:52
@Ekrü: Ha nem a német bérekkel van baj, akkor miért vitték el Kínába a gyártást? A gyártósor ugyanaz, az alapanyag is, csak a melós bére nem. Sokat nem kell tippelgetni mi lehet a különbség.

"hanem azzal,hogy a multik képesek egy picivel magasabb haszon reményében éhbérért dolgoztatni Kínában"

A kettő üti egymást. Most akkor van baj a német bérekkel, vagy nincs? Hozzánk se emberbarátságból jön az Audi és haverjai, hanem mert olcsóbbak vagyunk. Ha ugyanannyit kérnénk a munkánkért, minek kültene még szállításra is a gyártó? De hát nem csak a multi ilyen, mi is az Aliexpressről rendelünk, pedig mehetnénk a Westend plázába is 3x annyiért...

"Ha Németországban gyártanák akkor lehet ,hogy drágább lenne,de akkor a Hansi se cserélné le évente az autóját/mosógépét/telefonját"

Miért is? Mi köze a cserének a gyártó távolságához? Mi talán kevésbé cseréljük le az esztergomi Szuszkát, mint a koreai Hyundait?

"Az az ország pedig,amelyik kiadja a kezéből a termelést az kiszolgáltatott lesz."

Valamit valamiért. Nincs ingyenebéd, az olcsóságnak is van ára. A frankhitelnek is volt, mégis a sok hülyemagyar azt vette fel, kézlegyintéssel elintézve a kockázatot. (Aztán mikor megérdemeleten beszopta, akkor meg a mipénzünkből mentették ki őket, hogy b.sszák meg az anyjukat.)

"Bocs,de azokat akiknek egy teljesen jó,x évnél öregebb autójuk van és emiatt a rendelet miatt kell mélyen a pénztárcájukba nyúlni és lecserélni az autót,azt bizony nagyon érdekli."

Mi köze a kettőnek egymáshoz? Melyik esetben cseréli le környezetvédelmi aggódásból az autóját?

"Azt meg végképp nem értem,hogy jön ide a "cigányozás"."

Hát leeht hogy a Rózsadombon egy falakkal körülvett kastélykertben én se érteném, de azon kívül azért illene...
fkv.117 2021.12.06 00:14:56
@Ekrü: ""Ha nem a német bérekkel van baj, akkor miért vitték el Kínába a gyártást?"-Hát ezért:
""hanem azzal,hogy a multik képesek egy picivel magasabb haszon reményében éhbérért dolgoztatni Kínában"""

És? Ha még mindig nem baj hogy a német bér magasabb mint a kínai, akkor mi bajod vele?

"Nincs . A baj a multik pénzéhségével van."

Mert neked nincs? Te nem az 5%-os frankhitelt vetted fel a 30%-os forinthitel helyett? Pedig lehetett volna 25%-kal többet is fizetni. De inkább smucigoskodsz, nem akarsz többet fizetni mint kéne, akárcsak a "szemét" nyugati gyárak...

"Ha nem vetted volna észre az EU gazdaságáról beszéltem."

Ezek szerint nem vetted észre hogy majd 2 évtizede az EU tagjai vagyunk...

"Ha már létrejött az Európai Unió azon belül simán össze lehetne hangolni a termelést"

1. Ez ősi kommunista szokás, és az a rendszer már megbukott. A kapitalizmusban nincs 5 éves terv meg sztahanovizmus, csak profit.
2. Kína nem EU-n belüli, kivel akarsz és mit összehangolni?

"Miért jó az,hogy az egész kontinens (igen,a németek is) ki van szolgáltatva Kínának?"

Nyilván azért mert a kínai melósnak nem kell német bért fizetni. Te meg nem fizeted meg a német melós munkáját, nem veszel 3 millás kocsit 5-ért. 3 millából viszont csak a kínaiak készítik el, Jürgen nem.

"Lehetőleg pedig, ha van, akkor a magyar terméket választom."

A gulyáslevesen kívül ez pontosan hány terméket is jelent? Magyar autó, számítógép, telefon? Már a kalocsai paprika is made in China...

"Ne haragudj,de fáradt vagyok én már ahhoz ,hogy megtanítsam neked a szövegértést"

Nem is nekem kell, hanem neked, ahhoz meg volt 14+ éved, talán nem a suli mellé kellett volna járnod...

"Én erre válaszoltam:"

Szerintem fudd neki mégegyszer, hátha előbb-utóbb összejön!
fkv.117 2021.12.06 00:15:47
@Ekrü: Hanem hova kéne? Hol dolgoznak még ugyanúgy banánért? Szomália? Ruanda?
Mi számít luxusnak a lakáspiacon? Megtudhatod, ha elolvasod a posztot! Mutatunk rögtön 6 menő luxuslakást, amit ha lenne 150 milliónk meg is tudnánk venni!..
Alapvetően lelkesedni szoktunk a társadalmasítás iránt, csakhogy az is egy bonyolult tudomány: sokszor válik belőle előre megvezetett folyamat, a meghozott döntések utólagos igazolása, a kész helyzetek művészete. Továbbra is buzdítunk mindenkit, hogy vegyen az ilyesmin részt (még a legreménytelenebb…..
fkv.117 2021.11.13 16:50:01
@midnight coder: "biztosítsák hogy azok viszont akiknek nincs ilyesmijük, mi több az utazás egyéb feltételeit sem igazán teljesítik, Pl. a tiszta ruházatra és hasonlókra vonatkozóan, ne vegyenek részt az utazásban"

Amennyit késnek ezek, a jegyes utas se vesz részt az utazásban...
Ma a konditeremben egy haverkomával beszélgettem, mikor a zasszony <3 rámírt, hogy „tudtad-é, hogy ma lenne 100 éves Charles Bronson. Kellene írni egy cikket nem?” Köszönöm az emlékeztetőt ezúton is, meg itt ül mellettem a drágám, szóval… Ekkor elmondtam a 16 év körüli gyúrós kollégának, hogy…..
Vannak férfiak, akik a barátnőjük állandó sértődés-szériáit egy idő után egyszerűen szakítással honorálják, de vannak olyanok is, akik bármit megtesznek azért, hogy tortúrájuk folytatódjon.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá…..
fkv.117 2021.11.03 23:20:13
Hogy rohan az idő! A legutóbbi összefoglaló óta immár kettő év is eltelt, így kedvenc sorozatom újabb része megérkezik. Ideje számot vetni, hogy mi történt külföldön és mi NEM történik itthon.Kattints az első, a második, a harmadik és a negyedik részhez! Az immár szokásos táblázat, ami tökéletesen…..
fkv.117 2021.11.03 18:31:05
@Etniez: A libsik is utálják, Demszky alatt csak a pénzosztás ment, utána is semmi. A karigerinek meg csak annyi esze van hogy a meglevő közlekedést is tönkretegye, biciglisávokkal csináljon mégnagyobb dugót. Remélem több kárt már nem fog tudni okozni.
fkv.117 2021.11.03 18:37:30
@vajdasagi: Hogy ez a szar jó? MUHAHA! A görögöknél is 100x jobb van, pedig azok állandóan csődben vannak. Mi is, csak nekünk még annyink sincs, mert azt is ellopták az elvtársak. Ja és a görögök nem próbálják meg lehúzni a túristákat, az Acropolistól a Syntagma térig (magyar megfelelője: Budai várból a Kossuth térre) inkább elvisz ingyen a helyi BKV, ha a sofőrnek nincs kedve jeggyel szarakodni. :) Nálunk meg mi van? Túrista vagy? Akkor 1 pohár sör 250.000 ft...
fkv.117 2021.11.03 21:00:18
@Etniez: És reggel 8 helyett délután 4-re esek be a melóhelyre, ez a cél? Vagy inkább be se menjek, majd küldik utánam a pénzt?
Posztolónk eltöprengett rajta, hogy mit is jelent ma a nőknek a házasság. Az kevés indok, hogy „erős kapocs”, mert előreláthatatlan, mi lesz majd 5-10 év múlva, válás után pedig újra egyedül lesznek a felek.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
fkv.117 2021.11.03 20:51:34
@Nevem Senki Most: Ez egy nagy hülyeség! A 3. út a nyerő: hitegeted hogy persze lámúr meg romantika, meg majd jól elveszed, addig is kúrogatod egy ideig, aztán amikor a csaj végképp megunja, akkor dobod ki. Most gondolj bele, ott egy csaj akit már megszereztél, lehet kúrni, minek kidobni amikor épp le lehet aratni a befektetett munka gyümölcsét? Majd aztán ha visszajött az ára. :) A csajok is így csinálják, nem kell nagyon sajnálni egyiket se, kölcsönkenyér visszajár, jöjjenek csak sírni nyugodtan, hadd röhögjünk rajtuk. :)
fkv.117 2021.11.03 20:53:36
@Olasz Bazsa: Házassági szerződést kell írni, hogy ne vihessen többet mint amennyit hozott, ennyi a trükk. Ha nem megy bele, értelemszerűen aranyásó, és lapát...
fkv.117 2021.11.03 20:55:20
@Örömhernyó: Ma már úgysem ez a divat, hanem a buzulás, megoldódik a probléma magától. :D
A csaj első összeköltözése nem hozta a várt eredményt, ugyanis egy hónapig se bírta. Talán máshogy alakult volna, ha több személyes teret engednek neki, de a szakítást így is túlzásnak tartja ilyesmi miatt.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
„Barátok nem igazán vagyunk, munkatársak csak érintőlegesen, pár meg végkép nem” – A nőt és a férfit sok minden összeköti, csak épp egy párkapcsolat nem. Ami miatt Levélírónk ezt nem sajnálja, az a barátnőjelölt hullámzó kedélyállapota.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy…..
fkv.117 2021.11.03 20:39:12
@Almandin: Minek megismerni a személyiségét? Ha egy nagy fasz, akkor marad állandónak, ha normális, akkor meg full esélytelen, ez esetben sokkal jobb neki ha előtte megvan a kúrás, és csak utána kerül lapátra.
„Azt mondta, adjak neki esélyt és idővel megkedvelem... de nem így működik a dolog, hiába így érzi” – Amikor a pasi színt vall az érzéseiről, a nő tapintatosan közli vele, hogy nem tud osztozni bennük. Emiatt vége egy jó barátságnak?   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy…..
„Mindig is értett hozzá, hogy embereket viszonylag rövid idő alatt kikészítsen, hát nem irigylem az utánam következőt” – A nő lépett félre, mégis ő várt megértést. Technikailag megcsalta Levélírónkat, és a dolog csak akkor rendeződhetett volna, ha szorosabb a kapcsolatuk, és van mellette pár enyhítő…..
A barátnő három lehetőséget tart reálisnak, ami eldönti a jelenlegi kapcsolatát, de mintha már maga is sejtené, mi lesz annak a vége, ha egy önmarcangolásokban tobzódó pasi mellett marad.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá…..
fkv.117 2021.10.30 13:36:12
@MsIreneAdler: "Egy magának való munkamániás pasinál azt jósolni, hogy valószínűleg egyedülálló marad és egy morcos vénember lesz, az megszégyenítés."

De legalább őszint. Nem a "túl jó vagy nekem" féle kamukat kéne lökni folyton, attól a probléma még továbbra is fennáll, csak még nem is segíted ki az illetőt belőle azzal hogy elmondanád neki a valóságot, esélyt nem adsz neki változtatni.
fkv.117 2021.11.03 20:26:06
@Lady Scarlett: Már megint lecsúsztál egy álompasiról. Sírd ki magad itt egy poszttal, hadd röhögjünk rajtad is egy jót!
fkv.117 2021.11.03 20:28:04
@Almandin: "Szerintük ugyanis egy nő még ma is főleg arra való, hogy szüljön és kiszolgálja a férfiakat."

És nem? A nők az ilyen csávókra buknak, tehát ez kell nekik. Lehetne a normálisnak is széttenni a lábukat, de nem, ez kell nekik. Akkor szenvedjenek! :)
A határozatlan, mulya pasik előnye, hogy arra is lusták lennének, hogy esetleg később félrelépjenek, hiszen az munkaigényes és masszív tervezést követel. De erre alapozni egy kapcsolatot?   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá…..
„Amikor leblokkoltam egy helyzetben, a fejemhez vágta, hogy „hülye autista”. Ami ugye azért nem vagyok” - Levélírónk nem tud nyilvánosan ismerkedni, csak az online lehetőségeken képes kibontakozni. Ami valóban könnyebb, de még így sem tudta eddig kikerülni, hogy ne olyan nőkbe akadjon, akik csak…..
fkv.117 2021.10.30 13:08:01
@Lady Scarlett: "Erre annyit válaszoltam, hogy akkor bizonyára megoldod, ha zavar."

Te is szereted ha ennyivel rendezik le a saját problémádat, ugye? Én ebből azt látom hogy neked csak arra kell pasi, hogy kiszolgáljon, cserébe nem nyújtasz semmit. Max szétteszed a lábad néha. Ez így az aranyásó kategória, azt ugye vágod?
fkv.117 2021.11.03 20:20:46
@Lady Scarlett: Csak nem magadra ismertél? Mennyi a tarifád? Gumi nélkül?
Ha a csaj rendszeresen hív, közvetlen veled, minden gondjába beavat, és néha azt is mondja, hogy hiányzol neki, még mindig kevés. Ám ha előtted csúnyán berúg, az annyit jelent, hogy nem akar tetszeni neked, de elfogadott ivócimborának.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy…..
fkv.117 2021.10.30 12:37:35
@jegeskaveee.: A nő se tudja elfogadni ha a csávója csak kúrásra használja, és nem akar összeköltözni vele, pláne nem utánfutót gondozni. Az egész a nők hibája, nekik kell a mesefelhő a romantikáról, ha simán csak megmondod neki hogy megdugnád, akkor fúj perverz, ezért megkapják hozzá a mesét. De csak azt, attól még nem lesz több dugásnál.
fkv.117 2021.11.03 20:14:55
@ElodNemeth: Akkor meg mire jó egy csaj? Hallgatni a hüvelygombás sztorikat?
A pasi elhanyagolva érzi magát egy bulin, majd köszönés nélkül távozik. A barátnő azonban csak három nap múlva csörög rá. Az érvei egyszerre megdöbbentőek és elfogadhatatlanok.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó…..
fkv.117 2021.11.03 20:05:55
fkv.117 2021.11.03 20:10:04
@arandanos: "Ha ezért találkozott a haverokkal, akkor minek hívta volna meg a posztert?"

Hátha nincs kapás, és akkor van sofőr aki hazafuvarozza.
A Szakaszokról szóló írásunkban már találkoztatok a Specialista rendfokozattal, hogy milyen beosztásokat lát el egy-egy katona, akik ezt a rendfokozatot viselik. A most következő írásunkban egy lövész szakaszban általuk kezelt fegyverekkel fogunk foglalkozni. A 101. légi szállítású hadosztály…..
Savars Karapetjan neve a legtöbb magyar olvasónak nem mond sokat, holott az egykori örmény úszólegenda több olyan hőstettet is végrehajtott élete során, amelyre rajta kívül talán senki sem lett volna képes. Mentett embereket elsüllyedt trolibuszról, és rohant be fuldoklók miatt égő épületbe is. Egy…..
fkv.117 2021.10.30 19:52:24
@TSandor Toth: Te biztos zsidó vagy, ha az emberi élet neked lófaszt nem ér, csak holmi szaros aranyozott plecsni, amit 100-asért veszel az Ecserin kilójával.
Négy év együttélés után talán még koraiak ezek a problémák, de párkapcsolata válogatja. Posztolónk nem érzi, hogy szeretnék, ám társaságban a barátnő el tudja játszani, hogy ők a legboldogabbak a földön, ami hatásos látványelem, csak sehova se vezet.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
Az állásinterjúzás inkább tűnik művészetnek, mint tudománynak, mégis vannak olyan pszichológiai trükkök, amik befolyásolhatják egy beszélgetés végkimenetelét. Az esélyeidet nagyban növelheted, ha az alábbi tanácsokat megszívleled...
Időben érkezel, de a kezdés 10 percet késik. Hogy mi a cél? Fogalmad sincs. Ki a góré? Homály. Mindenki ötletekkel dobálózik, mások minden felvetést lelőnek. Észre em veszed, de elvesztettél a napból két órát. Pedig lehetne ezt máshogy is...
Az első ismert vadnyugati pisztolypárbajt, a Missouri állambeli Springfieldben vívta egymás ellen James Butler Hickok és Davis Tutt, 1865. július 21-én. Davis Tutt egy kártyapartin elnyerte James Butler Hickok aranyóráját, emiatt támadt nézeteltérésük és ez vezetett a párbajhoz. Az összecsapás során…..