Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Huba Flóra

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
DublinbaMentaMárta Első cikkem 2019.02.26 22:07:45
Nos hát ideje belevágni. A nevem Czinkóczky Márti és elsőéves magyar egyetemista vagyok Dublinban, a Trinity College-on. Biological and Biomedical Sciences-t tanulok és nagyon jól érzem itt magam. (Haha, ez a bemutatkozás pont úgy hangzott mint amit az első héten adtam elő minden ismeretlennek.…..
Huba Flóra 2021.07.22 00:44:44
@Márta Menta: Ezer hála a részletes válaszaidért, eddig ez a legnagyobb segítség, amit a külföldi továbbtanulással kapcsolatban kaptunk! Azóta felfedeztem a youtube csatornádat is, ahol mondtad, hogy ez Eötvösbe jártál, szóval úgy tűnik van még egy közös pontunk, mivel a barátommal mindketten eötvösösök vagyunk. :)

Köszi, hogy felhívtad a figyelmem arra, hogy csak Biological Sciences alapszakra tudok jelentkezni, tényleg oda van írva az apróbetűs részben a weboldalon csak valahogy nem vettem észre, de az az alapszak is nagyon szimpatikus. :) Azt nem tudod esetleg, hogy van-e külön Theoretical Physics alapszak? Mert az egyetem oldalán nem találtam egyértelmű választ, és a barátom arra szeretne jelentkezni.

A youtube csatornádon azt mondtad, hogy a vizsgáid főleg esszé formájúak, és ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy ezek mellett évközben szoktak-e lenni számonkérések, és azok milyen formájúak. És tényleg minden tantárgyadból csak esszé formában vizsgáztok, számolásokat nem is szoktak számon kérni? És nagyon hálás lennék, ha tudnál írni egy példát, hogy miről kell esszét írnod egy ennyire természettudományos szakon, mert én még soha nem írtam fél oldalnál hosszabb válaszokat semmilyen természettudományos dogánál.

Még a scholars ösztöndíjjal kapcsolatban érdekelne az, hogy ha a videódból jól értettem, akkor a vizsgán nem az előadásokon beszélt anyagot kérdezik, hanem megadják, hogy milyen könyvekből kell önállóan felkészülni. És a a scholars exam-en esszéket kell írni ilyen témákról? Lehet a vizsgákra annyit tanulni (mondjuk, ha már az egyetem első évében elkezded a készülést), hogy biztos megkapod az ösztöndíjat, vagy inkább azt osztályozzák mennyire vannak érdekes gondolataid, vagy egyéb szubjektívebb tényezőket?

Az utolsó kérdésem pénzügyekkel kapcsolatos lenne, mivel a barátommal interneten található adatok alapján olyan 1200-1500 euróra kalkuláltuk a havi kiadását egy embernek Dublinban. Ez mennyire reális ár, vagy jóval magasabb/ alacsonyabb, mint a valódi kiadások?

Még egyszer köszi a rengeteg segítséget!
Flóra