Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Victor76

292 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú hét volt, sok olyan impulzus ért, amit régebben vagy nem tudtam volna kezelni, vagy sokkal szélsőségesebben.  Most nyugodtabban, higgadtabban dolgozom fel az érzéseimet. Pihenek, net mentes 3 napot tartottam, amennyire lehetett. Amikor majd kipihentebb leszek és jobban összeállnak a…..
Ha nagyon hatásvadász címet akartam volna adni a bejegyzésnek akkor csak simán kiírom, hogy visszaesés. Nem, nem én estem vissza, hanem a csipet csapatunk egy tagja. Csütörtök este munkaidőben hívott fel, hogy tegnap leitta magát, ma pedig más szereket is tolt. Higgadtan, nyugodtan kezeltem a…..
Meglett a pozitív hozadéka annak, hogy apróbb változtatásokat tettem az életemben. Kiegyensúlyozottabb lettem megint és a pihenés is feltöltött.  A munka pont olyan durva mint eddig, de ha kipihenten megyek be, lelkileg feltöltődve akkor jobban tudom kezelni a rám nehezedő nyomást. Azért az apróbb…..
Egy alkoholista naplója 1000 nap 2024.03.30 22:43:13
Hát elérkeztem ide is... az első négyszámjegyű józanodáshoz. Köszönöm azoknak, akik támogattak, segítettek az utamon. Zs-nek, F-nek, a közösségnek, a bartaimnak, a szponzoromnak és magamnak is.  Nem, nem mindig könnyű a józanodás, tele van még mindig buktatókkal, érzelmi hullámvasűt helyenként...És…..
Annyi mindennel foglalkoztam mostanában, hogy a legfontosabb emberre nem maradt időm. Magamra. Túlhajtottam magam akár a munkában, akár az AA közösségben. Ezerfelé ment szét a figyelmem. Ezért most egy picit visszább vonulok, magammal foglalkozom. Mert ha én rendben vagyok, akkor a környezetem…..
Az első az lenne, hogy ne legyek alkoholista.  Nem, nem a pia hiányzik, nagyon is szép és jó életem van az alkohol nélkül, illetve reális életem van szép és jó dolgokkal meg nehezebbekkel is. Azt szeretném letenni, hogy az agyam időnként piti dolgokból negatív érzéseket kreáljon. Igen, megtanultam…..
Két nap alatt közel 20 órát aludtam, jó ebbe beleszámítanak a délutáni szundik is :D Nagyon jól esett, szinte el se hiszem, hogy ki tudtam annyira kapcsolni, hogy ez így sikerült. Nem agyaltam, nem éreztem, nem pörögtem semmin sem, egyszerűen csak élveztem a pihenést. Hosszú idő óta ez volt az…..
Ambivalens érzések vannak bennem. Egyrészt az életemben helleyl közzel rendben vannak a dolgok. A munka rendeződni látszik, keresünk nagyobb üzletet, hétfőn jön valaki interjúra, hogy segtsen a napi munkában. Sokat beszélgettem a héten is társakkal, privát munka is van bőven. Mégis úgy érzem…..
Azt hiszem életem egyik legnyugodtabb időszakát élem. Igaz, hogy vannak döccenők, de inkább csak kisebb hullámvölgyek és azok is csak a munka területén. A környezetem is észrevette, hogy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok. És a környezetem alatt nem csak Zs-t értem :) Ma találkoztam a…..
Annak ellenére, hogy folyamatos kihívásokkal küzdök az életemben, viszonylag békés és kiegyensúlyozott vagyok. A cégnél még mindig rengeteg munka van és egyenlőre se híre, se hamva a költözésnek. Azt a döntést hoztam, hogy megpróbálok most 2 hónapig csendben kivárni. Szépen türelemmel teszem a…..
Kicsit bolondokháza volt bent a cégnél a szabadságom után. Mondjuk nem is számítottam másra, de tény, hogy nagy volt a kontraszt. El is fáradtam ebben a tekintetben a hét végére. Valentin napon találkoztunk Zs-vel. Nagyon jó volt látni, szívetmelengető volt, ahogy készült a valentin napra. Röpke…..
Ha nem tanultam volna meg kezelni a bennem élő drámakirálynőt, akkor most egy nagyon teátrális bejegyzés következne. Persze az évek alatt sikerült a fejlődésem útján eljutni oda, hogy már nem a végletekben látom és élem meg azt, ha valami nem úgy történik, ahogy előre elképzeltem. Mára már tudom,…..
Kicsit zúzós hét volt, több tekintetben is próbálgatta az élet a józanodásom és a lelki békém. Összességében jól vettem az akadályokat. A hetünk Zs-vel nem úgy alakult, ahogy elterveztük, de megoldottuk. A szokásos, összebújós randikat kiváltottuk kávézással, közös vásárlással, hogy egy picit…..
Majdnem tökéletes hetem volt. Nyugalomban teltek a napjaim. A tegnapi napunk Zs-vel pedig tökéletes volt. Szép, meghitt, beszélgetős, olyan, mint egy igazi párkapcsolat. Minden adott volt, hogy úgy fussak neki a hétvégének, hogy most aztán itt az idő pihenni, lábat lógatni és átengedni a testem és…..
most értem haza.. Mert úgy alakult, hogy lelkiismereti gyűlést tartottunk. A lelkiismereti gyűlésen a csoporttagok és idősebb társak vesznek részt és arról szól, hogy maga a csoport működése hogyan alakul, illetve hol kellene még finomítani ezen Alapvetően nincs vagy nem lenne ezzel semmi bajom.…..
Szokás szerint sikerült túltolnom a munkát. Hozzáteszem, hogy ami erre a hétre jutott, "csökkentett" mennyiség, az is bőven meghaladja a teljesítőképességemet. Hét végére fáradt voltam, de nem is ez volt a legnagyobb gond, hanem, hogy megint egy apróságnak sikerült kibillentenie tegnap este. ésszel…..
Ma van Zs születésnapja. Mivel nem tudjuk együtt tölteni, ezért apró kis, kedves meglepetésekkel készültem. A józanodásom alatt megtanultam, többek közt tőle is, hogy nem az ajándék nagysága számít. Ami igazán időtálló azok az emlékek, a közös múlt, az együtt nevetés, intim pillanatok, minden, ami…..
Ez volt a harmadik szilveszterem, amikor nem fogyasztottam alkoholt. De az első, amikor józan voltam.  Józan alatt azt értem, hogy nem otthon kuksoltam, beletemetkezve abba, hogy egyedül vagyok, Zs jól érzi magát, nélkülem és most ez mennyire szar nekem. Nem. Most barátokkal voltam, társakkal és…..
Rekord időt töltöttem hétfőn anyáméknél, kb. 3 órát voltam ott. Igaz volt egy pici feszültség anyám és az öcsém között, mivel engem nem érintett, ezért nem vettem fel és nem is foglalkoztatott.Az öcsémre viszont büszke vagyok. Apa halála után ő vette át a család vezetését (néha úgy érzem anyámmal a…..
Azt hiszem a tegnap este maga volt a megtestesült karácsony az életemben. Nem akarok olyan nyálas, filmbe illő idézetekkel jönni, mint a "Karácsony körbevesz" vagy hogy átjárt a szeretet.  Pedig így volt, és én, aki régebben elzárkóztam a boldogság elől, hagytam, hogy átjárjon annak az érzése, hogy…..
Hosszú évek óta ez az első karácsony, ami boldogan telik, minden tekintetben. Renben van a lelkem, békés és boldog vagyok magammal és a környezetemmel. Van egy otthonos kis kuckóm, kedvesen feldíszítve, van egy remek állásom, ahol megbecsülnek és szeretnek. Vannak barátaim, emberek, akikre…..
Fizikilag a hét leghosszabb napján vagyok túl. Még is tele vagyok erővel és energiával. Ennek több alappillére is van: - az AA- egy két AA barát, akikkel beszélgettem ma sokat- a szponzorom- a fejlődésembe vetett hitem- az, hogy vannak akik szeretnek, akkor is ha rosszul reagálok- az őszinte…..
Nagyon kimerültem az elmúlt héten és előtte is. Pedig nem vállaltam túl magam, figyeltem a pihenésre. A fáradtság ma reggelre meghozta a hatását, feszülten ébredtem és ingerült is voltam. Tudtam az okokat, de hiába próbáltam napközben is aludni, kb. 20 percet ha sikerült.  Persze jöttek a rossz…..
Huhh, de kurva hideg van kint.. szóval, amikor hazajöttem a szokásos blogolás helyett bevetettem magam a zuhany alá, átmelegedni. Azok a társaim, akik hazafelé el szoktak hozni egy darabig, ma nem jöttek. Remélem jól vannak. Betegen dolgozós hét volt, de egészen jól bírtam. Más munkahelyen, más…..
Ma (is) úgy érzem, jó dolog józanodni, a felépülés útján haladni. Nagyon jól sikerült a mai gyűlés, igaz reggel óta folyik az orrom, szóval kicsit handikeppes voltam, de azért megoldottam. Kezd kialakulni egy összeszokottabb csapat, törzstagokkal, szóval lassan gyűlésből csoporttá lehet válnunk. Én…..